Electrocasnice

Cauti un aspirator robot eficient?

By Actualizat in 27 septembrie 2021 septembrie 27th, 2021 No Comments

Pentru ca timpul liber este tot mai limitat, ar trebui sa te gandesti la o solutie care sa te ajute sa obtii mai mult timp cu prietenii sau familia, pentru activitatile care iti plac si care te ajuta sa te deconectezi. In sensul acesta, un aspirator robot te ajuta sa economisesti timp, deoarece el va aspira in timp ce tu iti petreci timpul facand altceva. Este important sa alegi un aspirator robot de calitate.

De ce am tinut cont

Performante

Este important sa tii cont de trei aspecte cruciale in alegerea aspiratorului: timpul de functionare, tiparul de curatare si timpul in care se incarca. Un aspirator robot bun va avea un timp de functionare de minim 2 ore. Durata de incarcare ar trebui sa fe foarte mica pentru a creste nivelul de comoditate oferit de un astfel de produs.

Tiparul de curatare trebuie sa fie variat si sa corespunda directiilor de miscare. Astfel va fi recomandat ca aspiratorul sa poata aspira o zona de mai multe ori si sa acopere cu usurinta toate suprafetele de aspirat, pentru a atinge in final eficienta aspiratorului clasic.

Accesorii

Accesoriile precum periile laterale si periile frontale sunt elementele care vor permite aspiratorului sa ajunga chiar si in zonele problematice si greu accesibile si sa aspire chiar si murdaria fina, ca de exemplu parul de animale. Daca aspiratorul are si senzori, atunci acestia vor face o harta virtuala pe care aspiratorul se va deplasa pentru a igieniza zona.

Sistemul de filtrare

La acesti roboti sistemul de filtrare este HEPA si filtrele sunt foarte eficiente fiind facute din hartie cu microfibra tratata cu fungicid si bactericid. Ele sunt folosite pentru ca reusesc sa intretina cu succes chiar si particulele foarte fine si astfel sunt evitate crizele alergice si respectiv contactul cu agentii patogeni. Alte tipuri de filtre sunt cele clasice din hartie sau exista si aspiratoare cu sac reutilizabil, insa cele mai bune sunt cele cu filtru HEPA.

Functii

Una dintre cele mai importante functii este posibilitatea de a programa procesul de igienizare, o functie cu care vei putea face toate sarcinile fara ca aspiratorul sa fie supravgheat. O alta optiune importanta este cea de andocare automata, care permite aspiratorului sa se puna singur la incarcat.

Exista si alte functii cum ar fi:

 • Functia de oprire automata in momentul in care energia este pe cale sa se epuizeze si reluarea activitatii dupa incarcare;

 • Functii de programare specifice care ajuta la planificarea buna a suprafetelor de aspirat;

 • Crearea de harti pe baza senzorilor;

 • Senzorii pot sa respecte toate particularitatile tridimensionale pe care obiectele le au;

 • Recunoasterea culorilor si texturilor;

 • Recunoasterea si detectarea la timp a diferentelor de nivel.

Top 3 aspiratoare robot

 • Robot aspirare Xiaomi Mi Robot Vacuum – un aspirator robot perfect pentru interioarele de dimensiuni mari;

 • Robot de aspirare DEBOOT Ecovacs M88 – un aspirator robot cu foarte multi senzori dar cu o autonomie mica;

 • Xiaomi Mi Roborock 2 – cel mai bun aspirator cu functie de andocare automata si control de la distanta.

Xiaomi Mi

aspirator robot xiaomi mi robot

Acest robot aspirator este foarte performant si te ajuta sa mentii casa foarte curata fara niciun effort. Poti sa il pornesti de la distanta chiar si de pe telefonul mobil.

PRO

 • Are grosimea de 80 mm ceea ce ii permite sa ajunga oriunde;

 • Poate fi controlat si setat de la distanta de pe dispozitivele mobile;

 • Are senzori care pot sa detectez e scarile si nu vor aparea accidente;

 • Are autonomie extinsa de 2.5 ore.

CONTRA

 • Investitia este destul de mare.

De ce am ales acest produs?

Senzori – Acest dispozitv are 12 tipuri de senzori destinati pentru a recunoaste obstacolele si murdaria. Cu ajutorul acestora aparatul cartografiaza zona de lucru. De asemenea, senzorii includ si compas electronic, giroscop, senzor anticoliziune si senzor anticadere.

Spatiu de colectare – Spatiul de colectare este de 420 ml si are senzor care intrerupe functionarea in momentul in care se umple, pentru a evita supraincarcarea sau alte accidente.

Autonomie – Acest produs are o autonomie de 2.5 ore care va fi suficienta pentru a acoperi suprafa unei case de 250 mp sau pentru a insista pe zone mici.

Lucruri bine de stiut

Acest aparat are un pret destul de mare insa grosimea mica si autonomia mare sunt foarte importante si asigura patrunderea aparatului chiar si in zonele foarte greu accesibile, ceea ce inseamna ca investitia este justificata pe deplin.

DEBOOT Ecovacs M88

Robot de aspirare DEBOOT Ecovacs M88

Acest aspirator robot se coupa eficient de intreg procesul de curatenie, poti sa il pornesti si sa il opresti chiar si din birou folosind aplicatia pentru telefonul mobil.

PRO

 • Are senzori care permit si detectarea scarilor;

 • Poate matura, aspira si spala fiind foarte potrivit pentru multe activitati si suprafete;

 • In momentul in care bateri este aproape descarcata se va cupla singur la statia de incarcare;

 • Are inaltimea redusa si poate ajunge usor si sub mobila.

CONTRA

 • Autonomia este de 90 de minute si poate sa fie insuficienta in momentul in care suprafata de aspirat este de 150 mp sau cand sunt necesare treceri mai multe pentru a curata eficient o suprafata.

De ce am ales acest produs?

Mod de curatare – Acest aparat curata uscat prin maturare, ridicare si aspirare, dar si umed prin spalare si prin uscare si este potrivit pentru orice tip de suprafata. Acest aparat va intra peste tot foarte usor, datorita inaltimii mici.

Senzori – Acest aparat are senzori care pot detecta spatiul gol din dreptul treptelor si vor preveni o posibla cadere de la inaltime evitand implicit si accidentele generate de caderea aparatului.

Mod de utilizare – Acest aparat poate fi pornit, setat si oprit inclusiv de la birou, folosind aplicatia pentru telefon special conceputa de Ecovacs si astfel te poti asigura ca in momentul in care ajungi acasa ai posibilitatea de a te relaxa in voie.

Lucruri bine de stiut

Acest aparat are o autonomie mica de 90 minute ceea ce este insuficient la utilizari repetate in aceeasi zona si poate sa fie insuficienta in momentul in care casa este mare, insa pentru apartamente de dimensiuni medii sau mici este solutia perfecta.

Xiaomi Mi Roborock 2

aspirator xiaomi mi roborock robot vacuum cleaner 2

Genul acesta de aspirator iti ofera toate facilitatile de care ai nevoie pentru a mentine confortul casei tale. Toate caracteristicile sale il fac un aspirator foarte apreciat de toti utilizatorii.

PRO

 • Are o serie de senzori foarte importanti pentru recunoasterea covoarelor groase;

 • Poate detecta scari si evita astfel caderile de la inaltime;

 • Functioneaza pentru 2.5 ore ceea ce ii permite sa acopere cat mai mult;

 • Permite controlarea de la distanta prin aplicatii dedicate.

CONTRA

 • Are o inaltime de 96.5 mm care poate sa puna probleme in momentul in care trebuie sa fie facut curat pe sub mobilier.

De ce am ales acest produs?

Suprafete de aspirat – Acest aparat este potrivit pentru toate tipurile de suprafete si va recunoaste covoarele groase pentru a insista pe ele, comutand pe capacitate maxima. Poatr trece dintr-o camera in alta singur in momentul in care pragul este unul mic.

Andocare – Acest aparat se duce singur la incarcat in momentul in care se descarca fara sa fie nevoie de interventia ta, ceea ce face ca aparatul sa se descurce bine singur.

Control cu telefonul – Cu ajutorul aplicatiei Mija poti seta aparatul pentru a gasi casa curata in momentul in care te intorci din vacanta si de la serviciu.

Lucruri bine de stiut

Unica problema a acestui aparat este faptul ca inaltimea sa e 9.65 cm este destul de mare si aparatul ar putea sa nu permita patrunderea acestuia in zonele aflate de sub mobilierul jos, insa cele mai multe tipuri de mobilier permit patrunderea sa.

De ce sa tii cont

Design

Este important sa tii cont de raportul dintre dimensiune si performanta pentru a alege un dispozitiv bun si eficient. Acesta are nevoie sa se poata propulsa in zonele foarte greu de accesat si de aceea aspiratorul robot ar trebui sa aiba si o inaltime mica. Foarte multe modele sunt circulare astfel incat sa navigheze usor pe suprafetele aflate in jurul obiectelor astfel incat sa permita schimbarea eficienta a directiei. Dispozitivele care au si bare de protectie facute din cauciuc moale sunt de preferat intotdeauan eptnru ca doar asa se pot evita suprizele neplacute asa cum sunt deteriorarea accidentala a mobilierului si urmele inestetice de pe suprafete.

Garantia

Recomandarea noastra este sa nu cauti aspiratoare foarte ieftine ci sa te asiguri ca sunt si trainice. In cazul acesta va fi necesar ca aspiratorul sa aiba garantie extinsa. In ciuda numarului mare de functii pe care aspiratorul le are si indiferent de particularitatile sale de design care sa faca performantele si mai bune, toate aceste dispozitve prezinta si o perioada mica de durabilitate fara de aspiratorul clasic, din cauza ca reprezinta aparate complexe.

Din acest motiv ar fi de preferat ca garantia sa depaseasca 24 de luni, in conditii de service si de mentenanta foarte avantajoase, pentru ca suprafetele sa fie igienizate corespunzator.

Brand

In ceea ce priveste brandul, se disting cele mai mari trei firme de pe piata: Robot, Samsung si Xiaomi, acestia fiind cei mai buni producatori de aspiratoare robot de calitate premium. In momentul in care vrei sa iti alegi cel mai bun aspirator robot, cumparand de la o firma recunoscuta te poti baza pe calitatea produsului.

Intrebari frecvente

Cum pregatesc camera in care aspiratorul va fi folosit?

Chiar daca dispozitivele sunt dotate cu senzori care sa detecteze mobilierul sau alte corpuri fixe, este bine sa fie eliminate toate corpurile mici care se afla in camera asa cum sunt pernele si jucariile copiilor. trebuie sa te asiguri ca in calea aspiratorului nu vor fi puse obiecte care risca sa se sparga sau sa se deterioreze atunci cand robotul le atinge in momentul curateniei. Este de preferat ca vazele inalte sa fie ridciate pentru ca sigur vor cadea. In momentul in care aparatul este in lucru este indicat sa inchizi usa, pentru a nu lasa animalele de companie si copiii pe langa el.

Este nevoie sa supraveghez aspiratorul robot?

La inceput este bine sa stai cat mai mult pe langa robit pentru a vedea modul in care lucreaza si daca este corect setat sau va cadea pe scari in primele minute. Dupa ce esti sigur ca toate setarile sunt facute bine, il poti lasa sa lucreze singur si iti poti vedea de alte treburi. Pana cand ai completa incredere in robotelul tau, va fi necesar sa il verifici mereu si sa il supraveghezi.

Cat de des trebuie sa curete?

Acest aparat este eficient insa nu va putea fi niciodata comparat cu un aspirator clasic. Daca vrei sa ai mereu curat in casa atunci cand trebui sa setezi robotul sa porneasca mai des, chiar si in perioadele in care nu esti acasa.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply