Skip to main content
Electronice

Aspiratoare Dyson – Pareri, accesorii si pret

15 februarie 2023No Comments

Dyson este un brand producător de aspiratoare verticale fără fir care a devenit foarte popular datorită tehnologiei de aspirare prin separare ciclonică. Un ciclon este de fapt aer care se rotește cu o mare viteză într-un container cilindric sau conic. Astfel, aerul curge sub formă de elice de sus în jos în așa fel încât particulele mai dense (praful) din fluxul rotativ nu mai pot urma curba strânsă a fluxului. În cele din urmă se lovesc de peretele exterior și cad în fundul ciclonului de unde pot fi îndepărtate.

Popularitatea aspiratorului vertical Dyson se datorează faptului că este printre cele mai puternice aspiratoare. Pe lângă acest aspect, faptul că funcționează fără sac și fără conectare directă la priză ușurează considerabil efortul depus la aspirarea casei.

Creatorul aspiratoarelor Dyson este James Dyson, un antreprenor britanic care a ajuns, conform Sunday Times Rich List 2021, al 4-lea cel mai bogat afacerist din Marea Britanie. Conceperea aspiratorului a pornit în jurul anilor 1970 când James a observat că aspiratorul lui nu mai era la fel de eficient. Când a deschis sacul de colectare a descoperit că tot praful se depunea pe pereți lui, împiedicând funcționarea în parametrii optimi. Astfel, Dyson a hotărât să înlocuiască tehnologia clasică a aspiratoarelor, cu un sistem bazat pe separare ciclonică menit să aspire cele mai mici particule de mizerie într-un timp foarte scurt.

Top 5 aspiratoare Dyson și accesorii

Aspirator vertical Dyson V11 Absolute Extra Pro

Cel mai bun aspirator vertical Dyson.

Pareri aspirator Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V11 Absolute Extra Pro este ultimul model apărut din gama aspiratoarelor Dyson. Acesta este dotat cu un sistem inovator de gestionare a energiei, astfel că poate ajunge la o autonomie maximă de 120 de minute, folosind și a doua baterie. Datorită motorului de 610W cu care este dotat, aspiratorul Dyson funcționează la o viteză de 125.000 de rotații pe minut, depășind cu mult puterea aspiratoarelor clasice. Perii de nailon responsabili de colectarea murdăriei sunt rotiți de 60 de ori pe secundă, astfel îndepărtează praful fin de pe parchet sau gresie, putând pătrunde adânc chiar și în fibrele covoarelor pufoase.

Pe lângă asta, filtrul nu necesită înlocuire la intervale scurte, ci se poate curăța sub jetul de apă. Aspiratorul vă va atenționa când filtrul are nevoie de curățare, astfel va trebui să-l detașați din capătul mânerului conform instrucțiunilor de pe ecranul LSD. Mai apoi trebuie să-l scuturați în coșul de gunoi de excesul de praf, și în cele din urmă să-l clătiți sub jetul de apă până când considerați că s-au îndepărtat toate impuritățile. După ce l-ați scuturat bine de apă, trebuie să lăsați filtrul la uscat și să-l atașați înapoi la aspirator doar atunci când este complet uscat. În caz contrar este posibil să afecteze motorul.

Aspirator vertical Dyson V10 Motorhead

Cel mai bun aspirator Dyson v10 fără fir.

Pareri aspirator Dyson V10

Aspiratorul Dyson V10 are o autonomie de până la 60 de minute și se află printre cele mai bune opțiuni de aspiratoare. Fiind dotat cu un motor de 525W în 3 viteze, aspiratorul te poate scăpa de 99.99% dintre particulele de praf. Astfel aerul eliberat în încăpere va fi mai curat decât înainte. Având în vedere că Dyson v10 Motorhead este proiectat pentru a absorbi vibrațiile, nivelul de zgomot pe care-l scoate este de 87Db.

Un alt avantaj al aspiratorului Dyson fără sac este faptul că se poate folosi atât ca aspirator vertical, cât și ca aspirator portabil, de mână. Accesoriile incluse în pachet sunt peria electrica Direct Drive, peria combi 2în1 Quick Release ideală pentru covoare și un capăt de aspirare Crevice Tool Quik Release.

Este foarte ușor de curățat datorită sistemului de ”Point and shot„ care permite eliminarea rapidă a conținutului din recipientul de colectare.

Aspirator portabil Dyson V8 Animal+

Cel mai bun aspirator Dyson v8 pentru animale.

Pareri aspirator Dyson v8 Animal+

Datorită periei motorizate pentru păr și praf, Dyson v8 Animal+ este varianta optimă pentru curățarea covoarelor sau canapelelor de părul de animale. Perii din nailon pătrund în profunzimea texturilor și aspiră eficient și cele mai mici particule de praf.

Puterea motorului este de 425W în 2 viteze, iar autonomia ajunge până la 40 de minute de funcționare continuă. Deoarece cântărește doar 2,63 kg, Dyson v8 Animal+ poate fi folosit și pentru aspirarea prafului de pe dulapurile înalte sau a pânzelor de păianjen de la colțurile pereților. Pachetul include o perie electrică Direct Drive, o mini perie motorizată, un capăt de aspirare Crevice Tool Quik Release și o perie combi 2în1 Quick Release.

Kit accesorii pentru aspiratoarele Dyson

Cele mai bune accesorii pentru aspirator portabil Dyson pentru mașină.

Pareri accesorii aspirator Dyson

Deoarece nu toate aspiratoarele Dyson includ accesorii compatibile cu nevoile tale, există posibilitatea de a le achiziționa separat. Astfel, dacă ai un aspirator Dyson v8 sau v7, poți cumpăra kitul special de curățare pentru mașină. Acesta este compus dintr-o extensie pentru furtun, ideală pentru locurile mai greu accesibile și o perie combi brush pentru murdăria și praful de pe banchete.

Odată atașate la varianta de mână a aspiratorului Dyson, aceste accesorii vor ușura considerabil procesul de curățare a mașinii. Mizeria de sub scaune sau dintre acestea va fi mai simplu de aspirat, iar praful dintre grilele de la climă nu va mai fi o problemă.

Suport de podea pentru aspiratoarele Dyson V10

Cel mai bun suport pentru aspirator Dyson V10.

Pareri suport de podea pentru aspiratoare Dyson V10

Pe lângă faptul că susține aspiratorul vertical Dyson, suportul de podea are și funcția de reîncărcare, astfel aspiratorul va fi întotdeauna gata de utilizare. Suportul include 5 accesorii suplimentare care pot fi depozitate în sertarul special amenajat.

Accesoriile sunt compatibile cu aspiratorul Dyson Cyclone v10 și sunt potrivite pentru curățarea zonelor înalte sau înguste, curățarea saltelelor în scopul îndepărtării prafului și pentru aspirarea covoarelor pufoase sau a mochetelor.

De ce am tinut cont

Model

Până la momentul actual s-au lansat 11 modele de aspiratoare Dyson. Astfel, doritorii au ocazia să aleagă varianta cea mai potrivită pentru nevoile lor în funcție de buget. Modelele disponibile de aspiratoare Dyson sunt:

 • V7 Motorhead Origin: putere 350W, 2 viteze, 3 accesorii;
 • V8 Motorhead: putere 425W, 2 viteze, 3 accesorii;
 • V8 Animal+: putere 425W, 2 viteze, 4 accesorii;
 • V8 Absolute: putere 425W, 2 viteze, 6 accesorii;
 • V8 Absolute+: putere 425W, 2 viteze, 5 accesorii + capăt aspirare cu led;
 • V10 Motorhead: putere 425W, 3 viteze, 3 accesorii;
 • V10 Absolute: putere 525W, 3 viteze, 6 accesorii;
 • V11 Animal Extra: putere 610W, 3 viteze, 6 accesorii;
 • V11 Torque Drive Extra: putere 610, 3 viteze, 7 accesorii;
 • V11 Absolute Extra: putere 610, 3 viteze, 8 accesorii;
 • V11 Absolute Extra Pro: putere 610, 3 viteze, 10 accesorii.

Autonomie

Având în vedere că este un aspirator fără fir, deci funcționează cu acumulator, trebuie luat în considerare autonomia modelului pe care-l alegem. Spre exemplu, primul aspirator Dyson are o autonomie de 30 de minute, iar următoarele 4 modele de aspiratoare Dyson v8 au o autonomie de câte 40 de minute. Începând cu Dyson v10 Motorhead și până la penultimul model de aspirator, Dyson v11 Absolute Extra, autonomia se încadrează în 60 de minute. Abia ultimul model Dyson v11 Absolute Extra Pro are o autonomie de 120 de minute, asta pentru că este dotat cu 2 acumulatoare.

Accesorii

Fiecare tip de aspirator Dyson este dotat cu 3 până la 10 accesorii. Acestea pot fi cumpărate și separat în cazul în care nu sunt incluse în pachetul modelului ales. Astfel, principalele accesorii disponibile pentru aspiratoarele Dyson sunt:

 • Perie electrică Direct Drive;
 • Perie electrică High Torque (ideală pentru covoare);
 • Perie de curățare moale Soft (pentru curățarea suprafețelor lucioase ca parchetul sau gresia);
 • Mini perie motorizată (potrivită pentru canapele);
 • Capăt aspirare Crevice Tool Quick Release (combate praful și alergenii din locurile greu accesibile);
 • Perie combi 2 în 1 Quick Release (include 2 funcții pentru curățarea suprafețelor delicate);
 • Perie mini soft pentru praf;
 • Perie mini murdărie Stubborn Dirt Quick Release;
 • Acumulator cu click;
 • Suport podea pentru andocare/încărcare.

Preț

Deoarece este un aspirator care funcționează printr-o tehnologie inovativă bazată pe cicloni, costurile sunt într-adevăr mai ridicate. Conform site-ului Dyson prețul aspiratoarelor este cuprins între 1.700 – 4.000 de lei, în ordine crescătoare în funcție de model.

Astfel, primele 4 modele v8 se încadrează între 1.700 și 1.900 de lei, urmând cele 2 modele Dyson v10 care se vând cu 2.200 și 2.600 de lei. În cele din urmă, ultimele 5 modele Dyson v11 se încadrează între 2.800 și 4.000 de lei.

Intrebari frecvente

Cât de zgomotoase sunt aspiratoarele Dyson?

Limita sunetului considerată acceptabilă este de 80 dB, iar zgomotul aspiratoarelor Dyson se încadrează undeva între 82 și 87 dB. Însă datorită sistemului de absorbție a vibrațiilor și având în vedere că nu este folosit pentru o perioadă îndelungată de timp, sunetul nu devine unul enervant sau deranjant pentru cei din jur.

Ce autonomie au aspiratoarele fără sac Dyson?

Autonomia aspiratoarelor Dyson se încadrează între 30 de minute pentru primul model lansat și 120 de minute pentru ultimul, acesta având 2 acumulatori. Între aceste modele, autonomia variază de la 40 la 60 de minute.

De ce să cumpăr un aspirator vertical Dyson?

Aspectele care fac diferența dintre aspiratoarele Dyson și aspiratoarele clasice sunt următoarele:

 • Sistemul de aspirare bazat pe tehnologia ciclonului patentată;
 • Faptul că poate fi transformat în aspirator de mână;
 • Disponibilitatea unei varietăți largi de accesorii;
 • Designul futurist și ergonomic.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune aspiratoare Dyson, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply