Skip to main content
Electrocasnice

Top 3 cele mai bune grătare electrice

17 aprilie 2023One Comment

Dacă îți dorești să gătești o friptură excelență la grill, atunci cu siguranță vei avea nevoie de cel mai bun grătar electric. Acesta nu ar trebui să lipsească din dotările bucătăriei tale.

Grătarele electrice sunt produse relativ noi pe piață, iar mulți utilizatori nu cunosc avantajele oferite de un astfel de device. Avantajele însă, sunt multiple.

În confortul casei tale, poți prepară mâncăruri delicioase, fără a utiliza focul, fără a produce fum și fără cărbuni. Un grătar electric de calitate, nu va permite lipirea ingredientelor (alimentelor), va fi foarte ușor de curățat și de întreținut și va fi disponibil în mai multe forme (plită sau grill).

Neutilizând flacăra deschisă, cel mai bun grătar electric nu va necesita conectarea la o sursă de gaze, ci doar la priză de curent.

Top 3 grătare electrice

Grătar electric pentru balcon De’Longhi CGH 1012D

Cel mai bun grătar electric cu suprafață antiaderenta mare.

Păreri grătar electric De’Longhi

Grătarul electric De’Longhi CGH 1012D este un model popular datorită versatilității și funcționalității sale. Acesta este cel mai bun grătar electric multifuncțional cu cinci moduri de gătit, permițându-vă să preparați o varietate de feluri de mâncare.

Iată câteva caracteristici ale acestui grătar electric:

 1. Suprafață de gătit mare: De’Longhi oferă o suprafață generoasă pentru gătit, permițându-vă să preparați mai multe porții simultan.
 2. Design pliabil: Acest grătar electric se pliază pentru a oferi o suprafață dublă de gătit, fiind ideal pentru prepararea sandvișurilor, paninilor și a altor preparate care necesită presare.
 3. Control al temperaturii: Acest grătar electric vine cu un termostat reglabil, permițându-vă să controlați temperatura de gătit pentru a obține rezultate perfecte de fiecare dată.
 4. Plăci detașabile și antiaderente: Plăcile de gătit sunt detașabile și antiaderente, ceea ce facilitează curățarea și întreținerea grătarului.
 5. Indicatori luminoși: Grătarul De’Longhi CGH 1012D este echipat cu indicatori luminoși care vă informează când grătarul este pregătit pentru a fi utilizat și când a atins temperatura dorită.
 6. Funcții multiple: Acest grătar electric oferă cinci funcții de gătit, inclusiv grătar deschis, grătar închis, contact grill, presă pentru panini și mod de gătire pentru carne.

Grătar electric cu capac Tefal GC305012

Cel mai bun grătar electric cu capac și cu funcții de reglare a temperaturii.

Păreri grătar electric cu capac Tefal

Acest grătar electric aparține companiei Tefal și este realizat din materiale de cea mai bună calitate, care garantează pentru o bună rezistență și o utilizare foarte ușoară.

 • Brand – Tefal este un brand recunoscut la nivel internațional pentru calitatea produselor. Fiecare produs aparținând brandului Tefal este realizat din materiale de foarte bună calitate și garantează pentru o foarte bună rezistență în timp.
 • Putere – Grătarul electric are puterea de încălzire foarte mare, având 2000 W care permit patrumderea feliilor de carne și a legumelor pe cele două părți în același timp, datorită capacului activ.
 • Dimensiuni – Plita este de 25.5×31.1 cm și are o suprafață utilă de 790 cm pătrați. Permite prepararea porțiilor mari într-o singură sesiune. Are funcții de reglare a temperaturii, avertizare luminoasă și o tavă de scurgere.

Acest grătar electric nu are sistem de oprire automată, deci trebuie să fii atent și să nu îl lași foarte mult timp nesupravegheat astfel încât să eviți accidentele nedorite.

Grătar electric profesional Tefal OptiGrill+ GC712D

Cel mai bun grătar electric profesional realizat din aluminiu acoperit cu material antiaderent.

Păreri grătar electric profesional Tefal OptiGrill

Cu acest aparat Tefal s-a întrecut pe sine și toți utilizatorii îl recomandă drept cel mai bun grătar electric. Este un grill din aluminiu turnat antiaderent și foarte ușor de curățat, care va prepara rapid orice aliment.

 • Putere – Acest grill are o putere de 2000 W ceea ce înseamnă că atât carnea și legumele se vor prepara foarte rapid pe acest grătar electric.
 • Accesorii – Grătarul este prevăzut și cu o tavă de colectare iar unghiul de 7 grade la care sunt puse tăvile ajută la acumularea lichidul în recipientul special prevenind murdărirea suportului. Toate accesoriile pot să fie curățate la mașina de spălat.
 • Compatibilitate – Având sistem anti-alunecare, acest grătar electric poate să fie pus în cele mai sigure condiții pe orice blat din bucătărie iar alimentarea se va face cu ajutorul unui cablu cu lungimea de 1.2 metri care poate fi introdus în prelungitor atunci când este nevoie.

De ce am tinut cont

Mărimea

Mărimea și suprafață de gătit și formă acesteia, pot influență în mod direct gustul final al alimentului, precum și cât de pătruns va fi acesta.

În funcție de formă, poți alege dintre produse tip grill sau plită, poți alege de exemplu un sistem prevăzut cu capac (ce poate găți alimentele pe ambele părți, simultan) sau poți folosi chiar o suprafață ce încorporează o combinație dintre aceste 3 forme.

Suprafața

Orice ai alege, grătarul electric trebuie să dețină o suprafață de gătit anti-aderentă. Astfel, alimentele nu se vor lipi și nu își vor modifică forma și, după utilizarea grătarului, acesta va fi mai ușor de spălat. De asemenea, sistemul va trebui să fie prevăzut cu un sistem de scurgere al grăsimilor, acesta ajutându-te foarte mult la curățare.

Temperatura

Un grătar electric profesional va dispune de temperatura reglabilă. Nu toate tipurile de carne sunt la fel, unele vor avea nevoie de o perioadă de gătire mai mare, la o temperatura mai scăzută, pentru a se pătrunde bine. Altele însă, necesită gătire rapidă, iar pentru asta ai nevoie de temperatură mare.

Astfel, unele grătare electrice pot oferi temperaturi de gătire între 65 și 200 de grade Celsius, iar altele nu pot livra decât temperaturi mari, între 150 și 200 de grade Celsius. În funcție de stilul tău de gătit și de bucatele pe care plănuiești să le gătești, poți alege între cele două tipuri de grătare electrice.

Funcțiile de protecție

Cele mai bune grătare electrice, dispun de posibilitatea de blocare a sistemului, pentru că acesta să nu poată fi pornit din greșeală (sau din curiozitate) de către copii. Aceasta este o funcție esențială pentru siguranța copiilor tăi.

De asemenea, un grătar electric nu trebuie ținut pe suprafața de gătit, în momentele în care acesta nu poate fi supravegheat de către un adult. În același timp, orice grătar de calitate ar trebui să aibă o funcție de avertizare luminoasă, pentru a anunța momentul când suprafața de gătit a atins temperatura optimă de gătire și mai ales pentru a te alerta că este în funcțiune (după ce a fost pornit), pentru a nu-l atinge din greșeală.

Ergonomia

În ceea ce privește ergonomia unui grătar electric, trebuie să ții cont de două aspecte majore: greutatea ar trebui să fie (în mod ideal) cât mai redusă, iar cablul aparatului (cel care se introduce în priza electrică), ar trebui să fie cât mai lung, pentru a permite mutarea aparatului pe o zona mai mare, fără a fi necesar să schimbi priza de alimentare.

De asemenea, fiind un device care folosește sistemul de plită încinsă, este recomandată plasarea grătarului electric, într-o zona a bucătăriei mai ferită (care să nu aibă diferite alte obiecte în jurul acesteia) și care să fie destul de greu accesibilă copiilor sau animalelor de companie, etc. Astfel, se vor evita accidentele nedorite, iar tu vei putea găți liniștit, în siguranță.

Garanție

Grătarele electrice sunt produse care (așa cum le-o sugerează și denumirea), folosesc curentul electric pentru a funcționa. Știm cu toții că un astfel de aparat electric, poate întâmpina în timp, diferite defecțiuni. Există astfel situații când produsul nu poate atinge temperatura optimă de gătire sau poate ceda din cauza unor defecțiuni din fabrică.

Un grătar electric de calitate, de la un producător de brand, poate avea o garanție extinsă (de până la 24 de luni), astfel că nu va trebui să-ți faci mari probleme în ceea ce privește garanția sau repararea acestui dispozitiv.

Intrebari frecvente

Cum pregatesc gratarul electric de intrebuintare?

Dupa ce a fost scos din ambalaj, este necesar sa cureti plita si sa te asiguri ca nu are praf sau alte reziduuri. Se inlatura capacul de sticla daca modelul are un astfel de accesoriu. Cand ai ales un gratar cu plita in partea superioara trebuie sa deschizi dispozitivul si sa stergi partile active. Unele produse iti permit sa detasezi plita si sa o speli separat. Iti reocmandam sa nu folosesti instrumente care pot zgaria suprafata de gatire. Dupa ce aceste componente se usuca trebuie sa reasamblezi si poti incepe coacerea produselor.

Cum pun gratarul electric in functiune?

Gratarul se pune pe o suprafata plana si care sa reziste bine la caldura, care sa fie stabila si foarte extinsa in asa fel incat sa ai loc sa te misti in jurul gratarului. Acesta se va conecta la o priza cu impamantare. Trebuie sa incalesti bine plita inainte de plasarea alimentelor pe ea. Acest detaliu este valabil la toate modelele electrice pe care le gasesti in magazine. Dupa ce se activeaza optiunea de start trebuie rotit butonul de control spre treapta dorita si vei seta temperatura.

Cum pregatesc ingredientele?

Indiferent daca gatesti legume sau carne trebuie sa pui condimentele inainte pe ele si sa le portionezi pentru a incapea pe plita. Astfel vei reusi sa valorifici intreaga suprafata a acesteia. Poti intercala bucatile mai neregulate cu cele regulate astfel incat sa nu lasi portiuni active termic nefolosite. Daca ai un gratar cu fanta de afumare, trebuie sa introduci recipientul special si sa pui aschii de lemn in el pentru a crea fumul. Dupa ce pui toate ingredientele pe plita poti sa inchizi capacul si vei evita eventualii stropi.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion One Comment

Leave a Reply