Skip to main content
Electronice

Top 5 cele mai bune telefoane pentru seniori

15 februarie 20232 Comments

Telefoanele sunt o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi și ne ajută să ținem legătura cu cei dragi. Bunicii noștri nefiind familiarizați cu noile tehnologii, se adaptează foarte greu și evită să aibă contactul cu acestea. Este chiar un lucru descurajant pentru ei, deoarece nu se prea descurcă, iar vârsta pe care o au nu este vârsta ideală de a avea capacitatea și răbdarea necesară pentru a ține pasul cu tot ce e nou.

Aceștia se confruntă de cele mai multe ori cu deficiență de vedere sau de mobilitate și se întâmplă pur și simplu să nu dorească să folosească pentru altceva telefonul în afară de apeluri telefonice sau SMS-uri. Și atunci, vestea bună este că în ciuda noilor modele de telefoane, încă există telefoane făcute special pentru seniorii noștri, care să-i ajute să folosească telefonul la strictul necesar în cel mai simplu și util mod. Aceste telefoane au taste mari, afișează caractere mari și foarte ușor de citit și sunt foarte rezistente.

Top 5 cele mai bune telefoane pentru seniori

Telefon pentru seniori cu taste Nokia 105

De ce am ales acest telefon cu taste Nokia 105

Telefoanele Nokia au cele mai bune recenzii de când e lumea și pământul. Mulți dintre seniorii noștri sunt obișnuiți cu telefoanele Nokia care sunt de cea mai bună calitate.

Telefonul mobil Nokia 105 este unul dintre cele mai populare și cele mai bune telefoane mobile pentru seniori care există pe piață în momentul de față. Telefonul are Dual SIM, tehnologie 2G, are funcția RO-alert și are doar 73 gr. De asemenea, acesta are mufa Jack și spațiu pentru o cartelă micro USB. Capacitatea bateriei este de 800 mAh, dar pentru acest telefon, bateria ține chiar și 5-7 zile. Este unul dintre cele mai bune telefoane Nokia pentru seniori, datorită tastelor mari și accentuate.

Telefon mobil pentru varstnici MaxCom Comfort MM721

Cel mai bun telefon pentru bătrâni.

De ce am ales acest telefon MaxCom MM721

Telefonul mobil pentru bătrâni MaxCom MM721 este un telefon clasic, care vine cu încărcător și suport pentru telefon. Acesta este foarte ușor de folosit și are un ecran și caractere mari. Cel mai bun telefon pentru seniori dispune de mufă Jack și spațiu pentru cartelă micro SD. Rezoluția pixelilor este de 176 x 220, iar rezoluția camerei principale este de 2 MP Standard. De asemenea, raportul calitate preț este excelent.

Telefon flip pentru bunici Alcatel 2053D DS

Cel mai bun telefon pentru seniori cu clapetă.

De ce am ales acest telefon Alcatel 2053D DS

Cel mai bun telefon pentru seniori poate fi un telefon mobil de la Alcatel. Telefonul Alcatel 2053D DS pentru seniori este un telefon cu clapetă, foarte ușor de folosit.

Telefonul are funcția Dual SIM, iar spațiul pentru cartelă este MicroSD. Acesta are tehnologie 2G, conectivitate Bluetooth și GPS. Memoria internă și cea externă este de de 4 MB, are card de memorie MicroSD, mufă Jack și o rezoluție la camera principală de 0.3 MP Standard.

Bateria telefonului ține destul de mult, are 970 mAh și este foarte ușor de folosit pentru seniori. Se răspunde deschizând clapeta și se poate încheia apelul atunci când se închide clapeta. Seniorii nu mai trebuie să se complice cu butoanele atunci când vor să răspundă la apeluri.

Cel mai bun telefon pentru seniori cu clapetă este Alcatel 2053D DS datorită ușurinței modului de utilizare și raportutului calitate de preț.

Telefon mobil pentru batrani Alcatel 1C 3G

Cel mai bun telefon pentru vârstnici.

De ce am ales acest telefon Alcatel 1C

Telefonul pentru vârstnici Alcatel 1C este cel mai bun telefon touchscreen pentru seniori care vine cu o baterie de 2000 mAh și cu 2 camere foto: una principală și una frontală. Caracteristicile camerei sunt: autofocus, geo-tagging, detecția feței, panorama și HDR, iar ambele camere au 5MP Standard. Telefonul este Dual SIM, are o frecvență de 1.3 GHz, suportă atât tehnologia 2G, cât și 3G, iar în ceea ce privește conectivitatea, acesta are Wi-fi, GPS și versiunea Bluetooth 4.2.

Pachetul vine cu telefon, încărcător și căști, dimensiunea telefonului este de 136.6 x 65.3 x 9.95 mm și cântărește doar 148 g. Memoria internă este de 8GB, iar memoria RAM are 1GB și acceptă card de memorie MicroSD, MicroSDXC și MicroSDHC. Este perfect pentru persoanele mai în vârstă care reușesc să stăpânească un telefon cu Android.

Se pot instala aplicații precum YouTube sau Whatsapp, iar astfel comunicarea cu cei dragi nu va mai fi o problemă în special pe timp de pandemie. Se pot face apeluri video și se poate lua legătura cu are persoane și prin internet.

Telefon mobil pentru seniori Xiaomi Redmi 9C NFC

Cel mai bun telefon pentru seniori cu tehnologie 4G.

De ce am ales acest telefon Xiaomi Redmi 9C NFC

Xiaomi vine cu unul dintre cele mai bune telefoane pentru seniorii care își doresc ceva mai mult de la un telefon decât niște simple apeluri și SMS-uri. Telefonul mobil Xiaomi Redmi 9C NFC este Dual SIM, are sistemul de Android 10, model de procesor MediaTek Helio G35, cu frecvența 2.3 GHz și tehnologii până la 4G. Conexiunea se poate face atât prin Wi-Fi, cât și prin Bluetooth, NFC sau GPS. Acesta are senzori de amprentă, accelerometru, recunoaștere facială, proximitate și senzor de lumină.

Are o dimensiune de 77 x 164.9 x 9 mm și cântărește aproximativ 200 g. Memoria internă a telefonului este de 32 GB, memorie de 2 RAM și un spațiu pentru card MicroSDXC. Versiunea Bluetooth este de 5.0, rezoluția camerei principale de MP Wide, 2 MP Depth și rezoluția camerei frontale de 5 Mpx. Se poate filma full HD și camera foto cu funcțiile de auto focus, panorama și HDR. Telefonul are o capacitate a bateriei de 5000 mAh și este perfect pentru seniorii care sunt curioși de noua tehnologie și vor să mențină legătura cât mai strânsă cu cei dragi.

De ce am tinut cont

Tip

Există mai multe tipuri de telefoane pentru seniori. Există telefoane clasice (cu ecran și butoane mari), telefoane cu clapetă sau telefoanele cu touchscreen, dar care au un sistem de operare ușor de folosit pentru seniori.

Sistem de operare

Atunci când alegem cel mai bun telefon pentru bătrâni trebuie să ne asigurăm că telefonul este ușor de folosit. Ce înseamnă acest lucru? Sistemul de operare trebuie să fie foarte accesibil pentru seniori, cu caractere mari și comenzile telefonului să fie foarte accesibile, indiferent că vorbim de un telefon clasic sau un telefon cu touchscreen.

Baterie

Un telefon mobil foarte bun, este un telefon care are o baterie rezistentă. Bateria ar trebui să țină cel puțin 3 zile, prin urmare ne orientăm la o baterie de cel puțin 700 mAh atunci când vorbim de telefoanele clasice, și de o baterie de 2000 mAh atunci când alegem un telefon cu touchscreen.

Semnal

Semnalul telefonului este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim de cel mai bun telefon mobil pentru seniori. Semnalul 3G este cel mai important de urmărit la un telefon atunci când îl achiziționăm, deoarece unele rețele nu mai funcționează cu 2G, iar dacă capacitatea telefonului permite, în special celor cu touchscreen, trebuie achiziționat un telefon cu semnal 4G.

Intrebari frecvente

La ce trebuie să fiu atent atunci când cumpăr un telefon mobil pentru seniori?

Atunci când te gândești să achiziționezi un telefon pentru seniori, pune-te în locul acestuia și gândește-te de ce anume ar avea nevoie pentru a putea opera ușor cu telefonul. În general aceștia utilizează telefoanele mai mult pentru apeluri, decât pentru Internet, astfel atrage atenția la aceste detalii de bază:

 • Semnal bun 2G/3G/4G;
 • Baterie de cel puțin 700 mAh;
 • Telefon cu ecran, butoane și caractere mari.

Cât trebuie să țină bateria?

Cel puțin 3 zile, e nevoie de o baterie de minim 700 mAh.

Care este cea mai bună rețea pentru telefonul de seniori?

Digi este una dintre rețelele care nu prind mereu conexiunea 2G, în rest se poate utiliza orice rețea pentru telefonul mobil de seniori.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune telefoane pentru seniori, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion 2 Comments

 • Jean Valjan spune:

  Vorbim de telefoane pentru seniori???
  Ce caută telefoane Smart aici ?
  Cine a scris acest articol este IDIOT.

  • Echipa Gardianul.ro spune:

   Buna ziua,
   Am primit cereri sa adaugam în top-ul nostru și telefoane SMART pentru seniorii care isi doresc sa efectueze apeluri video pe Facebook sau what’s app pentru cei ce au copii, nepoții la distanță. Am încercăm să introducem în top-ul nostru cele mai bune telefoane, sa oferim și o varietate mai mare, pentru a mulțumi un număr mai mare de oameni. Telefoanele Smart au fost alese exact după dorințele seniorilor, sa fie telefoane cu camera și sa tina bateria mult timp.

   Multumim de compliment si feedback.
   Va dorim o viață minunată.

Leave a Reply