Electrocasnice

Cele mai bune uscatoare de rufe

By Actualizat in 13 octombrie 2020 octombrie 13th, 2020 No Comments

Cel mai bun uscator de rufe va usca hainele complet lasandu-le moi, pufoase si mai putin sifonate. Nu voi dura ore integi pentru a usca o incarcatura mare de haine si va economisi energie, timp si bani, iar factura la gaz sau electricitate nu va creste considerabil de mult.
Uscarea hainelor este benefica ajutand la igenizarea completa a hainelor prin caldura ce va elimina cu siguranta aproape toate bacteriile.

Top 3 cele mai bune uscatoare de rufe

Uscator rufe Heinner

Cel mai bun uscator de rufe cu condensare.

De ce am ales uscator rufe Heinner

Programe – Aparatul are 15 programe diverse: program de 12 minute pentru camasi si bluze, program de 29 de minute. Program special pentru copii, pentru sintetice, pentru rufe delicate, pentru pilote si pentru echipament sportiv si program de improspatare,
Functii – Aparatul are functii cum ar fi inceperea intarziata, selectorul de nivel de uscare, indicatorul de curatare a filtrului de scame, indicator rezervor de colectare a apei si panou de comanda digital.
Pret – Dispozitivul are un pret mic raportat la tot ceea ce ofera. Avand in vedere ca are senzori, filtru de scame si indicatoare este considerat un produs cu o tehnologie moderna care justifica perfect pretul solicitat.

Acest uscator de rufe are un consum mai mare deoarece este incadrat in clasa de eficienta B insa daca este folosit rar acest lucru nu reprezinta o problema majora.

Uscator rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Cel mai bun uscator de rufe cu pompa de caldura.

De ce am ales uscator rufe Electrolux

Mod de functionare – Este un uscator de rufe automat ce se adapteaza in functie de umiditate si de materiale, economisind astfel energie si timp.
Tehnologii – Acest aparat are mai multe tehnologii pentru imbunatatirea performantei: Gentle Care – pentru uscare la temperatura redusa; Sensi Care – pentru a regla durata uscarii tinand cont de gradul de umezeala; Delicate Care – pentru a regla temperatura si miscarea tinand cont de tesatura; Smart Sense – detecteaza in mod eficient gradul de umiditate pentru toate articolele.
Programe – Prezinta 12 programe care iti permit sa alegi tipul de uscare de care ai nevoie si poti face asta cu ajutorul ecranului tactil.

O parte din utilizatori au semnalat un zgomot destul de mare in momentul functionarii insa aparatul produce doar 66dB si poate fi considerat silentios. Desigur conteaza si amplasarea pe o suprafata cat mai plana care sa impiedice vibratiile nedorite.

Uscator rufe Bosch WTWH761BY

Cel mai bun uscator de rufe cu condensare si pompa de caldura.

De ce am ales uscator rufe Bosch

Capacitate – Acest uscator de rufe Bosch are o capacitate de pana la 9 kg de rufe care vor fi uscate bine si repede fara sa prinda miros neplacut sau sa se sifoneze si are o functie speciala antialergii.
Aplicatie – Panoul de comanda este foarte simplu de utilizat si este amplasat frontal. Dar se poate conecta cu Home Connect pentru a monitoriza si primi mesaje despre statusul procesului de uscare.
Consum – Acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A++ si in clasa A de eficienta la uscare. Este un uscator care functioneaza prin condensare si are pompa de caldura si este dotat cu functie autocorectare foarte usor de utilizat.

Acest uscator de rufe Bosch au primit Marca de Calitate ECARF ideale pentru persoanele care sufera de alergii.
Un ciclu de uscare special conceput reduce reziduurile alergene in masura in care este posibil. Aceasta inseamna mai putine particule de polen, par de animale si acarieni in rufele tale uscate.

De ce am tinut cont

Deschiderea

In general, exista doua tipuri de deschidere a uscatoarelor electrice de rufe: pe deasupra si prin fata. Cele cu deschidere pe sus sunt, de obicei, mai inguste decat un uscator cu hublou, acestea fiind ideale pentru spatiile mai mici. Uscatoarele de rufe cu deschidere prin fata au avantajul de a fi incastrate cu usurinta, de a oferi un plan de lucru si de a putea instala un alt aparat deasupra lui.

Tipul de uscator

Exista trei mari categorii de uscatoare electrice de rufe:
Uscator de rufe cu evacuare – sunt cele mai ieftine de pe piata. Acestea necesita evacuarea in exterior, fie ca este vorba despre o fereastra, o gura de aerisire sau un racord flexibil legat la sistemul de canalizare.
Uscator de rufe cu condensare – sunt cele mai practice si strang apa care iese din rufe intr-un container cu care este prevazut.
Uscator de rufe cu pompa de caldura – sunt echipate cu o pompa de caldura care permite mai putin sifonarea rufelor uscandu-le cu jumatate din energia de care au nevoie celelalte doua modele de masini de acest fel.

Capacitate

Uscatoarele de rufe regasite pe piata prezinta o capacitate de uscare cuprinsa de obicei intre 6 si 10 kg. Daca unul de acest fel ajunge pentru persoanele singure, pentru cupluri sau pentru familiile monoparentale cu un singur copil, familiile mai numeroase, cu 3 sau 4 membri, au posibilitatea de a alege o masina de uscat de 12 kg.

Dimensiune

Majoritatea uscatoarelor de rufe are dimensiunile standard de 60 de cm latime cu 60 de cm adancime. Totusi, in ultimii ani, multi producatori au propus modele cu hublou de dimensiuni mai reduse numit si uscator de rufe slim sau compact, care se adapteaza mai bine spatiilor mici.

Performanta

Pentru un uscator de rufe cu condensarre exista o nota de la A la G care indica performanta aparatului. De asemenea, pentru a stabili performanta se ia in calcul nivelul de umiditate al rufelor dupa uscare.

Fiabilitate

Ca in cazul tuturor aparatelor electrocasnice, cu cat functionarea uscatorului este mai simpla si mai intuitiva, cu atat utilizarea sa este mai usoara. Multi dintre consumatori prefera sa regleze ei insisi timpul de uscare, altii prefera sa se increada in programatorul electronic. Ambele metode functioneaza la fel de bine – totul tine de preferinte personale pe care le ai din acest punct de vedere.

Prezenta afisajului care sa ofere informatii lizibile si utile in legatura cu programul de uscare este un mare avantaj al acestor uscatoare de rufe. De asemenea, este de preferat ca uscatorul sa aiba functia de autocuratare pentru a scapa de corvoada curatarii sale permanente.

Consumul electric

Aparatele de uscat rufe sunt diverse si in functie de modalitatea de consum de electricitate, pentru ca se gasesc atat modele clasate in categoria C, cat si modele cu clasa energetica A+++. De retinut este faptul ca uscatoarele cu pompa de caldura consuma de fapt mai putin decat cele care functioneaza cu rezistenta.

Functii posibile

Toate uscatoarele de rufe au propriile functii, unele utile, altele mai putin. Printre cele mai practice functii se numara programele de improspatare a rufelor sau cele dedicate rufelor delicate. De asemenea, unele uscatoare de rufe au la finalul programului avertizare sonora sau au optiunea de uscare prin sonda care permite detectarea nivelului de umiditate si ajustarea timpului de uscare.

Zgomot

De la un uscator la altul, diferenta de zgomot poate fi foarte importanta. Intre modele poate exista o diferenta de pana la 10 dB, ceea ce corespunde unei dublari a simtului auditiv. Acest aspect este mai putin important atunci cand folosesti uscatorul in subsolul casei, dar este foarte important daca il folosesti intr-un apartament mic in care poate este nevoie sa il pornesti pe timp de noapte.

Intrebari frecvente

Ce nivel de zgomot trebuie sa aiba uscatorul de rufe?

Un aspect important care influenteaza confortul este nivelul de sunet al uscatorului. Trebuie sa tii cont si de faptul ca uscatoarele de rufe fac foarte mult zgomot si te va afecta atunci cand uscatorul este pus aproape de dormitoare. Verifica tot timpul nivelul decibelilor emisi. Un model care nu depaseste 70 dB nu trebuie sa fie deranjant.

Ce inseamna ciclul de uscare diverse?

In general toate aparatele de uscat rufe au trei cicluri diferite de uscare si anume uscare totala, uscare partiala si combinatia dintre primele doua. Uscarea partiala este cea care retine un procent de umiditate si vor aparea variatiuni pe tema aceasta. Cele mai populare sunt ciclul de uscare partiala pentru dulap si cel pentru calcare.

Ce gasesc pe panoul de control si cum il folosesc?

Panaoul de control este cel care iti permite sa personalizezi sau se setezi in detaliu modul de functionare pentru uscatorul de rufe. Pentru panourile cu touch vei avea chiar si posibilitatea de a salva preferintele fara sa fie nevoie sa resetezi aparatele la fiecare ciclu de spalare. Panoul de control avansat este un panou cu care te vei obisnui mai greu si este mai greu de stapanit de asemenea. O varianta mult mai simpla este panoul electric care iti ofera totodata si o gama variata de optiuni.

Leave a Reply