Skip to main content
Electronice

Top 9 Cele mai bune camere de supraveghere

15 februarie 2023No Comments

Menținerea caselor, proprietăților, instituțiilor, companiilor, bunurilor în siguranță este aspectul primordial în viața noastră de zi cu zi. Camerele de supraveghere sunt sistemele care ne pot ajuta în acest sens. Instalarea acestora, ajută la evitarea furtului, vandalismului sau la găsirea hoților, răufăcătorilor, criminalilor.
Datorită tehnologiilor moderne și funcționalităților diverse de care dispun camerele de supraveghere, din prezent, mai multe tipuri de infracțiuni au fost împiedicate, iar bunăstarea și liniștea oamenilor menținute.
Printre principalele caracteristici de care dispun cele mai bune camere de supraveghere, se găsesc: funcționalitatea wireless (fără fir); dotarea cu senzori de mișcare și notificarea prin alarmă; gestionarea de la distanță, cu ajutorul aplicațiilor; înregistrarea pe SD Card și/sau Cloud; rezoluție mare (HD, Full HD, 2K) pentru obținerea imaginilor clare; microfon calitativ.
Luarea în calcul a acestor funcții importante, te vor ajuta să faci o achiziție corectă și de lungă durată.

Top 9 camere de supraveghere

Cameră de supraveghere interior HikVision

Cea mai bună cameră de supraveghere interior cu microfon de la HikVision.

De ce am ales camera de supraveghere HikVision

Această cameră de luat vederi pentru interior este perfectă pentru a fi instalată în: spitale, școli, aeroporturi, metrouri, birouri, restaurante. Camera HikVision este profesională și detectează cu rapiditate temperatura corporal/febra a cca. 30 de persoane simultan, fiind o cameră termică.
Camera de supraveghere are un microfon încorporat, astfel veți avea acces și la materialele audio, fără să procurați un dispozitiv separat. Este dotată cu un spațiu pentru SD card, pe care se înregistrează și stochează imaginile, acestea permițând o disponibilitate mai mare.
Configurarea și managementul se pot face de pe telefon, laptop sau din browser. Iar, în momentul în care, camera detectează o anumită încălcare, aceasta declanșează alarma pe dispozitivul în care este instalată aplicația Hik-Connect.

Cameră de supraveghere wireless Spion

Cea mai bună cameră de supraveghere wireless.

De ce am ales această cameră de supraveghere wireless

Camera de supraveghere Spion este confecționată special pentru a fi poziționată în interior. Are dimensiuni mici, este compactă, albă și foarte ușor se ,,pierde” printre obiectele din casă, astfel de prezența ei vei ști doar tu și familia ta. Vizualizarea imaginilor, înregistrate de cameră, pot fi urmărite în timp real pe telefon, PC sau tabletă.

Rezoluția camerei este selectabilă între HD 1920×1080, 1280X720 sau 640X480, filmarea se realizează în culori vii, iar informația poate fi stocată pe un SD Card. Camera de supraveghere Spion este dotată cu senzor de mișcare, iar unghiul lentilei ajunge până la 90 de grade.

Un aspect foarte important a acestei camere de luat vederi de interior constă în faptul că funcționează fiind conectată la Wi-Fi, astfel poți urmări oricând și de oriunde îți dorești.

Cameră supraveghere wireless exterior

Cea mai bună cameră de supraveghere exterior WiFi, cu senzor de mișcare și acumulator.

De ce am ales camera de supraveghere wireless exterior

Această cameră de supraveghere este adaptată tuturor condițiilor meteorologice, ceea ce înseamnă că poate fi poziționată în exterior. Este waterproof și nu necesită alimentare cu energie electrică, astfel poate fi utilizată pe tot parcursul anului. Pentru a putea fi pusă în funcțiune este nevoie de încărcarea acumulatorului, a cărui autonomie durează până la 4 săptămâni.

Imaginile înregistrate pot fi stocate pe SD Card de 128GB sau pe Cloud, iar datorită faptului că camera de supraveghere funcționează doar când detectează mișcarea, nu este nevoie de foarte mult spațiu de stocare. În momentul în care senzorul detectează vreo mișcare, primești o notificare instant pe dispozitiv. Iar, cu ajutorul funcției Night Vision, puteți fi sigur de eficacitatea camerei chiar și pe timp de noapte.

Pachetul include un stand magnetic și un stand simplu, cu ajutorul cărora poți prinde camera de luat vederi pe perete.

Cameră de luat vederi auto cu senzor de mișcare

Cea mai bună cameră de supraveghere auto cu filmare panoramica la 360 grade.

De ce am ales această cameră de supraveghere auto cu senzor de mișcare

Pe lângă casă sau alte proprietăți, automobilul este un obiect la fel de important, care trebuie păstrat în siguranță și care are nevoie de o cameră de supraveghere, în acest sens. Această cameră de luat vederi de la Mio este printre cele mai bune de pe piață. Camera este confecționată dintr-o carcasă neagră, cu display-ul de 7 cm, cu o rezoluție foto de 5 megapixeli și un unghi de vizualizare de 140 grade.

Camera de supraveghere este dotată cu senzor de mișcare care detectează acțiunile petrecute în fața mașinii. Iar, datorită calității imaginii de Full HD 1080p, numerele altor automobile sau alte evenimente se văd foarte clar. Camera de luat vederei transmite o notificare în cazul prezenței unui radar, iar pe ecran se afișează viteza medie admisă.

Cameră de supraveghere Xiaomi Mi 360 grade

Cea mai bună cameră de supraveghere wireless 360 de grade de la Xiaomi.

De ce am ales camera de supraveghere Xiaomi

Această cameră de supraveghere Xiaomi Mi Home Security este potrivită pentru a urmări activitățile din casă a copiilor, a bonelor, a bătrânilor și, în general, este perfectă pentru securitatea interioară.

Având în vedere prețul accesibil, camera oferă o calitate excelentă a imaginilor, o rezoluție de 2K, care îți permite să urmărești în detaliu orice obiect. În acest sens, ajută și funcția Zoom, care îți oferă posibilitatea să mărești imaginile de pe înregistrări. Informația se stochează pe Cloud de maxim 128GB. De asemenea, camera oferă o viziune nocturnă, datorită LED-urilor cu infraroșu.

Pentru o și mai bună protecție, capul camerei se rotește, oferind o imagine orizontală de 360° și verticală de 108°. Sunetul, acestei camere de luat vederi de interior, nu este cel mai bun, însă raportându-ne la preț și la celelalte puncte forte, acest aspect este trecut cu vederea de utilizatori.

Sistem de camere de supraveghere pentru exterior

Cele mai bune camere de supraveghere exterior conectate la telefon.

De ce am ales acest sistem camere de supraveghere exterior

Un astfel de kit cu camere de supraveghere pentru exterior și interior este necesar mai ales dacă ești plecat sau plănuiești vreo plecare. Acestea îți vor permite să te relaxezi și să fii sigur că casa, fabrica, depozitul, biroul sau oricare alt imobil sunt în siguranță.

Kit-ul este dotat cu o aplicație mobilă care permite vizualizarea de la distanță, în timp real. Acest lucru poate fi făcut de pe telefon sau PC. Astfel, în orice moment al zilei poți accesa aplicația și vei primi acces la imaginile capturate de camere.

Datorită senzorului de imagine de 5 megapixeli, vei putea urmări cu o deosebită claritate imaginile înregistrare de camera de luat vederi. Iar, cu ajutorul celor 36 de LED-urilor IR, vei avea acces la imagine chiar și pe timpul nopții, la o distanță de 30 metri.

Cameră de supraveghere cu panou solar

Cea mai bună cameră de supraveghere exterior fără fir cu înregistrare.

De ce am ales camera de supraveghere cu panou solar

Această cameră de supraveghere de la Reolink este apreciată pentru buna funcționalitate, pentru calitatea materialelor și desigur pentru accesibilitatea prețului. Sunt 3 metode prin care camera poate fi alimentată: baterii reîncărcabile, alimentare la 5V/2A sau cu ajutorul panoului solar, care nu are nevoie de energie electrică, astfel vei face economii.

Senzorul de mișcare detectează rapid un potențial pericol și-ți trimite o avertizare prin e-mail sau telefon, iar înregistrările se stochează pe un SD Card de 64GB. Un plus mare e că poți singur să-ți setezi intervalul de timp în care camera să detecteze mișcarea, spre exemplu numai pe timpul nopții.

Această cameră de supraveghere oferă și posibilitatea de vedere nocturnă, iar imaginile se captează până la 10 metri distanță.

Cameră de supraveghere cu infraroșu

Cea mai bună cameră de supraveghere exterior și interior cu infraroșu.

De ce am ales camera de supraveghere cu infraroșu

Această cameră de supraveghere pentru exterior sau interior este dotată cu 8 led-uri puternice. Dintre acestea 4 sunt cu lumină infraroșie și 4 sunt normale, acestea pot fi configurate cu ajutorul aplicației mobile ICSee. De asemenea, cu ajutorul aplicației mobile poți administra integral camera de la distanță, cu condiția ca camera să fie conectată la Wi-Fi.

Ziua camera filmează full color, iar noaptea alb-negru, cu o rezoluție video de 2 K și rezoluție senzor de 1080. Iar, datorită funcției Zoom poți mări cu ușurință orice obiect necesar. Pe lângă acestea, camera dispune de un microfon de înaltă calitate cu transmisie audio bidirecțională, foarte confortabilă, spre exemplu, pentru curier.

Cameră de luat vederi mică

Cea mai bună cameră de supraveghere wireless minusculă.

De ce am ales camera de luat vederi mică

Această cameră de supraveghere este fabricată de OEM – un producător de echipamente originale – care confecționează produse de calitate. Camera este minusculă, cu dimensiunile de 59 x 32 x 59 mm, astfel poate fi poziționată în cameră fără ca cineva să-și dea seama de prezența ei.

Cameră de supraveghere este ieftină, însă își îndeplinește cu succes funcționalitățile de bază. Are o rezoluție a senzorului de 1080P și rezoluția video HD. Aceste rezoluții oferă acces clar la imaginile înregistrate de cameră. Iar, informația poate fi stocată pe un SD Card de maxim 64GB.

De ce am tinut cont

Tipuri

Există câteva tipuri de camere de supraveghere dintre care poți să alegi, în dependență de necesitățile tale. În primul rând, trebuie de specificat faptul că camerele pot fi de interior sau de exterior, acesta este primul aspect de la care trebuie să pornești, atunci când cauți cea mai potrivită cameră pentru tine.

Astfel, pe piață există câteva tipuri de camere de supraveghere principale:

Camere de supraveghere Dome

Camerele de supraveghere de acest tip își iau denumirea de la carcasa în formă de dom. O astfel de carcasă nu permite oamenilor să înțeleagă în ce direcție este îndreptată, astfel răufăcătorii pot fi identificați mai rapid, mai ales cei care colaborează în grupuri.

Camerele de luat vederi în formă de dom sunt potrivite pentru magazine, restaurante, hoteluri. Printre principalele beneficii ale acestor camere se numără: sunt ușor de montat, se rotesc la 360 de grade, oferind vedere spre toate unghiurile, sunt potrivite pentru utilizarea interioară și exterioară.

Camere de supraveghere Bullet

Camerele de supraveghere de tip bullet sunt vizibile, datorită designului robust. Forma cilindrică oferă posibilitatea de a observa obiectele de la distanțe mari. Având carcasa, de cele mai multe ori, rezistentă la apă, praf și murdărie pot fi amplasate în aer liber.

Datorită faptului că astfel de camere oferă supraveghere la distanțe lungi, acestea pot fi folosite cu succes pentru menținerea securității în diferite industrii.

Camere de supraveghere pentru zi si noapte

Indiferent de cât de bine sunt iluminate spațiile, aceste camere de supraveghere funcționează eficient. Atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții camerele vor oferi imagini clare atât color, cât și alb-negru. Ziua înregistrările video nu sunt afectate de lumina directă a soarelui, iar noaptea de lumina slabă. Sunt potrivite pentru centrele comerciale care au nevoie de înregistrări 24/24.

Camere de supraveghere cu infraroșu

Aceste camere de supraveghere sunt proiectate pentru a funcționa eficient în condiții de negru absolut, cu ajutorul tehnologiei infraroșu (IR). Camerele cu infraroșu sunt mai scumpe decât tipul menționat mai sus. Însă, acestea oferă imagini video clare chiar și în prezența ceții, prafului sau a fumului.

Camere de supraveghere Wireless

Camerele de supraveghere fără fir minimizează considerabil timpul de instalare, iar aspectul spațiului în care sunt instalate devine mult mai îngrijit. Acestea funcționează fiind conectate la Wi-Fi, iar imaginile video pot fi vizualizate de oriunde, cu ajutorul aplicațiilor.

Camere de supraveghere termică

Din cauza pandemiei, provocate de noul virus Covid-19, tot mai multe întreprinderi, instituții, companii, spitale optează pentru utilizarea camerelor de supraveghere termică. Acestea detectează și afișează temperatura corporală/febra oamenilor și temperatura diferitor obiecte, iar în momentul în care temperatura admisă este încălcată, camera generează un semnal de alarmă.

Funcții

Funcțiile de bază, cum ar fi: alerte de mișcare și sonorizare, vizionare pe timp de noapte, discuții în ambele sensuri sunt de obicei găsite în opțiunile pentru camere de securitate.
În afara acestora, există o întreaga lume a caracteristicilor și a integrării disponibile. Sunt camere cu recunoaștere facială foarte eficiente împotriva intrușilor. Nu numai că aceste modele pot distinge fețele oamenilor, dar pot fi folosite și la poliție, atunci când ai ceva de reclamat.
O altă funcție importantă este rezistența la condiții de exterior. Atunci când camera este pusă afară, ai nevoie de un produs rezistent la intemperii.Unele modele îți permit, de asemenea, să setezi zone de activitate, ceea ce înseamnă că poți selecta o anumită zonă din câmpul vizual al camerei care vrei să fie ignorată sau căreia să îi acorzi o atenție deosebita. În acest fel, camera se poate concentra pe zonele care contează cu adevărat, cum ar fi o ușă, și vor ignora faptul că pisica sare tot timpul pe dulapul de lângă.

Conectivitate

Majoritatea camerelor de securitate funcționează astăzi prin rețeaua Wi-Fi de acasă. Aceasta înseamnă că trebuie să le amplasezi în raza de acționare a routerului pentru a funcționa corespunzător. De asemenea, întreruperea semnalului Wi-Fi, fie din cauza unei reparații sau a unei întreruperi electrice, va împiedica funcționarea camerei.
Majoritatea camerelor de securitate de astăzi sunt accesibile fie pe dispozitive Android, fie pe dispozitive iOS. Multe dintre ele oferă și aplicații web, astfel încât să te poți conecta prin laptop pentru a vedea un feed video sau pentru a regla setările.
Interfața este destul de importantă, deoarece este punctul tău principal de acces la camera foto. Configurația aplicațiilor variază în funcție de dispozitiv, dar de obicei necesită crearea unui cont, conectarea și introducerea detaliilor de Wi-Fi.

Alimentare

Majoritatea camerelor sunt alimentate de un adaptor plugin care se conectează la priză. Asta nu înseamnă ca nu poți mișca cu ușurință camera într-un loc optim, doar că vei avea întotdeauna în vedere locația unei prize atunci când selectezi zona de instalare sau va trebui să folosești un prelungitor.
Unele camere au baterii înlocuibile, în timp ce altele sunt reîncărcabile, dar fiecare îți da un control mai mare asupra locului în care instalezi camera.
De asemenea, sunt camere care se alimentează cu ajutorul panourilor solare. Aceasta este o metodă eficientă și foarte economă. Majoritatea camerelor de supraveghere se alimentează prin intermediul panourilor solare, chiar și dacă afară vremea este posomorâtă.

Amplasare

Multe dispozitive vin cu hardware, astfel încât să puteți monta camerele pe perete, să le ascunzi sau să le pui pe diverse suprafețe. Sunt și camere care au baze magnetice, astfel încât să le poți prinde cu ușurință pe frigidere, dulapuri de depozitare și alte suprafețe metalice pentru o instalare rapidă.

Rezoluție

Calitatea video este de asemenea un aspect important. Cu cât este mai clară calitatea videoclipului, cu atât este nevoie de o lățime de bandă mai mare și cu atât este mai probabil să apară întârzieri în materialul video.
De înaltă definiție sau HD, videoclipurile se concentrează pe calitatea de streaming de 720 sau 1080p. Cele mai multe au 1080p astăzi, în timp ce altele, au o calitate de 640×480 VGA cu banda redusă pentru a conserva bateria.

Stocare

Nu toate camerele au același spațiu de stocare. Există un spațiu de stocare în cloud, care trimite materialul video pe un server de la distanță și un spațiu de stocare local, care se bazează pe un accesoriu separat. Spre exemplu, pe o cartela microSD care are un slot dedicat camerei pentru a ține orice film pe care vrei să-l salvezi, acestea pot fi de 32GB, 64GB sau 128GB. Sunt și camere care oferă ambele variante de stocare.

Design

Camerele de securitate trebuie să se piardă în decor. Din acest motiv, vei găsi o mulțime de camere cu finisaje simple alb și negru. Dar, când te uiți mai aproape, detaliile cheie te ajută să distingi o camera elegant proiectată de restul decorului. Majoritatea camerelor de securitate au suporturi încorporate, în timp ce altele au construcții cilindrice solide. În unele cazuri, poți aveai nevoie de un cadru care-ți permite să pivotezi camera.

Preț

Prețurile camerelor de luat vederi variază foarte mult, în funcție de tipul cameră și de caracteristicile sale. Atunci când camera este folosită pentru securitate și ții foarte mult la zona păzită, trebuie să cumperi cele mai performante camere.

Intrebari frecvente

Cum montez o cameră de supraveghere pe domeniul public?

Instalarea camerelor de supraveghere în spații publice se face doar cu ajutorul unei firme autorizate. Este recomandat să nu îți asumi riscuri în acest sens, pentru că vei intra sub incidența legii 333/2003 care implică inclusiv o perioada de detenție de minim 6 luni ce se poate prelungi până la 3 ani.

Unde nu am voie sa instalez camere de supraveghere?

Nu poți instala camere de supraveghere în cabinele de probă, în vestiare, în toaletă sau în alte spații. Aceste prevederi sunt evidente și totul ține de integritatea personală și de intimitate.

Unde pot monta camere fără autorizație?

Poți monta sisteme de securitate în propria curte fără nicio problemă, dar trebuie să te asiguri că raza lor de acțiune nu se suprapune cu spațiul public, pentru că în situația aceasta poți fi sancționat conform prevederilor legale. Dacă locuiești la bloc nu poți pune o camera în fața ușii sau în afara propriului apartament fără acordul vecinilor.

Ce se întâmpla cu ceea ce filmează camera de supraveghere?

După ce sistemul este pus în funcțiune, filmările sunt depozitate pe drive. În cazul în care se întâmplă ceva ce trebuie să fie monitorizat, atunci toate filmele pot fi folosite ca probe după ce au fost descărcate în calculator.
Tot ce trebuie să faci este sa conectezi camera la calculator și să transferi fișiere. Sunt și modele care transmit imaginile în timp real și tot ce trebuie să faci este sa folosești aplicația de pe telefon sau tabletă și poți monitoriza ce se întâmplă oricând dorești.

Cât consumă o cameră de supraveghere?

Consumul de energie a camerei de supraveghere depinde foarte mult de calitatea filmărilor și de funcții suplimentare. Spre exemplu, dacă calitatea este HD o perioadă mai lungă, atunci camera va consuma mai multă energie electrică. De asemenea, dacă camera dispune de funcții precum: modul de vedere pe timp de noapte, senzor de mișcare, lumini suplimentare, consumul este la fel mai mare.
O modalitate prin care poți calcula consumul de energie poate fi următoarea:

 • Puterea dispozitivului x ore pe zi = Wați – oră pe zi(Wh);
 • Utilizarea dispozitivului pe zi(Wh)/1000 = Utilizarea camerei în kWh;
 • Utilizarea camerei foto pe zi (kWh) x 30 zile = Utilizarea lunară (kWh/lună).

Cât timp înregistrează o cameră de supraveghere?

În dependență de nevoile tale, poți alege între camere de supraveghere care înregistrează imagini video 24/24 și camere care înregistrează în intervalul de timp prestabilit de tine, spre exemplu să înregistreze doar pe timpul nopții.
Timpul de înregistrare a unei camere de supraveghere este de cele mai multe ori specificată în caracteristici.

Cum se montează o cameră de supraveghere?

Dacă dorești să montezi o cameră de luat vederi singur, fără să apelezi la un specialist în domeniu, atunci poți instala camera în felul următor:

 • Plasează suportul (vine de obicei la pachet) în locul dorit;
 • Marchează locul unde trebuie să pui șuruburile (acestea trebuie să vină la pachet);
 • Fă câte o gaură în fiecare marcaj;
 • În spațiile obținute introdu holsuruburile și înșurubează;
 • Fixează suportul cu ajutorul șuruburilor;
 • Aranjează camera în cel mai convenabil unghi.

Această metodă este potrivită atât pentru montarea camerelor în interior, cât și în exterior. Totuși, foarte multe camere de supraveghere pentru interior pot fi instalate pe suprafața unei mese sau pe dulap.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune camere de supraveghere, am folosit informatii din urmatoarele surse:

 • https://ru.wikipedia.org/wiki/OEM
 • https://www.businesswatchgroup.co.uk/types-of-cctv-cameras-the-complete-guide/#network
 • https://www.thehomehacksdiy.com/how-much-power-watts-does-a-security-cctv-camera-use/
 • https://www.reviews.org/home-security/how-to-install-a-security-camera/
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply