Skip to main content
Electronice

Cele mai bune casti wireless cu bluetooth

15 februarie 2023No Comments

Castile fara fir se conecteaza la un dispozitiv inteligent (smartphone, tableta, calculator etc.) utilizand, de obicei, functiile Bluetooth sau NFC (Near Field Communication). Astfel, poti asculta muzica sau poti avea parte de conversatii audio si video intr-un mod confortabil, fara a folosi cabluri.

Top 5 cele mai bune casti bluetooth

Sony Extra Bass

Cele mai bune casti wireless In Ear pentru bass.

De ce am ales Sony WF-XB700B

Extra Bass WF-XB700B sunt cele mai bune casti In Ear Bluetooth de la Sony. Datorita rezistentei la apa si fixarii precise, pot if folosite si in conditii de umiditate sau in tipul activitatilor sportive. Conversatiile pot fi purtate prin intermediul microfonului incorporat si castile pot fi conectate la asistentul vocal al smartphone-ului. Autonomia bateriei este de 18 ore si greutatea castilor este de 16 grame.

Apple AirPods Pro

De ce am ales Apple AirPods Pro

Castile Apple AirPods Pro au functie de anulare a zgomotului exterior (Noise Cancelling) care detecteaza sunetele ambiante si le contracareaza cu un anti-zgomot inainte ca utilizatorul sa le auda. Totodata, prin activarea modului “Transparenta”, patrunderea sunetului este permisa pentru a putea interactiona cu mediul exterior.

In pachet sunt incluse 3 adaptoare auriculare siliconate care au dimensiuni diferite: mari, medii si mici. In plus, caseta de incarcare wireless poate mentine castile incarcate pana la 24 de ore cu mai multe incarcari suplimentare in caseta.

Beats Powerbeats PRO

De ce am ales Beats Powerbeats PRO

Castile In Ear Beats Powerbeats PRO prezinta rezistenta la apa si au prinderi sigure de ureche pentru a putea practica si cele mai solicitante sporturi. Cu ajutorul casetei de incarcare poti folosi castile timp de 24 de ore cu incarcari suplimentare. O incarcare de 5 minute va oferi 1.5 ore de ascultare. Dimensiunile sunt reduse si exista o gama variata de culori disponibile: albastru, galben, verde, negru, bej si roz.

BOSE 700 Noise Cancelling

Cele mai bune casti wireless over ear pentru muzica.

De ce am ales BOSE 700 Noise Cancelling

Castile wireless BOSE 700 Noise Cancelling au un sistem cu patru microfoane incorporate care vor prelua si vor izola vocea in timpul convorbirilor. Nivelul de anulare a zgomotului poate fi personalizat cu 11 trepte in functie de nevoi si preferinte.

Asistentul vocal poate fi activat prin apasarea unui buton pe casca dreapta, iar pentru pornirea modului Conversatie, sunetul poate fi intrerupt prin apasarea unui buton pentru a avea conversatii rapide cu cei din jur.

Bang & Olufsen Beoplay

Cele mai bune casti bluetooth Over Ear cu autonomie mare.

De ce am ales Bang&Olufsen Beoplay H9

Castile Over Ear Bang&Olufsen Beoplay H9 3rd Gen ofera o redare a sunetului calitativa si anuleaza toate zgomotele de fundal. O data cu activare modului Transparent, sunetele externe pot fi auzite, fiind o functie deosebit de utila pentru a auzi traficul sau pentru a purta conversatii cu persoanele din jur. Castile sunt realizate din piele organica si spuma, oferind un grad ridicat de confort.

De ce am tinut cont

Tipuri de casti

In Ear

Castile In Ear se introduc in canalul urechii, au dimensiuni reduse, prezinta un sistem bun de fixare si izoleaza mai bine sunetul decat cele On Ear. Cu toate acestea, sunt persoane care le considera inconfortabile.

On Ear

Acestea au un design clasic si sunt fixate pe pavilionul urechii. Permit patrunderea sunetului ambiental si sunt utile in special in zonele aglomerate deoarece utilizatorul va putea auzi daca se apropie un pericol. Pe de alta parte, nu sunt cele mai potrivite pentru persoanele care doresc sa izoleze complet zgomotul exterior.

Over Ear

Cele mai bune casti de gaming wireless sunt cele Over Ear care acopera in totalitate urechile si izoleaza foarte bine zgomotul ambiental. Sunt confortabile si redau sunetul excelent.

Bone Conduction

Tehnologia cu conductie prin os transmite sunetul prin mici vibratii la nivelul osului temporal, spre nervul auditiv. Aceste casti se plaseaza de-asupra urechii si nu izoleaza deloc sunetele din exterior. Sunt indicate in special pentru activitatile in aer liber.

Conectivitate

Modul in care se face conectarea intre casti si dispozitiv este relevant deoarece aparatul de pe care se reda continutul audio trebuie sa includa functia utilizata de casti. Astfel, cele mai intalnite variante sunt Bluetooth, NFC si transmitator separat.

Functia Bluetooth este cea mai populara. Aceste modele sunt considerate cele mai bune casti wireless pentru telefon deoarece majoritatea smartphone-urilor detin functia Bluetooth. In acelasi timp, exista si tablete, console si laptopuri care pot transmite audio prin Bluetooth. Conectarea cu castile se face in doar cateva secunde si raza de acoperire este de pana la 10 metri fata de sursa.

Tehnologia NFC permite castilor sa se conecteze la device cu o singura atingere intre cele doua obiecte si raza de actiune este de aproximativ 10 metri. Pe de alta parte, nu toate dispozitivele moderne au aceasta functie.

Prin intermediul unui transmitator separat, castile pot fi conectate la calculator, televizor, laptop etc. Acest transmitator va fi legat la o sursa de alimentare si permite o distanta de functionare de pana la 30 de metri.

Scop

Pentru alergat, alpinism, ciclism sau alte activitati in aer liber, cele mai potrivite sunt castile On Ear sau In Ear cu nivel scazut de izolare a sunetului. Acestea nu anuleaza complet zgomotele de fundal si utilizatorul se poate feri de eventualele pericole de pe traseu (masini, tramvai, persoane, animale etc.). Daca ai nevoie de cele mai bune casti wireless pentru sport, confortul este de asemenea important deoarece castile care nu se fixeaza bine pot cadea. Exista si modele care leaga cele doua casti printr-un fir de siguranta sau care au suporturi pentru urechi.

Pentru muzica si filme se folosesc de obicei castile care se introduc in canalul auditiv (In Ear) si care vor izola foarte bine sunetele ambiante pentru ca utilizatorul sa nu fie distras.

Pentru gaming si DJ se recomanda castile Over Ear care vor reda cea mai buna experienta auditiva. Pot fi gasite modele atractive cu cromatica specifica.

Autonomie

Castile fara fir trebuie sa fie incarcate pentru a functiona, iar autonomia bateriei difera in functie de model. Exista casti wireless cu o autonimie de 6 – 8 ore si sunt potrivite pentru utilizarea ocazionala. Pentru folosirea frecventa, bateria trebuie sa aiba o autonomie de cel putin 10 ore, iar pentru gaming pot fi alese si casti cu o durata a bateriei de peste 20 de ore. Totusi, timpul necesar pentru incarcare in cazul castilor cu autonomie mare ar putea sa fie mai indelungat.

Functii si caracteristici

  • Microfonul este esential in cazul convorbirilor;
  • Volumul sunetului poate fi setat prin intermediul butoanelor de volum ale castilor;
  • Castile rezistente la apa sunt ideale pentru sala (rezista la transpiratie), ploaie sau zilele la piscina;
  • Frecventa de raspuns se masoara in Hertz (Hz) si ofera posibilitatea utilizatorului de a asculta atat sunetele joase, cat si cele inalte;
  • Functia Conversatie opreste temporar sunetul pentru ca utilizatorul sa poata purta o scurta conversatie cu persoanele din jur;
  • Prin activarea modului Transparent pot fi auzite sunetele exterioare fara dificultati;
  • Functia Noise Cancelling (anularea zgomotului) va izola aproape complet sunetele ambiante pentru o experienta auditiva imersiva.

Intrebari frecvente

Ce inseamna casti wireless?

Castile wireless sunt dispozitive fara fir care se conecteaza la un device inteligent (telefon, tableta etc.) pentru a reda continut audio.

Care sunt cele mai bune casti bluetooth?

Castile Bluetooth bune sunt confortabile, se conecteaza rapid, au o fixare optima si o autonomie a bateriei mare (peste 10 ore).

Printre cele mai bune casti Bluetooth se numara: Bose Noise Cancelling Headphones 700, Sony WF-1000XM3 True Wireless Earbuds, Apple AirPods Pro, Sennheiser Momentum True Wireless 2, Bang & Olufsen Beoplay, Jabra Elite etc.

Ce casti wireless sa cumpar?

Poti achizitiona cele mai bune casti wireless luand in considerare tipul de casti (In Ear, On Ear, Over Ear sau Bone Conduction), conectivitatea (Bluetooth, NFC etc.), scopul (activitati sportive, mixare audio, gaming etc.), autonomia bateriei si posibilele functii si caracteristici suplimentare (microfon, butoane de volum, rezistenta la apa etc.).

Cum conectezi casti wireless la PS4?

Modalitatea de conectare a castilor wireless la PS4 variaza in functie de modelul castilor. De obicei, primul pas este pornirea castilor. Se acceseaza meniul Setari (Settings) din cadrul consolei, dupa care optiunea Dispozitive (Devices). Se selecteaza Dispozitive Bluetooth (Bluetooth Devices) si daca setul de casti este in Modul de asociere (Pairing Mode), acestea vor aparea in lista de dispozitive detectate. Se selecteaza castile si exista posibilitatea inregistrarii castilor in memoria consolei.

Cum conectez casti wireless/bluetooth la laptop?

Conectarea castilor fara fir la laptop variaza in functie de sistemul de operare instalat pe laptop si de modelul de casti.

In general, pentru conectare prin Bluetooth pentru Windows, castile trebuie sa fie pornite si se acceseaza meniul Bluetooth (Bluetooth & Other Devices) din laptop. Se alege optiunea “Adauga dispozitiv Bluetooth” in laptop si se cauta dispozitivele din apropiere. In continuare, se selecteaza castile dintre dispozitivele gasite.

Cum conectez casti bluetooth la PC?

Conectarea castilor Bluetooth la PC difera in functie de sistemul de operare instalat pe calculator si modelul de casti. Pentru Windows, se acceseaza meniul “Start”, “Setari” si “Bluetooth si alte dispozitive”. In continuare, se alege optiunea “Adaugare dispozitiv Bluetooth nou” dupa ce castile sunt pornite. Se cauta device-urile din apropiere si se selecteaza castile din lista de dispozitive gasite.

Cum conectez casti bluetooth la windows?

Se acceseaza meniul Bluetooth care poate fi gasit in setarile calculatorului sau prin utilizarea functiei de cautare. In continuare, se pornesc castile si se selecteaza “Adauga dispozitive Bluetooth” (Add Bluetooth or other Devices) din panoul “Bluetooth si alte dispozitive” (Bluetooth & Other Devices). Sistemul va cauta dispozitivele bluetooth disponibile in apropiere. La final, poti alege castile si conectarea se va efectua.

Cum conectezi casti bluetooth la telefon?

Modalitatea de conectare a castilor la telefon va fi diferita in functie de modelul de telefon, tipul de conectare (Bluetooth sau NFC) si sistemul de operare al smartphone-ului (iOS, Android, Microsoft etc.).

Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS primul pas este pornirea castilor, dupa care functia Bluetooth este activata in telefon prin glisarea in partea de sus sau in partea de jos a ecranului (in functie de model). Se acceseaza meniul “Setari”, dupa care meniul “Bluetooth”. Va aparea o lista de dispozitive Bluetooth disponibile in apropiere si castile pot fi selectate. Dupa prima conectare, de obicei, conectarile ulterioare se efectueaza automat prin pornirea functiei Bluetooth si activarea castilor.

In cazul sistemului de operare Android, pentru conectare Bluetooth, castile se pornesc si se acceseaza meniul “Setari”, dupa care meniul “Conexiuni’. Functia Bluetooth se porneste prin activarea butonului din dreptul acesteia. Se acceseaza meniul Bluetooth si va aparea o lista cu dispozitivele disponibile in apropiere. Se aleg castile din aceasta lista.

Cum alegi casti bluetooth?

Poti alege cela mai potrivite casti Bluetooth pentru nevoile tale in functie de tipul de conectivitate (Bluetooth, NFC etc.), scop (sport, muzica, gaming, convorbiri telefonice etc.), autonomia bateriei (6 – 30 de ore), tipul de casti (In Ear, On Ear, Over Ear sau Bone Conduction) si posibilele functii si caracteristici extra (asistent virtual, Noise Cancelling, rezistenta la umiditate si altele).

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply