Skip to main content
Electrocasnice

Top 6 Cele mai bune cuptoare electrice

15 februarie 2023No Comments

Cuptoarele electrice îți oferă o gamă mai mare de avantaje, spre deosebire de cele cu gaz. Vei putea folosi aplicații care contorizează gradele și care opresc cuptorul singure. Pe lângă acestea, cuptoarele electrice sunt mult mai practice, pot fi încorporate în mobilier și sunt dotate cu o mulțime de funcții: grill, pizza, dezghețare, rotisor. Acestea îți vor ușura considerabil viața și-ți vor economisi timpul.

Sistemele de care dispun majoritatea cuptoarelor electrice sunt foarte avantajoase. Spre exemplu, sistemul de ventilare permite transmiterea căldurii uniforme în interiorul cuptorului, iar sistemul de curățare catalitică, îi permite cuptorului singur să se curețe.

Pentru a nu da greș și pentru a alege cel mai bun cuptor electric, analizează funcțiile de bază, dimensiunile, capacitatea, consumul de energie, design-ul și brandul.

Top 6 cele mai bune cuptoare electrice

Cuptor electric incorporabil Arctic AROIM24500BC

Cel mai bun cuptor electric incorporabil cu grill.

Cuptor electric incorporabil Artic -Păreri

Acest cuptor electric incorporabil este un produs economic și are în același timp un preț de achiziție mic pentru tot ceea ce oferă. Are o capacitate suficientă pentru a găti cantități mari și mai multe accesorii care îl fac preferatul tuturor.

Acest cuptor electric este alegerea perfectă pentru persoanele care își doresc un model modern dar ieftin. Gatirea 3D asigură economia de timp și prepararea unor mese complete, dar și gătirea corectă a preparatelor. La toate acestea se adaugă accesoriile cu care produsul este echipat, designul modern de utilizare și faptul că este un cuptor cu numeroase funcții.
Are funcție Low Grill perfectă pentru a prepara rapidă a garniturile, are funcție Grill pentru grătare și fripturi, are funcție pizza pentru a se obține un blat perfect, funcție decongelare care asigură decongelarea treptată înainte de gătire și răcirea mâncărurilor proaspete.

Cuptor electric incorporabil cu ventilator Samsung

Cel mai bun cuptor electric incorporabil cu ventilator.

Cuptor electric incorporabil Samsung -Păreri

Cuptorul electric de la Samsung se încorporează cu ușurință în blatul mobilei din bucătărie, într-un spațiu cu dimensiuni de 59.5×59.5×57 cm și o greutate de 34,2kg. Are un design premium, este de culoare negru și este dotat cu un mâner ergonomic, se combină armonios cu orice tip de decor.
Este dotat cu un sistem de curățare catalitică, care permite o curățare mult mai simplă. Căptușeala catalitică din spate, absoarbe stropii și grăsimea.
Are două ventilatoare, care permit distribuirea eficientă a căldurii, astfel coacere este mult mai rapidă și mai uniformă. Alt avantaj oferit de aceste ventilatoare constă în faptul că nu permit arderea alimentelor și nici lipirea de tavă.
Pachetul include: o tavă de coacere, ghidaje pentru tăvi, un grătar din sârmă cromat și o pereche de sine telescopice.

Cuptor electric cu grill Electrolux

Cel mai bun cuptor electric pentru pâine digital.

Cuptor electric incorporabil Electrolux -Păreri

Cuptorul electric incorporabil de la Samsung este dotat cu o mulțime de funcții, datorită acestui aspect utilizatorii rămân mulțumiți. Astfel, dispune de 4 funcții de gătire: grill, coacere, dezghețare, pizza. Puteți cu ușurință să coaceți cea mai delicioasă pâine de casă, prepara diverse cărnuri suculente, dezgheța produse și de asemenea, puteți pregăti cea mai gustoasă pizza pentru familie sau prieteni.

Are o mulțime de funcții tehnice, precum: iluminare, control temperatură, blocarea accesului pentru copii, menținerea la cald, ventilare, sistem de memorare etc. Controlul cuptorului se realizează simplu, printr-un afișaj digital, foarte ușor de manevrat.

Pachetul include un senzor alimentar, care permite monitorizarea temperaturii din interiorul alimentelor.

Cuptor electric cu rotisor independent

Cel mai bun cuptor electric cu rotisor ieftin de 45 l.

Cuptor electric independent cu rotisor -Păreri

Cuptorul electric de la Albatros este modern, fiabil și compact. Acesta permite nu doar coacerea alimentelor, ci și fierberea/prăjirea pe suprafața plitei. Este un produs 2 în 1, adică plită și cuptor, care este foarte eficient pentru persoanele care au puțin spațiu sau pentru cele care nu vor să cheltuie prea mulți bani.
Are o capacitatea de 45 l, lucru ce-i permite să fie încăpător pentru orice idee culinară și permite prepararea bucatelor pentru întreaga familie. Pentru păstrarea temperaturii din interiorul cuptorului, geamul acestuia este dublat.
Pachetul include un mâner pentru tavă, astfel scade riscul de a vă arde, un grătar din inox, o tavă simplă, o tavă pentru reziduuri și un rotișor. Rotisorul permite prepararea uniformă a cărnii, acesta este poziționat în centrul cuptorului și asigură rotirea permanentă a produsului.

Mini cuptor electric neincorporabil

Cel mai bun cuptor electric cu convecție neincorporabil.

Cuptor electric mic cu convecție -Păreri

Mini cuptorul electric este potrivit pentru 2-3 persoane, din cauza dimensiunilor mici. Însă, este apreciat pentru faptul că poate fi poziționat atât în poziție orizontală, cât și în verticală, astfel oferă mai mult spațiu la bucătărie.
Unitate vine la pachet cu o tavă pentru firimituri pentru a căptuși partea inferioară, grătar pentru pâine prăjită, covrigi, o tigaie antiaderentă și un coș de prăjire cu aer. Are 8 funcții de bază prestabilite: prăjire cu aer, coacere, deshidratare, menținere la cald, pâine prăjită și covrigi, la care orele și temperaturile se pot personaliza. Există, de asemenea, o lumină interioară, astfel încât să puteți vedea cum merg lucrurile în interior.

Datorită puterii mari 2500W, oferă o gătire rapidă, astfel puteți prepara 1 kg de cartofi, pizza sau 6 felii cu ușurință. Controlul unității se realizează digital, de unde puteți alege între cele 8 tipuri de programări.

Cuptor electric cu plită electrică

Cel mai bun cuptor electric cu plită electrică.

Cuptor electric cu plită electrică -Păreri

Pachetul include un cuptor electric cu o plită electrică de culoare bej, foarte atrăgătoare. Design-ul vintage se potrivește persoanelor care găsesc frumosul într-un stil combinat între modern și mai vechi.
Cuptorul electric este încadrat în clasa energetică A, astfel reduce considerabil consumul de energie. Sticla interioară este detașabilă, lucru ce vă va permite să o curățați cu ușurință.
Plita este constituită din 4 zone mari, de gătit, potrivite pentru o familie mare sau pentru persoanele pasionate de gătit, care prepara diverse gustoșenii. Astfel, plita are două ochiuri de mărimi mici și două ochiuri mari. Este dotată cu 9 nivele de putere, cu funcția blocaj de siguranță și detectarea automată a vaselor.

De ce am tinut cont

Tipuri

Cuptoare electrice incorporabile

Cuptorul este plasat într-un dulap și poziționat de obicei la nivelul ochilor. Aceasta amplasare face mult mai ușoară utilizarea, iar scoaterea si introducerea tavilor in cuptor se realizeaza mai simplu deoarece nu este necesar sa te apleci de fiecare data.

Cuptoare electrice amplasate sub bancul de lucru

Cuptorul este montat sub masa de lucru, de obicei, într-o construcție de tip dulap. Nu pot fi incluse astfel în blat toate cuptoarele, ele trebuie să fie sub 70 cm înălțime pentru a fi poziționate astfel.

Cuptoare electrice cu un singur spațiu

Cu un cuptor de acest gen, ai un spațiu unic pentru a coace, frige și a face un grătar, iar aceste cuptoare permit atât amplasarea inclusă în mobilier, cât și sub blatul de bucătărie. Cuptorul mediu unic are o capacitate de 64L. Sunt foarte populare, deci ai o mulțime de opțiuni.

Cuptoare electrice duble

Cuptoarele duble au două cavități pentru a găti, există întotdeauna un gratar în cuptorul superior de sus. Cuptoarele amplasate sub blatul de lucru sunt de aproximativ 70 cm înălțime, în timp ce cuptoarele duble incluse în mobilierul de bucătărie pot fi de până la 90 cm înălțime.
Cavitatea medie principală este de 62 l, în timp ce cavitatea de sus este de 35 l.

Capacitate

Capacitatea de umplere este măsurată în litri. Cu cât este mai mare capacitatea, cu atât vei avea mai mult spațiu pentru gătit.
Cuptoarele cu o capacitate mare sunt ideale pentru familiile mari, dornici de gătit și brutari care lucrează în fabrică, în timp ce cuptoarele cu o capacitate mai mică sunt excelente pentru casele mai mici.

Sistem de încălzire

În funcție de sistemul de încălzire, cuptoarele electrice se împart în:

  • Cuptoare electrice statice – modelele statice sunt mai ieftine. Ele au o zonă activă din punct de vedere termic care va iradia căldura în spațiul intern. Partea mai puțin plăcută este că alimentele se încălzesc inegal.
  • Cuptoare electrice cu convecție – cuptoarele cu convecție sunt caracterizate de eficiente si randament.

Funcții

Cuptoarele pot veni cu o mulțime de funcții diferite, din care fiecare persoana poate alege.
Dacă ai tendința de a rămâne cu metodele clasice de gătit, atunci nu este nevoie să te orientezi spre un cuptor cu multe funcții. Dar, pentru cei cărora le place să experimenteze, există o mulțime de opțiuni, cum ar fi: temporizatorul, senzorul de temperatură, modul de circulare a aerului cald, comutarea între căldura care vine de sus sau de jos, etc. Astfel, printre principalele funcții se numără:

Ventilator

Utilizarea unei funcții a ventilatorului va distribui căldura frumos, în timp ce funcțiile sus și jos indică locul în care cuptorul emite căldura.

Dezghețare

O funcție de dezghetare se potrivește foarte bine pentru carne sau mâncare congelată, pentru că se vor dezgheța mult mai rapid.

Pizza

Cu o funcție de pizza vei obține un gust autentic și un blat crocant. Nu va trebuie să te gândești ce program i se potrivește pentru a se primi perfect, prgamul va face totul pentru tine.

Rotisor

Este exact ceea ce ai nevoie pentru a gati carne în diverse moduri. Acesta este poziționat în centrul cuptorului și rotește produsul, pentru a-l prepara uniform.

Programe

Există și cuptoare electrice cu mai multe programe prestabilite, cum sunt cele pentru Pizza, pentru Grill sau altele similare.
Dacă te întrebi de ce ai nevoie de un program prestabilit pentru pizza, răspunsul este foarte simplu, cu ajutorul unui program prestabilit, blatul se va coace la temperatura optima și nu va mai fi nevoie de verificări suplimentare.

Curățare automată

Cele mai moderne modele de cuptoare electrice cu curățare automată. Aceste cuptoare sunt perfecte pentru persoanele ocupate, care nu au timp de curățarea cuptorului.
De obicei, această procedură se face termic prin încălzirea cuptorului la o temperatură foarte mare, care distruge cu ușurință impuritățile existente în interior, fără să fie nevoie ca proprietarul să se implice.

Brand

Cele mai importante branduri de cuptoare electrice sunt Bosch, Zanussi, Electrolux si Beko.
Aceștia sunt cei mai apreciați producători de cuptoare electrice. Cuptoarele electrice reprezintă de fapt unul dintre multele electrocasnice pe care le comercializează.
Acești producători alături de Dakon și Buderus sunt cei care domină în prezent piața cu produse caracterizate prin fiabilitate și durabilitate.
Dacă ai nevoie de un produs care permite folosirea intuitivă și au opțiuni vaste, atunci alege de la unul dintre producătorii menționați.

Preț

Prețul este un factor important care se va reflecta în calitatea produsului. Un produs de o calitate superioară va avea și un preț mai mare față de unul confecționat din materiale de o calitate îndoielnică.
Deși, fiecare persoana are un buget stabilit dinainte, pentru o investiție pe termen lung nu se recomandă alegerea celui mai ieftin produs. Atunci când cel mai ieftin cuptor se potrivește exigențelor tale în materie de utilizare, nu este nicio problema dacă îl cumperi.

Intrebari frecvente

Există diferite dimensiuni ale cuptorului electric?

Lățimea standard a cuptorului este de 60 cm, înălțimile pot varia în funcție de numărul de spații pentru gătit.
Este întotdeauna cel mai bine să verifici dimensiunile de pe pagina produsului înainte de a comanda și dacă înlocuiești un aparat existent, asigură-te că măsori cu atenție spațiul pe care îl ai acasă.

Unde este necesar ca cuptorul meu să fie poziționat?

Lângă alimentarea cu combustibil. Dacă alegi un cuptor electric cu un singur spațiu îl poți muta fie deasupra blatului fie sub. Alegând un cuptor dublu, trebuie să decizi dacă vrei să fie inclus în mobilă sau pus sub blat, deoarece există două dimensiuni diferite pentru a se potrivi fiecărei amplasări.

Cum se conectează cuptoarele electrice la priză?

Există niște cuptoare electrice care necesită conectarea în prize foarte bune, cu impamantare, și unele cuptoare care pot fi pur și simplu conectate la sursa de curent fără probleme. Există și câteva care au nevoie de modificări pentru a fi conectate. Este important să întrebi la magazinul de unde cumperi și să citești cu atenție fișele tehnice.

Pot pune plita de inducție deasupra cuptorului?

Când o plita cu inducție este instalată pe un blat, va fi nevoie de mai mult spațiu dedesubt pentru o ventilație eficientă. Deci, va trebui să te asiguri că atunci când montezi cuptorul există suficient spațiu între el și plita. Și să fii foarte atent mai ales în cazul în care ai un cuptor dublu, pentru că aceste modele sunt mai înalte.

Care sunt cele mai bune cuptoare electrice?

Când o plita cu inducție este instalată pe un blat, va fi nevoie de mai mult spațiu dedesubt pentru o ventilație eficientă. Deci, va trebui să te asiguri că atunci când montezi cuptorul există suficient spațiu între el și plita. Și să fii foarte atent mai ales în cazul în care ai un cuptor dublu, pentru că aceste modele sunt mai înalte.

Ce înseamnă cuptor electric cu convecție?

Convecția presupune mișcarea forțată a aerului în interiorul cuptorului. Fluxul maselor de aer, creat de ventilator, permite amestecarea aerului rece și a celui cald, iar în acest fel se produce distribuirea uniformă a căldurii, pe tot interiorul cuptorului.
Indiferent de distanța de la elementul încălzitor, temperatura va fi practic aceeași în orice punct al cuptorului.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply