Skip to main content
Electronice

Cele mai bune boxe portabile

15 februarie 2023No Comments

Boxele cu cabluri au nevoie de o sursă de alimentare electrică continuă, lucru care poate deveni o întreagă bătaie de cap. O sursă de alimentare pentru boxă nu găsești oriunde, iar cablurile pot fi o adevărată povară pentru oamenii mai neîndemânatici. Dar atunci când vorbim de o boxă portabilă, confortul, siguranța și calitatea sunt pe primul loc. Aceasta funcționează fără cablu pentru alimentare, se poate transporta oriunde și oricând și poate avea o durată de viață de minim 5 h.

Pe lângă confort, boxele portabile oferă un sunet la 360 de grade, fie că sunteți la mare, munte, pădure sau când faceți diferite tipuri de activități în aer liber.

Top 6 cele mai bune boxe portabile

Boxă portabilă cu bluetooth și microfon Sony SRS-XB43L

Cea mai bună boxă portabilă cu Bluetooth și microfon.

Boxa portabilă Sony -Păreri

Această boxă portabilă Sony SRS-XB43L cu Bluetooth 5.0 oferă un sunet cu care vrei să te împărtăși, datorită sistemului bidirecțional XB43, a tehnologiei puternice “Extra Bass” și a vocii clare pe care o transmite, chiar și la volumul maxim. Bateria poate să dureze până la 24 de ore, iar alimentarea acesteia se face printr-un cablu USB.

Este dotată cu lumini multicolore care sincronizându-se cu ritmul, transformă fiecare seară pasivă, într-o petrecere adevărată. Este foarte compactă și poate fi poziționată atât vertical, cât și orizontală, fixându-se bine pe orice suprafață. Pentru o petrecere splendidă și muzică puternică, poți conecta până la 100 de boxe cu Bluetooth, pe care le poți poziționa în toate colțurile încăperii.

Boxa portabilă mare Myria MY2613

Cea mai bună boxă portabilă mare pentru karaoke.

Boxa portabilă Myria MY2613 -Păreri

Această boxă portabilă mare Myria MY 2612 cu dimensiunile 250x220x450 mm oferă un sunet profund și puternic. Dispozitivul transformă orice sărbătoare, într-o adevărată petrecere, unde oamenii dansează și se distrează până târziu. Mai ales, pentru că este o boxă portabilă mare, cu o calitate clară a sunetului, cu control prin telecomandă, care îți va permite să gestionezi cu aceasta de la o distanță de 10 m. Iar, pentru momentele când vrei să te distrezi în familie, singur sau vrei să-ți uimești invitații, boxa vine la pachet un microfon fără fir, care vă va permite să cântați karaoke.
Având forma unui troler, poate fi foarte ușor transportat dintr-un loc sau altul, fără a duce în brațe cele 6,5 kg.

Boxa portabilă activa cu radio Akai

Cea mai bună boxă portabilă cu radio.

Boxa portabilă Akai ABTS-T5 -Păreri

Această boxă portabilă este produsă de un cunoscut brand japonez, Akai, care se specializează pe producerea electronicelor de consum și a sistemelor audio. Dispozitivul poate funcționa aproape o zi întreagă, datorită faptului că are un port de încărcare.
Fiind dotat cu conectivitatea prin Bluetooth, nu mai este necesar să porți după tine o mulțime de cabluri, pe care riști să le pierzi. De asemenea, pentru iubitorii de știri, posturi de radio sau pentru cei care preferă să asculte uneori cântece aleatorii, boxa portabilă Akai este dotată cu un Radio FM.

Boxă portabilă JBL CHARGE 4

Cea mai bună boxă portabilă rezistentă la apă și cu bass.

Boxa portabilă JBL CHARGE4 -Păreri

Am ales această boxă portabilă, deoarece este produsă de unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume – JBL – o companie americană, producătoare de echipamente acustice și audio.

JBL Charge 4 este recomandată de majoritatea cunoscătorilor datorită comodității pe o oferă, a basului puternic de care dispune și autonomiei mari.
Aceasta este rezistentă la apă, astfel poți să nu-ți faci griji dacă întâmplător s-a vărsat apă peste ea, de asemenea poți să faci cu încredere petreceri pe plajă. Dacă întâmplător ți s-a descărcat telefonul și nu ai alt dispozitiv de pe care să asculți muzică, boxa îți poate încărca cu ușurință telefonul.

Boxa portabila mica JBL Go 2

Cea mai bună boxă portabilă mică și ieftină JBL Go 2.

Boxa portabilă JBL Go 2 -Păreri

Această boxă portabilă JBL Go 2 este atât de mică, încât poți să o porți în buzunar cu ușurință. Pentru dimensiunile pe care le are se aude foarte bine și are un bas puternic. Majoritatea persoanelor care au procurat acest dispozitiv rămân mulțumiți datorită raportului calitate-preț, deși aparent boxa este ieftină, aceasta își îndeplinește cu brio toate funcționalitățile.

La piscină sau plajă poți liniștit să te distrezi cu prietenii, fără să-ți fie frică că o vei scăpa în apă, deoarece are carcasa waterproof. De asemenea, are funcția handsfree, ceea ce înseamnă că poți gestiona cu boxa chiar și de la distanță.

Boxă portabilă profesională Bose S1

Cea mai bună boxă portabilă profesională cu acumulator.

Boxa portabilă Bose S1 -Păreri

Această boxă portabilă Bose S1 este confecționată în special pentru profesioniștii din domeniul muzicii, mai ales pentru că poți conecta la aceasta o tastatură sau o chitară. Pentru a fi transportată mai ușor dintr-un punct în altul este dotată cu un mâner, astfel cele 6,8 kg sunt mai ușor simțite.

Pe lângă acest lucru, boxa portabilă poate fi poziționată atât vertical, orizontal, cât și un pic înclinat. Dispozitivul dispune de o baterie opțională reîncărcabilă li-ion, care este perfectă atunci când te grăbești sau ai uitat să o încarci. Datorită egalizării automate, boxa transmite cel mai bun sunet, pe orice suprafață.

De ce am tinut cont

Tip

Boxele portabile, la fel ca cele convenționale, pot fi de două tipuri:

  • Monofonice – difuzoarele monofonice oferă un sunet plat, creat doar dintr-un singur canal de difuzare.
  • Stereofonice – acestea sunt create din 2 canale audio, astfel sunetul stereo poate reproduce sunete și muzică din diferite direcții sau poziții. În cazul dispozitivelor stereo, trebuie să atrageți atenția la numărul benzilor de frecvență. În acest caz, acustica în două și trei direcții sună cel mai bine, gama de frecvențe se extinde datorită numărului de difuzoare, astfel încât chiar și un difuzor mic redă un sunet mai clar și mai profund. Dispozitivele stereofonice sunt mai avantajoase decât cele monofonice.

Tipul de alimentare

Majoritatea dispozitivelor portabile funcționează cu ajutorul unei baterii încorporate, care trebuie încărcată cu regularitate. Sunt boxe care funcționează cu baterii, însă acestea se deteriorează rapid și necesită înlocuire. Pe piață există boxe portabile care se pot alimenta atât de la o baterie, cât și prin rețea.

Pentru persoanele care preferă să țină boxa doar în casă, atunci alimentarea prin rețea este cea mai prielnică pentru ei. Pe când, pentru cei care-și cumpără boxa cu scopul de a o folosi afară, în pădure, plajă sau piscină, boxa cu acumulator este cea potrivită.

Capacitatea bateriei

Durata de viață a bateriei este unul dintre criteriile esențiale la care trebuie să atragi atenția atunci când vrei să achiziționezi o boxă portabilă. Dispozitivele mici au și baterii mai mici, astfel durata de viață a acestora este mai mică 2-5 h, pe când boxele portabile mari pot atinge o durată de viață de până la 24h.

O boxă cu o baterie de lungă durată este boxa care poate merge continuu timp de 4-5 ore, și are undeva la 3000 mAh. Desigur, atunci când boxa e mai mică, e ok să aibă undeva la 700 de mAh, dar să nu te aștepți să aibă o capacitate a bateriei mai mare de 2-3 ore.

Alege boxa portabilă în dependență de nevoile tale și analizează scopul principal pentru care faci această achiziție, astfel îți va fi mai simplu să alegi din multitudinea de produse disponibile. De asemenea, trebuie de specificat faptul că nu este recomandat ca bateriile li-ion să fie descărcate în totalitate, astfel asigurați-vă că dispozitivul este mereu încărcat și nu-l lăsați să se descarce. Pe lângă aceasta optați pentru un dispozitiv care se încarcă rapid și se descarcă mai greu.

Calitatea sunetului

Cu siguranță, atunci când te gândești să achiziționezi cea mai bună boxă portabilă pentru tine, primul lucru care-ți vine în minte este cât de bun va fi sunetul. Într-adevăr, cu cât sunetul este mai bun, cu atât nivelul tău de satisfacție va fi mai mare și dorința de a asculta muzică regulat va crește. Un lucru important pe care trebuie să-l știi și după care poți să te conduci este faptul că, cu cât puterea dispozitivului este mai mare , cu atât și sunetul este mai puternic.

Spre exemplu, un difuzor de 20W poate emite până la 80 dB, suficient pentru a asculta muzică chiar și în locurile zgomotoase. Pentru a nu apărea distorsiuni invariabile, nu este recomandat ca dispozitivul să fie dat la volumul maxim, pentru că gama de frecvență afectează calitatea sunetului.

Durabilitate

Așa cum boxa portabilă a fost confecționată cu scopul de a putea fi luată oriunde și oricând, un criteriu important la care trebuie să atragi atenția este durabilitatea acestuia. Durabilitatea se referă la materialul din care este confecționat dispozitivul, în acest caz cel mai bun material este aluminiul și la faptul dacă boxa este rezistentă la apă și praf, reprezentată prin indicele IPX sau IP69.

Conectivitate

Conectivitatea principală la care am atras atenția în acest articol a fost desigur că conexiunea prin modul Bluetooth, dar există o mulțime de metode pentru conectare la sursa muzicii, spre exemplu prin: USB, NFC, TV, PC, stick. Recomandabil este ca dispozitivul să dispună de o mufă audio de 3,5 mm, pentru că aceasta va fi relevantă o lungă perioadă de timp.

De asemenea, în cazul în care sunteți interesați de știri, posturi radio sau pur și simplu preferați să ascultați muzică aleatoriu, optați pentru un dispozitiv care poate fi conectat la Radio FM.

Dimensiuni și greutate

După cum am mai specificat, probabil vei achiziționa o boxă portabilă cu scopul de a putea lua cu tine oriunde și oricând. Astfel, boxa trebuie să fie ușoară și simplu de manevrat. Astfel, dacă optezi pentru o boxă mică, asigură-te că se va poziționa ușor pe orice suprafață, iar dacă optezi pentru o boxă portabilă de dimensiuni mari, asigură-te că are forma unui troler sau un mâner special, care te va ajuta să-l transporți dintr-un loc în altul.

Raza de acțiune

Raza de acțiune a unei boxe în general ar trebui să aibă cel puțin 10 m, depinde foarte mult de tipul de conexiune. În momentul în care găsești o boxă cu rază de acțiune de 20 m, trebuie să știi că aceea este o boxă foarte bună.

Funcții suplimentare

Pentru a folosi boxele portabile în scopul de organiza petreceri cu prietenii, atrage atenția la funcționalitățile adiționale de care dispune. Spre exemplu să dispună de o telecomandă sau de opțiunea mulți conexiuni, care îți va permite să ai un control mai bun asupra dispozitivului. De asemenea, dacă ești pasionat de karaoke, atunci asigură-te că pachetul dispune și de un microfon.

Sunt difuzoare care pot fi controlate prin voce, ceea ce te va ajuta foarte mult în cazul în care vei avea mâinile ocupate.

Intrebari frecvente

Ce este o boxă portabilă?

Boxa portabilă este un difuzor fără fir care recepționează semnale audio folosind unde de frecvență radio Aceasta se încarcă cu ajutorul unui acumulator sau a unui cablu usb. Aceasta este foarte maleabilă, și se poate transporta oriunde fără a fi dependent de o sursă de alimentare. Conexiunea se face cel mai des prin Bluetooth, stick USB sau card micro USB.

Ce înseamnă o boxe active și boxe pasive?

Dispozitivele active au un amplificator de putere încorporat și au nevoie doar de o sursă de energie sau baterie pentru a funcționa, pe când difuzoarele pasive necesită un amplificator de putere extern pentru a funcționa. O boxă portabilă activ este un sistem all-in-one, care îți poate alimenta dispozitivul, astfel puteți conecta un microfon sau o chitară.

Un difuzor pasiv își extrage puterea de la un amplificator extern, fiind conectat prin cablul difuzorului, acestea sunt de obicei de uz casnic.

Cât costă o boxă portabilă?

O boxă portabilă poate fi de la 30 de lei până la 9000 de lei. Depinde foarte mult pentru ce o folosești, de cât de puternic ai nevoie să fie sunetul și pentru câte funcții suplimentare optezi. O boxă bună, mică, se poate lua la un preț de 150 de lei, iar o boxă medie, dar bună, ajunge undeva la 600 de lei.

Cum aleg o boxă portabilă?

Te uiți la conectivitate, dimensiune/greutate, putere, raza de acțiune, baterie și apoi te hotărăști ce funcții suplimentare mai dorești.

Cum sa conectezi microfonul la boxe?

Foarte simplu! Ai la dispoziție în microfon un buton pe care trebuie să îl pornești și un buton la boxă care trebuie și el pornit.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply