Skip to main content
Electrocasnice

Vitrine frigorifice verticale, orizontale, pentru mezeluri, vinuri și cofetărie

15 februarie 2023No Comments

Fie că vrei să le atragi atenția clienților tăi într-o zi călduroasă de vară și să-i faci să îți cumpere produsele dintr-un bar sau dintr-un restaurant, fie că vrei să păstrezi mereu băutura și conservele la rece, vitrina frigorifică este răspunsul perfect pentru ambele situații.
Cea mai bună vitrină frigorifică trebuie să dispună de un design elegant și atrăgător pentru a le atrage privirea cumpărătorilor și să păstreze băuturile și produsele în condiții optime pentru a preveni degradarea lor.

Top 4 vitrine frigorifice

Vitrina frigorifica Whirlpool ADN 201

Cea mai bună vitrină frigorifică Whirlpool dublă pentru cofetărie.

De ce am ales Vitrina Frigorifică Whirlpool cu dezghețare automată

Vitrina frigorifică Whirlpool pentru băuturi are un volum de 320 l. Modelul dispune de dezghețare automată și poate ajunge la un consum anual de 781.1 kWh, ceea ce înseamnă că este perfectă și pentru casă, dar și pentru un bar sau un restaurant.

Nivelul de zgomot este de 43dB, iar înălțimea vitrinei este de 173 cm.
Designul este simplu și elegant, culorile vitrinei sunt alb și argintiu. Rafturile reglabile vă permite să aranjați produsele exact cum vă doriți, fie că sunt sticle înalte sau mici de înălțime. Iluminarea interioară facilitează vizibilitatea pe timp de noapte.

Vitrină frigorifică verticală Arctic V145

Cea mai bună vitrină frigorifică verticală mică cu ventilator încorporat.

De ce am ales Arctic V145

Acest mini frigider cu vitrină Arctic are volumul de 130 l și consumă anual un total de 526 kWh, ceea ce înseamnă că pentru o zi consumă 1,7 kWh.

Este o vitrină frigorifică verticală care dispune de funcția de iluminare interioară, dar și de dezghețare automată, termostat ajustabil și de ventilatorul încorporat. Dimensiunile acesteia sunt de 85,4 cm X 54 cm X 60 cm, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru spațiile mici, pentru un apartament cu o terasă sau pentru o cămară.

Rafturile ajustabile îți oferă posibilitatea de a le muta și de a le așeza în funcție de propriile nevoi și dorințe, pentru a avea parte de spațiu suficient.

Termostatul ajustabil are rolul de a regla temperatura, în timp ce ventilatorul distribuie uniform temperatura și o menține constantă.

Vitrina frigorifica orizontala cu geam curbat KlaussTech

Cea mai bună vitrină frigorifică orizontală pentru mezeluri, cofetărie sau prăjituri.

De ce am ales KlaussTech

Vitrina frigorifică orizontală este ideală atât pentru magazinele mari și supermaket-uri, cât și pentru magazinele mici. Este confecționată din profil aluminiu și panouri din sticlă, iar blatul este din inox și poate ajunge la o temperatură de 2 grade Celsius.

Termostatul vitrinei este automat, iar lângă acesta este montat un dispozitiv, care face o pauză de jumătate de oră la fiecare 4 ore, pentru o funcționare mai bună.

Dimensiunile acestei vitrine frigorifice orizontale sunt de 125 x 100 x 90 cm și dispune de funcțiile de super răcire, blocare acces copii și silențios. Nivelul de zgomot este de 45 Db, iar panoul de comandă este mecanic.

Vitrină frigorifică pentru vinuri Cecotec 2305

Cea mai bună vitrină frigorifică pentru băuturi/vinuri cu tehnologie Hyper Cooling.

De ce am ales Cecotec 2305

Mini frigiderul cu vitrină pentru vinuri are un consum redus, iar lumina LED din interior nu modifică gustul vinului și nu interferează cu procesul de maturare al acestuia. De asemenea, dispune și de un panou de control touch, dar și de un afișaj digital cu afișaj LED ușor de utilizat.

Prin intermediul tehnologiei Hyper Cooling, frigiderul răcește mult mai repede produsele care se află înăuntru și recuperează temperatura mai rapid, în momentul în care ușa stă prea mult deschisă. De altfel, ajută ca temperatura să fie stabilă, ceea ce înseamnă că vinurile nu se pot deteriora.

Reglarea temperaturii este de 10-18 grade Celsius, temperatură potrivită pentru toate tipurile de vin.

De ce am tinut cont

Model

Pe piață există mai multe modele de vitrine frigorifice, printre care și cele orizontale, duble, simple, mini, compartimentate sau cu rafturi.

Orizontală

Vitrina frigorifică orizontală se recomandă pentru păstrarea fructelor și a legumelor sau pentru produsele de patiserie și carne. Spre exemplu, cea mai bună vitrină frigorifică orizontală pentru păstrarea produselor de patiserie este cea cu pereții din sticlă și rafturi. Datorită acestora, clienții vor putea vedea cu ușurință produsele expuse, ceea ce înseamnă că există mai multe șanse să le cumpere.

În schimb, pentru produsele din carne sau brânză, se recomandă o vitrină frigorifică orizontală care este dotată cu uși curbate, dar în același timp este mai joasă și mai lungă.

Pentru fructe sau legume se recomandă vitrinele compartimentate cu rafturi pentru ca marfa să fie aranjată frumos pe categorii și să circule aerul cu ușurință. De asemenea, vitrinele care permit controlarea umidității aerului sunt printre cele mai recomandate, datorită faptului că o poți fixa în așa fel încât aerul să nu fie nici prea uscat, nici prea umed.

Verticală

Este o vitrină frigorifică pentru băuturi, care de obicei se folosește în baruri și restaurante. Unul dintre avantajele vitrinelor frigorifice verticale este faptul că nu ocupă mult spațiu și sunt compartimentate cu rafturi din grătar. Această compartimentare îți permite să așezi produsele cum îți dorești.

Vitrinele frigorifice verticale se împart în mai multe categorii:

  • Vitrina frigorifică simplă care dispune de o singură ușă.
  • Vitrina frigorifică dublă care dispune de mai multe uși, aceste modele se găsesc cel mai mult în magazinele mari și în supermarket-uri. Ușile se pot deschide clasic sau prin glisare.
  • Vitrina frigorifică cu deschidere în spate este printre cele mai scumpe, însă încărcarea este mai facilă.

Tipuri

Fie că vorbim de vitrine frigorifice verticale sau de cele orizontale, acestea au la bază două tipuri de tehnologie, care au principii de funcționare diferite și anume: convecție naturală sau ventilarea naturală.

Cu convecție naturală

Vitrina frigorifică cu convecție naturală funcționează pe baza unui evaporator. Aerul cald este forțat să de ridice, iar apoi se difuzează aerul rece peste produsele expuse.

Un beneficiu al acestui tip de vitrine frigorifice este dat de faptul că nu usucă alimentele foarte tare, deoarece nu au ventilatoare. Datorită acestui lucru, sunt considerate a fi ideale pentru pește, produse lactate sau carne, dar și pentru produsele care își pierd proprietățile și aspectul din cauza unui nivel scăzut de umiditate.

Cu perdea de aer sau cu ventilare forțată

Vitrina frigorifică cu perdea de aer sau cu ventilare forțată, spre deosebire de vitrine frigorifică cu convecție naturală, este dotată cu ventilatoare care difuzează aerul rece printre produse. Aerul rece îl înlocuiește pe cel cald în momentul în care ajunge în zona alimentelor, ceea ce înseamnă că produsele expuse sunt proaspete pe un interval mai mare de timp.

Pentru produsele de patiserie, cofetărie și în special pentru produsele care se vor vinde în aceiași zi, se recomandă utilizarea vitrinelor cu ventilare forțată, deoarece acestea usucă aerul. Mai exact, vitrinele cu ventilare forțată nu sunt tocmai benefice pentru păstrarea produselor pe o perioadă îndelungată de timp.

Funcțiile și accesorii

Când ești în căutarea celei mai bune vitrine frigorifice, asigură-te că faci alegerea corectă și că modelul ales de tine dispune de toate funcțiile și accesoriile de care tu ai nevoie.

  • Funcția de iluminare le permite clienților să observe produsele expuse pe rafturi. Această funcție atrage privirile și curiozitatea clienților și îi poate convinge să achiziționeze produsele expuse.
  • Mai departe, termostatul este o altă funcție importantă de care orice vitrină frigorifică trebuie să dispună, deoarece acesta îți permite să controlezi temperatura și să o adaptezi în funcție de preferințele și nevoile tale.
  • O altă funcție importantă este cea de decongelare automată. La fel cum frigiderul trebuie decongelat la o anumită perioadă de timp, vitrina frigorifică necesită și ea decongelarea. Prin intermediul acestei funcții, gheața este eliminată și depozitată într-o tăviță din spate. După eliminarea gheții, urmează procesul de evaporare.
  • La fel de importante precum funcție de decongelare sunt și funcțiile de refrigerare și cea de evacuare a condensului.
  • Se recomandă să vă gândiți și la funcția care reglează umiditatea din aer, dar și la picioarele și roțile vitrinei, deoarece acestea fac mai ușoară mutarea vitrinei.

Design

Designul unei vitrine frigorifice profesionale este cel care ne atrage prima dată atenția. Pe piață există din ce în ce mai multe modele de vitrine frigorifice negre, deoarece sunt preferate de clienți, datorită simplității și eleganței pe care le transmit.

Pe lângă culoare, clienții trebuie să țină cont și de sticla de care vitrina frigorifică dispune. Spre exemplu, aceasta trebuie să fie curbată sau înclinată în detrimentul sticlei drepte.

În continuare, pereții de oglindă au un rol important din punct de vedere estetic și al designului unei vitrine frigorifice. De asemenea și rafturile sunt imperios necesare, pentru o organizare ușoară și rapidă a produselor.

Intrebari frecvente

De ce să cumpăr o vitrină frigorifică?

Vitrina frigorifică este ideală atunci când dorești să răcești sau să îngheți anumite produse precum înghețata, vinul sau orice alt aliment. Acestea sunt produse în special pentru magazine, baruri, restaurante, însă pe piață au apărut și variante de vitrine frigorifice care au dimensiuni mai mici și sunt ideale pentru casă.

Cât consumă o vitrină frigorifică?

Cu toate că o vitrină frigorifică poate consuma puțin mai mult curent decât un simplu frigider sau un congelator, funcționalitatea acesteia este mai mare decât al acestora.

Cât costă o vitrină frigorifică?

Prețul unei vitrină frigorifice diferă în funcție de caracteristicile și brandul acesteia. Spre exemplu, o vitrine frigorifică pentru mini-barurile din hoteluri poate să aibă un preț care pornește de la 500-600 lei, iar prețul unei vitrine frigorifice profesionale pot să înceapă de la 2000-3000 lei și să crească până la 20.000 lei.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune produse, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply