Electrocasnice

Cel mai bun robot de bucatarie

By Actualizat in 30 august 2021 august 30th, 2021 No Comments

Un malaxor este un aparat care mixeaza mai multe ingrediente pentru a obtine compozitii cu niveluri diferite de vascozitate. Astfel se poate prepara aluat pentru paine, pizza, patiserie, brutarie, cozonac si prajitura. In plus, pot fi obtinute si spume, creme, sosuri, maioneze, smoothie, inghetata, cartofi piure si multe altele.

Top 6 cel mai bun robot de bucatarie

Malaxor aluat casnic Daewoo DHM150P

Cel mai bun robot pentru framantat paine de 4.5l.

De ce am ales Daewoo DHM150P

Acest aparat de framantat aluat Daewoo are un motor cu o putere de 1600 W si un bol cu o capacitate de 4.5 litri.

Cele 10 trepte de viteza pot fi folosite in functie de consistenta si ingredientele adaugate. O lumina LED va indica momentele in care malaxorul este in functiune si care este treapta de viteza utilizata.

Picioarele din silicon de tip ventuza ofera stabilitate si siguranta, iar lungimea cablului de alimentare este de 1.5 m.

Robotul de framantat aluat include o serie de accesorii: tel, carlig de framantare, bol de inox si palete.

Robot de framantat aluat Hurricane Zilan ZLN3185

Cel mai bun robot de framantat aluat 4.5 l cu cuva rabatabila pentru uz casnic.

De ce am ales Hurricane Zilan ZLN3185

Pachetul oferit de Hurricane Zilan include un malaxor cu cuva rabatabila, un bol din inox cu capac si capacitate de 4.5 litri, un tel, un carlig pentru aluat si o paleta.

Prezinta functia Pulse pentru un amestec accelerat al compozitiei.

Puterea motorului este de 1500 W, lungimea cablului de alimentare este de 1 m.

Aparat de framantat aluat Heinner HPM-1500XMC

Cel mai bun robot pentru framantat paine casnic 2 kg.

De ce am ales Heinner HPM-1500XMC

Acest robot de bucatarie Heinner Master Collection HPM-1500XMC are functii de framantare aluat, amestecare ingrediente si chiar mixare oua.

Mixajul planetar si miscarea eliptica ofera malaxorului posibilitatea de a atinge toate unghiurile vasului, pentru a obtine un amestec omogen. Carcasa este construita pentru a permite atasarea accesoriilor suplimentare precum un blender sau masina de tocat.

Puterea malaxorului este de 1500W, bolul de 5.5 L este din inox si aparatul prezinta 6 viteze.

Robot malaxor casnic Bosch MUM52120

Cea mai buna masina de framantat multifunctionala.

De ce am ales Bosch MUM52120

Robotul de bucatarie  pentru framantat aluat Bosch MUM52120 are un motor de 700 W, o functie de mixare 3D a ingredientelor si posibilitatea de a ridica bratul aparatului. Acest robotul de bucatarie cu malaxor include o serie de functii principale: blender, framantare, mixare, feliere si mixare oua. Carcasa este din aluminiu si bolul este din inox.

Capacitatea bolului este de 3.9 litri si greutatea dispozitivului este de 6.4 kg.

Malaxor aluat H. Koenig KM120

Cel mai bun robot de bucatarie pentru framantat aluat de 5l.

De ce am ales H. Koenig KM120

Malaxorul H. Koenig KM120 are un desing atractiv si include 8 trepte de viteza care vin in intampinarea nevoilor utilizatorului. Puterea motorului este de 800W, volumul bolului din otel inoxidabil este de 5 litri si bratul este inclinabil. Include functii precum: sistem de siguranta, protectie impotriva supraincalzirii si timer. Dimensiunile sunt 34 x 22 x 39 cm si greutatea este de 9.4 kg.

Malaxor aluat profesional Direca 22 litri

Cel mai bun malaxor aluat profesional cu dimensiuni reduse.

De ce am ales Direca 22 l

Direca este un malaxor profesional pentru aluat de cozonac, patiserie, prajituri, placinta, tort, pizza etc. Are sistem de transmisie pe lant, cu reductor in baie de ulei, asigurand astfel un nivel de zgomot redus. Capacitatea totala a bolului este de 22 litri si greutatea malaxorului este de 65 kg. Dispune de functia de timer care permite utilizatorului sa seteze timpul de malaxare in functie de preferinte. Dimensiunile aparatului sunt 385 x 670 x 725 mm.

De ce am tinut cont

Capacitate

Capacitatea bolului va fi intotdeauna mai mare decat cantitatea de aluat care se doreste a fi preparata. Capacitatea reprezinta volumul interior total al bolului si se masoara in litri. Pentru uz casnic, un aparat cu o capacitate de 2 – 5 litri va fi potrivit pentru prajituri, paine si cozonac. Un malaxor pentru aluat de 20 l sau mai mult este destinat utilizarii profesionale.

Masa de aluat obtinuta (masurata in kilograme) variaza in functie de capacitatea bolului si de cantitatea de ingrediente adaugate. De exemplu, daca doresti un malaxor pentru aluat de 3 kg, va trebui sa achizitionezi un aparat cu o capacitate de cel putin 6 – 7 litri.

Trepte de viteza

Prin intermediul treptelor de viteza utilizatorul poate alege care este cea mai potrivita intensitate in functie de tipul de aluat si de momentul folosirii. La inceputul prepararii aluatului se recomanda o treapta de viteza mai lenta pentru a nu imprastia ingredientele, iar spre final se folosesc treptele de viteza mai rapide pentru a omogeniza optim compozitia.

Un robot de framantat aluat pentru uz casnic va avea intre 3 si 10 trepte de viteza, in timp ce un malaxor industrial poate avea 12 trepte de viteza sau mai multe.

Butonul Pulse duce aparatul la viteza maxima cat timp este apasat, iar functia Turbo activeaza viteza maxima pana cand este dezactivata. Acestea se folosesc de obicei spre finalul prepararii.

Putere motor

Puterea unui aparat de framantat aluat se masoara in Watti si poate varia intre 300 si 1600 W. Motoarele mai puternice sunt mai potrivite pentru amestecarea aluatului vascos, in timp ce un malaxor cu o putere mai mica (500 – 600 W) va fi mai economic. Consumul unui aparat de framantat cu o putere de 1200 W va fi de aproximativ 0.4kW in 20 minute de utilizare. Daca ai nevoie de un malaxor de paine, este recomandat sa alegi un dispozitiv cu o putere mare.

Dimensiuni si greutate

Daca doresti sa achizitionezi un malaxor de aluat mic, atunci este recomandat sa te orientezi spre un aparat cu maner de transport si greutate redusa. Astfel, vei putea transporta malaxorul oriunde este nevoie fara a intampina dificultati.

Pe de alta parte, pentru aparatele care sunt tinute in cea mai mare parte a timpului in acelasi loc este indicat ca greutatea sa fie de minim 5 – 7 kg pentru a putea lucra cu aluat dens fara a se misca dispozitivul.

Materiale

Cele mai multe aparate de framantat sunt confectionate din inox, aluminiu sau plastic. Un malaxor de inox va fi durabil in timp si va fi rezistent fata de socurile mecanice. De asemenea, bolurile de inox nu absorb mirosuri, sunt rezistente la schimbari bruste de temparatura si sunt mai usor de spalat. Pe de alta parte, vasele din inox sunt mai scumpe si mai grele decat cele din plastic.

Rotire

Capacitatea de rotire (mixajul planetar) reprezinta caracteristica unui malaxor de a atinge fiecare parte a bolului in timpul functionarii, pentru a uniformiza optim aluatul. Capul mixerului trebuie sa aiba o miscare eliptica si sa ajunga la toata suprafata vasului. In plus, cu un vas rotativ, paletele vor trece mai usor prin toata compozitia si produsul final va fi omogen.

Functii si accesorii

  • Un stand de culisare va permite asezarea bolului intr-o pozitie fixa;
  • Functia de inchidere automata este utila in momentele in care malaxorul nu este folosit o perioada de timp sau cand amestecul este prea gros si motorul risca sa se arda;
  • Un malaxor cu cuva rabatabila va putea fi folosit mai usor in scop industrial;
  • Accesoriile standard sunt telul, vasul, paletele de framantare (carlig de aluat) si paletele de amestecare (atasament pentru batator);
  • Manerul cauciucat va oferi un plus de confort in timpul transportului;
  • Pot fi adaugate accesorii suplimentare precum: pasator, tocator, castron gradat, discuri de razuire si feliere, invelis de protectie etc.

Intrebari frecvente

Ce este un malaxor?

Un malaxor este un aparat destinat amestecarii diverselor ingrediente. Poate fi folosit pentru prajituri, pizza, paine, cozonac, cartofi piure, oua, spuma, crema, sosuri, smoothie etc. De obicei, acest aparat vine impreuna cu un bol si diverse accesorii (tel, paleta, carlig, palnie si altele).

Cat costa un malaxor?

Pretul unui malaxor poate varia intre 100 lei si 9000 lei in functie de capacitatea bolului (3 litri, 5 litri, 20 litri etc.), puterea motorului care este masurata in Watti, dimensiuni, greutate, materialele utilizate (otel inoxidabil, plastic sau aluminiu), rotirea planetara si diversele functii, dar si accesoriile suplimentare (inchidere automata, cuva rabatabila, castron gradat si altele).

Cati litri trebuie sa aiba un malaxor aluat casnic de 5 kg?

Un malaxor pentru aluat casnic de 5 kg trebuie as aiba cel putin 7 litri.

Cum se foloseste un malaxor pentru aluat?

Ingredientele se introduc in bol, aparatul este pornit utilizand cea mai mica viteza si ritmul de amestecare trebuie sa creasca treptat, in functie de ingredientele adaugate si de reteta. Poate fi folosit si butonul Turbo sau Pulse daca acesta este inclus.

Cum aleg un malaxor casnic pentru aluat?

Poti alege cel mai bun malaxor casnic pentru aluat luand in considerare puterea motorului (700 – 1200 W sunt suficienti pentru compozitiile vascoase), numarul de trepte de viteza, capacitatea bolului ( un bol de 5 litri va putea prepara aproximativ 1.5 kg de aluat), materialele folosite pentru carcasa si accesorii (inox, plastic, aluminiu etc.), functia de rotire planetara si unele functii si accesorii relevante (carlig de aluat, oprire automata, cuva rabatabila si altele).

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply