Skip to main content
Electrocasnice

Cele mai bune cantare de bucatarie

15 februarie 2023No Comments

Daca in trecut, popoarele antice utilizau un cantar balanta pentru a masura diverse produse si a le folosi in schimburile comerciale, in prezent, masurarea cu precizie a ingredientelor pe care le adaugam in mancare este necesara pentru a obtine retete gustoase, dar si pentru a monitoriza cantitatea de alimente pe care o consumam in timpul curelor de slabit. Pentru acest scop, cantarul modern are o precizie imbunatatita si poate oferi functii suplimentare de analiza.

Top 6 cantare de bucatarie

Cantar alimentar Heinner HKS-5BB

Cel mai bun cantar de bucatarie cu platforma orizontala.

De ce am ales Heinner HKS-5BB

Acest cantar de bucatarie are o platforma realizata din lemn de bambus, avand astfel un design modern si elegant.
Capacitatea maxima de cantarire este de 5 kg, iar display-ul LCD are un afisaj simplu de citit.
Precizia este de 1 gram si prezinta o functie de masurare a lichidelor(apa, lapte etc) fara un risc de eroare in timpul convertirii unitatilor de masura.
Indicatoarele de baterie descarcata si depasire a greutatii pot fi foarte utile, in timp ce functia TARA(zero) va permite cantarirea acurata a oricarui ingredient prin ignorarea recipientului in care este asezat.

Cantar nutritional cu Bluetooth Daewoo DKS20B

Cel mai bun cantar nutritional pentru calorii.

De ce am ales Daewoo DKS20B

Cantarul nutritional incurajeaza protejarea sanatatii si descurajeaza acumularea de kilograme in plus. Prin functia Bluetooth si conectarea la aplicatie, dispozitivul permite masurarea caloriilor necesare zilnic, cantitatea de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre dietetice, colesterol sau sodiu din produsul cantarit. Cantitatea maxima suportata este de 5 kg si precizia de 1 gram.
Platforma orizontala din sticla si afisajul LCD cu caractere mari asigura o citire fara dificultati a valorilor, iar sticla securizata de 4 mm ofera un plus de eleganta.
In aplicatia compatibila cu Android si iOS, pot fi create conturi pentru toata familia, iar informatiile vor fi memorate si se vor genera grafice.

Cantar electronic bucatarie Star-Light KSC-5827SS

Cel mai bun cantar de bucatarie profesional.

De ce am ales Star-Light KSC-5827SS

Acest cantar de bucatarie din inox include un bol pentru a masura cu strictete atat produsele solide, cat si lichide.
Afisajul LCD este iluminat, iar capacitatea maxima atinge 5 kg.
Contine un indicator de supraincarcare sau putere scazuta a bateriei, precizia este de 1 gram si controlul are loc electronic. Scala de masurare poate fi aleasa intre grame si pounds(lb.).
Dimensiunile aparatului sunt 220 x 20 x 153, iar greutatea de doar 0.5 kg.

Cantar de bucatarie de tip lingura

Cel mai bun cantar de bucatarie lingura.

De ce am ales lingura cantar

Cantarul de bucatarie de tip lingura este proiectata pentru uzul zilnic in prepararea retetelor culinare. Display-ul LCD este usor de citit in pozitie orizontala, consumul cantarului este mic, include un indicator de baterie scazuta si se inchide automat daca nu este utilizat 2 minute pentru a economisi energia.
Este un dispozitiv ideal pentru masurarea fainii, untului, ceaiului sau condimentelor cu o greutate minima de 1 gram.
Unitatile de masura care pot fi selectate sunt grame sau ounces(oz.), materialul de confectionare este plastic si volumul lingurii este de 30 ml, suportand o greutate maxima de 500 grame.

Cantar bucatarie cu bol Tefal BC5220V0 Ovelys

Cel mai bun cantar electronic de bucatarie cu bol.

De ce am ales Tefal Ovelys

Acest cantar de bucatarie electronic se adapteaza perfect pentru gatit sau copt contribuind la economisirea timpului pierdut prin spalarile repetate ale bolului, datorita functiilor TARA si UNITATI(se convertesc rapid unitatile de cantarire a ingredientelor lichide cu a celor solide).
Are 3 baterii LR03 AAA incluse pentru utilizare imediata.
Capacitatea bolului este de 1.25 L si aparatul poate masura pana la 5 kg simultan. Greutatea minima acceptata este 1 gram si oprirea se face automat pentru a economisi bateriile.

Cantar alimentar electronic XL Beurer KS34

Cel mai bun cantar de bucatarie cu greutate maxima de 15 kg.

De ce am ales Beurer

Acest cantar alimentar profesional are un display LCD care se activeaza doar in timpul masurarii, iar comenzile se fac prin taste cu senzori.
Este construit din sticla, fiind simplu de curatat si avand un aspect modern.
Precizia cantaririi este de 1 gram si capacitatea maxima portanta atinge 15 kg. Unitatile pot fi comutate in g, kg si oz.
Dispozitivul se va opri automat si are un indicator de suprasolicitare. Datorita functiei HOLD, greutatea este afisata dupa cantarire.

De ce am tinut cont

Tipul

Un cantar de bucatarie mecanic are un sistem clasic de functionare bazat pe un arc, iar prin apasare, arcul va fi comprimat si forta va fi transmisa unui element gradat care va marca unitatea de masura corespunzatoare. Acest tip de cantar alimentar nu necesita o sursa de energie electrica, are de obicei un pret accesibil si o durabilitate in timp mai extinsa. Pe de alta parte, precizia de cantarire ar putea fi inferioara altor modele digitale.

Un cantar electronic de bucatarie are avantajul unei masurari acurate si exista posibilitatea de a afisa subdiviziuni foarte mici. In general, alimentarea acestor aparate se face prin baterii(necesita schimbate o data la 6 luni-1 an) sau sursa o alta sursa electrica.

Design

Cea mai populara forma de cantar pentru alimente este cel cu platforma, ingredientele fiind asezate pe o suprafata orizontala, direct pe dispozitiv.
Modelele cu recipient incorporat au un bol de diferite dimensiuni in care pot fi stocate lichide sau pulbere.
Daca alegi o lingura cantar, poti masura atat produse lichide, cat si solide cu precizie, dar capacitatea maxima este redusa.
Exista variante de cantar cu carlig care pot fi utilizate in bucatarie, dar manevrarea lor pentru masurarea anumitor ingrediente ar putea deveni dificila.

Capacitate si unitatea de masura

De obicei, cantarele de alimente au o capacitate maxima intre 3 si 5 kg, dar pot fi gasite si variante care fac fata la 10 sau chiar 20 de kg(cantarele cu carlig). Daca vorbim despre cantarul de bucatarie tip lingura, acesta va putea masura aproximativ 300-500 grame, dar acuratetea va fi mult mai buna.

Majoritatea cantarelor vor putea indica cantitatea in grame, dar exista si modele care pot afisa miligrame, kilograme, pounds(lbs.), fluid ounce(fl. oz.) etc.

Cantar de precizie

Precizia este determinata de diviziunea minima care poate fi masurata cu exactitate. Acuratetea este importanta in utilizarea produselor usoare, precum condimentele.
Un cantar de precizie buna este cel electronic care poate afisa masuratori de 1 gram sau chiar mai putin.
Cantarele mecanice au o precizie de cateva zeci de grame, iar in cazul celor cu bol este important ca recipientul sa fie amplasat in centru pentru a nu aparea erori(off-center weighing).

Materialul carcasei

Cantarele moderne sunt confectionate din metal(inox), plastic, lemn sau sticla rezistenta. Cele din sticla au un aspect mai placut, dar cantarele din metal prezinta o rezistenta mai buna fata de socuri mecanice. Variantele din plastic sunt cele mai accesibile financiar si vor fi usor de curatat, dar materialul nu este prietenos cu mediul inconjurator, fiind de asemenea mai puțin durabil in comparatie cu metalul.

Functii speciale

  • Functia TARE(setarea nivelului zero) ofera posibilitatea de a stabili greutatea amplasata la un moment dat pe cantar ca fiind zero si astfel, un bol gol asezat pe suprafata de masurare nu este luat in calcul, fiind cantarite doar ingredientele din recipient si precizia este asadar imbunatatita
  • Oprirea automata previne consumul rapid al bateriilor si economiseste curentul
  • Unele modele includ: termometru de camera, timer pentru a masura un anumit interval de timp(ideal pentru deserturi), ceas, statie multimedia(pentru rama digitala, iPod etc) sau chiar un senzor de umiditate
  • Un cantar nutritional are si functie de cantar de calorii pentru a incuraja consumul de alimente potrivite unei diete de slabit si protejarea sanatatii
  • De asemenea, aparatul poate avea ecran LCD luminat si butoane cu touchscreen

Intrebari frecvente

Cate grame are un kg?

Un kilogram contine 1000 de grame.

Cate grame au 100 ml?

Un mililitru este echivalent cu 1 gram, deci 100 de mililitri reprezinta 100 de grame.

Ce unitati de masura sunt in bucatarie ?

  • O lingura(tablespoon) de lichid(apa, otet, lapte, vin etc) inseamna 15 ml
  • O lingurita(teaspoon) reprezinta 5 ml
  • O cana/ceasca(cup) 240-250 ml
  • Pentru faina, o cana rasa este 250 grame, un pahar plin inseamna 125 grame, o lingura este 15 grame, o lingura cu varf reprezinta 25 grame, iar o lingurita rasa inseamna 5 grame.
  • Daca vorbim despre zahar tos, o cana rasa este 200 de grame, o lingura rasa inseamna 25 de grame, o lingura cu varf este 30 de grame si o lingurita rasa este echivalenta cu 6 grame.

Cum alegi cantar de bucatarie?

Poti alege un cantar de bucatarie in functie de modul de functionare(mecanic sau digital), precizia de masurare(se recomanda cel putin 1 gram), capacitatea maxima de cantarire(500 g – 15 kg), materiale de confectionare(plastic, sticla, metal sau lemn), unitatile de masura afisate si functiile suplimentare(LCD iluminat, oprire automata, cantar nutritional, Bluetooth etc).

Din ce este confectionat un cantar de bucatarie?

Un cantar de bucatarie poate fi confectionat din plastic, metal, lemn sau sticla.

Ce este unitate de masura oz?

Ounce(uncie) este o unitate de masa veche utilizata in tarile cu sistem britanic. Unitatea are o valoare de aproximativ 28.3 grame(sistemul avoirdupois) si este inca utilizata oficial in Statele Unite ale Americii si informal in Marea Britanie. Fluid ounce(fl oz.) este o unitate de volum egala cu 28.4 ml in sistemul imperial si 29.6 ml in sistemul Statelor Unite ale Americii.

Cate grame are o lingura de faina?

O lingura de faina are 15 grame.

Cate grame are o lingura de zahar?

O lingura rasa de zahar tos are 25 de grame, iar una cu varf 30 de grame.

Pentru cura de slabire alimentele se cantaresc crude sau fierte?

Majoritatea legumelor pot fi cantarite crude deoarece nu isi schimba greutatea prin procesare la temperaturi inalte. Pe de alta parte, alimente precum orezul, pastele, fasolea sau cartofii este indicat sa fie cantarite dupa ce sunt gatite deoarece prin preparare termica, greutatea lor va creste.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply