Skip to main content
Electronice

Cele mai bune aparate foto

15 februarie 2023No Comments

Momentele cele mai importante trebuie capturate și păstrate ca amintire pentru tot restul vieții. Pentru că tehnologia a avansat foarte mult și calitatea lentilelor a devenit tot mai bună și la telefoane, poți să imortalizezi cele mai frumoase momente chiar și cu un telefon. Însă, de cele mai multe ori, fotografia realizată cu telefonul nu se poate compara cu cea realizată de un aparat foto. Aparatul foto nu îl avem mereu la îndemână precum un telefon mobil, însă un aparat care are o durată de viață mult mai lungă și face fotografii la o calitate cu mult peste ce poate realiza un telefon. Un aparat foto nu e greu de folosit, există aparate foto semiprofesionale perfecte pentru începători.

Top 9 cele mai bune aparate foto

Aparat foto DSLR Nikon D3500

Cel mai bun aparat foto DSLR pentru începători.

Review Nikon D3500

Nikon D3500 este cel mai bun aparat foto pentru cei ce sunt la început de drum și vor să învețe arta fotografiei. Acest aparat foto vine cu un obiectiv de AF-P 18-55mm VR, corp Nikon D3500 camera Digital SLR, diagonală a display-ului de 3 inch, vizor cauciuc DK-25, acumulator Li-Ion EN-EL14a și un încărcător pentru acumulator MH-24.

Aparatul dispune de funcții precum: histograma, pictBridge, DCF (Design Rule for Camera File System și exif (Exchangeable Image File Format for Digital Still Cameras). Acesta cântărește aproximativ 365 g și are o dimensiune de 124 x 97 x 69.5 mm. Nikon D3500 realizează cele mai clare fotografii datorită rezoluției senzorului CMOS care este de 24.2 Mpx și dimensiunii senzorului de 23.5 x 15.6. Rezoluția imaginilor este destul de mare, formatul este JPEG ȘI NEF, și reușește să fotografieze 5 cadre pe secundă.

Camera video filmează full HD, înregistrarea audio este PCM liniar, însă din păcate, nu se poate conecta un microfon la aparat. În ciuda acestui fapt, cel mai bun aparat foto Nikon oferă posibilitatea utilizatorilor să se conecteze la el prin Bluetooth și cablu USB, având și spațiu pentru card SD, SDXC și SDHC. Pentru realizarea fotografiei, obiectivul oferă posibilitatea focalizării automate sau chiar manuale, iar blițul este încorporat, elimină efectul ochilor roșii și este automat. Iar, în cazul în care dorești să faci poze pe timp de noapte, acesta ajunge la sensibilitate ISO de 100 – 25600.

Cameră foto DSLR Canon EOS 800D

Cel mai bun aparat foto semiprofesional.

Review Canon EOS 800D

Acest aparat foto DSLR Canon EOS 800D vine cu dimensiunile 131 x 76.2 x 99.9 mm, o diagonală de 3 inch și cântărește 532 g. Senzorul CMOS are o dimensiune de 22.3 x 14.9 și rezoluția de 24.2 Mpx. Canon EOS 800D este cel mai bun aparat foto semiprofesional pentru începători, care oferă posibilitatea realizării peste 600 de cadre fără a se descărca bateria. Obiectivul camerei este Canon EF-S de 18-55mm, iar conexiunea se poate realiza prin USB, jack audio 3.5 mm și mini HDMI. Aparatul suportă card de memorie tip SD, SDXC, SDHC, vine cu bliț gata încorporat, iar sensibilitatea ISO este 100 – 25600 care se poate extinde la H: 51200.

Aparat foto DSLR Nikon D7500

Cel mai bun aparat foto profesional Nikon.

Review Nikon D7500

Nikon D7500 este unul dintre cele mai bune aparate foto pentru profesioniști. Pachetul conține cablu USB, curea, capac ocular, încărcător MH-25, vizor din cauciuc dk-28 și acumulator Li-ion EN-EL15A. Aparatul are funcția Touchscreen LCD, tipul vizorului este Optic SLR și are o autonomie a bateriei de peste 950 de cadre.

Este un aparat foto care cântărește 720 g, de dimensiunile 135.5 x 104 x 72.5 mm și cu rezoluția senzorului este 20.9 Mpx. Datorită performanței aparatului, acesta reușește să scoată poze la cea mai bună rezoluție și să facă 8 cadre/secundă.

Obiectivul care îl însoțește este Nikon F de 35 – 135mm cu focalizare automată sau manuală. Te poți conecta la aparat prin bluetooth, wi-fi, micro USB sau cititor de carduri. Are un obturator controlat electric de 30 – 1/8000s și care se declanșează automat la 2 secunde. Blițul este gata integrat, are și bliț extern la care te poți conecta prin wi-fi, control i-TTL și rază de acțiune 12 m. Sensibilitatea ISO este 100-51.200 și este dotat cu foarte multe efecte și setări predefinite.

Aparat foto mirrorless Sony Alpha A7 II

Review Sony Alpha A7 II

Aparatul foto Mirrorless Sony Alpha A7II este unul dintre cele mai bune aparate cu ecran rabatabil, o diagonală de 3 inch, dimensiune de 126.9 x 59.7 x 95.7 mm, care cântărește 559g. Aparatul vine împreună cu o curea de umăr, cablu alimentare, cablu micro USB, parasolar. Are o autonomie de peste 350 de cadre, reușește să reducă zgomotul, iar rezoluția lui este de 24.3 Mpx.

Acest aparat foto Sony filmează la o rezoluție Full HD, și are 117 puncte de focalizare, care se realizează automat. Aparatul este rezistent la praf și umiditate, iar rezoluția imaginilor este incredibil de bună. Cu funcția de urmărire AF/AE poți surprinde acțiunea instant cu fotografierea continuă de până la 10 cps.

Aparat foto DSLR Canon EOS 2000D

Păreri Canon EOS 2000D

Aparatul foto Canon EOS 2000D este cel mai ieftin aparat DSLR pentru începători. Aparatul este foarte bun, are sistem de curățare a prafului și stabilizator de imagine. Bateria este foarte bună, aparatul poate să facă peste 500 de cadre, este de dimensiunile 129 x 101.3 x 77.6 și cântărește 475 g. Acesta vine cu un obiectiv de 18-55mm DC III și rezoluție a senzorului de 24.1 Mpx. Aparatul poate surprinde 3 fotografii pe secundă, are focalizare automată și un zoom optic de 3x.

Conexiunea la aparat foto se poate face atât prin USB, cât și prin Wi-Fi, blițul este integrat având o rază de 4 m, iar sensibilitatea ISO se poate fixa între 100 și 6400. Este perfect aparatul dacă ești la început și nu dorești să investești foarte mult în aparatură.

Cameră foto digitală Canon IXUS 185

Review Canon IXUS 185

Dacă îți dorești un aparat foto pentru începători, dar care să fie compact, digital, atunci Canon IXUS 185 este cea mai bună variantă pentru tine. Aparatul foto de la Canon are ca dimensiune 95.2 x 22.1 x 54.3 mm și 126 g. Este perfect pentru persoanele care își doresc un aparat simplu, ieftin și raportul calitate-preț cel mai bun. Sensibilitatea ISO poate ajunge până la 1600, iar rezoluția senzorului este de 20 Mpx.

Rezoluția video este HD, iar zoom-ul optic este de 8x, iar cel digital de 4x. Conexiunea la acest aparat se poate realiza prin cablu USB, funcția wireless nu este disponibilă, iar bateria ține chiar și peste 210 cadre. Acest are funcția de autodeclanșator și fotografiere continuă, are și bliț încorporat, și oferă posibilitatea utilizatorilor să atașeze un bliț extern.

Aparat de fotografiat waterproof Olympus TG-6

Cel mai bun aparat foto waterproof și subacvatic potrivit pentru calatorii.

Review Olympus TG-6

Am ales cel mai bun aparat foto, subacvatic și care face poze deosebite sub apă. Este cel mai bun aparat foto waterproof care dispune de setări predefinite precum portret, peisaj, panoramă, noapte și macro și are funcții precum focalizare automată, rezistent la apă, rezistent la praf, rezistență la șocuri, detecția feței, reducere efect ochi roșii și rezistent la îngheț. Acesta are bliț intern, dar acceptă și compatibilitatea cu bliț extern precum FL‑36R, FL‑50R, FL‑300R, FL‑600R, FL‑700 WR sau FL‑900R, are stabilizator de imagine și o expunere de +/- 2 EV / 1/3 trepte. Diagonala display-ului este de 7.6 cm, se poate încărca cu acumulator, iar tipul bateriei este reîncărcabil.

Conexiunea se poate realiza prin wi-fi, USB sau micro HDMI. Aparatul foto are aproximativ 230 g și vine împreună cu o curea, o baterie, un adaptor și un cablu USB.

Aparat foto instant Fujifilm Instax Mini 11

Review Fujifilm Instax

Dacă ți-ai dorit mereu un aparat foto instant, atunci trebuie să știi că cel de la Fujifilm este printre cele mai bune și recomandate aparate leica existente pe piață. Aparatul scoate pozele instant pe o dimensiune de 62 x 46, iar viteza lui de printare este de 90 de secunde. Dimensiunile sunt de 121.2 x 107.6 x 67.3 mm și are aproximativ 293 g.

Lentila lui este retractabilă, diafragma f/60 și viteza obturator 1/2 – 1/250 s. Sensibilitatea ISO ajunge până la 800, are blițul integrat și funcționează pe bază de baterii AA (LR6). Aparatul foto instant Fujifilm Instax Mini 11 este perfect pentru a-l face cadou cuiva drag sau pentru sentimentul unic de a păstra ca amintire momentele unice ale vieții în câteva poze instant.

Aparat foto Single Use Kodak

Cel mai bun aparat foto pentru călătorii de unică folosintă.

Review Single Use Kodak

Aparatul foto Kodak este un aparat de unică folosință, care îți pune la dispoziție un singur film pe care încap 39 de cadre. Design-ul acestuia este compact și atractiv și sensibilitate ISO 800. Acesta este cel mai bun aparat foto pentru călătorii, ideal pentru locuri foarte bine luminate având o cameră analogică de unică folosință foarte ușor de folosit.

De ce am tinut cont

Tipuri

Există mai multe tipuri de aparat foto. Avem aparate foto compacte, bridge, compact system și DSLR-uri. De asemenea, ai posibilitatea să alegi aparate foto subacvatice sau aparate foto care scot poze instant.

Senzorii

Există două tipuri de senzori: CCD și CMOS. Majoritatea producătorilor preferă senzorul CMOS deoarece consumă mai puțină energie și asigură fotografii mai bune la lumină slabă. Aparatele foto compacte și bridge au senzori mai mici de tip ½.3, 1/1.7 sau 1 inch, în timp ce aparatele mirrorless și DSLR-urile au senzori mai mari de tip 1 inch, 4/3 mirrorless, APS-C sau full frame – DSLR.

Megapixeli

Numărul de megapixeli nu este relevant pentru calitatea imaginii. Rezoluția mare este bună pentru începători, deoarece aceștia își permit să mai decupeze imaginea sau să o modifice fără să scadă calitatea, dar în rest pentru simpla vizualizare pe PC sau un simplu print pentru o poză A6-A5-A4 sunt suficienți 10-12 megapixeli.

Sensibilitate ISO

Cu ajutorul sensibilității ISO poți să controlezi sensibilitatea senzorului la lumină. Pentru o vreme înnorată, e nevoie de o sensibilitate între 200-400, iar atunci când apune soarele și se face seară, e nevoie de o sensibilitate de la 800 până la 3200 ISO.

Timpul de expunere

Cel mai indicat este să achiziționezi un aparat cu timp de expunere cât mai mare, dar acesta se găsește doar la DSLR-uri și aparate foto profesionale. Cel mai mic indice de expunere este 1/4000 secunde și 1/500 secunde. Cel mai recomandat timp de expunere este 1/80-30 de secunde sau mai mare.

Obiectiv

De cele mai multe ori, obiectul aparatului contează mai mult decât aparatul în sine. Există obiective de mai multe tipuri, în funcție de ce ai tu nevoie. Pentru o claritate mai bună a fotografiei, este recomandat să începi cu un obiectiv pentru peisaje de 18-55 mm și unul mai lung pentru a apropia un subiect.

Funcții

Pentru a alege cel mai bun aparat foto pentru tine, fie că ești începător sau profesionist, atrage atenția la câteva funcții de bază, precum sunt:

Zoom

Există două tipuri de zoom-uri: zoom optic și zoom digital. Zoom-ul digital de obicei scade calitatea imaginii, așa că nu este un lucru relevant de comparat, în schimb un zoom optic ar putea să facă diferența. De obicei un obiectiv de 18-200 mm, are un zoom de 11x.

Focus

Atunci când vorbim de focalizare, trebuie să știm că aceasta poate fi manuală sau automată. Focalizarea automată se dorește a fi rapidă și bună, însă de cele mai multe ori la lumină slabă nu reușește să facă cele mai reușite fotografii în special dacă aparatul foto DSLR a fost puțin mai ieftin. În aceste cazuri, intervine focalizarea manuală de care are nevoie un aparat foto.

Video

Pentru un clip video reușit, ai nevoie ca aparatul foto să filmeze la capacitate HD sau chiar full HD. Aparatele mai noi pot să filmeze în format XAVC S sau 4 K, însă aceste aparate au nevoie de carduri foarte rapide și scumpe.

Stabilizarea imaginii

Stabilizarea imaginii ajută atunci când se folosesc timpi de expunere mai mari pentru a reușii să fotografiezi cea mai clară și calitativă poză, iar în caz contrar, poți să apelezi la un trepied. Stabilizarea este importantă atunci când avem aparate foto cu obiective care au zoom-ul mai mare.

Baterie

Bateria diferă în funcție de mărimea aparatului și de calitatea acestuia. În general o baterie acceptabilă, ar trebui să țină până la 300-400 de cadre, o baterie bună peste 500 de cadre, iar o baterie foarte bună duce până la peste 1100 de cadre.

Card de memorie

Capacitatea cardului ar trebui să fie de minim 8 GB pentru a putea face filmări full HD și ar trebui să fie rapid cu o clasă de viteză 10.

Preț

Există aparate de la 50 de lei până la sute de lei. Trebuie să studiezi, să vezi exact ce ai nevoie și să îți stabilești tu un buget pe care îl poți investi într-un aparat foto de calitate. Cu cât e mai scump, cu atât e mai bun. Un aparat foto DSLR pentru începători pornește de la 2000 de lei, în timp ce unul compact, de calitate, pornește de la 600 de lei. Aparatele foto instant sunt cele mai ieftine, pornesc de la 300 de lei.

Intrebari frecvente

Ce înseamnă aparat foto DSLR?

Aparatul foto DSLR are senzor mare, se pot schimba obiectivele și are un control manual avansat. Este potrivit atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

La ce să te uiți când cumperi un aparat foto?

Atunci când vrei să achiziționezi un aparat foto perfect din toate punctele de vedere, atrage atenția la următorii indicii de bază:

  • Senzori;
  • Megapixeli;
  • Sensibilitate ISO;
  • Timpul de expunere;
  • Zoom;
  • Obiectiv;
  • Focus;
  • Baterie.

Câte cadre are un aparat foto?

Aparatele foto sunt limitate de cardul de memorie pe care îl introduci, prin urmare cu cât este mai mare memoria cardului, cu atât mai multe cadre vei putea să scoți. Dacă este aparat foto tip instant vei putea scoate 10 cadre, iar dacă aparatul foto este de unică folosință poate scoate doar 39 de cadre.

Cât costă un aparat foto profesional?

Prețul unui aparat foto profesional începe de la 4.899 de lei.

Ce înseamnă ISO la camera foto?

ISO reprezintă un triunghi de expunere care presupune sensibilitatea la lumină, deschiderea diafragmei și timpul de expunere.

Ce înseamnă HDR la camera foto?

Folosind opțiune HDR poți ilumina detaliile cele mai întunecate care apar în fotografie.

Ce înseamnă aparat foto mirrorless și bridge?

Cele mai bune aparate foto mirrorless sau bridge reprezintă o combinație între aparatele foto compacte si DSLR-uri. Ca și greutate și mărime le depășesc pe cele compacte, dar sunt mai ușoare decât DSLR-urile. Au avantajul de a putea schimba obiectivele oricând dorești.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune aparate foto, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply