Skip to main content
Electronice

Top 10 cele mai bune televizoare led, 4k sau smart

15 februarie 2023No Comments

Televizorul este un obiect care nu trebuie să lipsească din casa ta, datorită avantajelor de relaxare pe care le oferă. În prezent, este foarte dificil să alegi un televizor, din cauza varietății exagerat de mari. Astfel, cu siguranță, ai nevoie de câteva sfaturi după care să te conduci atunci când te decizi să procuri un produs sau altul, fără a da greș.

Cel mai bun televizor este modelul care oferă o imagine clară și un sunet bogat, acestea sunt principalele aspecte după care trebuie să te conduci. Astfel, optează pentru un televizor smart, cu tehnologia LED, OLED sau QLED, cu rezoluția Full HD, 4K Ultra HD sau 8K și fii atent la diagonala panoului.

Cu un televizor bun, serile în familie sau alături de prieteni vor fi mult mai distractive.

Top 10 cele mai bune televizoare

Televizor Philips Ambilight

Cel mai bun televizor led, Android.

De ce am ales acest televizor Philips Ambilight

Televizorul Philips Smart Mini Led este un produs extraordinar pentru iubitorii de imagine și de sunet clar, care vor să investească în cea mai bună calitate. Cu acest televizor, culorile devin vibrante, iar sunetul bogat, ceea ce oferă o deosebită plăcere în timpul filmului sau a jocului.

Marginile televizorului sunt dotate cu LED-uri inteligente, care reacționează la ceea ce se întâmplă pe ecran și își schimbă culoarea pentru o experiență și mai captivantă. Difuzoarele acestuia sunt foarte puternice, iar tweeter-ul, montat pe centru, transmite o voce clară pe tot parcursul vizionării. Toate acestea în comun fac experiența mult mai realistă.

Televizorul acceptă și comenzile vocale, cu Alexa, această funcție reduce considerabil timpul de căutare. Este un televizor wireless, care se poate conecta atât prin Wi-Fi, cât și prin Bluetooth.

Televizor led Samsung Smart

Cel mai bun televizor Full HD de 80 cm.

De ce am ales acest televizor Samsung Smart

Poate fi considerat unul dintre cele mai bune televizoare, comercializat de Samsung, cu un raport calitate preț excepțional. Este ideal pentru persoanele pasionate de filme care-și doresc să vadă producțiile preferate pe un televizor Full HD.

Cu ajutorul tehnologiei moderne folosite pentru obținerea acestui televizor, vei descoperi cât de clare pot fi imaginile și culorile, la un preț avantajos.

În plus, ai mai multe opțiuni cu ajutorul cărora te poți conecta la televizorul tău inteligent. Poți conecta cu ușurință televizorul la Wi-Fi, iar comenzile pot fi preluate de telecomandă, cât și de telefon, prin aplicația SmartThings. De asemenea, dacă ești iubitor de jocuri, poți reda jocul tău preferat de pe PC, pe ecranul mare al televizorului.

Televizor 4K LG Smart

Cel mai bun televizor 4K, Oled Smart.

De ce am ales acest televizor LG Smart

Televizorul LG Smart este dotat cu unele dintre cele mai bune tehnologii, concepute pentru imagini și sunete calitative. Una dintre acestea este OLED, care oferă cele mai frumoase și naturale culori, iar negrul este cel mai negru. În panoul 4K sunt peste 8 milioane de pixeli și fiecare generează lumina și culoarea proprie, astfel oferă o imagine foarte aproape de realitate.

Procesorul Alpha 7 este inteligent, responsabil de toate tehnologiile de imagine și afișează cele mai bune nuanțe. Acesta reduce considerabil și sunetul de imagine, astfel sunetul rămâne clar. Panoul este de cea mai bună calitate, iar filmele sau jocurile devin o adevărată plăcere. Datorită rezoluției 4K Ultra HD, panoul rămâne același, chiar dacă în cameră pătrund razele soarelui.

Un detaliu deosebit al acestui televizor este telecomanda ,,magică”. Cu ajutorul ei, vei putea controla vocal toată activitatea de pe televizor.

Televizor Smart Sony 8K

Cel mai bun televizor led, 8K, cu Wi-Fi.

De ce am ales acest televizor Sony 8K

Televizorul de la Sony, Bravia XR, a apărut în 2021, cu o mulțime de funcționalității și tehnologii inteligente, care te vor face să te simți în fiecare zi ca la cinema. Este primul televizor, din întreaga lume, dotat cu inteligență cognitivă, care duce imaginea și sunetul la un alt nivel, iar fiecare experiență devine mult mai realistă.

Datorită tehnologiei 8K, panoul ilustrează imaginile așa cum le vedem în realitate. Aceasta identifică punctul focal principal din scenă și scoate în evidență fiecare detaliu al subiectului, pentru a deveni cât mai realist. Pentru o și mai bună experiență, sunetul este transmis atât orizontal, cât și vertical.

Televizorul acceptă și sesizează cu rapiditate comenzile vocale. De asemenea, poți folosi pentru control smartphone-ul, fie iOS sau Android.

Televizor ieftin auto portabil

Cel mai bun televizor auto HD, mic și ieftin.

De ce am ales acest televizor auto portabil

Acest model de televizor este potrivit persoanelor care își petrec majoritate timpului în mașină, pentru cei care au barcă sau celor care iubesc să facă camping. Nu este un simplu televizor, este de fapt un kit de televiziune, în care este inclusă antena și telecomanda.
Emisia se realizează doar pe teritoriul României, astfel aveți acces la următoarele canale: TVR 1, TVR HD, TVR 2, TVR 3 etc. Televizorul are încorporat un tuner – DTV, DVBC, DVB-T2.
De asemnea, televizorul are spațiu pentru USB stick, astfel veți putea viziona filmele voastre preferate, în caz că semnalul pentru canale va fi rău. Antena televizorului este realizată în totalitate din aluminiu, iar cablul are 15 m.

Televizor cu ecran curbat LG

Cel mai bun televizor alb, cu ecran curbat, HD.

De ce am ales acest televizor cu ecran curbat

Televizorul este fabricat de brandul LG, care foarte rar își dezamăgește clienții. Acest model este creat cu o deosebită atenție la detalii. Este dotat cu o funcție foarte interesantă, poate fi transformat din televizor, în monitor pentru lucru, gaming ș.a., astfel devine un produs doi în unu.

Datorită rezoluției HD oferă o imagine clară și culori frumoase. Indiferent în ce poziție te-ai afla, verticală sau orizontală, imaginea va avea aceeași proiecție. Acesta este un detaliu foarte important, luând în considerare prețul foarte accesibil al televizorului.

Televizorul este dotat cu câteva tehnologii importante, care îți va face interesantă fiecare activitate. Pornind funcția Cinema Mode, vei primi o plăcere vizuală nemaipomenită de la filme. Iar, dacă iubești jocurile, ai posibilitatea de a stabiliza negrul și poți activa modul Dynamic Action Sync pentru o rapiditate mai bună.

Televizor Samsung de 200 cm

Cel mai bun televizor smart de 200 cm, mare.

De ce am ales acest televizor Smart de la Samsung

Televizorul Smart, de la Samsung, este de dimensiuni mari, cu diagonala display-ului de 207 cm. Este un produs apărut anul trecut, 2020, creat după cele mai inovatoare caracteristici. Calitatea imaginii este 4K Ultra HD, astfel culorile devin optimizate și foarte accentuate.
Acesta poate fi considerat nu doar un simplu televizor, datorită lipsei ,,marginilor” ți se crează impresia că te afli într-un cinematograf. Cu alte cuvinte, întreaga imagine este extinsă pe tot ecranul.
Televizorul are sistemul de operare Tizen, dezvoltat chiar de Samsung. Din acest motiv, televizorul devine mult mai flexibil, compatibil cu aplicațiile mobile și poate suporta HTML5, CSS, JavaScript.

Televizor suspendat mare Samsung

Cel mai bun televizor 4K de tip tablou.

De ce am ales acest televizor suspendat Samsung

Acest model de televizor este deosebit, un adevărat obiect de artă, care vă înfrumuseța camera. Televizorul cu siguranță va fi îndrăgit de iubitorii de picturi sau fotografii pe perete. Deoarece, acesta poate fi utilizat pe post de tablou, datorită formei corespunzătoare, iar proiectând imaginea preferată, chiar se transformă în ceva deosebit.
Acest detaliu va oferi viață oricărei încăperi. Pentru a reda și mai bine efectul de tablou, poți achiziționa separat rame.

Pe lângă faptul că este foarte subțire, televizorul este și foarte ușor, cântărește aproximativ 20 kg. Imaginea redată este foarte clară, cu o gamă de culori accentuate, datorită rezoluției 4K Ultra HD.

Televizor resigilat Allview

Cel mai bun televizor LED resigilat de la Allview.

De ce am ales acest televizor resigilat Allview

Un televizor resigilat, este la fel un produs nou, însă care a fost despachetat pentru a fi fotografiat sau testat. Din acest motiv, atunci când vedeți un produs resigilat, cumpărați-l cu încredere.
Acest televizor Allview, resigilat, primește comenzile vocale pentru ca tu să poți găsi cât mai rapid lucrul căutat. Iar, datorită funcției Touchless poți, cu ajutorul vocii să pornești/oprești televizorul, poți schimba canalele sau poți modifica sunetul.
Are un design minimalist, este foarte simplu în exterior, cu accent pe framele metalice. Iar, datorită conceptului ,,Infinity Display”, imaginea proiectată pe ecran este nemărginită.

Televizor Star-Light Full HD

Cel mai bun televizor led, smart, de 100 cm.

De ce am ales acest televizor Star-Light Full HD

Televizorul de la Star-Light este un model de televizor smart ieftin, care își îndeplinește cu brio funcționalitățile. Având în vedere prețul televizorului, anumite dezavantaje ale televizorului pot fi trecute cu vederea.

Este un Smart TV, în care pot fi instalate cele mai importante aplicații, precum: Youtube, Netflix, HBO. Puteți transforma acest televizor într-un monitor doar conectând un mouse și o tastatură wireless.

Datorită tehnologiei LED, imaginile sunt redate clar, într-o gamă colorată diversă, pe placul tău. Este un televizor perfect pentru serile de fotbal, acesta poate fi instalat și pe perete, pentru o comoditate mai mare.

De ce am tinut cont

Tipuri

Atunci când îți dorești să procuri cel mai bun televizor Smart, este foarte important să analizezi toate tipurile de televizoare. Acestea se diferențiază după:

Tipul de tehnologie

Pe lângă tehnologii ale display-ului, acestor tipuri li se mai spune tehnologia matricei. Astfel, actualmente, pe piață găsim următoarele, cele mai cunoscute, tipuri de matrice:

Televizor LCD

Pe ecranul LCD sunt modificate nano particule minuscule numite puncte cuantice, ceea ce îmbunătățește considerabil culoarea și luminozitatea. Acestea sunt apreciate de către utilizatori pentru consumul minim de energie, datorită producerii mult mai simple. Chiar și în astfel de condiții, imaginea oferită de această tehnologie nu este deloc afectată, rămânând de o calitate foarte bună. Un alt plus constă în faptul că, aceste televizoare, sunt foarte accesibile și totuși performante.
Dezavantajul acestei tehnologii sunt unghiurile prea înguste care afectează, în unele cazuri, vizionarea unui film.

Televizor OLED

OLED înseamnă un afișaj cu diodă emițătoare de lumină organică. În comparație cu modelul de mai sus, acest tip nu are nevoie de iluminare de la spate, astfel acesta poate afișa un negru mai profund și un contrast mai mare la lumina ambientală.
Este o tehnologie modernă, iar LED-urile sunt fiind izolate. Datorită acestui aspect panourile sunt mult mai subțiri și mai ușoare.

Televizoare LED

Un televizor LED este de fapt un televizor LCD, dar care este comercializat ca LED. Datorită acestei tehnologii, televizoarele sunt mult mai subțiri și totuși mai scumpe.

Televizor QLED

Această tehnologie este o variantă mai performantă a matricei OLED. Utilizează iluminarea ecranului cu ajutorul LED-urilor albastre, tot ele formează nuanțele de roșu și verde, toate acestea oferind o imagine mult mai clară și mai luminoasă.

Televizor pe bază de laser

Aceste televizoare sunt cele mai performante datorită acestei tehnologii, redarea culorilor în acest caz sunt prin intermediul razelor laserului. Astfel, imaginea devine mult mai clară, iar luminozitatea majorată. Aceste televizoare sunt dotate cu o luminozitate de 10 mii de lumeni.

După tipul de ecran

Ecran curbat

Aceste televizoare permit vizionarea ecranului din orice unghi posibil, fără ca anumite locuri să-și piardă pixelii. De asemenea, acestea oferă un câmp vizual mult mai mare, un contrast mai bun, distanța de vizualizare uniformă, unghi de vizualizare mai mare, design-ul este neobișnuit.

Ecran plat

Cererea față de ecranele plate este mult mai mare, în comparație cu ecranele curbate. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că, televizoarele cu ecranul plat, sunt mult mai variate, pe piață se găsește o mulțime de modele. De asemenea, din cauză că oamenii sunt mai familiarizați cu ecranele plate.

Sistemul Audio

Atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun televizor smart, vrei, în același timp și cel mai bun sunet, unul de calitate și foarte bogat. În acest caz, trebuie să cauți în descrierea produsului următoarele sisteme audio:

Dolby Atmos

Aceasta presupune poziționarea sunetului în încăpere, nu extinderea acestuia pe tot teritoriul casei. Datorită acestui fapt, sunetul prinde volum, iar mișcarea sa este sincronizată la maxim cu acțiunile ce au loc pe ecran.

Dolby Digital Live

Această tehnologie este potrivită mai ales pentru iubitorii de jocuri. Astfel, fiecare joc va prinde un sunet impecabil, clar, iar tu vei reacționa rapid în caz de ,,primejdii”.

Rezoluție

Cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât imaginea este mai bună, mai clară și mai realistă. Astfel, momentan, găsim următoarele tipuri de rezoluții:
HD – televizoarele cu astfel de rezoluție oferă o imagine slabă și o gamă de culori slabă. Totuși, prețul acestor televizoare este foarte avantajos.
Full HD – este cea mai populară rezoluție pentru care optează utilizatorii, datorită accesibilității și calității imaginilor.
4K Ultra HD – o rezoluție extraordinară pentru televizoarele moderne, care oferă o calitate ultra înaltă imaginii.
8K – este cea mai recent apărută rezoluție, care oferă o calitate dublă față de rezoluția precedentă.

Nivelul de negru

Cu cât negrul este mai adânc, cu atât contrastul este mai bun. Și cu cât contrastul este mai bun, cu atât imaginea este mai bună. OLED câștigă aici concursul. Din acest motiv, dacă acest aspect este important pentru tine, alege televizorul cu cel mai bun nivel de negru.

Dimensiuni

Nu alege un TV prea mic, pentru că vei regreta. În zilele noastre, televizoarele uimitoare nu sunt doar bune ca și funcții, ci și ca aspect.
Un televizor de dimensiuni mari nu doar că te va ajuta să vezi mai bine imaginea, să citești scrisul corect sau să vezi detaliile pe care în mod normal nu le-ai fi putut vedea, dar arată și mult mai bine.

Unghiuri de vizualizare

Televizoarele cu LED de ultima generație au adesea probleme cu vizualizarea – trebuie să stai direct în fața televizorului pentru a vedea cea mai bună imagine. Dacă ești în afara unghiului, imaginea dispare.
Aceasta nu este o problema cu tehnologia OLED – fiecare unghi de vizionare este optim.

Funcții

Streaming

Televizoarele inteligente sunt standard în zilele noastre și acesta reprezintă un lucru bun. Un televizor Smart îți permite să te conectezi la Netflix, Youtube și la alte programe pentru filme. Astfel, nu vei mai fi constrâns la ecranul laptopului, la monitor, tabletă sau telefon atunci când vrei să vezi un film.

Accesorii

Cabluri

Un cablu HDMI de calitate superioară face într-adevăr diferența. Cablurile AV bune transmit mai rapid un semnal mai larg și, prin urmare, au o mai bună manipulare a lărgimii de bandă, necesară pentru a obține fiecare bit de calitate de la sursă la televizor.
Pe măsură ce tehnologia oferă o rezoluție mai bună și mai mult conținut, vei avea nevoie de viteză și de lățime de bandă.

Porturi

Există mai multe tipuri de porturi HDMI pentru televizor. Și, dacă îți cumperi un televizor 4K Ultra HD, verifică dacă porturile HDMI acceptă HDMI 2.0 pentru multe dispozitive actuale care au 4K.
Unele televizoare au și compatibilitatea HDCP (sau protecția conținutului digital de mare lățime).
Următoarea generație de protecție pentru conținut este denumită HDCP 2.2 și nu numai că nu este compatibilă cu modelele vechi, dar multe dispozitive 4K nu o suportă.

Preț

Cu cât costă mai mult, cu atât mai bune sunt caracteristicile. Un preț mai mare înseamnă, de asemenea, un negru mai intens, un contrast mai bun și un spectru mai larg și mai bogat de culoare. Și, mai presus de toate, mai mulți bani îți vor oferi și un ecran mai mare.

Intrebari frecvente

De ce îmi trebuie un televizor cu conectivitate Bluetooth?

Multe televizoare au Bluetooth activat și dacă ai căști Bluetooth care funcționează cu televizorul poți asculta la ele. Îți permite să mergi prin casă, ascultând emisiunile preferate fără a-i deranja pe alții sau poți să te uiți la TV în pat, în timp ce alții dorm, este un lucru minunat.

De ce este bine să îmi cumpăr cabluri de calitate pentru televizor?

Un cablu mai bun gestionează viteze mai mari, o lărgime de bandă mai mare și, în esența, te pregateste pentru viitor.
De exemplu, când HDMI 2.0 a devenit actual, cablurile de înaltă calitate au gestionat actualizarea înainte de a apărea probleme. Cei care au folosit cabluri HDMI ieftine au fost nevoiți să le înlocuiască, dacă doreau să urmărească conținut 3D sau HDR.

Ce înțeleg producătorii prin sistem Home Theatre?

Fiecare televizor – fie Full HD, 4K sau 8K – vine cu un port de sunet digital sau doua în partea din spate. Și, pentru că sunetul este ceea ce te face să te ridici de pe scaun la filmele de groază, atunci când ești la cinema, fă un upgrade boxelor de la TV dacă nu sunt suficient de puternice. Astfel vei avea propriul cinematograf acasă.

Ce înseamnă televizor 4K?

4K este o rezoluție strălucitoare pentru televizoarele moderne, care oferă o calitate ultra înaltă imaginii. Este o rezoluție de 4 ori mai mare, decât rezoluția Full HD. 

Cum aleg un televizor?

Dacă îți dorești un televizor într-adevăr bun, de o calitate înaltă a imaginilor și a sunetului, care îți va provoca doar plăcere vizuală, urmează ghidul de mai jos:

  • Nu opta pentru un televizor cu o rezoluție mai mică de 4K, dacă vrei să te bucuri mult timp de calitatea afișajului.
  • Optează pentru televizoare cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz sau 120 Hz, acestea îți vor oferi mișcare mai lină a filmelor.
  • Alege un televizor cu tehnologia LED, OLED sau QLED pentru o imagine mai clară.
  • Caută cel puțin 4 porturi HDMI.
  • Urmărește să dețină tehnologii performante pentru sunet, precum: Dolby Atmos sau Dolby Digital Live.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply