Skip to main content
Electrocasnice

Cele mai bune aspiratoare robot – Păreri și recomandări

15 februarie 2023No Comments

Pentru că timpul liber este tot mai limitat, ar trebui să te gândești la o soluție care să te ajute să obții mai mult timp cu prietenii sau familia, pentru activitățile care îți aduc plăcere și care te ajută să te deconectezi. În sensul acesta, un aspirator robot te ajută să economisești timp, deoarece el va aspira în timp ce tu îți petreci timpul făcând altceva.

Pe lângă faptul că un aspirator robot bun îți economisește timpul, acesta pătrunde și curăță eficient toate colțurile și zonele mai puțin accesibile, precum este zona de sub canapea. Este important să alegi un aspirator robot de calitate, care îndeplinește toate funcțiile necesare ție și familiei tale.

Top 7 aspiratoare robot

Aspirator robot Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro 85081100

Cel mai bun aspirator Xiaomi Mi robot vacuum.

Aspirator robot Xiaomi Mi Vacuum Pro – Păreri

Acest dispozitiv are 12 tipuri de senzori destinați pentru a recunoaște obstacolele și murdăria. Cu ajutorul acestora aparatul cartografiază zona de lucru. De asemenea, senzorii includ și compas electronic, giroscop, senzor anticoliziune și senzor anticadere. Spațiul de colectare este de 420 ml și are senzor care întrerupe funcționarea în momentul în care se umple, pentru a evita supraîncărcarea sau alte accidente.
Produsul are o autonomie de 2.5 ore care va fi suficientă pentru a acoperi suprafața unei case de 250 mp sau pentru a insista pe zone mici. Deși, aparatul are un preț destul de mare, grosimea mica și autonomia mare sunt foarte importante și asigură pătrunderea aparatului chiar și în zonele foarte greu accesibile, ceea ce înseamnă că investiția este justificată pe deplin.

Robot de aspirare Deboot Ecovacs M88

Cel mai bun aspirator robot cu spălare.

Robot de aspirare Deboot M88 – Păreri

Aspiratorul robot Deboot M88 se poate ocupa eficient de întreg procesul de curățare, poți să-l pornești și să-l oprești chiar și din birou folosind aplicația pentru telefonul mobil. Acesta curăță uscat prin măturare, ridicare și aspirare, dar și umed prin spălare și prin uscare, fiind potrivit pentru orice tip de suprafață. Senzorii detectează spațiul gol din dreptul treptelor și previn o posibilă cădere de la înălțime, evitând implicit și accidentele generate de căderea aparatului.
Are o autonomie mică, de 90 minute, ceea ce este insuficient la utilizări repetate în aceeași zonă și poate să fie insuficientă în momentul în care casa este mare. Totuși, pentru apartamente de dimensiuni medii sau mici este soluția perfectă.

Robot aspirator păr animale Rowenta X-Plorer

Cel mai bun aspirator robot pentru păr de animale.

Aspirator robot Rowenta – Păreri

Rowenta este un brand bine cunoscut și apreciat de majoritate consumatorilor. Cu fiecare generație de noi roboți pentru aspirare, își demonstrează profesionalismul și calitatea aparatelor. Acest model, Rowenta X-Plorer, este apreciat de majoritatea utilizatorilor, datorită curățirii și spălării calitative a multor suprafețe. Acest robot aspirator este perfect pentru iubitorii de animale, deoarece, datorită celor 3 perii centrale, adună eficient părul lăsat de micii lor prieteni.

În pachet sunt incluse două lavete: una pentru utilizarea zilnică, iar cea de-a doua pentru curățarea petelor rezistente. Dacă vei conecta prin Wi-Fi aparatul la aplicația, vei avea șansă să programezi în detaliu fiecare suprafață a casei, sesiunile de curățat, cât și vei avea șansă să-l monitorizezi vocal.

Robot aspirator Samsung JetBot VR30T80313W/GE

Cel mai bun robot aspirator de la Samsung.

Aspirator robot Samsung – Păreri

Aspiratorul robot de la Samsung este o adevărată inovație a brandului. Aparatul curăță eficient majoritatea suprafețelor, datorită periei de înaltă calitate, fabricată din material textil și argint antistatic. Modelul folosește tehnologiile avansate care permite realizarea comenzilor vocale și setarea funcției care nu-i va permite accesul în anumite zone. De asemenea, datorită senzorului Lidar va calcula locația cu precizie, pentru a identifica traseul necesar.
Rezervorul acestui aspirator robot este 100% lavabil, astfel va curăța suprafețele atât eficient, cât și igienic. Curăță atât podele, cât și covoarele, fără menține firele de păr pe tambur.

Robot aspirator iRobot Roomba i7

Cel mai bun aspirator robot pentru covoare.

Aspirator robot iRobot Roomba i7 – Păreri

Aspiratorul robot iRobot Roomba i7 are un design atrăgător, astfel poate fi integrat cu ușurință în orice stil al casei. Principalele funcții care-i permit curățarea eficientă sunt: cea de cartografiere a spațiului, de curățare dublă și cea de planificare a curățeniei. Aceste funcții permit utilizarea robotului chiar și de la distanță, cu ajutorul aplicației iRobot Home. Astfel, în cazul în care nu reușiți să faceți curat, dar urmează să aveți oaspeți, setați rapid și eficient curățarea de la distanță.
Aplicația îți dă de știre atunci când recipientul cu gunoi este plin sau dacă este nevoie să curăți periile sau alte accesorii ale aparatului. Este dotat cu un sistem anti-încurcare, care nu-i permite să se blocheze între cabluri. Înainte de a rămâne fără baterie se întoarce la baza de alimentare, care durează aproximativ 2 ore, după care își reia activitatea din locul în care s-a oprit.

Robot aspirator cu mop Roborock S6 Pure

Cel mai bun aspirator robot cu mop.

Aspirator robot Roborock – Păreri

Aspiratorul robot Roborock S6 Pure este apreciat de majoritatea utilizatorilor și descris ca un aparat care curăță și spală eficient suprafețele. Este foarte ușor de utilizat și întreținut, prin intermediul aplicației puteți seta funcțiile necesare. Poți selecta rapid zonele care trebuie curățate și zonele în care accesul este interzis. Aplicația te anunță când trebuie curățat și poți urmări în timp real activitatea aparatului.
După ce și-a realizat cartografierea, ocolește cu ușurință orice obstacol, fără a deteriora ceva din interiorul camerei. Deși, acumulatorul ține doar 2 ore jumătatea, acestea sunt destule pentru îngrijirea unui apartament. Când detectează că bateria este pe terminate, se întoarce la baza de alimentare.

Aspirator robot Xiaomi Mi Vacuum Mop Cleaner

Cel mai bun aspirator robot cu vacuum și mop.

Aspirator robot Xiaomi Mi Vacuum Mop – Păreri

Xiaomi continuă să bucure consumatorii cu noi inovații calitative și accesibile, care ușurează și simplifică considerabil viața. Acest model Xiaomi Mi este o reprezentare a calității, pe care o asigură frecvent brandul. Pe lângă faptul că realizează eficient curățarea uscată, acesta spală toate tipurile de podele și pardoseli. Acesta depășește obstacolele cu înălțimea de 2 cm, astfel nu trebuie să vă faceți griji în cazul în care aveți cabluri pe jos. Dispune de un recipient pentru praf și mizerie cu capacitatea de 0.6 l și un rezervor de apă, pentru mop, cu o capacitate de 200 ml.
Aspiratorul se conectează singur la baza de alimentare, după care își reia programul. Prin intermediul aplicației puteți, chiar și de la distanță, să setați funcțiile de care aveți nevoie.

De ce am tinut cont

Performanță

Este important sa ții cont de trei aspecte cruciale în alegerea aspiratorului: timpul de funcționare, tiparul de curatare și timpul în care se încarcă. Un aspirator robot bun va avea un timp de funcționare de minim 2 ore. Durata de încărcare ar trebui să fie foarte mică, pentru a crește nivelul de comoditate oferit de un astfel de produs.
Tiparul de curățare trebuie sa fie variat și să corespundă direcțiilor de mișcare. Astfel, va fi recomandat ca aspiratorul să poată aspira o zonă de mai multe ori și să acopere cu ușurință toate suprafețele de aspirat, pentru a atinge în final eficiența aspiratorului clasic.

Accesorii

Accesoriile precum periile laterale și periile frontale sunt elementele care vor permite aspiratorului să ajungă chiar și în zonele problematice și greu accesibile și să aspire chiar și murdăria fină, ca de exemplu părul de animale. Dacă aspiratorul are și senzori, atunci aceștia vor face o hartă virtuală, pe care aspiratorul se va deplasa pentru a igieniza zona.

Sistemul de filtrare

Filtrele sunt foarte eficiente pentru aspiratorul robot și trebuie să atrageți atenția din ce material sunt confecționate acestea și dacă îndeplinesc standardele HEPA. Acestea sunt făcute din hârtie cu microfibră, tratată cu fungicid și bactericid. Ele sunt folosite la majoritatea aspiratoarelor robot, pentru că reușesc să întrețină cu succes chiar și particulele foarte fine și astfel sunt evitate crizele alergice și respectiv contactul cu agenții patogeni.
Alte tipuri de filtre sunt cele clasice din hârtie sau există și aspiratoare cu sac reutilizabil, totuși cele mai bune rămân cele cu filtru HEPA.

Funcții

Una dintre cele mai importante funcții este posibilitatea de a programa procesul de igienizare, o funcție cu care vei putea face toate sarcinile fără ca aspiratorul sa fie supravegheat. O altă opțiune importantă este cea de andocare automată, care permite aspiratorului să se pună singur la încărcat.
Puteți atrage atenția și la următoarele funcții importante, precum sunt:

  • Funcția de oprire automată – mai ales în momentul în care energia este pe cale să se epuizeze și reluarea activității după încărcare;
  • Funcții de programare – care ajută la planificarea bună a suprafețelor de aspirat;
  • Crearea de hărți pe baza senzorilor – senzorii pot să respecte toate particularitățile tridimensionale pe care obiectele le au;
  • Funcția de recunoaștere – recunoașterea culorilor și texturilor sau recunoașterea și detectarea la timp a diferențelor de nivel sunt foarte importante în momentul curățirii.

Design

Este important să ții cont de raportul dintre dimensiune și performanță, pentru a alege un dispozitiv bun și eficient. Acesta are nevoie să se poate propulsa în zonele foarte greu de accesat și de aceea aspiratorul robot ar trebui să aibă și o înălțime mică.
Foarte multe modele sunt circulare astfel încât să navigheze ușor pe suprafețele aflate în jurul obiectelor astfel încât să permită schimbarea eficientă a direcției. Dispozitivele care au și bare de protecție, fabricate din cauciuc moale sunt de preferat întotdeauna. Pentru că, doar așa se pot evita surprizele neplăcute precum: deteriorarea accidentală a mobilierului sau crearea urmelor inestetice de pe suprafețe.

Garanție

Recomandarea noastra este să nu căuți aspiratoare foarte ieftine, ci să te asiguri de durabilitatea acestora. În cazul acesta, va fi necesar ca aspiratorul să aibă garanție extinsă. În ciuda numărului mare de funcții pe care aspiratorul le are și de particularitățile sale de design, care fac performanțele și mai bune, toate aceste dispozitive prezintă și o perioadă mică de durabilitate față de aspiratoarele clasice, din cauză că sunt aparate mai complexe.
Din acest motiv ar fi de preferat ca garanția aspiratorului să depășească 24 de luni.

Brand

În ceea ce privește brandul, se disting cele mai mari trei firme de pe piața: iRobot, Samsung și Xiaomi. Aceștia fiind cei mai buni producători de aspiratoare robot de calitate premium. În momentul în care vrei să îți alegi cel mai bun aspirator robot, cumpărând de la o firmă recunoscută te poți baza pe calitatea produsului.

Intrebari frecvente

Cum pregătesc camera în care aspiratorul va fi folosit?

Chiar dacă dispozitivele sunt dotate cu senzori care să detecteze mobilierul sau alte corpuri fixe, este bine sa fie eliminate toate corpurile mici care se afla în cameră. De exemplu, pernele și jucăriile copiilor. Trebuie să te asiguri că în calea aspiratorului nu vor fi puse obiecte care riscă să se spargă sau să se deterioreze atunci cand robotul le atinge în momentul curățeniei. Este de preferat ca vazele înalte să fie ridicate, pentru că sigur vor cădea. În momentul în care aparatul este în lucru este indicat să închizi ușa, pentru a nu lăsa animalele de companie și copiii pe lângă el.

Este nevoie să supraveghez aspiratorul robot?

La început este bine să stai cât mai mult pe lângă robot pentru a vedea modul în care lucrează, dacă este corect setat sau dacă va cădea pe scări în primele minute. După ce ești sigur că toate setarile sunt făcute bine, îl poți lasă să lucreze singur și îți poți vedea de alte treburi. Până când ai completă încredere în roboțelul tău, va fi necesar să-l verifici mereu și să-l supraveghezi.

Cât de des trebuie să curețe?

Acest aparat este eficient, însă nu va putea fi niciodată comparat cu un aspirator clasic. Dacă vrei să ai mereu curat în casa, atunci trebuie să setezi robotul să porneasca mai des, chiar și în perioadele în care nu ești acasă. De la distanța poți seta robotul astfel încât acesta să curețe de mai multe ori aceeași cameră și atunci rezultatul va fi perfect.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply