Skip to main content
Electrocasnice

Top 10 Cele mai bune mașini de spălat – Păreri și recomandări

1 iulie 20232 Comments

Mașinile de spălat sunt, fără îndoială, un element esențial în viața modernă, făcând din rutina zilnică de curățenie o sarcină mult mai ușoară. Dar, cu atâtea modele disponibile pe piață, poate fi dificil să alegi cea mai bună mașină de spălat pentru tine.

Așadar, indiferent dacă ești în căutarea unei mașini de spălat cu capacități avansate de curățare sau a unui model mai accesibil, îți recomandăm să consulți top cele mai bune mașini de spălat pentru a găsi opțiunea perfectă pentru nevoile tale.

Top 10 cele mai bune mașini de spălat

Cea mai bună mașină de spălat Miele

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat Miele

Mașina de spălat rufe de la Miele reprezintă inovație, performanță și o tehnologie de cea mai bună calitate, adaptată zilelor noastre.
Miele este cunoscut pentru produsele sale de calitate și această mașină de spălat nu face excepție.

Suprafața sa unică, hexagonala sculptată a tamburului, în formă de fagure, permite o îngrijire perfectă a rufelor, păstrându-le delicate și fără niciun fel de zgârieturi. Panoul frontal emailat oferă un aspect și o rezistență superioare împotriva zgârieturilor, coroziunii și acizilor.

Mașina de spălat Miele este testată pentru a asigura o durată de viață de 20 de ani, ceea ce înseamnă că investiția ta va dura mult timp. Eficiența energetică este de clasa A+++, asigurând performanța optimă de spălare și durata ciclurilor scurte.

Recunoașterea automată a încărcăturii este una dintre caracteristicile cheie ale acestei mașini de spălat, astfel încât să ai un control complet asupra consumului de apă și electricitate. Programul de cămăși reduce șifonarea și face călcarea mult mai simplă, iar programul pentru lână tratează cu atenție acest material delicat.

Mașina de spălat Miele dispune și de un program Express 20 pentru o împrospătare rapidă a rufelor, și un program pentru îmbrăcăminte outdoor, pentru îngrijire optimă în orice condiții. Impermeabilizarea asigură proprietăți optime de protecție împotriva apei.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, acest model are o lațime de 59.7 cm, adâncime de 63.6 cm și înălțime de 85 cm, cu o capacitate de încărcare de 9 kg, făcând-o astfel cea mai bună mașină de spălat pentru o familie de 3-4 persoane.

Un avantaj important al acestei mașini de spălat constă în viteză maximă de centrifugare care este de 1400 rpm cu un nivel de zgomot minimal, de 74dB. Dar în timpul spălării mașina de spălat Mile are un nivel de zgomot de doar 48dB. Așadar dacă ești sensibil la zgomote sau ai copii mici care dorm nu trebuie să te îngrijorezi de zgomotul ei.

Cu tehnologii precum TwinDos, CapDosing si Motor ProfiEco, cea mai bună mașină de spălat de la Miele oferă un control total și personalizat asupra procesului de spălare. Deschiderea hubloului se face spre dreapta, iar panoul de comandă digital oferă o experiență de utilizare intuitivă.

Design-ul mașinii este unu simplu, dar în același timp modern, cu carcasa de culoare albă. În partea stângă a zonei superioare se găsește sertarul pentru a adăuga detergenții, iar cu ajutorul butonului rotativ puteți alege programul dorit. În plus, puteți seta programul prin aplicația, pe care o puteți descărca în telefonul mobil, de unde se poate realiza și monitorizarea întregului proces.

În concluzie, aceasta este una dintre cele mai bune mașini de spălat de la Miele, cu structură de fagure, ce oferă o ingrijire perfectă a rufelor fiind o alegere excelentă pentru orice familie.

Cea mai bună mașină de spălat cu aburi Samsung Eco Bubble

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat cu aburi Samsung

Dorești să alegi cea mai bună mașină de spălat care să îți ofere igienă și curățenie la un nivel superior, Samsung ECO Bubble poate fi alegerea perfectă.

Aceasta prezintă un program Hygiene Steam care utilizează puterea aburului pentru a îndepărta bacteriilor și alergenilor. Iar cu programul Drum Clean+ elimină cu eficacitate și mirosurile neplăcute din tambur, prin utilizarea unui jet puternic de apă și a unei rotații rapide.

Pentru siguranță ta și a familiei tale, mașina de spălat vine dotată cu funcția Child Lock, care îți permite să blochezi butoanele pentru a preveni oprirea accidentală sau schimbarea programului.

În plus, cu funcția Bubble Soak, poți elimina cu ușurință orice tip de pete persistente, înmuiind în întregime hainele în bule active, ceea ce o face cea mai bună mașină de spălat dacă aveți copii sau urmează sa apară.

Mașina de spălat de la Samsung este echipată cu tehnologia Digital Inverter, care îi oferă performanță excepțională, eficiență energetică și funcționare silențioasă. Centrifugarea se realizează la o viteză maximă de 1400 rpm, iar nivelul de zgomot la spălare este de 54 dB(A), iar la centrifugare de 74 dB(A).

Designul mașinii de spălat este minimal și au rezolvat problema sertarului de detergent ce necesita curățare manuală cu funcția StayClean. Sertarul cu detergent este clătit eficient, păstrându-se mereu curat și igienizat.

Tehnologia Eco Bubble este o altă funcție minunată care curăță hainele cu putere și în profunzime, chiar și la temperaturi mici, protejând culoarea și textura hainelor. În plus, te ajută să economisești energie și să fii mai prietenos cu mediul.

Mașina de spălat rufe îți vine in ajutor cu un program Memo care reține ultimile setări și un program pentru spălare rapidă.
Această mașină de spălat inteligentă este de cea mai bună calitate la un preț foarte bun.

Cu o capacitate de spălare de 7 kg și un consum de energie de 0.52 kWh/ciclu acesta poate fi cea mai bună mașină de spălat pentru tine și familia ta.

Cea mai bună mașină de spălat cu steam Arctic

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat cu steam Artic

Această mașină de spălat oferă un raport excelent calitate-preț, cu un design modern și elegant care se va potrivi în orice casă.

Unul dintre aspectele tehnice care distinge mașina de spălat rufe Artic este funcția sa de abur. Aburul este o caracteristică esențială pentru împrospătarea și igienizarea rufelor, eliminând mirosurile nedorite și reducând cutele, ceea ce înseamnă mai puțin timp petrecut călcând.

În plus, capacitatea de încărcare a mașinii este de 6 kg, ceea ce o face ideală pentru familiile mici sau pentru cei care nu au nevoie de o mașină de spălat cu o capacitate foarte mare.

Eficiența energetică este de asemenea un factor important în selecția noastră, iar acest model Arctic se mândrește cu un rating A+++, ceea ce înseamnă că veți economisi pe facturile de energie în timp.

Un alt factor care ne-a atras atenția a fost nivelul redus de zgomot al acestui model. Cu un nivel de zgomot de doar 58 decibeli la spălare și 78 la centrifugare.

De asemenea, ne-a impresionat varietatea programelor de spălare disponibile, care permit adaptarea la diferite tipuri de țesături și gradului de murdărie.

Cea mai bună mașină de spălat automată Whirlpool

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat automată Whirlpool

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe diferită de cele standard, aceasta poate fi modelul potrivit. Acest fapt se datorează culorii gri, care se întâlnește mai rar în casele oamenilor, dar care este foarte confortabilă, pentru că nu este la fel de ,,sensibilă” la murdărie, precum cea de culoare albă.

Mașina de spălat rufe Whirlpool este dotată cu tehnologia 6th Sense (6-lea simț). Aceasta monitorizează întregul proces de spălare, reglează presiunea, consumul de apă și timpul de spălare. Atât timp cât hainele sunt murdare mașina va spăla, iar în momentul rezultatului perfect, aceasta se oprește.

De altfel prezintă și tehnologia Load Sensing, care determină automat cantitatea de apă și detergent necesare pentru fiecare încărcare. Iar rezervorul pentru detergenți este realizat din plastic, fapt ce-i scade din greutatea mașinii și din nivelul de zgomot în procesul de spălare, care este de doar 49 dB.

Mașina de spălat este dotată cu 10 programe diferite, potrivite pentru spălarea: rufelor delicate, lânei, mătasei, bumbacului, hainelor sintetice, lenjeriei.

Whirlpool AWG 912/PRO este una dintre cele mai bune mașini de spălat de pe piață în ziua de azi. Are o capacitate de spălare de 9 kg și clasa energetică A+++, astfel încât să economisești bani atât pe factura ta de energie, cât și pe detergent.

Un dezavantaj al acestui model este prețul destul de ridicat și viteza sa de centrifugare, care ajunge pana la 1200 de rotații pe minut.

Cea mai bună mașină de spălat incorporabilă Electrolux

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat incorporabilă Electrolux

Această mașină spălat rufe incorporabilă este fabricată în Franța, unde a fost dotată cu o mulțime de funcții, care ușurează considerabil viața cotidiană. Una dintre aceste dotări este funcția de Time Management, care vă va permite să setați programul astfel încât rufele să fie gata exact atunci când aveți nevoie.

Mașina de spalat rufe incorporabilă Electrolux PerfectCare prezintă un sistem de spălare cu aburi ce oferă o curățare profundă a hainelor, îndepărtând în mod eficient petele și mirosurile neplăcute, reducând șifonarea cu până la o treime și asigurând o netezime impecabilă fără a fi nevoie de a călca.

Pe lângă acestea, Electrolux PerfectCare vine cu o serie de programe speciale, precum programul anti-alergic, care tratează cu atenție hainele pentru a preveni iritarea pielii, sau programul de spălare sport, care este optimizat pentru hainele sportive care au nevoie de o curățare atentă

În ceea ce privește controlul, mașina de spălat dispune de un display LCD intuitiv care afișează informații despre ciclul de spălare în curs, timpul rămas și setările selectate.

Pentru o utilizare și mai confortabilă, această mașină de spălat haine este silențioasă, cu nivelul de zgomot de numai 46 dB, care este esențial mai ales atunci când după o zi de muncă vreți să stați în liniște. Pentru o stabilitate perfectă această mașină de spălat rufele cântărește 71.5 kg, astfel puteți fi siguri că nu-și va schimba poziția, aspect foarte important pentru cea mai bună mașină de spălat incorporabilă.

În concluzie, Electrolux PerfectCare 700 se află in top cele mai bune mașini de spălat datorită performanței sale excepționale, tehnologiei avansate de gestionare a umidității și a programelor speciale.

Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală Indesit

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat verticală Indesit

Mașinile de spălat cu încărcare verticală se diferențiază prin modul în care se face încărcarea hainelor, adică prin ușa care se deschide în sus, astfel încât hainele să poată fi introduse în interior. Acest tip de mașini de spălat sunt perfecte pentru spații limitate sau pentru cei care doresc să economisească spațiu, deoarece au un design compact.

Această mașină de spălat rufe cu încărcare verticală este una dintre cele mai bune mașini de spălat din categoria sa, cu un design modern și caracteristici tehnice de top. Primul factor care a făcut aceasta  între in top cele mai bune mașini de spălat este capacitatea sa de încărcare de 7 kilograme, perfectă pentru familiile de dimensiuni medii.

Mașina de spălat rufe verticală este fabricată de brandul Indesit, foarte mult apreciat atât la nivel național, cât și internațional. Calitatea acestei mașini este demonstrată de majoritatea utilizatorilor, care au rămas satisfăcuți de dotările de care dispune acest model și de prețul foarte accesibil.

În plus, mașina de spălat cu încărcare verticală Indesit vine cu o serie de programe speciale inclusiv pentru țesături delicate, lână și bumbac, care permit utilizatorilor aleagă programul potrivit pentru fiecare încărcătură de rufe.

Mașina de spălat dispune, de asemenea, de tehnologia inverter, care asigură un nivel redus de zgomot și un consum redus de energie. Acest lucru se traduce în un ciclu de spălare mai liniștit și in economii la factura de energie electrică.

În ceea ce privește construcția, această mașină de spălat este construită cu materiale de calitate și este proiectată dureze ani întregi. Panoul de control ușor de utilizat și afișajul clar fac ca utilizarea acestei mașini de spălat fie o experiență plăcută.

Cea mai bună mașină de spălat profesională

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat profesională

Masina de spalat Primer LP-10T2 este una dintre cele mai bune mașini de spălat profesionale disponibile pe piață, ce se remarcă prin calitatea ce îi asigură rezistența și durabilitate.

Pe partea superioară a mașinii este încorporat un microprocesor cu cu ecran tactil, care permite presetarea a 26 de programe, dar și posibilitatea de programare, exportare și importare a programelor fără limită, sau de actualizare a software-ului prin intermediul unui port USB.

Dacă faceți parte dintr-o familie cu mai mulți membri, această mașină poate fi folosită pentru 5-6 persoane, datorită capacității mari de 10 kg și 1000RPM. De asemenea, această mașină de spălat profesională este silențioasă, cu un nivel de zgomot este de doar 30 dB.

In primul rând, această mașină de spălat cântărește 150kg și are o centrifugare înaltă cu amortizare, ceea ce înseamnă că nu necesită ancorare in pardoseala.

Mașina de spalat are, de asemenea, un sistem avansat de filtrare, care ajută la prevenirea blocării filtrului și la menținerea eficienței mașinii de-a lungul timpului.

În concluzie, cu caracteristici tehnice avansate, cum ar fi: sistemul de filtrare, dozatorul cu 2 compartimente, controlul electronic al dezechilibrului, 26 de programe presetate și programul de curățare umedă, este considerată să fie o alegere bună pentru medii casnice dar și profesionale.

Este cea mai bună mașină de spălat profesională recomandată pentru orice spălătorie, hotel sau locație care necesita un aparat profesional de spălare.

Cea mai bună mașină de spălat slim LG

Păreri despre cea mai bună mașină de spălat slim LG

Primul lucru pe care trebuie să-l remarcăm la această mașină de spălat rufe este aspectul modern, care va oferi un pic mai mult stil fie bucătăriei sau baiei. Culoarea mașinii este de un argintiu foarte atrăgător, fiind realizată din inox și plastic.

Această mașină este de tip slim, adică are dimensiuni mai mici față de cele clasice: adâncime 45 cm, lățime 60 cm, iar înălțime 85 cm. Acesta este principalul lor punct forte, ele putând fi transportate ușor și pozitionate cât mai comod.

Mașina este dotată cu tehnologia LG Steam care elimină până la 99,9% din alergeni și asigură cu 30% mai puține cute, astfel procesul este extra igienic. De remarcat este și consumul mediu anual de apă mic, care ajunge până la 9240 de litri.

Cea mai bună mașina de spălat cu uscator Samsung

Pareri despre cea mai bună mașina de spălat cu uscator Samsung

Achiziționând această mașină, veți reuși să spălați și să uscați la perfecție rufele, fără nevoia de a cumpăra un uscător separat. Aparatul 2 în 1 este la un preț avantajos, mult mai accesibil decât dacă ați procura separat o mașină de spălat și cel mai bun uscător de rufe electric.

Capacitatea mașinii pentru programul de spălare este de 9 kg, iar capacitatea uscătorului de 6 kg pentru un ciclu de spălare ce are incorporat un senzor pentru umiditate.

Mașina de spălat este dotată cu 25 de programe diferite, iar cel mai scurt program de spălare este de 15 minute, soluția perfectă dacă urmați să plecați undeva, iar hainele de care aveți nevoie nu sunt curate.

Aceste programe, care pot fi setate și cu ajutorul aplicației mobile, vor curăța hainele în funcție de material sau nevoi, precum: denim, bumbac, sintetice, lână, rufe delicate sau clătire rapidă etc.

Modelul de tip spălător și uscător este foarte silențios, iar funcția de blocare a accesului pentru copii, este perfectă pentru o familie cu copii mici și curioși. O funcție rar întâlnită, dar de care des avem nevoie este adăugarea rufelor chiar în timpul spălării și această mașină este dotată cu această funcție minunată.

Cea mai bună mașină de spălat și uscat LG

Pareri despre cele mai bune mașini de spălat cu uscator de la LG

Această mașină de spălat haine cu uscător LG are o capacitate de spălare de 9 kg și de uscare de 6 kg, fiind ideală pentru o familie de 4-5 membri.

Mașina de spălat are, de asemenea, o serie de caracteristici inteligente care o fac ușor de utilizat, cum ar fi ecranul LCD cu afișaj clar, butoanele de control accesibile și sistemul de siguranță pentru copii. În același timp, mașina de spălat poate fi conectată Wi-Fi la dispozitivele inteligente și pot fi descărcate noi programe de spălare.

În plus, mașină de spălat cu uscător LG este dotată cu un motor Silent Direct Drive care oferă o performanță silențioasă și durabilă, precum și cu un filtru care menține mașina curată și în funcțiune optimă. Prin intermediul funcției cu aburi LG Steam+ se elimină 99,9% din alergeni și se reduc cu 30% cutele.

În concluzie, este o mașină de spălat cu uscător de top, care oferă o gamă completă de caracteristici și tehnologii avansate, care fac din această alegere una excelentă pentru cei care își doresc o soluție eficientă și convenabilă pentru curățarea hainelor.

De ce am tinut cont

Citeste in continuare toate criteriile de care am tinut cont pentru a afla care sunt cele mai bune masini de spalat!

Capacitate

Mașinile de spălat au capacitatea cuvei diferite. Se măsoară în kilograme și îți arată câte kilograme de articole uscate pot întră în mașină înainte de spălare. Cu cât numărul de kilograme este mai mare cu atât poți spăla o cantitate mai mare de rufe.
Este important să ai o mașina de spălat suficient de încăpătoare atunci când speli foarte des cantități mari de haine. Capacitatea poate ajunge până la 9 kg la mașinile de spălat pentru uz casnic sau mai mult pentru cele de uz industrial.

Viteză de rotație

Viteză de rotație, măsurată în rotații pe minut, ne indică cât de repede se rotește cuva în timpul stoarcerei. Cu cât viteză de rotație este mai mare cu atât mai multă apă este expluzată din haine în momentul stoarcerei, lăsând hainele mai uscate la terminarea ciclului de spălare.

Nu lasă viteză de rotație să fie un factor cheie în alegerea mașinii de spălat rufe. Vitezele mari de centrifugare uneori pot deteriora anumite materiale.

Cea mai mare viteză recomandată este de 1800 rpm pentru programele speciale cum ai fi funcția de spălare a articolelor din bumbac. Însă vitezele de centrifugare pentru sintetice și delicate sunt de obicei de 400-800 rpm. Cele mai multe mașini au minim două viteze de centrifugare.

Eficiență energetică

Mașinile de spălat, la fel ca majoritatea aparatelor din casă, au în prezent ratinguri energetice între A și G, iar modelele A sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, cele mai noi modele sunt din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât noi ratinguri au fost adăugate sistemului actual. Unele mașini noi de top, cu rating A +++, A ++ și A + – sunt o veste bună pentru mediul înconjurător și pentru portofel.

Funcții

Cele mai bune mașini de spălat ar trebui să prezinte următoarele funcții:

 • Setări de spălare personalizate: permit utilizatorilor să selecteze diferite programe de spălare pentru diferite tipuri de tesături și mărci.
 • Display digital – această funcție afișează informații despre programul curent, timpul rămas și alte opțiuni.
 • Programarea pornirii – Această funcție îți permite să setezi mașina de spălat să înceapă să spele când preferi. Spălarea poate fi setată pentru tarifele reduse din timpul nopții sau pentru momentul în care ești plecat de acasă pentru a nu fi deranjat de zgomot.
 • Blocare acces copii – O funcție esențială pentru gospodăriile cu copii mici. Modelele cu această funcție impediaca utilizarea sau modificarea comezilor mașinii de spălat, pentru a sta fără griji că cel mic va putea opri mașina în timp ce spală.
 • Control automat de cantitate: această funcție măsoară automat cantitatea de rufe și ajustează nivelul de apă și detergentul în consecință.
 • Sistem de siguranță: protejează mașina de spălat împotriva suprasarcinii sau a alimentării cu energie electrică instabile.
 • Conectivitate Wi-Fi: permite utilizatorilor să controleze mașina de spălat prin intermediul smartphone-ului sau a altui dispozitiv inteligent.
 • Filtre auto-curățare: această funcție asigură o curățare eficientă a filtrelor, prelungind durata de viață a mașinii de spălat.
 • Eficiență energetică: au clase energetice ridicate, ceea ce înseamnă că consumă mai puțină energie electrică și au un impact mai mic asupra mediului.
 • Garantie și asistență: producătorii oferă adesea garantii generoase și asistență tehnică pentru mașinile de spălat lor, ceea ce oferă utilizatorilor siguranța și confortul de a ști că au un suport fiabil.

Programe

Gândește-te la tipurile de haine pe care le speli cel mai des și alege în consecință. Programele de bază cele mai comune sunt:

 • Bumbac – Aproape orice mașină de spălat este dotata cu această funcție de spălare riguloasa, la o termperatură mai mare pentru o perioadă mai lungă de timp.
 • Sintetice sau îngrijire ușoară – Articolele sintetice necesită o spălare mai blândă. Se spală la o temperatură mai scăzută – 40°C sau mai puțin – și o viteză de rotație pentru stoarcere mai mică.
 • Delicate/lână/spălare manuală – Asemănător cu programul pentru articolele sintetice utilizează temperaturi scăzute și viteze minime de rotație pentru a preveni deteriorarea hainelor. Acest program este util dacă aveți multe articole delicate sau din lână ce necesită mai multă apă și o manipulare blândă.
 • Sport – Concepută pentru a curăța hainele din microfibră, pentru a îndepărtarea petelor de transpirație și a mirosurilor. Acest program funcționează ulitizand un ciclu de spălare mai lung la o temperatură scăzută.
 • Spălare rapidă – această poate fi de 15 sau 30 de minute pentru un ciclu complet de spălare. Este proiectată pentru a spăla rapid rufele mai puțin murdare. În general, există o cantitate maximă de rufe limitată pentru a folosi acest program.
 • Mod economic – Reduce automat temperatura de spălare pentru a reduce consumul de energie.
 • Extra clătire – acest lucru îți permite să mărești numărul de clatiri. Foate util personelor cu o piele mai sensibilă sau are alergie la detergent.
 • Controlul variabil al temperaturii – Mașinile de spălat de bază au setat temperaturi pentru bumbac, spălare ușoară sau spălare delicată. Mașinile mai sofisticate îți permit să modifici temperatura astfel încât să poți alege între 15 ° C și 95 ° C.

Cele mai bune mașini de spălat profesionale dispun de programe mai sofisticate cum ar fi :

 • Dispozitiv de protecție contra dezechilibrelor – Acesta reglează lungimea și viteză rotației și întră în acțiune dacă încărcătură este distribuită neuniform pe tambur. Poate funcționa în mișcare scurtă pentru a regla sarcina și pentru a împiedică tensionarea inutilă a lagărelor.
 • Ușor de călcat – Unele mașini de spălat dispun de acest program “ușor de călcat”. Rufele stau în apă și sunt rotite și centrifugate atât în timpul spălatului cât și în timpul clătirii motiv pentru care se reduce șifonarea hainelor sau formarea cutelor. Având funcția de călcare, rufele se vor calcă mai ușor. Sau prezintă un sistem de spălare cu aburi ce arunca jeturi de aburi și rezultă în a oferi haine cu până la 3 ori mai puține cute.
 • Funcție de uscare – O mașină de spălat rufe cu uscător s-a dovedit a fi foarte importantă atunci când nu ai spațiu suficient pentru o mașină de spălat separată și un uscător de rufe. Deși ciclurile de spălare și uscare sunt mai lungi la aceste mașini și funcția de uscare nu funcționează că și când ai avea un uscător separat, se va dovedi utilă atunci când ai nevoie să îți usuci hainele și nu ai spațiu.
 • Programe de curățare cu aburi – Unele mașini de spălat rufe oferă o opțiune de curățare cu aburi pentru încărcături mai mici. Această opțiune este bună pentru hainele bebelușilor și a copiilor dar și articolelor mai delicate asigurând o curățare mai igienică.

Preț

O mașină de spălat are capacitatea de viață de maxim 10 ani. Recomandăm să țineți cont de asta în calcul final atunci când cumperi o mașină de spălat, că va fi o investiție pe termen mai lung. Știm că nu vrei să dai o avere pe mașină de spălat dar de multe ori o decizie strict bazată pe preț poate face false economii în realitate pe termen lung. Te asigurăm că poți cumpără mașini de spălat decente la prețuri rezonabile.
Cu cât numărul de facilități este mai mare cu atât se va mari și prețul. Investiți într-o mașină potrivită nevoilor tale și doar așa pe termen lung vei economisi.

Intrebari frecvente

Ce masina de spălat rufe sa cumpăr?

Mașina de spălat pe care ar trebui să o cumpărați depinde de nevoile și preferințele individuale. Unele lucruri la care să vă gândiți atunci când luați decizia de achiziție includ:

 • Dimensiunea: luați în considerare dimensiunea familiei dvs. și cantitatea de rufe pe care o aveți de spălat în fiecare săptămână atunci când alegeți dimensiunea mașinii de spălat. Dacă aveți o familie mare, o mașină cu o capacitate mai mare va fi probabil mai potrivită.
 • Eficiența energetică: căutați o mașină de spălat cu un rating ridicat de eficiență energetică. Eticheta de energie UE vă va ajuta să comparați consumul de energie al diferitelor modele.
 • Caracteristici: luați în considerare caracteristicile de care aveți nevoie într-o mașină de spălat. De exemplu, dacă aveți multe articole delicate, poate doriți să căutați o mașină cu un ciclu delicat. Dacă aveți un stil de viață aglomerat, poate doriți să căutați o mașină cu un ciclu de spălare rapidă.
 • Brand și preț: luați în considerare brandul și prețul mașinii de spălat. Cercetați diferitele branduri și comparați prețurile pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună valoare pentru bani.
 • Tipul de încărcare: puteți alege între mașini de spălat cu încărcare frontală și cele cu încărcare verticală. Mașinile cu încărcare frontală sunt mai eficiente din punct de vedere al energiei și al apei, dar cele cu încărcare verticală sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului și mai convenabile pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

În cele din urmă, cea mai bună mașină de spălat rufe pentru dumneavoastră este una care îndeplinește nevoile specifice și se potrivește bugetului. Vă recomandăm să citiți recenzii noastre, să cereți recomandări și să comparați modelele înainte de a lua decizia finală.

Cum se face intretinerea la masina de spalat?

De doua sau de trei ori pe an, va trebui sa pornesti masina fara rufe in ea. Seteaza cel mai dur program de spalare si pune suficient detergent pentru o incarcare normala. O spalare regulata de intretinere iti mentine utilajul si tevile de evacuare curate si elimina orice acumulare de murdarie, grasimi si saruri generate de apa dura.

Cum se curață mașina de spălat rufe?

Pentru a curăța o mașină de spălat, puteți utiliza următorii pași:

 • Rulează o încărcătură goală la temperatura cea mai înaltă pentru a elimina orice murdărie sau resturi.
 • Ștergeți exteriorul mașinii, inclusiv garnitura ușii și locul unde se pun detergenții.
 • Curatați suportul pentru detergent prin eliminarea lui și spălarea cu apă caldă și dezinfectant.
 • Folosiți un produs de curățare specializat sau o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu pentru a curăța interiorul mașinii, inclusiv tamburul și garnitura ușii.
 • Rulează o altă încărcătură goală la temperatura cea mai înaltă pentru a clăti mașina și a elimina orice soluție de curățare rămasă.
 • Lăsați ușa deschisă pentru a permite mașinii să se usuce complet înainte de a o utiliza din nou.

Este de asemenea recomandat să verificați manualul utilizatorului pentru orice proceduri de curățare sau precauții recomandate.

De ce miroase mașina de spălat rufe?

Mirosul chiar și pentru cele mai bune maşini de spalat rufe poate fi cauzat de mai multe factori diferiti, cum ar fi:

  1. Tambur murdar: În timp, murdăria, spuma de detergent și bacteriile se pot acumula în tamburul mașinii de spălat.
  2. Reziduuri de detergent sau balsam de rufe: Dacă utilizați prea mult detergent sau balsam de rufe, acestea pot lăsa reziduuri în tambur și în conductele mașinii de spălat.
  3. Garnitura ușii: Garnitura ușii mașinii de spălat poate deveni un loc de reproducere pentru mucegai și bacterii dacă nu este curățat în mod regulat.
  4. Apă rămasă în mașina de spălat: Dacă apa rămâne în mașina de spălat după un ciclu, se poate usca și lăsa în urmă un miros mustos.
  5. Scame și păr: Scamele și părul se pot acumula în mașina de spălat și conducte.

Pentru a remedia mirosul, puteți rula o încărcătură goală la temperatura cea mai înaltă cu o cană de oțet sau un produs special de curățare a mașinii de spălat. Curățați garnitura ușii, tamburul și locul de detergent în mod regulat. Asigurați-vă că lăsați ușa deschisă după utilizare pentru a permite mașinii să se usuce.

Este de asemenea recomandat să verificați manualul utilizatorului pentru modelul specific pentru orice proceduri de curățare sau precauții recomandate.

Cât consumă o mașină de spălat A +++ ?

Conform Energy.gov, o mașină de spălat cu o clasă energetică de +++, sau “Super Plus”, va consuma aproximativ 0,25 kWh pe încărcare.

De altfel consumul de energie al unei mașini de spălat cu clasa de energie +++ poate varia în funcție de modelul, brandul și dimensiunea mașinii. Conform sistemului de etichetare a energiei Uniunii Europene, mașinile de spălat cu o clasă de energie de +++ sunt clasificate ca modelele cele mai eficiente din punct de vedere al energiei. Consumul acestora este mai mic decât celelalte clase. Totusi, un consum precis nu poate fi furnizat deoarece poate varia de la model la model.

Se recomandă să verificați eticheta de energie sau specificațiile producătorului sau manualul utilizatorului pentru mai multe informații precise privind consumul de energie al unei mașini de spălat cu clasa de energie +++.

Cum instalez corect masina de spalat?

Inainte de instalare, curelele de transport trebuie scoase – acestea sunt de obicei situate in partea din spate a masinii. In mod ideal, masinile ar trebui sa fie asezate pe o podea solida, dar daca trebuie sa o pui pe o podea suspendata, atunci este o idee buna sa pui sub ea o bucata de MDF sau un placaj solid de dimensiuni adecvate, de 2,5 cm grosime – acest lucru ajuta la reducerea vibratiilor si va prelungi durata de viata a masinii. Asigurate ca masina este la nivel pe toate cele 4 picioare si ca furtunurile de apa nu sunt indoite sau rasucite inainte de a o porni pentru prima data.

Pot cumpara masina de spalat online?

Este chiar recomandat sa cumperi masina de spalat online. Vei reusi astfel sa faci economii pentru ca poti gasi produse la reduceri sau vei avea la dispozitie o gama mai larga de produse la un pret mic, comparativ cu situatia din magazinele fizice. Atunci cand comanzi online produsul va veni singur la tine si nu mai esti nevoit sa cauti solutii care sa te ajute sa duci masina de spalat acasa. In plus, cand comanzi online poti vedea si recenziile venite de la ceilalti utilizatori si vei determina daca produsul merita investitia.

Unde se pune detergentul lichid in mașina de spălat rufe?

Detergentul lichid se poate introduce în compartimentul specific pentru detergent al maşinii de spălat sau direct în cuva. Dacă utilizați compartimentul, urmați indicațiile fabricantului pentru a alege cantitatea potrivită de detergent și să setați programul corespunzător.

Care este cea mai buna masina de spalat?

Există multe aspecte de luat în considerare atunci când ne gândim care este cea mai bună mașină de spălat, cum ar fi eficiența energetică, capacitatea, caracteristicile și prețul. Depinde de nevoile și preferințele individuale. Unele dintre cele mai bune branduri din piață sunt LG, Samsung, Bosch, Miele și AEG.

O mașină de spălat cu un grad ridicat de eficiență energetică este o opțiune bună, mai ales dacă doriți să salvați bani pe facturile de energie pe termen lung. O mașină cu o capacitate mai mare este, de asemenea, o opțiune bună dacă aveți o familie mare sau aveți multe haine. Dacă aveți nevoi specifice de spălare, cum ar fi țesături delicate sau spălări rapide frecvente, poate doriți să căutați o mașină cu cicluri specializate.

Unele dintre cele mai noi tehnologii pe care le puteți găsi pe piață sunt funcția de adăugare a aburului, funcția de WI fi si control prin aplicații mobile și opțiunile de spălare rapidă.

În cele din urmă, cea mai bună mașină de spălat este una care îndeplinește nevoile specifice, se potrivește bugetului și are o reputație bună pentru fiabilitate și satisfacția clienților. Este recomandat să citiți recenzii, să cereți recomandări și să comparați modelele înainte de a lua decizia finală.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply