Skip to main content
Electronice

Cele mai bune rindele electrice

15 februarie 2023No Comments

Rindeaua electrică a devenit una dintre cele mai folosite și populare unelte care se găsește în atelierul unui meșter, deoarece îi ajută pe aceștia să prelucreze lemnul într-un mod simplu și rapid.

De asemenea, este un produs indispensabil, datorită faptului că acoperă un volum mare de muncă într-un timp relativ mai scurt. Mai mult decât atât, utilizarea unei rindele electrice te ajută să economisești bani și timp, iar uneori poate să fie chiar distractiv și relaxant.

Fie că utilizezi o rindea electrică la locul de muncă, fie că o faci din curtea casei tale pentru a prelucra lemnul, ca hobby sau pentru că te ajută să te relaxezi și să îți iei gândul de la stresul din viața cotidiană, este important să știi care sunt caracteristicile celei mai bune rindele.

Top 6 rindele electrice bune

Rindea electrică Bosch PHO 2000

Cea mai bună rindea electrică Bosch pentru hobby-uri.

De ce am ales această rindea electrică Bosch

Este cea mai bună rindea electrică Bosch pentru hobby-uri, datorită motorului de 680 W și nivelului maxim de turații de 19500 rpm. De asemenea, prețul este accesibil, iar raportul calitate-preț, cu siguranță este bun și avantajos.

Este un produs compact și puternic care a demonstrat că este eficient și în cazul lucrărilor cu grad de dificultate ridicat. Cu toate că este un produs manual, acesta cântărește doar 2,40 kg, ceea ce îl face să fie ușor de utilizat și manevrat. Mai mult decât atât, are inclus un sistem patentat de lame.

Lățimea este de 82 mm, în timp ce adâncimea de lucru este de 2 mm. Pentru o mai bună eliminare a reziduurilor, rindeaua electrică dispune de două căi de evacuare, dar și de o suflantă integrată care elimină bucățile de lemn rămase. Cu ajutorul butonului multifuncțional se reglează adâncimea de tăiere și se manevrează mai ușor aparatul.

Rindea electrica profesionala Erbauer

Cea mai bună rindea electrică profesională la greutate redusă cu acumulator.

De ce am ales aeastă rindea electrica profesionala Erbauer

Rindeaua electrică profesională este o unealtă indispensabilă pentru un atelier sau chiar și pentru acasă. Un mare plus al acestei rindele este dat faptul că funcționează pe baza unui acumulator, ceea ce înseamnă că este portabilă și o poți lua cu tine peste tot.

Accesoriile cu care rindeaua electrică vine sunt: 1 cheie hexagonală, 1 încărcător acumulator, 1 sac colector praf, 1 acumulator și 1 ghidaj paralel. Adâncimea maximă de așchiere este de 8 mm, în timp ce lățimea maximă de așchiere este de 82 mm.

Rindea electrica Makita KP0800

Cea mai bună rindea electrică Makita profesională cu mâner ergonomic.

De ce am ales această rindea electrica Makita KP0800

Rindeaua electrică Makita are lungimea de 285 mm, iar lățimea de 158 mm și cântărește 2,6 kg. Lungimea cablului este de 2 m, iar nivelul de zgomot 100 dB. Mai mult decât atât, are 17000 rpm.

Mânerul cauciucat este moale pentru ca utilizarea și manevrarea să fie cât mai simplă, iar setarea adâncimii de lucru se face foarte ușor cu ajutorul butonului de reglare.

Abric electric de mana Stern

Cea mai bună rindea electrică Stern pentru lemn.

De ce am ales acestă rindea electrica Stern

Setul conține o rindea electrică Stern semi-profesională care se alimentează la rețea și o pereche de mănuși de protecție de o calitate superioară și poate fi utilizat pentru teșirea, faltuirea și rindeluirea lemnului.

Rindeaua electrică Stern cântărește 9 kg. Iar nivelul de zgomot în gol este de 88dB, iar în sarcină este de 99 dB. De asemenea, nivelul de vibrații este de 5,77 m/s2.

Abric electric de mână Einhell TC-PL 750

Cea mai bună rindea electrică Einhell cu funcție automată de parcare.

De ce am ales această rindea electrica Einhell

Rindeaua electrică Einhell este eficientă pentru lucrările care au adâncimea de maxim 2 mm. Are încorporat un ax mare de cuțit, pentru a fi eficientă și a avea rezultatele dorite chiar de la prima trecere. Mai mult decât atât, are încorporată o funcție de parcare automată pentru a te asigura că este parcată în siguranță și este ferită de accidente.

Dispune de o talpă solidă din aluminiu care te ajută să obții rezultate plate, iar mânerul ergonomic este simplu de manevrat, pentru a evita situațiile în care mâna ta obosește, iar suprafața Softgrip are scopul de a face manevrarea să fie sigură și comodă. Raportul calitate-preț este unul bun și avantajos.

Rindea electrică staționară Bosch GHO 6500

Cea mai bună rindea electrică Bosch profesională cu ghidare optimizată a aerului pentru evacuarea așchiilor.

De ce am ales această rindea Bosch

Rindeaua electrică Bosch profesională cântărește doar 2,8 kg, ceea ce înseamnă că este ușor de manevrat. Mai mult decât atât sistemul cu două cuțite asigură o rindeluire bună, în timp ce ghidarea optimizată ajută la evacuarea așchiilor nedorite. De altfel, blocajul de conectare este ușor de manevrat atât pentru stângaci, cât și pentru dreptaci.

Rindeaua electrică Bosch profesională vine la pachet cu o cheie hexagonală exterioară, un dispozitiv de ajustare pentru cuțite, dar și un dispozitiv de rectificat cuțitele.

De ce am tinut cont

Viteză și putere

Cu cât o rindea electrică are mai mare nivelul de putere și de turație, cu atât este mai eficientă. Se recomandă ca pentru o rindea electrică mobilă să aibă între 300 – 1000 W, iar o rindea electrică cu banc să aibă puterea între 1000 – 2500 W.

De asemenea, un model bun de rindea electrică permite reglarea de viteză a lamei. O rindea electrică profesională trebuie să aibă 5-7 metri pe secundă. Pentru modelele fără banc turația poate urca până la 20.000, însă o media este de 14.000 turații.

Dimensiune

Este important să îi acorzi o atenție sporită atât dimensiunii rindelei, cât și dimensiunilor pieselor de lucru. Pe piață se găsesc modele de rindea electrică care vă permit șlefuirea unei adâncimi de maxim 4 mm, desigur în funcție de performanțe. Cu cea mai bună rindea electrică, vei putea să ajustezi adâncimea, modelele convenționale au o adâncime de maxim 2 mm, însă acestea sunt mai mult decât suficiente pentru finisaje.

Mai departe, la fel de importantă este și lățimea de lucru, cu o rindea electrică profesională vei putea prelucra lemnul la o înălțime de 15 cm și o lățime de 33 cm. Pentru modelele manuale, se consideră că lățimea ideală este cea de 82 cm. Îndreaptă-ți atenția către o rindea electrică care să aibă dimensiunile perfecte pentru spațiul în care îți desfășori activitatea de lucru.

Motor

Înainte de achiziționarea propriu-zisă, este important să căutați informații despre motorul produsului, pentru a putea alege modelul pe care îl doriți și de care aveți nevoie pentru rindeaua electrică.

Motorul poate fi de două tipuri și anume: motor electric sau motor pe inducție. Rindelele cu motor electric sunt cele semi-profesionale, pe care le folosiți pentru lucrările moderate sau pentru hobby-uri. Pe de altă parte, rindeaua electrică cu motor pe inducție se folosește în scop profesional, datorită faptului că sunt mai durabile în timp și sunt mai potrivite pentru lucrările de anvergură.

Alimentare

Rindeaua electrică are două tipuri de alimentare și anume: cea electrică la rețea sau prin acumulator.

După ce te-ai interesat despre motor, dimensiuni și viteză, verifică și care sunt cerințele de voltaj necesare și cum vei amplasa mașina de rindeluit cât mai aproape de sursa electrică. Utilizarea prelungitorului poate să scadă din valorile de energie furnizate pe distanțele mai mari. Dacă vrei să achiziționezi un dispozitiv manual, vei găsi și modele de dispozitive cu baterii sau fără fir.

Dacă ai nevoie ca motorul să aibă cât mai multă putere, îți recomandăm o rindea electrică cu fir, însă dacă nu vrei să fii condiționat de firul acesteia, modelul perfect pentru tine este rindeaua cu acumulator.

De asemenea, este important să verifici atât timpul de autonomie, tensiunea de alimentare, cât și tipologia acumulatorului.

Intrebari frecvente

Cum se utilizează o rindea electrică?

Rindeaua electrică funcționează cu ajutorul unei curele sau a unui cuțit care elimină straturi din materialul rindelui sau șlefuiește suprafețe. Pe piață există un model de rindea electrică mobil care se manevrează manual, dar și rindea electrică staționare, adică cele cu banc.

Dacă utilizați o rindea cu banc, trebuie să împingeți bucățile de lemn utilizând mânerele speciale, pentru a ține mâinile cât mai departe de cuțit. Se recomandă ca mediul de lucru să fie curat și să aveți mereu în apropierea dumneavoastră o trusă de prim ajutor și un extinctor. De asemenea, se recomandă să nu încercați să rindeluiți bucăți de lemn care sunt ai mici de 60 cm, pentru că există riscuri de accidentare. Mai mult decât atât, vă recomandăm să fiți pregătiți și echipați cu ochelari de protecție, căști antifonice și mască pentru față.

Câte cuțite are o rindea electrică?

Pe piață există mai multe modele de rindele electrice. Spre exemplu există rindea electrică cu două, trei, patru sau cinci cuțite. Cu cât mai multe cuțite are rindeaua electrică, cu atât mai bine șlefuiește.

De unde pot cumpăra o curea de rindea electrică?

Dacă aveți nevoie de o nouă curea de rindea electrică nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece o puteți achiziționa din magazinele pentru bricolaj, sau orice site online care comercializează produse de bricolaj. Prețul unei curele poate varia, însă de obicei acestea sunt în jur de 20-30 lei.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune rindele electrice, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply