Skip to main content
Electrocasnice

Cele mai bune plite cu inducție -Păreri și recomandări

15 februarie 2023No Comments

Dacă îți dorești să gătești rapid și să o faci în siguranță, poți opta pentru o plită cu inducție. Acest obiect electrocasnic modern, poate fi de ajutor în orice bucătărie, chiar dacă prezintă anumite dezavantaje (necesită vase de gătit mai speciale, care au proprietăți feromagnetice).

Plitele cu inducție sunt astăzi foarte căutate, acest trend putând fi explicat destul de simplu: încălzirea vasului are loc prin folosirea unui electro-magnet foarte puternic, cu rol de a induce energie electrică în zona de contact.

Aceasta înseamnă că plita se va încălzi numai în momentul când o vei folosi, reducând astfel riscul de accidente. Se va reduce, de asemenea, și timpul de gătire, lucru pe care și-l dorește orice persoană care gătește.

Top 6 plite cu inducție

Plita cu inducție incorporabila Hansa

Cea mai bună plită cu inducție incorporabilă.

Plita cu inducție incorporabilă Hansa -Păreri

Acesta este un model de plită cu inducție pentru persoanele care gătesc des, pentru că are 4 arzătoare și produsul aduce mai multe avantaje cum ar fi sistemul de detectare pentru prezența vasului, precum și dimensiunea vasului de gătit.
Plita are funcția booster care ajută la fierberea mai rapidă. Temporizatorul oferă posibilitatea de a controla procesul de gătire, iar indicatorul pentru căldură reziduală te avertizează că zona pe care o folosești este fierbinte. Are protecție contra copiilor și nu poate fi poprita din greșeală de aceștia.
Plita este un mode incorporabil și are suprafață vitroceramică. Aspectul frumos și elegant o face foarte ușor de integrat în orice decor interior.
Aceasta plită cu inducție nu vine cu cablul de alimentare inclus în pachet, însă nu este o problemă majoră, deoarece cablul poate fi cumpărat din orice magazin pentru un cost minim și se poate pune foarte ușor.

Plită cu inducție incorporabila Electrolux

Cea mai bună plită cu inducție de la Electrolux.

Plita cu inducție Electrolux -Păreri

Aceasta plită este candidatul perfect pentru cea mai bună plită, datorită raportului preț calitate foarte bun. Oferă 4 zone de gătit fiind perfectă pentru orice necesități din bucătărie. În plus, funcționează cu ajutorul unui dispozitiv touchscreen fiind foarte ușor de utilizat.
Plita are indicator de căldură reziduală, cu scopul de a arată zonele fierbinți pentru a putea preveni accidentele. În plus, aparatul se va opri singur după 60 de minute, un aspect care va echivala foarte bine cu economii la factura de energie.
Sistemele de siguranță ale acestei plite sunt deconectarea automată, protecția pentru copii și blocarea pentru curățare. Astfel, plita asigură o utilizare extrem de simplă, ușoară și, mai ales, sigură.

Plită cu inducție cu 2 ochiuri Candy

Cea mai bună plită cu inducție 2 ochiuri.

Plita dublă cu inducție Candy -Păreri

Această plită cu 2 ochiuri este incorporabilă și se poate încadra perfect în bucătărie, este compactă și nu ocupă mult spațiu. Plita cu inducție se potrivește unei familii cu puțini membri sau pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce mai mult în oraș.
Plita primește rapid comenzile, iar bucatele se încălzesc foarte repede. Nu doar datorită dimensiunilor, ci și materialului din care este constituită suprafața, plita se curăța foarte rapid și simplu, mai ales datorită faptului că nu usucă picăturile de mâncare/lapte.
Panoul de comandă este digital, fiecare buton reacționează la o singură atingere a degetului. Plita este compatibilă cu orice tip de vas metalic și sunt potrivite vasele de orice dimensiuni.

Pachet plită cu inducție și cuptor electric

Cea mai bună plită cu inducție și cuptor electric.

Plita cu inducție și cuptor electric -Păreri

Pachetul include o plită cu inducție și un cuptor electric de culoare alb/bej foarte atrăgătoare. Design-ul vintage se potrivește persoanelor care găsesc frumosul într-un stil combinat între modern și mai vechi.
Plita cu inducție este constituită din 4 zone mari, de gătit, potrivite pentru o familie mare sau pentru persoanele pasionate de gătit, care prepara diverse gustoșenii. Astfel, plita are două ochiuri de mărimi mici și două ochiuri mari. Este dotată cu 9 nivele de putere, cu funcția blocaj de siguranță și detectarea automată a vaselor.
Cuptorul electric este încadrat în clasa energetică A, astfel reduce considerabil consumul de energie. Sticla interioară este detașabilă, lucru ce vă va permite să o curățați cu ușurință.

Plită inducție cu hotă încorporată Aeg

Cea mai bună plită cu inducție și hotă încorporată.

Plita cu inducție și cuptor electric -Păreri

Pachetul include o plită cu inducție și un cuptor electric de culoare alb/bej foarte atrăgătoare. Design-ul vintage se potrivește persoanelor care găsesc frumosul într-un stil combinat între modern și mai vechi.
Plita cu inducție este constituită din 4 zone mari, de gătit, potrivite pentru o familie mare sau pentru persoanele pasionate de gătit, care prepara diverse gustoșenii. Astfel, plita are două ochiuri de mărimi mici și două ochiuri mari. Este dotată cu 9 nivele de putere, cu funcția blocaj de siguranță și detectarea automată a vaselor.
Cuptorul electric este încadrat în clasa energetică A, astfel reduce considerabil consumul de energie. Sticla interioară este detașabilă, lucru ce vă va permite să o curățați cu ușurință.

Plită cu inducție portabilă Tefal

Cea mai bună plită cu inducție portabilă cu 1 ochi.

Plita cu inducție portabilă Tefal -Păreri

De cele mai deseori brandul Tefal nu dezamăgește, iar majoritatea utilizatorilor rămân satisfăcuți de eficacitatea produselor acestuia. Această plită cu inducție are dimensiunile de 6 x 34.5 x 28 cm și o singură zonă pentru preparare, acest lucru îi permite să poată fi ușor manevrată, dar și transportată. Astfel, devine o plită cu inducție portabilă, o puteți instala în rulotă, barcă, cabane de vară etc.
Chiar dacă este mic, plita are o putere mare care începe de la 450 la 2100W, puterea este împărțită în 9 nivele. Este dotată cu 6 funcții diferite: manual, lapte fierbinte, supă, tocană, prăjire și gătire rapidă.
Datorită suprafeței ceramice este foarte ușor de curățat și întreținut. Orice comandă se realizează digital, prin care puteți ajusta temperatura, cronometrul și puterea.

De ce am tinut cont

Tip

În funcție de tipul acestora, plitele cu inducție pot fi împărțite în doua categorii principale:

  • Incorporabile – care se pot încorpora în mobilierul de bucătărie, acestea având în general și cele mai multe funcții, prezentând un design inovator și modern.
  • Independente (de tip resou) – există însă mulți utilizatori care preferă plitele de tip resou, acestea fiind mult mai ușor de montat, pentru că nu necesită mobilierul aferent.

Dimensiuni

Dimensiunile unei plite electrice sunt foarte importante, mai ales că unele dintre acestea sunt destul de mari, necesitând un spațiu de amplasare mai mare. De aceea, trebuie să măsori foarte bine spațiul înainte de a achiziționa și a monta o astfel de plită, acest lucru fiind valabil în special pentru cazurile în care ai achiziționat deja mobilierul de bucătărie.

Numărul de arzătoare

În ceea ce privește numărul de arzătoare și suprafața de gătire, plita cea mai potrivită pentru tine este cea care îți poate satisface nevoile de gătit. Trebuie să ții cont de gabaritul vaselor pe care le folosești în bucătărie, dar și de numărul de membri ai familiei sau de cantitatea de mâncare pe care dorești să o gătești, într-un interval anumit de timp. Numărul zonelor de gătit poate varia de la două până la cinci, chiar șase în unele cazuri.

Funcții

Funcțiile disponibile pe un anumit model de plită, vor determina în mod direct performanțele de care aceasta va fi capabilă. Plita trebuie să fie ușor de utilizat, deci nu ar trebui să-i lipsească următoarele funcții:

Detectarea vaselor

Toate plitele cu inducție au capabilitatea de a sesiza prezența unui vas pe arzător, iar în cazul în care acest vas este înlăturat, majoritatea plitelor de calitate vor întrerupe livrarea de energie pe acea suprafață, pentru a economisi curentul electric și pentru a reduce riscul de accidente.

Power boost

Funcția de power boost este esențială atunci când ești în criză de timp și vrei să gătești ceva repede. Power Boost-ul îți va oferi un surplus de energie, care va permite plitei să se încălzească mai repede, micșorând astfel, timpul de gatire.

Power management

Funcția de power management este foarte importantă, aceasta permițând reglarea temperaturilor în funcție de diferite rețete și/sau produse pe care vei dori să le gătești.

Timer

Timer-ul este o funcție prezentă pe plitele de cea mai bună calitate. Acesta îți va permite să setezi timpul necesar pentru prăjire sau fierbere, asigurandu-ne că totul va fi gătit uniform.

Siguranța

Deși, majoritatea plitelor cu inducție prezente pe piață sunt device-uri electrocasnice extrem de sigure, trebuie să ai în vedere și faptul că pot exista momente în care acestea nu vor funcționa corespunzător.
Prin urmare, dacă ai posibilitatea, îți sugerăm să achiziționezi un model cu avertizare vizuală sau sonoră (atunci când detectează o defecțiune) și cu sisteme de autoblocare a funcțiilor (pentru protecția copiilor).

Consumul de energie

Consumul de energie este un factor extrem de important, mai ales dacă luăm în calcul ca o astfel de plită are un raport consum/cost de două ori mai ridicat, decât echivalentul sau pe gaz. De aceea, trebuie studiate cu atenție specificațiile tehnice ale plitei, înainte de achiziție, pentru a afla consumul.

Service-ul și garanția

Plita electrică poate fi considerată o investiție pe termen lung și de aceea, ar trebui să fii atent la perioada de garanție acordată de producător și la procedurile de service. Prin urmare, îți recomandăm să achiziționezi o plită cu inducție de la un brand cu renume în domeniu, pentru a nu avea probleme.

Pro și Contra

Înainte de achiziționa o plită cu inducție, ar fi bine să analizezi care sunt avantajele și dezavantajele acestei achiziții:
Pro:

  • Timpul de preparare se reduce semnificativ;
  • Suprafața plitei cu inducție se încălzește mult mai rapid;
  • Plita cu inducție încălzește doar în momentul în care pe suprafață se află vasul;
  • Reduce considerabil consumul de energie;
  • Se curăță mult mai rapid și mai simplu;

Contra:

  • Nu pot fi utilizate orice tip de material, doar vase cu proprietăți feromagnetice, cele din ceramică, sticlă, aluminiu nu pot fi folosite;
    Plita cu inducție are un preț mai ridicat în comparație cu plitele simple, pe gaz.

Intrebari frecvente

Ce înseamnă plita cu inducție?

O plită cu inducție este diferită de toate celelalte, datorită faptului că încălzește direct vasul și nu inelul plitei, astfel riscul de a vă arde scade considerabil. Gătitul prin inducție este mult mai rapid și mai eficient, datorită faoptului că se instalează un câmp magnetic de sub suprafață.

Cu ce se curăță plita cu inducție?

Datorită faptului că plitele cu inducție au o suprafață plană, acestea sunt foarte ușor de curățat. Tot de ce ai nevoie este: apă, gel pentru vase și o cârpă.

De ce plitele cu inducție sunt mai sigure decât cele normale?

În primul rând este foarte important faptul că plita electrica funcționează punând doar vasul de mâncare și astfel se va diminua pericolul unui accident pentru că nu implica flacăra. Dacă atingi din greșeală restul plitei nu se întâmplă nimic și nu ești pus în pericol. Foarte multe dintre plitele cu inducție au senzori care nu lasă mâncarea să se aprindă și pot să determine singure dacă există sau nu un vas pe foc.

Este adevărat că o plită electrică poate fi controlată mai ușor?

Senzorii încorporați în plite conferă o foarte mare precizie și un bun control al temperaturii. Acești senzori detectează foarte bine suprafața și își vor adapta temperatura în funcție de mărimea vasului. Temperatura va fi repartizată uniform pe toată suprafața. Astfel, prepararea se va face mai rapid și alimentele vor fi gătite mult mai sănătos.

Este adevărat ca plitele electrice consuma mai putin curent?

O plită cu inducție consumă mult mai puțin decat plita cu gaz și consumul se diminuează până la 50% dând o eficiență energetică superioară. Este important și faptul că plita cu inducție îți va ușura cu mult munca în timp ce faci și economie la energie.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply