Skip to main content
Electronice

Cele mai bune camere de supraveghere spion

15 februarie 2023No Comments

O cameră video ascunsă poate deveni utilă dacă dorești să fii la curent cu ceea ce se întâmplă în locuința ta când nu ești acasă, în special în situațiile în care copiii sau persoanele în vârstă sau bolnave rămân în îngrijirea cuiva. De asemenea, există și modele portabile pe care le poți lua cu tine incognito oriunde te-ai afla.

Cele mai bune camere spion sunt super discrete, ușor de utilizat și pot fi deghizate în ceasuri, becuri sau alte obiecte de uz casnic. În afară de dimensiuni și de cât de ușor pot fi ascunse, mai sunt câteva lucruri la care să fiți atenți. În primul rând, camera să aibă un câmp vizual larg, astfel încât să poată vedea cât mai mult din împrejurimile sale, să aibă o rezoluție bună, vedere nocturnă și senzor de detectare a mișcării.

Top 6 camere video ascunse

Mini cameră spion cu senzor de mișcare

Cele mai bune camere spion cu senzor de mișcare, Full HD.

Mini camera spion cu senzor de mișcare – Păreri

Camera ascunsă iUni SQ12 are un design compact, înregistrează la o calitate Full HD cu 30 fps și are capacitatea de a filma în condiții de iluminare scăzută. Bateria are o autonomie de 6 ore cu o reîncărcare de 1 ora, calitatea foto este de 12 MP, unghiul de vizualizare atinge 155 de grade și este inclus un sistem de detecție al mișcărilor. Are un slot pentru un card de memorie MicroSD.

Pix spion cu cameră video

Cel mai bun pix spion cu cameră video.

Pix spion cu cameră video -Păreri

Camera video spion SS-CA92 ascunsă în pix este ideală pentru contextele care cer un anumit grad de discreție. Device-ul înregistrează la o calitate video de 1920 x 1080 pixeli Full HD cu 2 MP si 30 fps. Bateria internă de 380 mAh permite un timp de filmare de aproximativ 50 de minute, iar datele se vor stoca pe memoria interna de 32 GB.

Unghiul de vizualizare este mediu, de 65 de grade și aparatul are nevoie de 1 LUX de lumina pentru a putea filma. Pachetul conține camera ascunsă, cablul USB și manualul de utilizare. Dispozitivul conține și un mini microfon pentru înregistrare audio.

Ochelari spion cu cameră

Cea mai bună cameră video spion conectată la telefon.

Ochelari spion cu cameră -Păreri

Dispozitivul de spionaj AI-IP60 Wi-Fi este ascuns în ochelari, integrând o cameră de supraveghere cu rezoluție Full HD și 2 MP prin telefon sau de 1MP prin cardul de memorie. Datele se pot stoca pe un card MicroSD cu o capacitate de maxim 128 GB. Gadgetul poate fi conectat la telefon prin aplicația HDSmartIPC care este disponibilă în Play store sau App store. Aplicația are o interfață ușor de navigat care permite înregistrarea video sau a fotografiilor, redarea înregistrărilor din memorie sau vizualizarea live a camerei direct de pe telefon.

AI-IP60 are o baterie cu autonomie de aproximativ 40 minute, care necesită un timp de reîncărcare de 1-2 ore. Camera filmează cu 25 fps și pachetul include un cablu USB, un manual de utilizare și un cititor de card MicroSD.

Ceas de mână cu cameră video spion Wi-Fi

Cele mai bune camere de spionaj wireless, în formă de ceas de mână, cu Wi-Fi.

Ceas cu cameră spion -Păreri

Camera video SS-FOX10 este sub forma unui ceas de mână cu Wi-Fi și are un microfon încorporat. Rezoluția filmării este de 2K (1440 x 2560 pixeli), datele fiind salvate în formatul MP4, în memoria internă de 32 GB. Timpul de înregistrare este de aproximativ 75 minute, având o baterie reîncărcabilă Lithium de 450 mAh.

Pentru a descărca înregistrările, se poate folosi aplicația mobilă RoadCam, disponibilă în magazinele virtuale Google Play și App store. Ecranul este acrilic, greutatea de 82 grame și include un LED tip lanternă. Alimentarea se face printr-un cablu cu capăt magnetic.

Ceas de perete cu cameră spion

Cea mai bună camera video spion cu transmisie live, în formă de ceas de perete.

Ceas de perete cu cameră spion -Păreri

Dispozitivul Aishine AI-IP200 este o cameră care funcționează cu Wi-Fi, este ascunsă într-un ceas de perete cu boxă Bluetooth și încorporează un senzor 2 MP CMOS. Camera permite o rezoluție de filmare 1080p Full HD la 25 fps și un câmp vizual de 90 de grade. Iluminatorul IR acoperă o distanță de până la 6 m, iar utilizatorul este anunțat prin notificare de tip push-in în momentul în care este detectată mișcarea.

Înregistrările sunt stocate pe un card MicroSD de până la 128 GB. Gadgetul poate fi folosit împreună cu aplicația mobila HDSmartIPC, disponibilă pe Android și iOS, pentru live streaming, înregistrare video și captare de imagini. Volumul boxei se ajustează din dispozitivul conectat.

Camera spion pentru copii minusculă

Cele mai bune camere video spion minuscule, cu nightvision.

Cameră spion pentru copii -Păreri

Micro camera spion pentru protejarea casei și familiei redă filmări de calitate atât ziua, cât și noaptea. Aparatura de spionaj este discretă, aproape de nedetectat și își va găsi cu ușurință locul în interiorul oricărei încăperi, filmând tot ce se întâmplă în câmpul vizual. Există opțiunea de a filma continuu sau doar la detecția mișcării.

Modelul oferă posibilitatea de a capta videoclipuri și noaptea, datorită celor 6 leduri cu infraroșu din jurul lentilei pentru vedere nocturna(night vision). Camera este legată de sistemul de înregistrare cu cablu subțire, de 1,5 metri, ce va permite amplasarea în orice colț al încăperii, fără a atrage atenția. Sistemul de înregistrare suportă card de memorie de până la 32 GB și are funcția de înregistrare ciclică care va permite ștergerea automată a înregistrărilor vechi pentru a face loc noilor date (opțiunea este activabilă sau dezactivabilă în funcție de necesități).

Totodată, sistemul atașat camerei are un display de 5 inch color ce permite vizualizarea înregistrărilor direct și efectuarea setărilor necesare. În cazul în care detectorul de mișcare este activat, înregistrarea va continua încă 10 secunde de la ultima detecție a mișcării.

De ce am tinut cont

Sistem

În funcție de scop, poți alege o cameră video ascunsă care poate fi fixată pe mobilier sau pe perete(nanny camera), pentru a înregistra activitatea dintr-o anumită încăpere. Pe de alta parte, poți achiziționa un dispozitiv portabil de dimensiuni mici pe care îl poți purta ca accesoriu pentru a obține informațiile de care ai nevoie. Dar, acesta este alimentat, de obicei, de baterii și are o capacitate limitată de înregistrare, necesitând reîncărcare periodică.

Conexiune

Camera de spionaj cu fir este conectată la dispozitivul pe care se înregistrează filmarea printr-un fir și datele vor continua să fie recepționate fără a avea dificultăți de pierdere a semnalului. Pe de alta parte, acest tip de device ar putea fi mai greu de ascuns. O cameră video spion cu Wi-Fi, fără fir este mai ușor de montat și camuflat, dar funcționează pe baza de semnal, acest lucru ducând la posibile întreruperi de înregistrare.

Conexiunea IP acționează asemănător celei wireless, dar oferă în plus posibilitatea de a transmite datele în timp real (live) spre computer sau telefon mobil unde vor fi vizualizate si stocate.

Design

Un astfel de dispozitiv de filmat poate fi mascat în moduri variate, inclusiv sub formă de pix, ceas cu camera spion, ramă foto, bec, detector de mișcare sau de fum, webcam etc.

O mini cameră video spion este cea mai potrivită variantă pentru integrarea aparatului în ținuta vestimentara(de exemplu o cameră video spion nasture) și va fi foarte dificil de observat atunci când este fixată într-o încăpere.

Rezoluție

Rezoluția unui dispozitiv este măsurată prin numărul de pixeli așezați orizontal și vertical pe un monitor și sugerează calitatea imaginii care poate fi filmată cu acel aparat video.

Cele mai populare rezoluții în cazul camerelor ascunse sunt 720 p HD Ready, 1080 p Full HD și 2K 1440 x 2560 pixeli. Videoclipurile Full HD sau 2k vor avea mai multe detalii și o claritate mai bună, dar prețul de achiziție va fi mai ridicat în comparație cu cele HD Ready care ar putea oferi o calitate suficientă pentru o gamă largă de întrebuințări.

Capacitate de stocare

Unele modele salvează informația într-o memorie internă și filmarea poate fi vizualizată prin conectarea aparatului la un monitor, în timp ce altele au nevoie de un card SD pentru a înregistra.

O cameră poate stoca 1 GB în aproximativ 30 de minute, dar acest număr va varia în funcție de rezoluția utilizată, o rezoluție mai mare însemnând o dimensiune mai mare a filmării. Fiecare dispozitiv va putea suporta un card SD de mărime diferită.

Unghiul de vizualizare

Câmpul de vizualizare este suprafața pe care camera video o poate înregistra în orice moment. Un unghi larg (100-170 de grade) va surprinde mai mult din încăpere, dar va avea anumite distorsiuni geometrice pe marginile imaginii. Pe de altă parte, un câmp de vizualizare de 90 de grade ar putea fi suficient pentru majoritatea întrebuințărilor.

Funcții

  • O cameră video spion cu senzor de mișcare este ideală pentru a înregistra doar momentele în care se sesizează mișcare în încăpere, iar astfel se evită ocuparea inutilă a spațiului de stocare;
  • Pentru a controla camera de la distanță, o telecomandă este un accesoriu potrivit;
  • Calitatea rezoluției poate fi ajustată în funcție de nevoi, în special dacă dorești să economisești spațiu în memoria internă sau pe cardul SD;
  • Pentru a înregistra și sunetul, ai nevoie de un device cu funcție audio;
  • Camera ascunsă cu detector de temperatura va identifica căldura corpului uman;
  • Unele modele pot filma și pe timpul nopții, fiind echipate cu un LED infraroșu;
  • Numărul de cadre pe secunda este definit prin câte imagini pot fi înregistrate într-o secundă pentru a fi transformate în video. Cu cât acest număr este mai mare, imaginea va fi mai fluidă. Cea mai mare parte a camerelor video spion filmează cu 25 sau 30 de cadre pe secunda (fps), dar există și modele care au posibilitatea de 60 de cadre pe secundă.

Intrebari frecvente

Ce este o cameră video ascunsă?

Camerele video ascunse sunt dispozitive capabile să înregistreze video (în unele cazuri și audio) într-o locație fără a fi detectabile de celelalte persoane din încăpere.

Cât timp poate înregistra o cameră video spion?

În funcție de modalitatea de alimentare, capacitatea de stocare și calitatea rezoluției, o camera video de spionaj poate înregistra între 60 de minute și până la 10 zile.

Cum aleg o camera video spion?

Poți alege cea mai bună cameră video spion în funcție de tipul de conexiune (prin cablu, wireless, IP etc), dimensiuni si design, capacitatea de stocare, unghiul de vizualizare(60 de grade, 90 de grade, 150 de grade etc), rezoluție (HD Ready, Full HD, 2k) și posibilele funcții extra (înregistrare audio, detectarea mișcării, senzor de căldură etc).

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply