Pentru ca un numar tot mai mare de persoane sunt dependente de utilizarea telefoanelor, mai ales cand vine vorba despre ultimele modele inteligente, bateriile externe sunt produse tot mai cautate, insa recomandam alegerea lor cu atentie, pentru ca bateria sa deserveasca scopul pentru care a fost cumparata. O baterie externa in viata ta este o necesitate.
Top 3 baterii externe
Acumulator extern Asus ZenPower 10050 mAh
-
- Bateria externa are o capacitate mare de incarcare de 10050 mAh;
- Constructia sa este una rezistenta si are carcasa din aluminiu anodizat;
- Se incarca foarte bine in 6 ore;
- Dimensiuni reduse si poate fi tinuta in buzunar;
- Compatibila universal.
-
- Doar un port USB pentru a incarca o singura baterie.
Baterie externa Asus ZenPower -Pareri
Asus ZenPower este unul dintre cei mai bun acumulatori externi conform parerii utilizatorului. In primul rand se distinge prin puterea de incarcare si de stocare fiind potrivit pentru foarte multe aplicatii.
Aceasta baterie externa are compatibilitate universala si poti incarca telefoanele si camerele foto cu el.
Pentru a sti ce randament ofera bateria externa va trebui sa tii cont de randamentul pe care dispozitivul tau il are. Daca ai un dispozitiv de 4000 mAh il poti incarca de 2 ori.
Acumulatorul extern are o capacitate foarte mare de 10050 mAh si timpul sau de incarcare este de 6 ore atunci cand il incarci cu un cablu mare de 2A sau 5 V. Din acest motiv poate incarca aproape orice fel de dispozitiv.
Are dimensiuni reduse si este usor de introdus in buzunar sau in geanta fara sa se vada si fara sa te incurce. Dispozitivul are un port USB pentru a incarca doar o baterie o data ceea ce inseamna ca ai nevoie de un dispozitiv suplimentar care sa iti ofere mai multe usb-uri si pe care il poti gasi in orice magazin de electronice, la un pret foarte mic.
Baterie externa Adata 20100 mAh
-
- Capacitate suficient de mare pentru a incarca telefoanele cu baterie foarte puternica;
- Include lanterna si elemente led care indica gradul de incarcare al acumulatorului;
- Ofera o foarte buna protectie contra supra incarcarii, descarcarii;
- Are un cablu micro usb pentru a se conecta la dispozitive care folosesc astfel de interfecte.
-
- Greutatea si marimea pot face ca dispozitivul sa fie greu de transportat.
Baterie externa Adata -Pareri
Acest acumulator extern are o putere foarte mare si este in categoria de acumulatori superiori ca si calitate. Poti incarca un telefon de minim 6 ori cu el.
Bateria externa Adata ofera o putere de 20100 mAh ca si dimensiune de stocare a energiei fiind in categoria de acumulatori performanti. Iti permite sa incarci un telefon de 2700 mAh de cel putin 6 ori. In plus, este compatibil cu orice dispozitiv.
Interfata de incarcare are doua sloturi USB si un cablu conector Micro USB pentru dispozitivele care folosesc astfel de incarcatoare. Transfera energie cu 1.75 de ori mai repede comaparativ cu acumulatorii normali.
Are suport Qualcomm si Quick Charge 2 si tehnologie Power Safe pentru a asigura temperaturi de functionare fara risc in cazul in care dispozitivul se incinge, pentru a nu pune in pericol utilizatorul sau dispozitivul.
Greutatea de 420 de grame si dimensiunile de 175 x 59 x 22 mm sunt destul de mari si fac ca dispozitivul sa fie greu de transportat, insa toate celelate beneficii sunt obtinute tocmai prin aceste dimensiuni ceea ce face ca acest mic impediment sa fie usor de trecut cu vederea.
Baterie externa Romoss Sense 8+ 30000 mAh
-
- Pot fi incarcate mai multe dispozitive simultan;
- Capacitate de 30000 mAh;
- Incarcarea gadget-urilor se face rapid;
- Poate incarca orice device care suporta alimentare la 5V;
- Are mai multe tipuri de porturi pentru diverse dispozitive.
-
- Pentru un timp optim de incarcare al bateriei externe se recomanda utilizarea unui incarcator de retea 2A si a unui cablu scurt;
- Pachetul nu contine cablu de alimentare sau incarcator.
Baterie externa Romoss -Păreri
Acumulatorul extern Remoss Sense 8+ este ideal pentru calatorii lungi, avand o capacitate impresionanta de 30000 mAh. Poate incarca o gama larga de dispozitive: telefoane, tablete, aparate de fotografiat si unele modele de laptop. Are doua iesiri UBS-C si porturi Lightning si MicroUSB. Pentru o reincarcare completa a acumulatorului, sunt necesare aproximativ 11 ore cu un incarcator de 18W.
Dimensiunile bateriei externe sunt 167 x 80 x 32.8 mm, iar greutatea este de 671 grame.
De ce am tinut cont
Performante
Performantele unei baterii externe sunt legate de capacitatea pe care aceasta o are, fiind exprimata in mAh sau miliamperi pe ora. Cu cat capacitatea este mai mare cu atat iti va fi mai usor sa faci mai multe incarcari si vei putea folosi bateria chiar si pentru alimentarea tabletei sau pentru un laptop.
Spre exemplu, o baterie de 7000 mAh ar putea sa incarce un telefon de maxim 3 ori. Pentru a determina care este cea mai potrivita baterie, se va tine cont de capacitatea bateriei telefonului.
Daca ai un telefon cu bateria de 1500 mAh cu siguranta vei avea nevoie de un acumulator extern de minim 3000 mAh.
Pentru tablete ai nevoie de o putere mult mai mare si atunci iti recomandam o baterie care are 20000 mAh fiind perfecta si pentru laptopuri.
Intensitatea curentului
Acest parametru este foarte important. Intensitatea la iesire se masoara in amperi si daca vrei sa folosesti acumulatorul si pentru telefon si pentru tableta atunci trebuie sa tii cont si de acest aspect. O baterie poate sa livreze 1, 2 sau 5 amperi si valorile acestea au rolul de a iti transmite cat de repede urmeaza sa se incarce dispozitivul. O tableta foloseste 2A si daca este conectata la un acumulator de 1 A acesta nu se va incarca ci doar va folosi puterea bateriei.
Modul de incarcare
In acest sens se disting patru moduri de incarcare:
- Incarcarea USB – aceasta este cea mai simpla, iar bateria se va incarca de la calculator, insa viteza de incarcare este redusa;
- Incarcare la priza – bateria se incarca mai repede insa este necesar sa fii atent la suprasarcina, acesta fiind un risc ce poate sa apara in momentul in care acumulatorul are voltajul si amperajul incompatibil cu priza;
- Incarcare cu ajutorul stecherului integrat – se va face direct prin introducerea acumulatorului in priza, fara sa fie nevoie de alte componente si reprezinta una din cele mai bune metode;
- Incarcare solara – se realizeaza cu ajutorul cablului, care este inclus si in pachetul de livrare ce trebuie sa fie compatibil cu dispozitivul incarcat. Sunt si unele cazuri cum ar fi iPhone care necesita cablul original de la Apple.
Portabilitate
O baterie externa portabila este una cu un design compact si o forma cat mai subtire, care are dimensiuni reduse. Aceste caracteristici sunt dezirabile, mai ales in momentul in care te deplasezi mult. Produsele foarte portabile au sub 100 de grame, dar sunt si unele mai mari care depasesc 200 de grame. Cu cat ai un dispozitiv mai mic si mai usor cu atat iti va fi mai usor sa il muti.
Compatibilitate
Acesta este cel mai important aspect de verificat si va trebui sa acorzi atentie detaliului inainte de a verifica alti parametri. Daca stii ca urmeaza sa incarci mai multe dispozitive, alege o baterie externa universala. In plus, tine cont de faptul ca sunt si baterii concepute special pentru iPhone, pentru anumite modele sau pentru toata gama de dispozitive Apple.
Functii
Unele dintre aceste caracteristici nu sunt neaparat utile si iti recomandam sa alegi o baterie cu o capacitate mai mare, decat una mai mica dar cu mai multe optiuni, la acelasi pret. Bateriile externe pot avea o gama extinsa de functii:
- Posibilitatea de a incarca mai multe dispozitive simultan;
- Indicatori led pentru a afisa gradul de incarcare;
- Indicatori pentru cantitatea de energie stocata atunci cand bateria nu este conectata;
- Timpul total de incarcare;
- Lanterna.
Brand
Unul dintre cele mai populare branduri este Samsung. Acesta s-a distins pe piata inca de la aparitie cu ajutorul dispozitivelor de buna calitate. In prezent oferta samsung include atat dispozitive mobile cat si accesorii si alte gadgeturi pentru ele. Pe picior de egalitate se situeaza Anker si Asus.
Intrebari frecvente
In cat timp se incarca o baterie externa ?
1 – 2 ore
Nu ar trebui să vă lăsați acumulatorul extern să se încarce mai mult decât este necesar. Uramati instrucțiunile producătorului care ar trebui să vă informeze aproximativ cât va dura încărcarea completa a baterii externe.
Majoritatea acumulatoriilor externi se incarca complet în 1-2 ore. Deconectați bateria externa imediat ce este complet încărcat.
Cum se incarca o baterie externa ?
La primele incarcari este bine sa lasi bateria sa se incarce complet pana cand liniile luminoase sunt complet aprinse. Culoarea si numarul de spatii difera de la un model la altul. O mentiune este faptul ca bateria va avea o durata de viata mult mai mare atunci cand o scoti din priza dupa ce s-a incarcat complet, astfel incat acumulatorii sa nu se supraincarce. Bateriile cu o capacitate mai mare necesita un timp de incarcare mai lung.
Cat costa o baterie externa ?
Pretul unei baterii externe variaza intre 80 RON si ajung si la 800 RON. Chiar daca poti sa cumperi baterii externe si la preturi mai mici de 80 RON, aceste modele in general au sub 3000 mAh.
Cum fac mentenanta unei baterii externe?
Daca vrei sa te bucuri de o baterie externa foarte mult timp, va trebui sa pui bateria in locuri cat mai reci, temperatura de 15 grade fiind cea mai buna, atunci cand nu o utilizezi. Este recomandat ca bateria depozitata sa aiba macar jumatate din capacitate incarcata, pentru a fi lasata sa se descarce incet in timp, atunci cand nu este folosita.
Exista precautii in ceea ce priveste folosirea unei baterii externe ?
Apa si temperaturile foarte ridicate sau foarte joase pot stricacircuitele din interior, motiv pentru carenu trebuie sa iti expui bateria externa la temperaturi foarte mari sau foarte mici. Vei vedea cum puterea de incarcare scade cu mult. Fiind vorba despre un produs electronic se recomanda si manipularea cu grija pentru ca atunci cand cade nu va mai functiona si poate sa devina un pericol. Pentru a fi protejat, este nevoie de o husa speciala.