In perioada sarbatorilor, dar si in afara acestora, gospodarii si gospodinele aleg sa-si cumpere carnea macra din magazin, pentru preparatele delicioase pe care le pregatesc acasa. O parte din aceste preparate au nevoie de carne tocata. Pentru acest proces, Gardianul va recomanda o lista cu masini de tocat carne, atent alese pentru a satisface nevoile fiecarui client.
-
Pro
- numar site: 3;
- capacitate de maruntire: 1.8 kg de carne pe minut;
- material lame: inox;
- putere ridicata, de 2100 W;
- poate fi folosita si pentru a obtine bulion sau suc de rosii;
- poate fi folosita si pentru carnati;
- cel mai bun raport calitate/ pret.
-
De retinut
-
zgomotul emis poate deranja dupa o folosire indelungata.
-
-
De ce am ales Heinner
- numar site: 3;
- capacitate de maruntire: 1.5 kg de carne pe minut;
- material lame: inox;
- pret foarte bun pentru ceea ce ofera;
- indeplineste cerintele unui gospodar lipsit de experienta;
- poate fi folosita si pentru a obtine bulion sau suc de rosii;
- poate fi folosita si pentru carnati.
-
De retinut
- puterea motorului nu e foarte mare – 1360 W;
- masina de tocat poate intampina probleme atunci cand se confrunta cu alimente mai greu de macinat, precum soricul sau grasimea;
- cablu de alimentare scurt.
-
De ce am ales Bosch
- diametrul gaurilor de pe sita: 3 si 8 milimetri;
- capacitate de maruntire: 3.5 kg de carne pe minut;
- material lame: inox;
- motor puternic, de 2000 W;
- aparat solid, de 5 kg; nu se misca usor in timpul utilizarii;
- poate fi folosita si pentru carnati;
- toaca carnea foarte repede și usor;
- se monteaza si se demonteaza rapid.
-
Bine de stiut
- nu vine insotita de accesorii pentru bulion si suc de rosii.
-
De ce am ales Tefal
- numar site: 3;
- capacitate de maruntire: 4.5 kg de carne pe minut;
- material lame: inox;
- masina ofera pana la 9 functii diferite de tocare si feliere a carnii si a legumelor, inclusiv pentru carnati;
- cutit cu autoascutire;
- spatiul de stocare inclus in masina previne pierderea accesoriilor;
- finisajul metalic ofera un aspect placut, modern;
- majoritatea constructiei este realizata din metal.
-
Bine de stiut
-
nu vine insotita de accesorii pentru bulion si suc de rosii.
-
-
De ce am ales Gospodarul
- numar lame: 1;
- material corp masina: aluminiu;
- material lama: metal;
- pret foarte bun, sub 100 lei;
- sistem usor de instalat;
- nu consuma curent electric;
- curatare mai usoara decat la o masina electrica.
-
Bine de stiut
- nu e recomandata in cazul in care aveti un volum mare de carne destinata tocarii;
- produsul nu are accesorii pentru alte legume.
-
De ce am ales
- capacitate corp: 4 kg;
- material corp si lame: inox;
- constructia robusta a aparatului ofera certitudinea ca acesta nu se va indoi sau nu se va apleca sub presiunea carnii;
- sistem dotat cu ventuza de silicon, pentru a elimina bulele de aer din carnati;
- sistem profesional de inchidere/ deschidere dotat cu 4 palnii;
- usor de curatat.
-
Bine de stiut
- are o garniture de silicon ce se slăbește în timp.
-
De ce am ales
- numar site: 2;
- diametru site granulatie: 6, 8, 12 mm;
- viteza: 190 rpm;
- material: inox;
- capacitate de maruntire: 150 kg de carne pe ora 2.5 kg pe minut;
- aparat destinat utilizarii comerciale;
- palnia pentru carnati este inclusa;
- motorul puternic de 800 W face fata unei perioade mai indelungata de folosire;
- desi puternic, motorul este silentios.
-
Bine de stiut
- se incalzeste extrem de rapid.
De ce am tinut cont
Pe parcursul procesului de selectare a celor mai bune modele, am pastrat in minte toate criteriile pe care clientul le-ar putea avea in vedere: am acoperit atat masinile de tocat carne electrice, cat si pe cele manuale, pentru gospodarii care isi doresc un proces artizanal de maruntire a carnii. Pentru modelele electrice, consumul si puterea motorului reprezinta factori importanti in alegerea produsului. Am tinut cont si de siguranta acestora, pentru ca dvs. sa evitati complet leziunile sau alte accidente nedorite. Nu in ultimul rand am tinut cont de pret: vrem ca dvs. sa gasiti cea mai buna oferta direct pe Gardianul, fara a fi nevoie sa rasfoiti cataloagele vanzatorilor.
Masini de tocat carne electrice
Inainte de a achizitiona produsul, ganditi-va cum doriti sa tocati carnea: printr-un proces rapid, cu ajutorul unei masini electrice de la branduri de top ca Bosch, Heinner, Clivia sau Tefal; sau printr-un proces manual, care mareste timpul dedicat tocarii dar si atentia pe care bucatarul o ofera preparatului din carne.
In cazul in care nu ati mai folosit o masina de tocat carne pana acum, recomandarea noastra este sa alegeti o masina electrica. S-ar putea ca o masina manuala sa necesite o pereche de maini in plus la manipularea carnii, in functie de cantitatea si textura acesteia.
Masini de tocat carne manuale
Daca preferati totusi ca aportul de implicare fizica, atentie si timp dedicat macinarii carnii, atunci va recomandam o masina manuala de tocat. Ofertele din aceasta categorie se gasesc la un pret mult mai bun fata de cele electrice.
Multifunctionalitate
Exista masini de tocat carne pe care le puteti folosi si la rosii sau alte legume usor de maruntit. In cazul in care va doriti sa faceti bulion, zarzavaturi sau alte preparate asemanatoare, puteti atasa aparatului ustensilele speciale. Pentru o parcurgere usoara a produselor recomandate, am avut in vedere acest criteriu la fiecare din masinile prezentate mai jos.
Multifunctionalitatea masinii variaza in functie de accesoriile cu care vine insotita. Brandurile de top programeaza masinile de tocat pe mai multe module, fiecare avand un rol diferit, pentru un aliment diferit.
Preparatele pentru care doriti sa tocati carnea
Ne-am gandit si la asta. Care sunt preparatele la care dvs. ati putea adauga carne tocata – si in functie de acestea am realizat lista urmatoare:
- Chiftele
- Perisoare
- Tocanita
- Mici
- Musaca
- Drob umplut
- Chifla de hamburger
- Carnati umpluti
- Pateuri
Intrebari frecvente
Cum se ascute cutitul de la masina de tocat carne?
Cutitul masinii de tocat carne este cel mai important accesoriu al acesteia. Pentru rezultate cat mai bune ale procesului, este indicat sa ascutiti lamele inainte de fiecare utilizare.
Ascutirea se realizeaza foarte simplu: turnati putina apa pe lama si frecati usor cu ajutorul unei bucati de smirghel sau a unei pile pentru ascutit cutite. Insistati pana materialul devine neted si lucios. La final clatiti cu apa calda.
Cum se monteaza masina de tocat carne?
Masinile electrice nu necesita un proces complicat de montare. Acestea au suporti de plastic sau silicon in partea inferioara a corpului, care vin amplasati direct pe bancul de lucru.
Masinile manuale se vor folosi de bancul de lucru pentru fixare. Acestea au un dispozitiv de prindere cu surub, care foloseste o suprafata plana drept suport.
Cum se fac carnatii la masina de tocat?
In cazul in care va doriti o masina de tocat carne pentru carnati, atunci va recomandam produsul destinat in mod special acestui tip de preparat.
Daca e vorba doar de o functie in plus pe care o doriti la masina dvs., atunci aveti in vedere ca pachetul sa includa tuburile speciale pentru umplerea acestora.
Cum se repara o masina de tocat carne?
Reparatia unei masini de tocat manuala este foarte simpla – inlocuiti accesoriul defectat si gata.
In cazul unei masini electrice – raspunsul variaza. Daca este vorba de o componenta mecanica din tubul destinat macinarii, atunci procesul poate fi la fel de simplu ca in cazul unei masini manuale.
Dar in cazul in care este afectata o componenta electrica – cel mai bun sfat pe care vi-l putem da este sa consultati certificatul de garantie si sa contactati producatorul. Daca produsul se afla in afara garantiei, sau nu are, atunci va recomandam sa apelati la o persoana calificata.