Skip to main content
Electrocasnice

Cea mai buna plita electrica

15 februarie 2023No Comments

Plitele electrice sunt o alegere ce aduce eleganță în bucătărie, fiind perfecte chiar și pentru spațiile mici. Datorită faptului că acestea elimină o cantitate mai mică de căldură în bucătărie și nu elimină noxe.

Acestea pot atinge mai greu temperatura dorită, dar fluxul de căldură este constant. Indiferent de modelul de plită electrică ales, vasele se păstrează mai bine și mai curate la exterior. Pe lângă aceasta, în comparație cu alte tipuri de plite, pe suprafața plitelor electrice, pot fi utilizate vase din orice material.

Cea mai bună plita electrică este realizată din materiale de calitate și are performanțele la care te aștepți. Este dotată cu cele mai importante funcții: timer, power boost, detectare de vase, protecție pentru copii.

Top 5 cele mai bune plite electrice

Plită electrică incorporabilă Electrolux EHF6241FOK

Cea mai bună plită electrică incorporabilă cu 4 ochiuri.

Plită electrică incorporabilă Electrolux -Păreri

Plita electrică de la Electrolux este incorporabilă, cu suprafața vitroceramică. Are un design atrăgător, este de culoare negru, care se potrivește în orice bucătărie. Este dotată cu mult spațiu pentru gătit, având 4 zone speciale, 2 de dimensiuni mai mari și 2 mai mici.
Datorită indicatorului de căldură reziduală, vei ști întotdeauna care zonă este încă fierbinte. De asemenea, această plită dispune de un dispozitiv care asigură siguranță copiilor și previne activarea accidentală a zonelor de gătit.

Această plită electrică este foarte versatilă, astfel o puteți poziționa în orice loc din bucătărie vă doriți, astfel încât să vă fie confortabil. Curățarea suprafeței este simplă și ar fi bine să citești recomandările producătorilor în acest sens.

Plită electrică cu inductie cu 2 ochiuri

Cea mai bună plită electrică cu inducție și cu 2 ochiuri.

Plită electrică cu inducție -Păreri

Această plită electrică cu 2 ochiuri este potrivită pentru 2 persoane. Este dotată cu mai multe funcții importante: power boost – accelerează procesul de încălzire; detecția automată a vasului de gătit; indicator de căldură reziduală – arată care sunt zonele fierbinți; timer – oferă posibilitatea de setare a timpului de preparare dorit; protecție pentru copii.

Plita încălzește doar zona vasului, astfel oferindu-i o eficacitate maximă. Iar, datorită opririi automate, nu permite pierderea energiei electrice. Atunci când programul setat este termină, plita emană un semnal sonor, astfel scade riscul de a arde mâncarea/vasele. Aceasta, de asemenea, se curăță foarte ușor, cu ajutorul buretelui și a unei soluții.

Plită electrică vitroceramică Bosch PKE652CA1E

Cea mai bună plită electrică vitroceramică albă.

Plită electrică vitroceramică Bosch -Păreri

Plita electrică vitroceramică Bosch este perfectă pentru persoanele care preferă stilul de viață minimalist. Aceasta se potrivește celor care își doresc în bucătărie un stil simplist, dar totuși care nu își doresc ceva banal. Culoarea acestei plite electrice este de un alb foarte elegant, care cu siguranță vă va stârni satisfacție vizuală.
Suprafața din ceramică îi oferă un aspect exterior frumos, apreciat de majoritatea utilizatorilor. Ceramica suportă foarte bine obiectele grele, este în totalitate netedă, lucru ce-i permite să fie curățată cu ușurință, într-un timp foarte scurt.

Plita electrică este dotată cu 4 zone de gătit, astfel este foarte confortabilă și potrivită pentru o familie mai mare sau pentru iubitorii de a găti multe delicii culinare.

Aragaz și cuptor pe curent Gorenje EC62CLI

Cea mai bună plită electrică vintage.

Aragaz și cuptor pe curent Gorenje -Păreri

Plita electrică de la Gorenje nu este doar plită, ci mai degrabă un aragaz, plită și cuptor electric. Pentru iubitorii de vintage, această plită estetică le va capta cu siguranță atenția. Are un exterior foarte frumos, care se încadrează într-o bucătărie cu un stil minimalist. Culoarea bej nu încarcă încăperea, iar plita electrică este poziționată elegant în spațiul său.
Pe lângă caracteristicile exterioare, această plită este dotată cu câteva funcții importante. Una dintre funcții este timerul, acesta poate fi setat, iar în momentul în care timpul se scurge, se aude o alarmă, care nu permite să ardeți mâncarea. O altă funcție importantă este indicatorul de căldură reziduală, care afișează zona fierbinte, astfel scade riscul de a vă arde.

Mini plită electrică voiaj cu un ochi

Cea mai bună plită electrică portabilă cu 1 ochi.

Mini plită electrică portabila -Păreri

Mini plita electrică cu un ochi, portabilă, este foarte utilă în vacanțe, pentru autorulote sau pentru studenți. Datorită inducției, aceasta nu permite încălzirea încăperii, astfel nu trebuie să vă faceți griji, în caz că spațiul este prea mică. Acceptă trei tipuri de vase, precum sunt cele: emailate, inox simplu sau inox cu fundul dublu.

Este dotată cu câteva funcții importante: accelerează procesul de încălzire, detectează automat vasele, are indicator de căldură reziduală, timer și protecție pentru copii. Suprafața de gătit este din sticlă neagră, de 14-22cm, astfel puteți să o curățați doar utilizând buretele, iar datorită inducției se murdărește mai greu.
Analizând prețul și caracteristicile plitei electrice, putem să ne dăm seama că este o achiziție superbă, ieftină și calitativă.

De ce am tinut cont

Tip

Trebuie să cunoașteți că se disting trei tipuri de plite electrice. Acest lucru este important pentru a înțelege mai bine funcționalitățile fiecărui tip. Astfel găsim următoarele tipuri de plite electrice:

  • Radiante – plita electrică radiantă funcționează datorită rezistenței electrice, care o încălzește. Aceasta permite gătitul și curățarea rapidă și ușoară.
  • Cu halogen – plita electrică cu halogen se alimentează de lumina infraroșie cu halogen.

Performanțe

Acestea rezultă din analiza a trei aspecte foarte importante pentru toate modelele de plite electrice: timpul de încălzire, costuri și eficiența transferului de energie. O plită cu inducție este într-adevăr cea mai performantă soluție din bucătărie pentru că generează cele mai bune valori pentru transferul de energie și timpul de încălzire.
Raportul existent între căldura pe care plita o transferă alimentelor și energia consumată este foarte bun, iar dispozitivul are o eficiență de 50%. Plitele vitroceramice au un preț mediu și eficiența energetică de doar 65%, oferind un timp de fierbere mai mare.

Funcții

Detectare de vase

Plitele cu inducție sesizează atunci când este prezentă o oală pe plită și în momentul în care o iei, plita se va opri cu scopul de a preveni risipa de curent, dar și pentru a reduce riscul de accidente.

Power boost

Este o funcție esențială pentru momentele în care te grăbești și vrei să gătești repede. Îți oferă un plus de energie pentru că plita să se poată încălzi mai repede și sunt reduși timpii de gătit.

Power management

Te ajută să reglezi temperatura atunci când gătești, astfel încât să iasă ca la carte.

Timer

Timerul este util pentru că îți va permite să ajustezi timpul dorit pentru a fierbe sau a prăji alimentele și îți va oferi certitudinea că preparatele sunt uniform gătite. Timerul are grijă ca plita să se închidă după ce timpul a trecut.

Mentenanță

Dacă vrei ca mâncarea să nu se lipeasca niciodată de suprafețele de gătit îți recomandăm să alegi o plită cu inducție, pentru că genul acesta de plite nu se încălzesc și dacă alimentele sunt doar stropite în vas, ele nu se lipesc de pereții vasului. Tot ce trebuie să faci este sa igienizezi suprafața și poți face asta imediat după ce oala a fost luată de pe plită pentru că platforma nu este caldă.

Consum de energie

Consumul de energie este un alt factor de care trebuie sa ții cont, deoarece se va reflecta în costurile aproape duble față de modelele pe gaz. Poți vedea consumul analizând specificațiile tehnice ale acestui aparat de gătit, înainte de a îl cumpăra și poți verifica să fie dotat cu cele mai importante funcții de economisire a curentului electric.

Garanție

Pentru că este vorba despre investiții pe termen lung trebuie să acorzi atenția cuvenită acestui aspect. Orientează-te spre furnizorii care oferă atât calitate, cât și garanție și promptitudine în rezolvarea eventualelor probleme care pot apărea cu această plită.
În plus, trebuie să fii sigur că plita electrică, indiferent dacă este o plită portabilă sau o plita fixă, are garanție de cel puțin 2 ani contra defectelor de producție și pentru a te asigura ca gătești în siguranță și liniște.

Intrebari frecvente

Cum aleg numărul de ochiuri ale plitei electrice?

Sunt plite electrice cu până la 6 arzătoare sau ochiuri, alegerea ta depinde de dimensiunile bucătăriei tale sau de timpul petrecut gătind. Dacă încă nu te-ai mutat la casa ta sau stai într-un spațiu mic, sunt și plite foarte bune cu un singur ochi, deși ar trebui să te orientezi spre modelele cu minim doi ochi.
Poți verifica puterea pe care o are fiecare ochi și cu cât este mai mare, cu atât vei reuși să gătești mai repede.

Ce înseamnă plita electrică?

O plită electrică se alimentează fiind conectată la o sursă de electricitate. Aceasta poate fi de două feluri: radiante sau cu halogen. Suprafața acestor plite este din vitroceramică, ceea ce-i permite să fie foarte ușor de curățat, doar utilizând o soluție și un burete. Pe suprafața acestor plite pot fi utilizate orice tip de vase, în comparație cu alte tipuri de plite.

Cu ce se curăță plita electrica?

Pentru curățarea eficientă a unei plite electrice nu ai nevoie nici de prea multe utilaje, nici de prea mult timp. Astfel, instrumentele necesare ar fi: o racletă, o soluție specială de curățare a plitei, o lavetă sau un burete umed, apă caldă și lavetă din microfibră.
Urmează pașii de mai jos pentru a curăța eficient și în siguranță plita electrică:

  • Oprește plita și asigură-te că nu este nicio zonă fierbinte;
  • Îndepărtează resturile alimentare întărite;
  • Pentru a îndepărta decolorarea, poți folosi apă cu oțet;
  • Toarnă un pic de soluție peste lavetă și începe curățarea prin mișcări circulare;
  • Șterge plita electrică cu laveta din microfibră.

Pentru a afla mai multe informații despre curățarea corectă a plitei electrice, puteți citi instrucțiunile din manualul de utilizare, unde cu siguranță veți găsi răspunsul la această întrebare.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply