Skip to main content
Electrocasnice

Cel mai bun multicooker – Păreri si recomandări

15 februarie 2023No Comments

Chiar dacă activitățile zilnice sunt multe și variate, iar timpul liber este din ce în ce mai limitat, oricum ne dorim să mâncăm variat și delicios.Însă, de foarte multe ori nu avem timp pentru a găti și consumăm ceva rapid și nesănătos.

Astfel, cumpărarea unui multicooker este o investiție foarte binevenită și o soluție a problemei, care te va ajuta să prepari rapid și ușor mâncarea preferată a întregii familii.

Pe lângă faptul că reduce semnificativ din timp, multicooker-ul nu permite să se extindă mirosurile urâte în bucătărie și nici nu încălzește încăperea, mai ales în timpul verii. De asemenea, vei observa că timpul de curățare a locului de muncă se va reduce considerabil și nici nu vei mai avea multe vase de spălat.

Top 6 multicooker

Multicooker Tefal Fuzzy Logic RK705

Cel mai bun multicooker de la Tefal la un pret decent.

Multicooker Tefal -Păreri

Valorile de putere atinse de acest aparat sunt de 750W, ceea ce demonstrează că aparatul consumă foarte puțină energie.
Acest aparat de gătit oferă 9 programe: pentru orez, tocana, pilaf, supa, și are o funcție pentru pornirea intarziata, astfel încât aparatul să încălzească mâncarea la ora stabilită sau să înceapă să funcționeze la ora stabilită. În plus, are și opțiunea de a menține alimentele calde.
Ce poate fi mai plăcut decât să ajungi acasă și să găsești mâncarea proaspătă făcută fără să fie nevoie să te implici. Cu ajutorul funcțiilor acestui aparat mâncarea de va aștepta caldă.
Pentru a utiliza corect acest aparat este necesar să respecte instrucțiunile și rețetele, dar mașina vine însoțită și de o carte de rețete și de toate instrucțiunile de utilizare care sunt foarte ușoare.

Multicooker sub presiune Crock-Pot

Cel mai bun multicooker cu presiune.

Multicooker Crock Pot -Păreri

Acest aparat permite posibilitatea de a gati lent, de a găti la aburi și de a menține calde preparatele fiind util în special atunci cand ai copii și vrei sa manance preparatele la temperatura potrivită chiar și atunci cand nu ești acasă.
Aparatul are designul compact și este foarte ușor de manipulat cu ajutorul unui display care te ajuta sa selectezi foarte simplu si ușor funcția dorită.
Are o putere de 1000W și are o capacitate de 5.6 litri. Pe lângă faptul că-l poți folosi zilnic permite si schimbarea manuala a timpului de gatire, presiune și temperatura, în momentul în care ai un preparat mai special.
Acest aparat nu permite prajirea, ceea ce înseamnă că dacă vrei să prajesti la el va fi necesar sa te orientezi spre celelalte modele de mai sus. Pentru gatit sanatos, la aburi sau prin fierbere acest aparat este perfect și oferă funcții avansate.

Multicooker Viva Collection Philips

Cel mai bun multicooker de la Philips.

Multicooker Philips Viva Collection -Păreri

Tuturor ne place să mâncăm gustos și sănătos, dar uneori timpul de preparare durează prea mult, iar pe lângă gătit ulterior curățenia ne ia din timp. Acest multicooker reduce semnificativ timpul de pregătire a bucatelor, doar adaugi ingredientele, setezi programul și bucatele sunt preparate într-un timp mai scurt.
Aparatul include 12 programe, prin care găsiți opțiunile de preparare a iaurtului, opțiunea de abur, coacere, prăjire sau fierbere. Cartea de rețete, inclusă în pachet, vă poate ajuta în cazul în care nu aveți idei sau nu știți ce program să alegi pentru anumite mâncăruri.
Multicooker-ul este rezistent și cu siguranță este o investiție de lungă durată, carcasa acesteia este fabricată din inox, iar oala din interior este groasă de 2 mm.

Oală multicooker Vivess

Cel mai bun multicooker de la Vivess.

Multicooker Vivess -Păreri

Dacă ești în căutarea unui multicooker funcțional, dar nu foarte scump, modelul Vivess este potrivit pentru tine. Acesta este potrivit mai ales persoanelor care vor folosi aparatul doar o anumită perioadă determinată, spre exemplu studenților.
Chiar dacă prețul este mic, acest multicooker Vivess este foarte puternic de 860W și rezistent, având carcasa din oțel inoxidabil. Are 17 programe automate de preparare a bucatelor, acestea pot fi preparate la abur, pot fi coapte sau fierte.
După ce-și finisează programul, acesta dispune de funcția de oprire automată, astfel nu trebuie să te îngrijorezi în caz că ai uitat. Panoul de comandă este digital, astfel nu se deteriorează la fel de simplu, precum în cazul butoanelor.

Multicooker cu presiune Gorenje

Cel mai bun multicooker cu presiune Gorenje.

Multicooker Gorenje -Păreri

Electrocasnicele produse de brandul Gorenje sunt cunoscute pe piața europeană. Compania este recunoscută pentru introducerea constantă a celor mai noi tehnologii cu garanție extinsă. Acest multicooker, produs de Gorenje, este introdus în lista produselor accesibile, care își îndeplinesc funcțiile cu succes.
Aparatul prezentat este foarte puternic, 1000W, și include câteva dintre funcțiile principale, precum: oprire automată, timer, control temperatură, menținere la cald și gătire sub presiune. Cu acest aparat poți găti într-un timp scurt: orez, iaurt, pește, tocană, supă sau absolut tot ce-și doresc papilele tale gustative.
În pachet sunt introduse 5 accesorii importante și utile, care te vor ajuta în timpul utilizării aparatului. Include o cană specială pentru măsurare, o lingură de supă, un accesoriu pentru gătit la abur și o lingură de măsurare.

Aparat de gătit multicooker Heinner HPCK-6WH

Cel mai bun multicooker de la Heinner.

Multicooker Heinner -Păreri

Dacă în mod normal, preparea bucatelor ne ia aproximativ 1 h jumătate, 2 h, aparatul de gătit multicooker face acest lucru de două ori mai rapid. Cu acest multicooker poți prepara orezul în 7 minute, carnea în 30 minute, pastele în 10 minute. De asemenea, poți prăji, coace sau fierbe absolut orice îți dorești. Cu funcția Slow Cooker, de care dispune aparatul, produsele se pregătesc mai lent, însă devin delicioase și potrivit persoanelor care duc un mod de viață sănătos.
Caracteristică principală a acestui aparat constă în faptul că gătește sub presiune. Această dotare păstrează nutrienții, aromele ingredientelor și desigur că, reduce considerabil din timpul de muncă.
Vasul acestui multicooker este antiaderent și detașabil, astfel acesta este foarte ușor de curățat, chiar și la mașina de spălat vase.

De ce am tinut cont

Putere

Puterea poate avea valori mari, moderate sau mici. La fel ca și la alte dispozitive, diferențierea se poate face ținând cont de puterea de încălzire care se exprimă in watti. Această valoare îți spune cât de repede se va face mâncarea.
Puterea de încălzire mare face ca alimentele să fie gata de 5 ori mai repede decât în mod normal. În medie există valori de putere cuprinse între 450W și 1400W, în funcție de cât de des folosești acest aparat, vei stabili dacă ai nevoie de un model puternic sau unul normal.
Dacă vrei sa folosești în fiecare zi aparatul trebuie să investești în el, pentru că ai nevoie de o putere de minim 900W. Pentru a găti ocazional este suficient un model care sa aibă o putere minimă.

Capacitate

Capacitatea de încărcare este indicativul care spune în ce mod ar putea fi preparată mâncarea, cantitatea de produs preparat și numărul de persoane pentru care se poate găti.
Dacă ai o familie cu mulți membri sau dacă vrei să prepari o cantitate considerabilă de alimente îți recomandăm să alegi un model încăpător.
Aparatele convenționale au capacitatea de 4.5 l ceea ce este suficient pentru cei mai mulți oameni. Este evident că modelele mai mari necesită investiții pe măsură.

Compartimentare

În ceea ce privește compartimentarea, aparatele cu sertare suprapuse sunt unele dintre cele mai apreciate, pentru că aburul circulă prin ele în scopul de a prelucra alimentele sub presiune.
Un multicooker seamănă cu o oală sub presiune fiind ideal pentru a prepara o rețetă de la început și până la sfârșit. Dacă vrei să poți face mai multe feluri simultan, ai nevoie de mai multe compartimente.

Funcții

Cele mai multe aparate vin cu minim 3 funcții de bază și anume prepararea cu abur, fierberea si coacerea. Ele determină capacitatea multitasking a produselor și sunt corelate în mod normal cu funcții suplimentare pentru o programare optimă. Timerul și opțiunea de depresurizare sunt cele mai importante.

Programe

  • Slow cooking – aceasta este o opțiune foarte des întâlnită și implică cel mai simplu mod de utilizare, pentru că tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul de programare a starterului.
  • Gatitul sub presiune – este programul care imită foarte bine toate atribuțiile oalelor sub presiune și este folosit pentru a prepara rapid alimentele. Poți seta diferit valoarea presiunii în funcție de tipurile de alimente gătite;
  • Gătitul cu abur – acesta se mai numește și steaming și este programul folosit pentru toate alimentele, în special pentru legume. Implică cea mai sănătoasă metodă de a prepara legumele care își vor menține valoarea nutritivă fără să piardă minerale și vitamine.
  • Prăjire – este un program care permite prajirea fără fierberea alimentelor înainte, într-un vas diferit, micșorând timpul de preparare și eliminand eforturile utilizatorului.

Design

Un multicooker care are designul compact este mai ușor și are portabilitate crescută, motiv pentru care vei putea să-l iei cu tine în vacanțe. În plus, faptul că gătești într-un astfel de aparat, nu vor apărea mirosurile specifice procesului de preparare. În ceea ce privește designul, sunt importante dimensiunile pe care aparatul le are, compartimentarea și toate materialele din care este confecționat.

Brand

Chiar dacă pe piață ai și opțiuni mai ieftine, noi îți recomandăm Tefal si Philips, fiind cele mai recomandate de utilizatori. Un brand de renume îți oferă garanția că ai cumpărat un produs de cea mai bună calitate.

Preț

Produsele cu prețul mediu sau mare sunt cele mai recomandate. Un preț foarte mic face de cele mai multe ori referire la produse de calitate îndoielnică sau la produse cu foarte puține funcții.

Intrebari frecvente

Multicooker sau Slow Cooker?

Deseori consumatorii sunt puși în situația de a alege între aceste două tipuri de aparate. Astfel, trebuie să știți că diferența între aceste două aparate este considerabilă.
Multicooker – are 4 moduri de preparare generale: sub presiune, funcția de slow cooking, Saute sau Steam. Acesta prepară bucatele rapid și gustos.
Slow Cooker – acest aparat dispune doar de funcția de gătit lent. În momentul în care vă este foame imediat, acest aparat nu prea va fi de ajutor.

Ce se poate găti la un multicooker?

Multicooker-ul este o invenție extraordinară, care permite prepararea aproape a tuturor bucatelor posibile. Desigur că acesta nu poate înlocui un bucătar, dar pentru o masă rapidă și copioasă, este tot de ce ai nevoie. Cu un multicooker cu toate programele incluse, poți fierbe, prăji, coace, prepara la abur, citiți despre dotări la specificațiile produsului.
Astfel, cu un multicooker poți găti orez, tocăniță, orice tip de carne, supe diverse, ouă, poți prepara legume (la abur/prăjite). Majoritatea aparatelor sunt dotate cu modul de menținere a căldurii, astfel puteți mânca bucate calde și peste 12 ore.
În plus, în cazul în care nu vei avea idei de mâncăruri, majoritatea aparatelor vin la pachet cu o carte pentru rețete.

Cum pregatesc multicookerul pentru utilizare prima dată?

Pentru început trebuie să iei manualul cu instrucțiuni și să citești în el modul în care va trebui să combini toate componentele și în ce ordine. Este important pentru prima dată să cureți bine accesoriile. Scoate din pachet toate elementele detașabile.
După ce se usucă toate elementele curățate le poți asambla în pozițiile recomandate de producător. Majoritatea dispozitivelor vin însoțite de scheme care îți explică montajul.

Cum pregătesc ingredientele?

Indiferent de ce vrei să faci este important să ai deja toate produsele puse pe masă. Nu începe sa toci legumele atunci când multicooker-ul lucrează și dacă vrei să economisești timp trebuie să le pui pe toate atunci când aparatul este pornit.
În funcție de rețetă va fi necesar să îndepărtezi mereu capacul și să pui produsele pe rând.

Cum se întreține un multicooker?

Recipientul din interior trebuie ferit în primul rând de contactul cu substanțele corozive. De aceea, este foarte important să întrebuințezi cu atenție accesoriile pe care le primești și să eviți să pui oțet în interior.
Cu timpul, vasul în care gătești își poate schimba culoarea, însă nu trebuie să te sperii pentru că este ceva normal. Vâlva de presiune va trebui să fie scoasă înainte de curățare și o vei pune la loc doar când s-a uscat complet.
Carcasa poate fi ștearsă cu laveta și uscată cu șervețele. Nu pune apă în interior, cu excepția bolului, pentru că senzorul de temperatura se poate strica.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply