Skip to main content
Electrocasnice

Cea mai bună mașină de făcut paste

15 februarie 2023No Comments

Foarte multe procese din bucătărie sunt efectuate manual, însă, tehnologia chiar face minuni. Mașinile moderne din prezent simplifică majoritatea acțiunilor ce țin de gătit și, în același timp, mențin un gust rafinat și unic a bucatelor.

Mașina de făcut tăiței este un aparat, care te va ajuta să-ți prețuiești cel mai important lucru din viața ta – timpul. Și într-adevăr, organizarea timpului este o mare problemă. Astfel, uite că există cel mai bun aparat de făcut paste, el îți va economisi atât timpul, cât și efortul pentru curățare.

Pastele sunt un produs alimentar pe care o întâlnești oriunde ai fi și e foarte îndrăgită de oameni. De aceea, mașina de făcut paste trebuie să existe în fiecare bucătărie.

Top 6 mașini de făcut paste

Mașină de tăiței Atlas Marcato

Cea mai bună mașină de tăiței de la Atlas.

De ce am ales mașina de tăiței Atlas Marcato

Această mașină este construită dintr-un material de inox, astfel ea conține cel puțin 12% crom în procente de masă, fiind rezistent la coroziune. Modelul Marcato Atlas funcționează cu motor și este cea mai versatilă mașină de paste.

Datorită accesoriilor pe care le are, mașina poate obține până la 15 tipuri de paste diferite. Aceasta nu se spală cu apă sau în mașina de spălat vase, ci pur și simplu cu ajutorul unei cârpe sau perii. Aparatul întinde foarte bine aluatul datorită celor patru funcții pe care le are: întinde aluatul de la 0,3 mm la 2,5 mm, are 9 ajustări și taie 1,5mm tăiței, taie până la 5 mm grosime, are motor.

Mașină de făcut paste Imperia

Cea mai bună mașină de făcut paste Imperia.

De ce am ales mașina de făcut paste Imperia

Produsele de model Imperia există încă din 1932. Acestea au o calitate foarte bună, sunt rezistente, durabile și ușor de utilizat. Mașina de făcut paste Imperia este fabricată în Italia, e din oțel cromat și are o putere de 80W.

Cu ajutorul reglajelor de la mașină vei putea obține cele mai bune paste de casă, cu aluat în șase grosimi diferite. De exemplu, vei face: sfoglia, care are 14 cm lățime, tagliatelle – 2 mm și fettuccine – 6,5 mm, iar lățimea maximă a unei foi de paste poate ajunge până la 140 mm. Mașina are motor și o greutate de 2,9 kg.

Aparat de făcut tăiței de casă

Cea mai bună mașină de făcut tăiței de casă.

De ce am ales acest aparat de făcut tăiței de casă

Această mașină de făcut tăiței de casă are o dimensiune de 28x14x12 cm, iar rolele au 80 cm lungime. Are un material de aluminiu, de tip fix și este de culoare albastru. Mașina are un mâner detașabil, iar componentele din plastic sunt din polistiren natural.

Produsul nu se spală în apă sau în mașina de spălat vase, totul e mult mai simplu, puteți să-l curățați doar cu ajutorul unei cârpe de curățare sau perie.

Aparat electric de făcut paste făinoase

Cel mai bun aparat de făcut paste electric.

De ce am ales acest aparat de făcut paste electric

Aparatul electric de făcut paste este complet automat, iar brandul este Rommelsbacher. Cu această mașină vei putea obține până la 800 g de paste proaspete, prin 6 programe complet automate, pentru diferite tipuri de făină.

Totodată, are și 7 forme de paste interschimbabile. În accesoriile aparatului vei găsi recipient de măsurare și perie de curățare. Produsul are frământător robust cu 2 aripi, rezervor detașabil de apă de 375 ml și două programe manuale pentru frământarea și presarea aluatului. Dimensiunile sunt de 37 x 20 x 34 cm, puterea de 230V și 220W.

Aparat de făcut taiței și ravioli

Cel mai bun aparat de făcut tăiței și ravioli.

De ce am ales acest aparat de făcut tăiței și ravioli

Această mașină de tăiat tăiței este fabricată de brandul Zurichberger. Este de tip extensibil cu un material de inox, care este foarte des folosit pentru crearea produselor. Acest material este igienic și are o valoare garantată.

Pentru că oțelul inoxidabil tinde spre întărirea suprafeței, are rezistență, duritate ridicată și proprietăți excelente de lustruire. Mașina de tăiat tăiței obține un aluat cu o grosime ce are 9 poziții. Totodată, produsul are trei funcții pentru prepararea: spaghetti, fettuccine, ravioli.

Aparat automat de făcut paste

Cel mai bun aparat automat de făcut spaghete.

De ce am ales acest aparat automat de făcut spaghete

Aparatul automat pentru paste de la DomoClip, are 10 forme de paste. Deci, foarte simplu vei putea obține: spaghetti, rigatoni, tagliatelle, linguine, fettuccini, oriental, lasagne, tortellini și cookie. Aparatul are o greutate de 5,19 kg, cu puterea de 180W și poate fi folosit cu 400 g de făină.

Modul de mixare și modul de extrudare, pot fi schimbate cu ajutorul comutatorului. Mașina mai include 10 discuri extrudare și un bol. De asemenea, un alt avantaj a mașinii automate sunt și picioarele anti-alunecare.

De ce am tinut cont

Tipuri de mașini

Se disting două tipuri de mașini de făcut paste. Adică cea pe bază de cilindru și cea pe bază de extruziune.

Cu extruziune (automată)

Mașina automată de făcut paste sau tăieței este tehnica ce a fost inventată pentru a rezolva probleme, dar și a profita de timpul pe care ți-l oferă. Tot ce trebuie să faci la o mașină automată este să apeși pe un buton. Gata, sarcina e rezolvată și mâncarea e gustoasă. Simplu și rapid pregătit.

Mașina cu extruziune are capacitatea de a face cantități mai mari de paste. Și este acel tip de produs, care nu necesită foarte mult efort fizic din partea bucătarului, însă, aceasta trebuie supravegheată. Totodată procedeul de obținere a pastelor este mai rapid și mai divers.

De cilindru (manuală)

Mașina manuală de făcut paste nu poate fi folosită doar apăsând un buton și atât, în comparație cu cea automată. Astfel de tip de mașină este propunerea care promite să satisfacă nevoile tuturor gospodinelor la un preț rezonabil. Nu este o piesă ce poate fi utilizată în regim de lucru profesional, ci doar adecvată pentru uz casnic. Prepară cantități reduse, întrucât este manuală.

Mașina prevăzută cu cilindru, așa cum o mai putem numi, nu ocupă mult spațiu, dar și este simplu de desfăcut și curățat.

Tipuri de paste

Pastele făinoase sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă. La dorință mai poți adăuga sare sau ouă. Denumirile pastelor depind de mărime, formă și zonă geografică. Sortimentul de paste făinoase se împart în: simple și umplute. Deci există o mulțime de tipuri de paste, iată câteva dintre cele mai populare:

 • Paste făinoase simple: bavette, bucatini, cannelloni, ciriole, conchiglie, ditalini, farfalle, fettuccine.
 • Paste făinoase umplute: agnolotti, umplute cu carne prăjită sau legume, cappelletti, umplute cu carne, ravioli, umplute cu brânză, carne, legume, ciuperci, tortellini umplute cu carne, brânză sau prosciutto.

Material

Pe piață se găsesc mașini realizate din mai multe tipuri de material:

Plastic

Produsele fabricate din plastic sunt sintetice de natură organică, anorganică sau mixtă. Plasticele sunt adesea materiale polimerice de natură organică, cu masă moleculară mare. Majoritatea materialelor plastice sunt sintetice, derivate din produse petrochimice. Deci, elementele unei mașini de făcut paste din plastic sunt mai simplu de curățat, însă, totuși riscul de a se crăpa sau strica complet este mare.

Metal

Metalul este un material care e lustruit sau fracturat, ce prezintă un aspect strălucitor. Mașinilor de făcut paste din metal trebuie acordată o atenție mai mare atunci când sunt curățate și, în plus, necesită a fi depozitate în spații aerisite, ferite de umiditate și rugină.

Oțel

Oțelul este un aliaj ce conține ca elemente principale fierul și carbonul, având un conținut de carbon sub 2,2%. În funcție de conținutul în elemente de aliere, oțelurile se împart în:

 • Oțeluri nealiate – care conțin ca elemente principale doar fierul și carbonul;
 • Oțeluri aliate – care pe lângă fier și carbon conțin și alte elemente: nichel, crom, molibden etc.

Inox

Inoxul are valori ridicate de rezistență la coroziune și acizi, și reprezintă o serie de oțeluri. Inoxul inoxidabil tinde spre întărirea suprafeței și are rezistență și duritate ridicată. E un material extrem de igienic și este utilizat în prezent din ce în ce mai mult: în industria alimentară, în tehnologia medicală și farmaceutică, în construcția de piscine și altele.

Accesorii

Fiecare mașină de paste are accesoriile ei în parte. Dacă dorești să schimbi forma pastelor sau dacă vrei să faci ca mașina ta să fie mai ușor de utilizat, îi poți adăuga doar câteva accesorii, care să-ți rezolve problemele și dorințele. Iată doar unele exemple de accesorii:

 • Motoare electrice;
 • Uscător pentru fasiile de aluat;
 • Matrițe de forme diferite;
 • Recipient de măsurare;
 • Perie de curățare;
 • Disc feliere;
 • Recipient gradat;
 • Disc feliere;
 • Capac protecție;
 • Disc radere;
 • Geantă depozitare accesorii;
 • Blender;
 • Robot de bucătărie.

Brand

Marcato

Istoria brandului Marcato a început în 1930 cu intuiția lui Otello Marcato, cel care a creat prima mașină manuală pentru paste, astfel a ușurat prepararea pastelor proaspete de casă. La ei e despre tehnologii moderne, materiale de calitate și finisaje exclusive.

Peterhof

Brandul Peterhof a câștigat încrederea și recunoașterea clienților săi din întreaga lume. A început în anii 1980 în Austria. Brandul produce echipamente de bucătărie de înaltă calitate, cu un design elegant, dar și confortabil. Peterhof mereu și-a stabilit obiectivul de a fi mai bun în toate aspectele. Produsele acestuia sunt mereu în top, atunci când este vorba despre rezistență, confort și stabilitate, oferind în același timp excelență în calitate și stil.

Philips

Philips este o companie olandeză de tehnologie diversificată, cu sediul în Amsterdam, cu diviziile principale dezvoltate în domeniile de sănătate, stil de viață al consumatorilor și soluții de iluminat. În prezent este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume și are în jur de 122.000 de angajați în mai mult de 60 de țări. Este o companie ce utilizează tehnologie avansată, iar produsele Philips de bază sunt electronicele și electrocasnicele de larg consum.

Rommelsbacher

Rommelsbacher și-a început afacerea în anul 1928 cu proiectarea și producția de sisteme de difuzoare. Era un geniu inventiv, cu idei inovatoare și instinct bun pentru tendințele și nevoile vremii sale. A obținut toate materialele de care a avut nevoie și a început să facă electrocasnice. Rommelsbacher dezvoltă, proiectează și fabrică aparate de înaltă calitate. Compania reacționează la cerințele clienților și oferă mereu soluții, care convin datorită calității estetice.

Atlas

Brandul atlas mereu va găsi soluții în design, de aceea la ei totul e natural și inovator.

DomoClip

DomoClip este un brand francez care se bucură acum de o reputație puternică în domeniul electrocasnicelor. Aceste produse sunt concepute pentru a-ți îmbunătăți și ușura viața de zi cu zi. Mereu au un design atractiv, prețuri accesibile, dar și competitive. Cu ajutorul lor îți simplifici treburile casnice.

Intrebari frecvente

Cum se spală mașina de făcut paste?

 1. Scoate aparatul din priză;
 2. Îndepărtează resturile de aluat cu apă;
 3. Curăță discurile de paste cu ajutorul accesoriilor de curățare.

Pentru o curățare și mai ușoară, îngheață discurile de spaghete și fettuccine timp de 2 ore. Citește mereu instrucțiunile pentru că foarte des mașinile nu se spală cu apă sau în mașina de spălat vase.

Mașina de tăiței cu motor trebuie unsă cu vreun ulei?

Nu, nu trebuie unsă. Dar, nu trebuie să folosiți motorul mai mult de o oră.

Ce putere are motorul unei mașini de paste automate?

Motorul unei mașini automate de paste poate ajunge până la 250W.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply