Skip to main content
Electronice

Cele mai bune trotinete electrice

15 februarie 2023No Comments

Trotinetele electrice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, datorită faptului că sunt distractive și ușor de folosit. Mai mult decât atât, dacă înlocuiești mașina cu o trotinetă electrică nu mai trebuie să pierzi timpul în trafic atunci când mergi la muncă sau când ieși la cumpărături. Pe lângă trafic, nu mai trebuie să îți faci griji nici în privința parcărilor aglomerate din centrul orașului.
De asemenea, trotinetele electrice nu doar că sunt mai practice decât mașinile, ci sunt și benefice mediului înconjurător.Utilizarea constantă a trotinetelor electrice în detrimentul mașinilor, poate duce la scăderea nivelului de poluare din marile orașe.

Top 5 cele mai bune trotinete electrice

Trotineta electrica E-Twow Booster

Cea mai bună trotinetă electrică cu viteză maximă pentru adulți.

De ce am ales E-TWOW Booster

Trotineta electrică E-TWOW este o trotinetă cu un motor puternic care poate atinge 36 km/h. Datorită faptului că are greutatea de doar 11.1 kg , ceea ce înseamnă că este este ușor de urcat pe trepte și de transportat.

Pentru acest model de trotinetă electrică, maneta de frânare este amplasată în stânga UBHI, dar în același timp beneficiază și de o frânare de urgență pe roata din spate, dar și de o frânare regenerative pe roata din fața. În schimb, maneta de accelerare este amplasată în dreapta UBHI. De asemenea, este o trotinetă electrică pliabilă, cu o autonomie a bateriei de 40 km.

Trotinetă electrică pliabilă Smart Balance

Cea mai bună trotinetă pliabilă pentru adulți.

De ce am ales Smart Balance

Trotineta electrică Smart Balance pentru adulți are un mare plus, datorită faptului că spre deosebire de alte trotinete electrice poate susține până la 200 km. Unghiul de urcare al trotinetei este de 30 de grade și are indice de etanseitate la praf și apă.
Cu toate că are o greutate de 21 de kg, aceasta este pliabilă și se poate utiliza foarte ușor. Un alt plus al acestei trotinete este dat de faptul că se încarcă foarte repede și are o baterie puternică

Trotineta electrica Razor E300S

Cea mai bună trotinetă electrică Razor pentru adulți cu scaun demontabil.

De ce am ales Razor E300

Trotineta electrică Razor pentru adulți poate fi utilizată și de către adolescenți și este una intre cele mai rapide trotinete ale acestui brand. Este printre cele mai populare trotinete electrice, motiv pentru care de la lansarea pe piață din 2003, a câștigat foarte multe premii. Este foarte utilă dacă o folosești pe drumuri pe care sunt multe penți. De asemenea, are cadrul, cauciucurile și platforma mai mari decât celelalte modele de trotinete electrice.

Trotineta electrica E-scooter Xiaomi MI

Cel mai bun e-scooter.

De ce am ales e-scooter Xiaomi

Xiaomi scooter este o adevărată inovație pentru zilele noastre. Acest model este un e-scooter, care dispune de roți pneumatice, absorbante de șocuri. Fiind dotat cu un sistem dublu de frânare a roților, îți va oferi siguranță pe toata perioada de utilizare. Datorită indicatorului LED, vei fi întotdeauna la curent nivelul bateriei sau kilometraj. Vehiculul dispune de 3 trepte de viteză: Sport, Eco și Normal. Un avantaj al acestui vehicul este mânerul antiderapant, din cauciuc, care nu va permite alunecarea mâinii. Are și un nivel de protecție, IP54, care îl protejează de praf și murdărie.

Trotinetă electrică pentru copii cu scaun Homecom

Cea mai bună trotinetă electrică pliabilă pentru copii.

De ce am ales Homcom

Trotineta electrică pliabilă pentru copii este ideală pentru copiii de la 7 ani în plus și poate fi cadoul perfect pentru aceștia. Înălțimea ghidonului este reglabilă, pentru a putea fi folosită de și de copiii care au o înălțime de 80 cm, dar și de aceia care au înălțimea de 100 cm.
Cântărește doar 10 kg, ceea ce înseamnă că este ușor de transportat, iar timpul de încărcare completă necesar este de 6-8 ore.

De ce am tinut cont

Sistemul de frănâre

Una dintre cele mai importante piese a unei trotinete electrice este sistemul de frânare. Aceste este necesar pentru a ne asigura că avem siguranță și că deținem controlul atunci când conducem o trotinetă electrică. Frânele unei trotinete electrice au același rol pe care îl au și frânele unei mașini, a unei motociclete sau a unei biciclete. Mai exact, frânele încetinesc și opresc trotineta electrică și se împartîn două categorii: mecanice și electronice.

Sistemele mecanice de frânare sunt cele care au la baza frâne de picior, disc sau tambur și care au nevoie de un mecanism fizic pentru a încetini sau opri trotineta. Distanța de oprire tipică de 45 kmh a sistemului mecanic este de 6 metri, iar cea mai bună este sub 3 metri.

  • Frânele de picior sunt activate în momentul în care aripa din spate se freacă de anvelopa din spate când apeși în momentul în care apeși cu piciorul. Dintre cele trei modele de frână mecanică, mai exact frânele cu disc, tambur sau de picior, acestea din urmă sunt cele mai ineficente.
  • Pe de altă parte, se consideră că frânele cu disc nu doar că au cea mai mare putere de oprire, ci sunt și mai ușoare decât celelalte. Frânele cu disc se găsesc la trotinetele de navetă premium ultima generație, însă uneori se pot fi găsite chiar și pe trotinetele de navetă buget de calitate mai bună.
  • Frânele cu tambur sunt eficente în zilele ploioase, datorită faptului că au performanțe constant în condițiile de mare umezeală. Acestea se găsesc în butucul roții și au o întreținere mai mică.

Spre deosebire de sistemele mecanice, sistemele electronice de frânare se bazează fie pe sisteme electrice, fie regenerative, fie pe motorul în sine pentru frânare, Dintre cele trei, cele mai slabe sunt cele electrice și regenerative, din cauza faptului că dacă vreți să opriți rapid trotineta de la o viteză de 15 km/h, acestea sigur nu își vor face treaba.

Atât sistemele mecanice, cât și cele electronice de frânare au avantaje și dezavantaje. Spre exemplu, cu toate că sistemele mecanice sunt mai puternice, cele electronice nu necesită întreținere și nici ajustări periodice. Pe piață însă, există trotinete electrice care au ambele sisteme de frânare incluse.

Capacitatea bateriei

Trotinetele electrice funcționează cu ajutorul unui motor electric care este alimentat de o baterie, ceea ce înseamnă că trebuie să îi acorzi o atenție sporită acestui detaliu, deoarece cu siguranță să rămâi în mijlocul drumului fără baterie, nu se află pe lista ta de dorințe. Autonomia bateriei este data de distanța pe care o poți parcurge cu trotineta electrică dintr-o încărcare. Unele branduri creează trotinete electrice care pot funcționa 2 ore sau au autonomia de 40 de km.

De obicei, o trotinetă electrică se încarcă într-un interval de timp de 2-4 ore. Desigur că există anumiți factori externi care pot influența durata de consum a bateriei, iar acestea sunt fie greutatea ta, fie traficul prea mare din oraș, rampele, pantele sau vântul și ploaia. Prin urmare, îndreaptă-ți atenția către o trotinetă electrică care are capacitatea bateriei cât mai mare.

Viteza

Pe lângă capacitatea bateriei și a sistemului de frânare, viteza pe care o atinge trotineta electrică este o altă caracteristică importantă de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în căutarea celei mai bune trotinete electrice pentru adulți.

Viteza trotinetei electrică diferă în funcție de modelul acesteia și de publicului țintă pentru care este create. Spre exemplu, o trotinetă electrică pentru adulți poate să atingă o viteză de 25-45 km/h. Cu toate acestea, deocamdată la noi în țară este legală doar viteza de 25 km/h. O trotinetă electrică pentru copii și tineret poate să atingă o viteză maxima de 18 km/h.

Este necesar ca motorul unei trotinete electrice pentru adulți să aibă între 250-4000W pentru ca aceasta să atingă viteza de 25-40 km/h.
Desigur, viteza maxima de deplasare a trotienetei electrice este măsurată în anumite condiții ideale de deplasare, ceea ce înseamnă că pot exista câteva variații pe vreme nefavorabilă.

Greutate și portabilitate

Greutatea trotinetei juca un rol important. In general, acest criteriu tinde sa influenteze foarte mult pretul echipamentului dvs. Un alt factor important de decizie este stâns legat de greutatea dumneavoastră, dar și de cum veți transporta trotineta.

Majoritatea trotinetelor electrice suportă o greutate de 100-120 kg. Este indicat ca trotinetele care vor susține o greutate de 100 kg sau chiar mai mult să aibă încorporat un motor de cel puțin 500 W. Gândiți-vă că în timpul călătoriei cu trotineta electrică poate veți avea și o poșetă sau un ghiozdan în care cărați cumpărăturile, astfel greutatea pe care trotineta electrică trebuie să o susțină crește.
De asemenea, dacă trotineta electrică susține greutatea maxima, aceasta va avea autonomia mai mica decât ar avea-o în cazul unui utilizator cu mai puține kilograme. Pentru siguranța dumneavoastră, este imperios necesar să țineți cont de greutatea dumneavoastră atunci când sunteți în căutarea celei mai bune trotinete electrice pentru adulți.

Al doilea lucru pe care trebui să-l menționăm este strâns legat de portabilitatea trotinetei electrice. Trebuie să luați în vedere faptul că va trebui să cărați după dumneavoastră trotineta electrică pe distanțe scurte de timp.

Vă indicăm să cumpărați o trotinetă electrică pliabilă, deoarece va fi mult mai ușor de transportat. Mai mult decât atât, unele branduri folosesc mecanisme de pliere inovatoare care sunt fabricate din material ușoare pentru a face mult mai ușor procesul de transportare al unei trotinete electrice.

Intrebari frecvente

Cum funcționează o trotinetă electrică?

După ce ai achiziționat cea mai bună trotinetă electrică, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să citești manualul de instrucțiuni, pentru a vedea cum funcționează trotineta electrică, câte viteze are, ce sistem de frânare are și alte caracteristici.

Mai departe, după ce ați citit toate instrcțiunile, puteți scoate trotineta electrică din ambalaj și să o verificați să vedeți dacă este totul în regulă și dacă este într-o stare bună. Asigurați-vă că presiunea din anvelope este în limite normale, iar apoi faceți o tură de probă. Dacă în continuare sunteți mulțumit de ceea ce ați ales, aveți grijă să depozitați trotineta electrică într-un loc fără umiditate.

Cât costă o trotinetă electrică?

Prețul unei trotinete electrice diferă în funcție de brandul acesteia, dar și a autonomiei bateriei, al sistemului de frânare, motor si încă câteva caracteristici. Spre exemplu, prețul unei trotinete electrice poate să pornească de la 700 lei și să crească până la 4000 lei.

Înainte de a cumpăra o trotinetă electrică gândește-te exact pentru ce vrei să o folosești, pentru cât timp și cât ești dispus să plătești pentru ea.

Trotineta electrică Xiaomi mi m365 preț

Brandul Xiaomi provine din China și este cunoscut în lume datorită produselor tehnologice pe care le-au creat. Cu toate că la început Xiaomi se ocupa doar cu crearea smartphone-urilor, aceștia și-au îndreptat atenția și către alte echipamente tehnologice, mai exact către trotinete electrice.

Trotineta electrică Xiaomi mi m365 este una dintre cele mai populare trotinete, datorită designului și caracteristicilor pe care aceasta le posedă. Este o trotinetă pliabilă care poate atinge până la 25 km/h, iar prețul acesteia pornește de la 1300 lei.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune trotinete electrice, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply