Skip to main content
Electrocasnice

Top 9 Cele mai bune frigidere No Frost, side by side sau incorporable

15 februarie 2023No Comments

Frigiderul este accesoriul indispensabil din orice casă. Pe lângă faptul că oferă o mulțime de beneficii și facilități, acesta poate deveni un obiect estetic al bucătărie. Astfel, atunci când căutați cel mai bun frigider atrageți atenția nu doar la informațiile tehnice, ci și la dotările exterioare.

În acest articol, am inclus cele mai bune frigidere realizând un mix între dotări, preț, tipul de uși, tipul de frigider, spațiul în care poate fi încadrat și opțiuni suplimentare. Astfel, îți punem la dispoziție cel mai complet ghid pentru cumpararea unui frigider.

Top 9 cele mai bune frigidere

Frigider Samsung Side by Side

Cel mai bun frigider side by side, smart.

Frigider Samsung Side by Side -Păreri

Frigiderul Samsung Side by Side are un design extraordinar, de culoarea inoxului, care se încadrează perfect în orice bucătărie și nu permite păstrarea amprentelor.

Este foarte spațios, cu dimensiuni de 91.2 x 71.6 x 178 cm și este format din două compartimente, un frigider și congelator. Dotat cu funcția smart, permite convertirea în 5 moduri diferite, spre exemplu poți converti congelatorul în frigider și automat ai mai mult spațiu.

Este perfect pentru o familie mare, datorită volumului net al frigiderului de 409 l și al congelatorului de 243 l. Are compartimente speciale pentru legume, fructe și sticle. Sistemul de dezgheț al frigiderului este automat, iar anual acesta consumă energie de până la 389 kWh.

Frigider incorporabil Bosch

Cel mai bun frigider incorporabil A+++.

Frigider incorporabil Bosch -Păreri

Brandul Bosch cu siguranță se numără printre cele mai bune mărci de frigidere. Acest model de frigider incorporabil este potrivit, mai ales, pentru persoanele care nu fac risipă de energie electrică și cu orice preț o economisesc. Deoarece, acesta consumă anual energie electrică de până la 151 kWh.

Are un design atrăgător, este îngust și se poate încadra armonios în orice bucătărie. Culoarea de un argintiu lucios nu permite ca amprentele să fie foarte vizibile. Iar, datorită celor 36 dB, frigiderul este foarte silențios și nu va provoca disconfort.

Interiorul frigiderului este iluminat LED pe întreaga durată de viață a acestuia. Rafturile sunt din sticlă și pot fi ajustate după preferințele și nevoile tale.

Frigider no frost cu dozator de apă Heinner

Cel mai bun frigider no frost, cu dozator de apă.

Frigider no frost Heinner -Păreri

Acest frigider Heinner este dotat cu sistemul de răcire Full No Frost, lucru ce permite circularea omogenă a aerului rece și nu permite formarea gheții. Acest lucru îți va economisi considerabil timpul, pentru că nu va mai fi nevoie să-l curăți manual de gheață.

Frigiderul este potrivit, mai ales, pentru persoanele cu copii, deoarece acesta dispune de o funcție de blocare a frigiderului, doar apăsând pe butonul ,,Lock”. De asemenea, dacă ușa frigiderului sau a congelatorului sunt deschise prea mult timp, acesta dispune de o alarmă.

Acesta are încorporat un dozator de apă, perfect, mai ales, pentru zilele caniculare ale anului. Dacă obișnuiești să fii plecat deseori, acest frigider dispune de funcția ,,Vacanță”, care menține o temperatură constantă.

Frigider cu două uși Heinner

Cel mai bun frigider cu congelator și două uși.

Frigider Heinner cu 2 uși -Păreri

Frigiderul Heinner înregistrează un raport calitate preț foarte bun, iar majoritatea utilizatorilor rămân mulțumiți de funcționalitățile acestuia. Este format din două compartimente, cu 2 uși, frigider de 171 l și congelator de 42 l.

Iluminarea LED este eficientă în ceea ce ține consumul de energie, cât și datorită clasei energetice F. Este dotat cu compartimente speciale pentru legume și fructe, pentru ouă, iar materialul rafturilor este din sticlă securizată.

Suprafața frigiderului este confecționat din inox, ceea ce îl face rezistent la lovituri și protejat de amprente.

Frigider LG Door in Door

Cel mai bun frigider cu 3 uși, door in door.

Frigider LG Door in Door -Păreri

Frigiderul Door in Door este o adevărată inovație a brandului LG, datorită funcționalităților multiple de care dispune. Dar, înainte de-a le descrie, trebuie să specificăm că, acest frigider, pe lângă faptul că este practic, este și estetic. Culoarea de negru clasic, îl face un produs de lux, iar sticla transparentă, a compartimentului pentru băuturi foarte deosebit.

Este dotat cu funcția Door in Door, adică cu doar două bătăi în panoul de sticlă, acesta se iluminează și vezi din exterior produsele. Astfel, nu se pierde aerul rece, iar produsele rămân proaspete mai mult timp.

Are un sistem de gheață încorporat în ușa frigiderului și un dozator de apă rece. De asemenea, pentru iubitorii de vinuri, acest frigider are un suport special conceput. Datorită sistemului de purificare nivelul mirosurilor neplăcute este redus considerabil.

Frigider cu o ușă Arctic

Cel mai bun frigider cu o ușă, ieftin.

Frigider cu o ușă Arctic -Păreri

Brandul Arctic este cunoscut pentru produsele sale cu un raport calitate preț foarte bun, de care se poate bucura oricine. Acest frigider cu o ușă, chiar dacă este mic, este foarte încăpător. Are 3 rafturi, plus un compartiment spațios pentru legume, fructe și un compartiment pentru sticle. Este un frigider compact, ceea ce-l face încadrabil, mai ales, dacă aveți spațiu limitat.

Iluminarea acestuia este LED, însă economică de 7 ori mai mult, în comparație sistemele de iluminare tradiționale.

Rafturile frigiderului sunt confecționate din sticlă, însă cu o siguranță sporită, permițând o greutate maximă de până la 25 kg pe fiecare raft.

Frigider pentru băuturi

Cel mai bun frigider vinuri incorporabil.

Frigider pentru băuturi -Păreri

Cu acest frigider pentru băuturi îți poți face propriul minibar acasă, perfect pentru zilele de vară și nu numai. Dacă obișnuiești să primești mai mulți prieteni acasă și să vă relaxați cu o bere sau vin, acest minibar pentru băuturi răcește într-un timp foarte scurt sticlele.

Sticlele pot fi introduse atât orizontal, cât și vertical, astfel nu trebuie să-ți faci griji despre înălțimea băuturii. Datorită design-ului, a sticlei transparente și a culorii negru, frigiderul deveni încadrabil perfect în orice bucătărie.

Ușa frigiderului este reversibilă, ceea ce înseamnă că poate fi deschis atât în dreapta, cât și în stânga, lucru ce-l face foarte confortabil și manevrabil.

Frigider retro Smeg

Cel mai bun frigider vintage Smeg.

Frigider retro Smeg -Păreri

Produsele brandului Smeg se bucură de o recunoștință în întreaga lume, datorită stilului retro. Smeg produce unele dintre cele mai estetice produse, potrivite pentru persoanele pasionate de lucrurile vintage.

Acest frigider retro încadrează în totalitate frumusețea Smeg. Este negru, compact și foarte atrăgător. Ceea ce-l face diferit nu este doar designul estetic, ci și funcțiile cu care este dotat. Datorită funcției de tratament antibacterian, nu permite menținerea bacteriilor în interiorul frigiderului.
Nivelul de zgomot al acestui frigider este foarte mic, în comparație cu alte modele, de numai 35 dB.

Frigider auto cu compresor

Cel mai bun frigider pentru rulotă și exterior.

Frigider auto cu compresor -Păreri

Dacă ai nevoie de un frigider pentru exterior, adică pentru rulotă, autorulotă, tir, cabane, barcă, case de vacanțe, acest model este potrivit. Cu dimensiunile mici de 49 x 48 x 81 cm se încadrează perfect în orice spațiu din exterior. Dacă cumperi acest frigider pentru rulotă sau tir, nu trebuie să-ți faci griji de ușile acestuia, pentru că nu se deschid în mers, datorită magneților puternici. Ușile se deschid atât în dreapta, cât și în stânga, astfel nu va conta în parte vei poziționa frigiderul.
Compresorul acestui frigider funcționează pe 12/24V, cu un sistem de protecție inclus. De asemenea, frigiderul auto are protecție la descărcarea acumulatorului.

De ce am tinut cont

Dimensiuni

Cel mai important factor în alegerea unui nou frigider este dimensiunea care se va potrivi în bucătăria ta. Frigiderele sunt clasificate de obicei în funcție de capacitatea lor internă în metri cubi, dar este mai important să te concentrezi asupra dimensiunilor externe – iar lățimea este de obicei factorul limitativ.
Măsoară lățimea, adâncimea și înălțimea frigiderului. Reține că măsurătorile făcute de fabricant ale frigiderelor sunt de pana la un inch mai groase, pentru a permite instalarea corecta.

Uși

După dimensiuni, este timpul să determini ce stil de ușă este cel mai potrivit pentru tine. Ușile franceze sunt în prezent cele mai populare, dar dacă ai constrângeri spațiale sau încerci să te încadrezi într-un buget mai mic, atunci trebuie să te orientezi spre alt model.

Ușă franceză

Modelele cu uși franceze au un congelator montat în partea de jos care se deschide ca un sertar si doua usi cu jumătate de lățime pe secțiunea frigiderului. Acesta este cel mai bun stil pentru majoritatea oamenilor.

Side by side

Frigiderele side by side au mai mult spațiu vertical de depozitare pentru alimentele congelate. De asemenea, este mai ușor să vezi și să organizezi alimentele congelate, deoarece secțiunea înghețată are mai multe rafturi la nivelul ochilor.

Adâncime și înălțime

Unele frigidere sunt mai adânci în timp ce altele sunt mai înalte. În funcție de spațiul disponibil în bucătărie, pentru un spațiu îngust se va alege un frigider înalt în timp ce pentru spațiile late se va alege un frigider mai adanc.

Material

Oțelul inoxidabil este cel mai popular. Este durabil și se potrivește în majoritatea decorurilor, iar finisajele rezistente la amprente sunt acum disponibile pe aproape toate modelele. Culorile luminoase și vii tind sa fie rezervate pentru frigidere în stil retro în prezent.

Amplasare

Înainte de a alege un stil de ușă, asigură-te că ușile vor putea să se deschidă în mod liber fără a lovi alte aparate, blocând intrările sau lovind un zid. Ușile pentru frigider trebuie să poată fi deschise mai mult de 90 de grade, pentru a scoate rafturile și containerele pentru curatare.
Dacă ai o insulă de bucătărie sau o masă îngustă în bucătărie, este posibil să nu ai suficient spațiu pentru o ușă cu lățime întreagă pentru că nu se va deschide complet.

Dotări

Mânerele

Mânerele sunt una dintre puținele părți ale frigiderului pe care le vei vedea când este închis, deci sunt o alegere estetică importantă pentru unii oameni. Mânerele pot fi curbate, ergonomice, din alt material, în diverse culori, pot să nu existe deloc și lista poate continua în funcție de imaginația producătorului.

Sertare și rafturi funcționale

Sertarele cu role se deschid și se închid mai ușor decât cele cu alunecare plastic-pe-plastic. Un raft pliabil sau ascuns este util pentru că îți permite să montezi o tavă înaltă sau o tavă normală fără a regla înălțimea rafturilor.
Multe frigidere cu ușa franceză sunt dotate cu un sertar cu lățime întreagă, sub sertarele de sticla; este proiectat pentru platouri și tăvi, dar este, de asemenea, un loc minunat pentru a păstra gustari într-un loc pe care copiii pot ajunge. Aceste caracteristici sunt comune, dar nu si universale.

Funcție de purificarea aerului

În interiorul frigiderului se pot dezvolta bacterii și microorganisme care produc mirosuri neplăcute. Acestea fac ca alimentele din interior să se strice mai repede, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.
Astfel, toate alimentele depozitate își vor păstra mirosul natural și mâncarea nu își va schimba gustul.

Controlul climatizării cu mai multe zone

O mulțime de frigidere au acum această opțiune, și poți plăti suplimentar pentru asta. Aceste opțiuni ajută la menținerea alimentelor la temperatura optimă.

Eficiența energetică

Toate noile frigidere utilizează mult mai puțină energie, decât modelele mai vechi, iar factura la energie electrică va scădea aproape sigur după upgrade.

Intrebari frecvente

Când este momentul potrivit să cumpăr un frigider?

Cel mai bun moment este primăvara, mai precis în luna mai, pentru că atunci producătorii introduc modele noi și reduc prețurile la cele vechi. Dar, dacă nu ai timp să aștepți aceste reduceri, comercianții cu amănuntul au adesea vânzări pe tot parcursul anului.
Ține cont de intervalele generale de prețuri pentru diferite stiluri de frigidere pentru a te asigura că nu plătești prea mult.

Cât va funcționa un nou frigider?

Cele mai multe frigidere disponibile astăzi diferă foarte puțin în ceea ce privește fiabilitatea sau performanța. Durata de viață tipică pentru un frigider este de aproximativ 10 până la 15 ani.

Este importantă garanția extinsă pentru frigider?

Desigur. Dacă vrei să-ți protejezi investiția ar trebui să optezi pentru garanție extinsă. Alege perioada maximă posibilă și vei putea dormi liniștit știind că orice s-ar întâmpla și oricând s-ar strica frigiderul este acoperit. Chiar dacă pentru perioada de garanție extinsă trebuie să plătești, în timp vei descoperi că a meritat investiția.

Cât consumă un frigider?

Consumul de energie a frigiderelor depinde de la model, la model. Pe piață există diferite tipuri de frigidere, iar în specificațiile fiecăruia puteți găsi consumul anual de energie, pe care puteți să-l împărțiți în lune sau zile. În prezent, foarte multe frigidere dispun funcția Eco, lucru ce oferă și mai multă economie a energie electrice.

Ce înseamnă frigider No Frost?

Funcția No Frost a frigiderului permite circularea omogenă a aerului rece și nu permite formarea gheții. Acest lucru îți va economisi considerabil timpul, pentru că nu va mai fi nevoie să-l curăți manual de gheață.

Ce temperatură trebuie să fie în frigider?

Temperatura optimă a frigiderului depinde de la anotimp la anotimp. Însă aceasta trebuie să varieze între 2 și 7 grade Celsius. Vara nivelul de răcire a frigiderului trebuie să fie mai mare în comparația cu temperatura de iarnă.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply