Top 3 masini de cusut
Masina de cusut electrica Minerva Next141D
-
- Echipata cu mai multe functii pentru coase fiind ideala pentru persoanele care prefera sa isi creeze singure hainele;
- Lucreaza silentios si este usor de folosit pentru orice persoana;
- Zona de lucru este iluminata;
- Garantia poate fi extinsa;
- Are instructiuni de utilizare clare.
-
- Persoanele care nu au experienta vor intampina o problema cu intretinerea si ungerea masinii deoarece in manual nu exista aceste informatii.
Masina de cusut Minerva Next141D -Pareri
Aceasta masina de cusut este perfecta pentru incepatori sau persoanele intermediare deoarece permite bobinarea in 4 pasi avand si un picorus presor inclus. Dispune de 14 programe dintre care il poti alege pe cel care se potriveste materialului pe care lucrezi. Viteza maxima pentru coasere este de 850 rpm si permite reglarea tensiunii din fir si preisunea aplicata in piciorusul presor astfle incat sa poti utiliza masina pentru mai multe articole textile. Iti permite inclusiv coaserea in sens invers. Are iluminare LED si astfel vei putea vedea perfect zona in care cosi. De asemenea vine la pachet cu o has care te ajuta sa o protejezi in momentul in care nu o folosesti.
Masina de cusut Singer Initiale 2250
-
- Masina are 9 programe ceea ce iti permite sa realizezi cusaturi elaborate;
- Pasul cusaturilor este reglabil si te ajuta sa il adaptezi foarte bine in orice proiect;
- Da posibilitatea de a atasa toate tipurile de nasturi si fermoare la articolele vestimentare;
- Are mai multe accesorii utile.
-
- Este o masina de cusut mecanica aceasta necesita coordonare buna insa specialistii nu vor avea probleme in a o utiliza iar pentru incepatori se va dovedi un exercitiu foarte util pentru deprinderea tainelor cusutului la masina.
Masina de cusut Singer Initiale 2250 -Pareri
Masinile de cusut Singer sunt obiecte cu traditie. Inca de la aparitia pe piata, brandul singer a oferit cele mai bune masini de cusut in ceea ce priveste rezistenta si multitudinea de optiuni disponibile.
Aceasta masina de cusut are 9 programe – cusatura dreapta, doua modele pentru surfilare dintre care unul este pentru elastic, trei tipuri de cusaturi invizibile, 3 modele de broderie.Include functii precum butoniera in 4 pasi, insalilarea cu ac dublu la cusaturii drepte, prinderea nasturilor si fermoarelor si functii de matlasare si intarire a cusaturii.
Masina de cusut Brother Innov-is A16
-
- Are ecran LCD pentru a urmarii cusatura selectata sau mesajele de eroare pentru operatiunile incorecte;
- 16 modele de cusaturi, inclusiv 3 modele de butoniera automata dintr-un singur pas;
- Are un sistem automat de infilare a atei in ac;
- Sistem pentru infilarea bobinei din suveica;
- Are un numar mare de facilitati pentru o manevrare eficienta.
-
- Cablul sau de alimentare este relativ scurt si implica folosirea unui prelungitor in cele mai multe cazuri.
Masina de cusut Brother Innov-is A16 -Pareri
Aceasta masina de cusut coase cu 850 de impunsaturi pe minut in timp ce manevrabilitatea sa este sustinuta si de suveica orizontala moderna si foarte silentioasa.Se pot realiza cele mai complexe cusaturi permitand mai exact 16 tipuri distincte de cusaturi ceea ce o face potrivita pentru orice tip de proiect .
In pachet exista piciorus pentru butoniere, surubelnita, dispozitiv pentru taierea ateti dupa coasere, picioruse pentru surfilare, accesoriu pentru fermoare, accesorii pentru coaserea nasturilor, bobina, pedala si set de ace.
De ce am tinut cont
Tipurile de aplicatii
Toate masinile de cusut permit (mai mult sau mai putin), posibilitatea de a coase pe diferite materiale. Dar, daca iti doresti activitati mai complexe (asa cum ar fi brodatul), se recomanda folosirea unei masini manuale (cu pedala si curea). Masina de cusut manuala este mai greu de folosit pentru ca dureaza ceva timp pana inveti s-o stapanesti, dar va fi foarte eficienta. Daca nu doresti sa-ti bati capul cu mecanismele manuale, clasice, poti alege oricand o masina de cusut electrica, care iti va oferi mai multa lejeritate in lucru, la un nivel asemanator de eficienta si calitate. Cele mai performante masini de cusut, cele de ultima generatie, sunt computerizate, acestea incorporand un microprocesor ce permite actiuni programabile, dar sunt si cele mai scumpe.
Suveica
Suveica unei masini de cusut poate fi orizontala sau verticala. Aceasta piesa este folosita pentru infasurarea atei (care va fi livrata ulterior acului de cusut) si necesita alimentarea periodica cu tesatura (fir). De aceea, este foarte important sa cunosti mecanismul, pentru a stii cum sa atasezi firul. Mentenanta unui mecanism cu suveica verticala este ceva mai dificila. Piesele sunt mai greu de re-asamblat (o data ce au fost scoase din mecanism) si nu permit vizualizarea intregului ansamblu, pentru a stii cand s-a terminat ata. De asemenea, mecanismul cu suveica are nevoie periodic de ungere cu ulei. Suveica orizontala este mai usor de folosit, un astfel de mecanism putand fi intalnit si pe masinile de cusut de ultima generatie. Aceasta este mult mai usor de scos din mecanism si nu presupune o mentenanta complicata.
Functiile
O masina de cusut buna va avea diferite functii care o vor face mai usor de utilizat si mai eficienta:
- Infilarea automata – aceasta functie presupune introducerea rapida a atei in ac, fara a necesita interventia manuala a utilizatorului
- Reglajele de distanta intre platforma masinii si ac – acest lucru permite o adaptabilitate sporita a activitatilor de cusut, in functie de ce doresti sa cosi.
- Bratul mobil – acest mecanism este indispensabil daca doriti sa coaseti in cerc, permitand acului sa se miste rotativ.
- Prinderea in 7 puncte – este foarte importanta pentru masinile folosite la matlasare.
- Creare de butoniere – aceasta functie va permite coaserea nasturilor.
- Functia triploc – introduce capabilitatea de surfilare cu 1 ac si 3 fire.
- Brodare – functia de coasere in relief, avand rezultate cu un aspect deosebit.
- Iluminarea – aceasta functie va permite observarea celor mai fine detalii, pentru lucrul de finete sau pentru cazul in care nu avem suficienta lumina la dispozitie.
Accesorii
Masinile de cusut disponibile in comert, sunt insotite de o serie de accesorii care iti vor usura munca: ace speciale sau universale, limitatoare magnetice (acestea avand capacitatea de a crea margini uniforme pentru materiale), picioruse speciale (pentru diferite tehnici de cusut sau procedee), bobine, etc.
Nivelul de experienta
Masinile de cusut se impart in doua mari categorii: masini de cusut pentru incepatori sau pentru experti si masini de cusut industriale (pentru uz la scara industriala). Daca nu esti un expert si nu iti trebuie o multitudine de functii, atunci ai nevoie de o masina de cusut conventionala, simpla, care te va ajuta sa faci primii pasi in domeniul croitoriei. Avantajul unei astfel de masini este pretul, care este destul de mic si multitudinea de modele disponibile pe piata. Daca iti doresti o masina pentru acasa pe care o vei utiliza frecvent si care va fi capabila sa lucreze cu mai multe tipuri de material, iti sugeram sa alegi o masina de cusut profesionala. Aceasta va costa ceva mai mult, dar vei avea la dispozitie toate functiile necesare, iar eficienta va fi sporita. Pentru atelierele de croitorie profesionale, se recomanda folosirea masinilor industriale, capabile de lucrul cu orice tip de tesatura. Acestea sunt insa si cele mai scumpe, de aceea nu le putem recomanda, decat daca detii un business de acest gen.
Brand
Daca doresti sa cumperi o masina de cusut de la branduri consacrate, care iti vor permite o eficienta ridicata si o calitate excelenta, putem recomanda Brother, Singer, Toyota sau Minerva. Daca vrei ceva mai ieftini dar de calitate, poti alege ceva de la Meister, Tristar, Hausgerate sau Army.
Intrebari frecvente
Cum se face bobinarea la masina de cusut?
Trebuie sa inserezi papiota pe axul sau in timp ce ai grija ca firul sa vina in jus. Dupa aceea tot ce trebuie sa faci este sa treci firul prin conducatorul de fir si sa urmaresti sageata de directionare trasata cu linie punctata prin capacul respectivei peise. Ulteiror sub carligul bobinatorului se afla discul de tensionare pe unde trebuie sa pui firul si sa il infasori in jurul bobinei de mai multe ori inainte ca bobina sa fie mutata pe partea dreapta. Se porneste masina si firul va fi distribuit repede pe bobina.
Cum se face firul pentru infilare?
Papiota se pune pe ax si este trecuta ata prin conducatorul de fir. Se urmareste sageata pentru directionare marcata cu linie continua. Firul trebuie sa treaca pe sub carligul bobinatorului si prin discurile sale de tensionare si urmeaza sa fie orientat in jos ocolind directia pe verticala a suportului carligului care a trecut prin orificiul sau. Ata pleaca de acolo in jos si trece prin spatele conductorului de fir de langa ac intrand ulterior prin ac de la stanga spre dreapta. Acest procedeu se va realiza instant la masinile de cusut care au infilare automata.
Cum se monteaza corect suveica?
Produsele care au suveica orizontala necesita indepartarea capacului compartimentului de insertie. Suveica se orienteaza astfle incat firul sa fie pozitionat respectand schita din manual. Se coboara bobina pe axul special din compartiment. Ata trece printr-un clip metalic care o tensioneaza usor si este eliminata spre suprafata cu ajutorul atei din ac in timp ce acesta este coborat si ridicat incet. Compartimentul se resigileaza ulterior.