Skip to main content
Electrocasnice

Cel mai bun prăjitor de pâine sau toaster

15 februarie 2023No Comments

Activitatea zilnică a fiecărei persoane ar trebui să înceapă cu micul dejun, care este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei. Luând micul dejun, organismul uman se încarcă cu energie și, în așa mod, vă oferă posibilitatea de a vă concentra mai bine asupra sarcinilor pe care vi le-ați propus. O bună parte din oameni își încep incorect dimineața, dat fiind faptul că la mic dejun apelează la gustările nesănătoase precum sunt produsele de patiserie. Cel mai bun, dar și cel mai sănătos mic dejun este, cu siguranță, cel pregătit de noi în propria casă.

Un mic dejun potrivit și rapid sunt, fără îndoială, toast-urile delicioase în combinație cu un suc de fructe fresh. Tot de ce avem nevoie pentru a le pregăti este un prăjitor de pâine bun. Acesta reprezintă un aparat electrocasnic extrem de ușor de utilizat și foarte util într-o bucătărie. Alegerea celui mai bun prăjitor de pâine este soluția excelentă pentru diminețile în care sunteți grăbit și aveți puțin timp la dispoziție pentru a pregăti micul dejun.

Top 6 prăjitoare de pâine

Prăjitor de pâine Bosch

Cel mai bun aparat de prăjit pâine de la Bosch.

Păreri prăjitor de pâine Bosch

Acest prăjitor de pâine aparține brandului Bosch, o companie recunoscută în întreaga lume datorită gamei sale vaste de electrocasnice, ce fac viața de zi cu zi mult mai ușoară. Prăjitorul Bosch de culoare gri se distinge printr-un design modern, care permite o manevrare ușoară a acestuia. Inoxul, materialul din care prăjitorul este construit, determină un grad înalt de rezistență și durabilitatea aparatului. Acest aparat de prăjit este capabil să satisfacă preferințele tuturor utilizatorilor săi, dat fiind faptul că este dotat cu 6 niveluri de rumenire diferite. Puterea maximă a acestui prăjitor este de 970 W.

Este de remarcat că prăjitorul este dotat cu două sloturi pentru feliile de pâine. Acesta poate fi utilizat atât pentru rumenirea feliilor de pâine, cât și pentru decongelarea acestora. Avantajul acestui prăjitor constă în opțiunea High Lift, care permite introducerea și îndepărtarea ușoară a feliilor de pâine. Fiind un aparat compact, prăjitorul Bosch se integrează armonios în orice bucătărie, indiferent de design.

Prăjitor de pâine Philips

Cel mai bun prăjitor de pâine dublu de la Philips.

Păreri aparat de prăjit pâine Philips

Utilizând prăjitorul de pâine marca Philips, procesul de pregătire a micului dejun devine ușor și plăcut. Acest aparat de culoare argintiu în combinație cu negru este compact, elegant și arată impecabil într-o bucătărie. Având fantele mai late cu 10%, devine posibilă introducerea atât a feliilor de pâine mai subțiri, cât și a celor mai groase. Așadar utilizatorii își pot satisface preferințele, neluând în atenție dimensiunile.

Prăjitorul Philips este dotat cu 7 trepte reglabile, care permit utilizatorului să rumenească pâinea în modul dorit. Fiind prevăzut cu un grătar integrat, acest aparat permite încălzirea diferitor produse de patiserie: chifle, cornuri, baghete. Încălzirea acestora se realizează fără a le fi stricată forma. Se distinge de alte prăjitoare de pe piață prin faptul că are în dotare o tavă detașabilă destinată firimiturilor. Datorită acestei tave, curățarea prăjitorului este foarte ușoară și, astfel, scăpați de mirosul neplăcut al pâinii arse. Acest prăjitor de pâine este sigur în utilizare, dat fiind faptul că are funcția de oprire automată, care protejează utilizatorii săi împotriva scurtcircuitelor.

Toaster 4 felii Bosch

Cel mai bun prăjitor de pâine 4 felii.

Păreri toaster de pâine Bosch

Prăjitorul de pâine Bosch cu capacitatea de rumenire 4 felii reprezintă un aparat performant cu un design modern, care vă poate face diminețile mai ușoare. Acesta este, fără îndoială, cel mai potrivit toaster, atunci când vine vorba de pregătirea rapidă a micului dejun pentru întreaga familie. Având o putere de 1800 W și posibilitatea de a rumeni, în același timp, 4 felii, prăjitorul Bosch se află în topul produselor din categoria respectivă.

Prăjitorul de pâine dispune de un control variabil cu 7 trepte de rumenire. Pe lângă funcția sa propriu-zisă de a prăji pâinea, toaster-ul Bosch dispune de funcția de încălzire și decongelare. Datorită celor două tăvi detașabile pentru firimituri, curățarea prăjitorului este extrem de ușoară. Aparatul de prăjit este divizat în două zone de control, care pot fi operate independent una față de cealaltă. În așa mod, fiecare membru al familiei va obține toast-ul dorit, unii preferând unul mai moale, iar alții unul mai crocant.

Prăjitor de pâine Tefal

Cel mai bun toaster profesional Tefal.

Păreri toaster pâine Tefal

Prăjitorul de pâine Tefal reprezintă un aparat de bucătărie inovativ cu un design elegant și modern. Se distinge de alte aparate de prăjit pâine datorită unor funcții inteligente pe care le are în dotare. Este ușor de folosit, dat fiind faptul că dispune de un ecran digital ce afișează timpul rămas din procesul de rumenire a feliilor de pâine.

Acest prăjitor are butoane luminoase și plăcute la atingere. Butoanele aparatului indică funcțiile pe care acest toaster le are în dotare. Așadar, putem vorbi despre funcțiile de reîncălzire și dezghețare. Totodată, toaster-ul de pâine Tefal are butonul stop cu ajutorul căruia putem opri imediat procesul de rumenire.

Cele 7 nivele de rumenire permit pregătirea feliilor de pâine după gustul fiecăruia. O altă trăsătură mai rar întâlnită la aparatele din această categorie este posibilitatea memorării modului favorit de rumenire. Astfel, printr-o simplă apăsare de buton putem obține ușor și rapid toast-ul perfect.

Prăjitor de pâine vintage Smeg

Păreri aparat toaster Smeg

Compania Smeg este în prezent unul dintre cei mai mari și importanți producători de electrocasnice din lume. Acest prăjitor de pâine are la bază sa o abordare specială în materie de design, fiind inspirat de stilul retro al anilor 50. Fiind de o calitate înaltă și cu un stil sofisticat, prăjitorul Smeg subliniază gustul rafinat al utilizatorilor săi. Are o capacitate de rumenire a două felii de pâine în același timp. Feliile pot fi pregătite în baza celor 6 trepte de prăjire, astfel fiecare membru al familiei se poate bucura de o pâine perfect prăjită după bunul plac.

Este un toaster 3 în 1, luând în considerație faptul că are mai multe funcții. Pe lângă aceea că îndeplinește funcția sa clasică, de prăjire a pâinii, acest toaster poate fi utilizat cu scopul de a încălzi și dezgheța feliile înghețate. Procesul de curățare a acestui prăjitor este foarte simplu datorită tăvii detașabile pentru firimituri. Pe lângă utilitatea sa în bucătărie, acest toaster va avea și un rol decorativ excelent.

Prăjitor de pâine Heinner

Păreri prăjitor de pâine Heinner

Prăjitorul de pâine marca Heinner este capabil să vă ușureze și să accelereze procesul de pregătire a toast-urilor preferate la micul dejun. Trăsătura atractivă a acestui prăjitor se referă la faptul că are în dotare 4 sloturi, ceea ce înseamnă rumenirea, în același timp, a 4 felii de pâine. În așa mod, vă economisiți timpul. Reușește să se distingă de multitudinea de aparate prăjitoare grație funcției de auto-centrare a feliilor de pâine. Așadar, indiferent de tipul de pâine, această funcție va stabili poziția corespunzătoare, necesară pentru o rumenire uniformă.

Toaster-ul Heinner vă pune la dispoziție 7 trepte de prăjire, oferind posibilitatea alegerii unui grad de rumenire conform preferințelor întregii familii. Vorbind despre menținere și curățare a prăjitorului, procesul este ușor și rapid datorită tăvii detașabile pentru firimituri. Dacă aveți obiceiul de a păstra pâinea la rece, prăjitorul Heinner este varianta potrivită. Acesta dispune de funcția de reincalzire și decongelare. Totodată, acest aparat de prăjit este dotat cu buton de oprire.

De ce am tinut cont

Capacitate

Criteriul cheie, care merită să fie luat în considerare la procurarea propriului toaster, este, cu siguranță, capacitatea de a pregăti, simultan, mai multe felii de pâine. Așadar, în funcție de capacitatea, putem deosebi prăjitoare:

Cu o fantă

Acest tip de prăjitor dispune de o singură fantă lungă. În acest caz în fanta prăjitorului se poate pregăti o felie de pâine de dimensiuni mai mari sau, simultan, două felii de pâine de dimensiuni mici.

Dublu

Acest prăjitor de pâine este dotat cu două fante. Prăjitorul permite rumenirea, în același timp, a două felii de pâine.

Cu două fante lungi

Sunt cunoscute drept toaster 4 felii. Datorită faptului că fantele sunt lungi, aparatul de prăjit permite introducerea a câte două felii în fiecare fantă. Modelul dat este recomandat familiilor mai mari.

Cu patru fante

Prăjitoarele respective au în dotare 4 sloturi și sunt divizate în două zone de control al procesului de rumenire. Astfel, două fante sunt unite sub o singură zonă de control. Acesta este modelul ideal, dacă aveți o familie numeroasă și aveți mai multe felii de prăjit.

Funcții

La achiziționarea unui prăjitor de pâine este esențial să atragem atenția la funcțiile pe care le are în dotare. Funcțiile îmbunătățesc experiența utilizatorului. În dependență de complexitatea prăjitorului, acesta poate avea următoarele funcții:

De prăjire

Este funcția clasică sau standardă a fiecărui toaster de pâine. Aceasta răspunde de pregătirea și rumenirea feliilor de pâine.

De reîncălzire

Această funcție determină încălzirea feliilor de pâine, deja, prăjite, fără a le rumeni în continuare. Totodată, permite încălzirea unor chifle sau a altor produse de patiserie.

De dezghețare

Este o funcție foarte utilă. Este apreciată, mai ales, de către utilizatorii care au obiceiul de a păstra pâinea la congelator. Prin intermediul acestei funcții, are loc decongelarea uniformă și rapidă a feliilor de pâine.

De oprire automată

Această funcție împiedică arderea feliilor de pâine în cazul blocării acestora în sloturile prăjitorului. Totodată, oprirea automată protejează utilizatorii împotriva scurt-circuitelor.

De auto-centrare

Această funcție poziționează corespunzător feliile de pâine. Indiferent de tipul și dimensiunile feliilor, această funcție va stabili poziția corectă pentru o rumenire uniformă.

Accesorii

Alegând din multitudinea de prăjitoare de pe piață, ar trebui să ținem cont de accesoriile pe care le are în dotare. Ele determină o utilizare ușoară și comodă. Unele modele de prăjitoare au incluse în set următoarele accesorii:

Suport pentru chifle

Datorită acestui suport, prăjitorul se transformă într-un aparat multifuncțional. Suportul respectiv este destinat pentru încălzirea feliilor de pâine, care au fost prăjite, fără a le rumeni în continuare. Totodată, permite încălzirea altor produse de patiserie. Decongelarea feliilor de pâine, de asemenea, presupune utilizarea acestui suport.

Tavă detașabilă

Reprezintă un recipient special pentru firimituri. În această tavă se acumulează firimiturile de la feliile de pâine în procesul de prăjire. Tava unui prăjitor de pâine poate fi îndepărtată și golită imediat după rumenirea feliilor. În așa mod, are loc loc curățarea și întreținerea corectă a unui prăjitor de pâine.

Clește pentru felii

Unele prăjitoare sunt echipate cu clește pentru pâine. Acesta permite scoaterea, în siguranță, a feliilor de pâine prăjite din interiorul prăjitorului. Cleștele se arată extrem de util în cazul ridicării feliilor mici de pâine.

Intrebari frecvente

Cum alegem un prăjitor de pâine ?

În momentul în care ați decis să achiziționați un prăjitor de pâine, este important să analizați bine ofertele diferitor producători și să alegeți produsul conform preferințelor dumneavoastră. Pentru a alege prăjitorul potrivit este necesar să atrageți atenția la o serie de aspecte. Primul aspect se referă la design și dimensiuni. În mod ideal, un prăjitor ar trebui să se integreze armonios în bucătăria utilizatorului. Este necesar să vă asigurați că aparatul se potrivește cu stilul întregii bucătării. Al doilea aspect este capacitatea aparatului de prăjit. Acest criteriu merită o mare atenție deosebită, mai ales, în cazul familiilor mai mari, care au nevoie să pregătească, în același timp, mai multe toast-uri.

Următorul criteriu important, în alegerea unui asemenea aparat, este dotarea prăjitorului cu funcții de bază și cu cele adiționale. De asemenea, extrem de importantă este puterea prăjitorului. Anume de putere depinde eficiența aparatului. Pentru o prăjire rapidă și eficientă, se recomandă modelele de cel puțin 1000 W. Ultimul, dar nu și cel mai puțin important criteriu se referă la prezența unor accesorii precum sunt: tava detașabilă, suportul pentru chifle și cleștele. Luând în considerare aspectele menționate, cu siguranță, veți face o alegere corectă.

Cum se curăță un toaster ?

Durabilitatea și rezistența unui aparat toaster depind, într-o mare măsură, de faptul cum îl întreținem. Pentru ca toaster-ul să reziste mai mulți ani, este important să-l menținem curat. În acest scop, majoritatea producătorilor au dotat prăjitoarele de pâine cu tăvi detașabile pentru firimituri. Așadar, procesul de curățare devine ușor și rapid. Înainte de a începe să curățați prăjitorul de pâine, trebuie să vă asigurați că acesta nu este conectat la curentul electric. În caz că prăjitorul de pâine este echipat cu tavă detașabilă, va fi necesar să o scoateți, să o goliți de firimituri și să o puneți la loc. Dacă mai rămân unele firimituri în interiorul fantelor, va fi necesar să folosiți o perie. În lipsa unei perii, trebuie să întoarcem toaster-ul și să-l agităm pâna firimiturile se vor goli.

După curățarea prăjitorului în interior, este nevoie de ștergerea acestuia la exterior. Suprafața toaster-ului trebuie să fie ștearsă cu o lavetă ușor umedă, iar după cu un prosop uscat. Este important să ne asigurăm că nu introducem soluții în interiorul prăjitorului, pentru că poate fi influențat gustul pâinii prăjite.

Care sunt avantajele folosirii unui toaster ?

Utilizarea unui toaster este cea mai rapidă și ușoară modalitate de a obține un toast perfect la micul dejun. Conform studiilor științifice, pentru a pregăti o felie de pâine perfect rumenită sunt suficiente 216 secunde de prăjire la toaster. Așadar, toaster-ul este aparatul care vă poate ajuta să economisiți timpul dimineața la pregătirea micului dejun. Putem remarca următoarele avantaje:

  • Prăjire rapidă și uniformă – doar cu ajutorul toaste-ului putem obține o felie perfect prăjită și crocantă într-un timp extrem de mic. Este cunoscut faptul că pâinea poate fi rumenită pe aragaz sau la cuptor, însă aceste modalități nu oferă o prăjire uniformă precum o fac toaster-ele;
  • Ocupă puțin spațiu – toaster-ul nu necesită mult spațiu. Este un aparat mic și compact, din acest motiv este ușor de depozitat în orice loc din bucătărie. În caz că nu vă folosiți zilnic, îl puteți strânge și plasa, cu ușurință, într-un dulap;
  • Rapid și ușor de curățat – majoritatea prăjitoarelor sunt dotate cu tăvi detașabile. Datorită acestora procesul de curățare este rapid și ușor. Tot ce este necesar e să scoateți tava, să o goliți de firimituri și să o puneți la loc;
  • Ușor de utilizat – tot ce se cere de la dumneavoastră este să pregătiți feliile de pâine și să le plasați în sloturile prăjitorului. Alegeți treapta de rumenire pe care o doriți, așteptați puțin timp și vă puteți bucura de un toast perfect prăjit.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply