Electrocasnice

Cele mai bune uscatoare de rufe

By Actualizat in 12 iulie 2019 iulie 12th, 2019 No Comments

Ca si in cazul masinilor de spalat rufe, alegerea unui uscator de rufe poate fi dificila dat fiind ca exista o mare varietate de modele. Inainte de a te lansa in achizitia unui uscator de rufe, este important sa acorzi cateva minute pentru a obtine informatii despre caracteristicile acestora si pentru a determina care sunt criteriile importante pentru alegerea unuia. Iata cateva dintre criteriile care ar putea fi esentiale.

De ce am tinut cont

Deschiderea

In general, exista doua tipuri de deschidere a uscatoarelor electrice de rufe: pe deasupra si prin fata. Cele cu deschidere pe sus sunt, de obicei, mai inguste decat o masina cu hublou, acestea fiind ideale pentru spatiile mai mici. Modelele cu deschidere prin fata au avantajul de a fi incastrate cu usurinta, de a oferi un plan de lucru si de a putea instala un alt aparat deasupra lui.

Tipul de uscator

Exista trei mari categorii de uscatoare electrice de rufe: cele cu evacuare, cele cu condensare si cele cu pompa de caldura. Uscatoarele cu evacuare sunt cele mai ieftine de pe piata. Acestea necesita evacuarea in exterior, fie ca este vorba despre o fereastra, o gura de aerisire sau un racord flexibil legat la sistemul de canalizare. Uscatoarele de rufe cu condensare sunt cele mai practice si strang apa care iese din rufe intr-un container cu care este prevazut. Cele cu caldura sunt echipate cu o pompa de caldura care permite mai putin sifonarea rufelor uscandu-le cu jumatate din energia de care au nevoie celelalte doua modele de masini de acest fel.

Capacitatea

Uscatoarele de rufe regasite pe piata prezinta o capacitate de uscare cuprinsa de obicei intre 6 si 10 kg. Daca unul de acest fel ajunge pentru persoanele singure, pentru cupluri sau pentru familiile monoparentale cu un singur copil, familiile mai numeroase, cu 3 sau 4 membri, au posibilitatea de a alege o masina de uscat de 12 kg.

Dimensiunile

Majoritatea uscatoarelor de rufe are dimensiunile standard de 60 de cm latime cu 60 de cm adancime. Totusi, in ultimii ani, multi producatori au propus modele cu hublou de dimensiuni mai reduse: modelele slim sau compacte, care se adapteaza mai bine spatiilor mici.

Performanta

Pentru uscatoarele de rufe cu condensarre exista o nota de la A la G care indica performanta aparatului. De asemenea, pentru a stabili performanta se ia in calcul nivelul de umiditate al rufelor dupa uscare.

Top 3 uscatoare de rufe

 • Uscator de rufe cu condensare Heinner HCD-V804B – un uscator de rufe la un pret rezonabil perfect pentru familiile care au un bebelus care schimba hainele des.

 • Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B – un unscator de rufe potrivit pentru o familie cu 3-4 membri cu numeroase functii si programe pentru uscare.

 • Uscator de rufe Bosch WTW85550BY – cel mai bun uscator de rufe pentru volume mari incadrat in clasa de eficienta A++.

Heinner HCD-V804B

VERIFICA PRETUL EMAG

Pentru persoanele cu copii mici exista un uscator de rufe care ofera siguranta dar are si programe speciale pentru hainele copilului iar acest uscator este perfect.

PRO

 • Sunt 15 programe dedicate pentru a te ajuta sa gasesti usor operatiunile necesare;

 • Program special pentru hainute de copii;

 • Protectie pentru copii;

 • Te atentioneaza cand trebuie sa cureti filtrul de scame;

 • Te atentioneaza cand este plin rezervorul pentru colectarea apeil

 • Poate fi setat momentul in care sa inceapa programul.

CONTRA

 • Are un consum de energie ridicat si este incadrat in clasa B.

De ce am ales acest produs?

 • Programe – Aparatul are 15 programe diverse pentru a se depasa usor: program de 12 minute pentru camasi si bluze, program de 29 de minute, program special pentru copii, pentru sintetice, pentru rufe delicate, pentru pilote si pentru echipament sportiv si program de improspatare,
 • Functii – Aparatul are functii cum ar fi inceperea intarziata, selectorul de nivel de uscare, indicatorul de curatare a filtrului de scame, indicator rezervor de colectare a apei; panou de comanda digital.
 • Pret – Dispozitivul are un pret mic raportat la tot ceea ce ofera. Avand in vedere ca are senzori, filtru de scame si indicatoare este considerat un produs cu o tehnologie moderna care justifica perfect pretul solicitat.

Lucruri bine de stiut

Acest uscator de rufe are un consum mai mare deoarece este incadrat in clasa de eficienta B insa daca este folosit rar acest lucru nu reprezinta o problema majora.

Electrolux PerfectCare800

VERIFICA PRETUL EMAG

Acesta este un uscator de rufe automatizat special pentru o familie cu maxim 4 membri care se poate adapta cu usurinta in functie de materiae sau de gradul de umiditate pentru economisirea timpului.

PRO

 • Are 12 programe din care il poti alege pe cel care se potriveste cel mai bune;

 • Are tehnologii de ultima generatie care te ajuta sa iti usuci in cele mai bune conditii rufele;

 • Are o capacitate mare pentru un singur ciclu de maxim 8 kg;

 • Se incadreaza in clasa de eficienta A++ in ceea ce priveste consumul de energie.

CONTRA

 • Se incadreaza la clasa B de uscare.

De ce am ales acest produs

 • Mod de functionare – Este un uscator de rufe automatizat, dedicat unei familii care are maxim 4 membri si se adapteaza in functie de umiditare si de materiale economisind astfel energia si timpul.
 • Tehnologii – Acest aparat are mai multe tehnologii pentru imbunatatirea performantei: Gentle Care – pentru uscare la temperatura redusa; Sensi Care – pentru a regla durata uscarii tinand cont de gradul de umezeala; Delicate Care – pentru a regla temperatura si miscarea tinand cont de tesatura; Smart Sense – detecteaza in mod eficient gradul de umiditate pentru toate articolele.
 • Programe – Are 12 programe care iti permit sa alegi tipul de uscare de care ai nevoie si poti face asta cu ajutorul ecranului tactil.

Lucruri bine de stiut

O parte din utilizatori au semnalat un zgomot destul de mare in momentul functionarii insa aparatul produce doar 66dB si poate fi considerat silentios. Desigur conteaza si amplasarea pe o suprafata cat mai plana care sa impiedice vibratiile nedorite.

Bosch WTW85550BY

VERIFICA PRETUL EMAG

Pentru familiile numeroase acest uscator de rufe de la Bosch va face cu siguranta viata mai usoara. Poti pune in el aproximativ 9 kg de rufe care se vor usca rapid si bine fara sa se sifoneze.

PRO

 • Consumul de energie este redus deoarece produsul este incadrat in clasa de eficienta A++;

 • Ai la dispozitie 14 programe pentru a nu strica tesaturile;

 • Este usor de intretinut si are functie de autocuratare pentru condensator;

 • Are capacitate mare de maxim 9 kg.

CONTRA

 • Copiii au acces la butonul de power care nu poate fi blocat.

De ce am ales acest produs

 • Capacitate – Acest uscator de rufe are o capacitate de pana la 9 kg de rufe care vor fi uscate bine si repede fara sa prinda miros neplacut sau sa se sifoneze si are o functie speciala antialergii.
 • Panou de comanda – Panoul de comanda este foarte simplu de utilizat si este amplasat frontal. Incarcarea se face prin fata cu ajutorul unei deschideri de tipul hublou.
 • Consum – Acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A++ si in clasa B de eficienta la uscare. Este un uscator care functioneaza prin condensare si are pompa de caldura si este dotat cu functie autocorectare foarte usor de utilizat.

Lucruri bine de stiut

Butonul de power nu se poate bloca motiv pentru care copiii il pot activa oricand doresc si pot opri sau porni uscatorul singuri. Cu toate acestea cel mai bine este sa supravegheati copiii in momentul in care sunt in apropiere de tehnologie, mai ales cand aceasta este conectata la priza.

De ce sa tii tu cont

Fiabilitatea

Ca in cazul tuturor aparatelor electrocasnice, cu cat functionarea uscatorului este mai simpla si mai intuitiva, cu atat utilizarea sa este mai usoara. Multi dintre consumatori prefera sa regleze ei insisi timpul de uscare, altii prefera sa se increada in programatorul electronic. Ambele metode functioneaza la fel de bine – totul tine de preferinte personale pe care le ai din acest punct de vedere.

Prezenta afisajului care sa ofere informatii lizibile si utile in legatura cu programul de uscare este un mare avantaj al acestor aparate. De asemenea, este de preferat ca uscatorul sa aiba functia de autocuratare pentru a scapa de corvoada curatarii sale permanente.

Consumul electric

Aparatele de uscat rufe sunt diverse si in functie de modalitatea de consum de electricitate, pentru ca se gasesc atat modele clasate in categoria C, cat si modele cu clasa energetica A+++. De retinut este faptul ca uscatoarele cu pompa de caldura consuma de fapt mai putin decat cele care functioneaza cu rezistenta.

Functii posibile

Toate uscatoarele de rufe au propriile functii, unele utile, altele mai putin. Printre cele mai practice functii se numara programele de improspatare a rufelor sau cele dedicate rufelor delicate. De asemenea, un plus au modelele care la finalul programului avertizeaza sonor sau cele care au optiunea de uscare prin sonda care permite detectarea nivelului de umiditate si ajustarea timpului de uscare in functie de acesta.

Zgomotul

De la un uscator la altul, diferenta de zgomot poate fi foarte importanta. Intre modele poate exista o diferenta de pana la 10 dB, ceea ce corespunde unei dublari a simtului auditiv. Acest aspect este mai putin important atunci cand folosesti uscatorul in subsolul casei, dar este foarte important daca il folosesti intr-un apartament mic in care poate este nevoie sa il pornesti pe timp de noapte.

Intrebari frecvente

Ce nivel de zgomot trebuie sa aiba uscatorul de rufe?

Un aspect important care influenteaza confortul este nivelul de sunet al uscatorului. Trebuie sa tii cont si de faptul ca uscatoarele de rufe fac foarte mult zgomot si te va afecta atunci cand uscatorul este pus aproape de dormitoare. Verifica tot timpul nivelul decibelilor emisi. Un model care nu depaseste 70 dB nu trebuie sa fie deranjant.

Ce inseamna ciclul de uscare diverse?

In general toate aparatele de uscat rufe au trei cicluri diferite de uscare si anume uscare totala, uscare partiala si combinatia dintre primele doua. Uscarea partiala este cea care retine un procent de umiditate si vor aparea variatiuni pe tema aceasta. Cele mai populare sunt ciclul de uscare partiala pentru dulap si cel pentru calcare.

Ce gasesc pe panoul de control si cum il folosesc?

Pnaoul de control este cel care iti permite sa personalizezi sau se setezi in detaliu modul de functionare pentru uscatorul de rufe. Pentru panourile cu touch vei avea chiar si posibilitatea de a salva preferintele fara sa fie nevoie sa resetezi aparatele la fiecare ciclu de spalare. Panoul de control avansat este un panou cu care te vei obisnui mai greu si este mai greu de stapanit de asemenea. O varianta mult mai simpla este panoul electric care iti ofera totodata si o gama variata de optiuni.

[ratings]

Adaugă părerea mea