Finante

Bitcoin

By Publicat in 17 mai 2019 No Comments

bitcoin banner ad gardianul

Ce este Bitcoin

Bitcoin este un nou tip de unitate monetara care poate fi trimis de la o persoana la alta fara a fi nevoie de interventia unei banci sau instituții financiare; este prima moneda globala, descentralizata.

Bitcoin a fost lansat inițial in anul 2009 de Satoshi Nakamoto ca si un prorgam software, insotit si de indicatii care descriu modul in care sa fie utilizat in viata reala. Deoarece Bitcoin este in mod fundamental un program software, oricine poate sa-l ruleze pe calculatorul lor și, prin urmare, sa participe la economia globala din jurul crypto-monedei.

Unul dintre cele mai importante caracteristici ale Bitcoin-ului este blockchain-ul, care urmarește cine deține si cat detine, similar cu modul în care banca urmarește balanta contului tau. Ceea ce deosebeste blockchain-ul unui Bitcoin de registrul unei banci este acela ca blockchain-ul este public si transparent, ceea ce înseamnă că oricine îl poate vedea. Din moment ce Bitcoin este deschis pentru oricine, nici o companie, o tara sau o alta parte terta nu are controlul asupra acestuia, iar oricine poate interactiona.

Cat costa un Bitcoin

30.272,71
bitcoin
Bitcoin (BTC)
1h0.00%
24h5.24%
EUR
USD
RON

 

Evolutia pretului in ultimele 3 luni

Cum cumpar Bitcoin

In primii ani de la aparitia Bitcoin-ului a fost dificil sa gasesti o modalitate de a cumpara crypto-moneda, insa cu cresterea cererii dar si maturizarii acestei economii din jurul Bitcoin-ului, au fost create mai multe modalitati de cumparare si vanzare, mai sigure si mai accesibile.

Changelly

cumpara bitcoin cu cardul

Coinbase

coinbase

 

 

[ratings]
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply