Skip to main content
Finante

💰 Cele mai bune credite de nevoi personale

15 februarie 2023One Comment

Creditele de nevoi personale sunt creditele care pot fi împrumutate de către persoanele fizice, cu scopul satisfacerii oricăror nevoi. Este un împrumut, care poate fi obținut ușor, fără a justifica scopul acestuia și nu necesită nicio garanție. Acesta se stabilește în funcție de situația fiecărei persoane fizice în parte.

Totuși, înainte de a lua un credit personal îți recomandăm să analizezi cu atenție elementele esențiale, pentru că de altfel există riscul de a nu face alegerea optimă și acest lucru îți poate afecta bugetul. Este important să analizezi foarte bine dobânda anuală percepută, taxele, comisioanele. Astfel, înainte să decizi de la care instituție financiară să iai împrumutul, cercetează și analizează mai multe oferte, pentru a alege dobânda cea mai mică.

TOP 10 cele mai bune credite de nevoi personale

Despre Viva Credit

Viva Credit – prima companie de nevoi personale din România, cunoscută pentru împrumuturile rapide și pentru modalitatea de oferire a unui credit de nevoi personale online. Misiunea principală a instituție este oferirea soluțiilor rapide și convenabile pentru finanțarea nevoilor urgente.

Viva Credit păreri

Viva Credit îți poate oferi ușor și rapid, în decursul a 2 ore, un credit de nevoi personale online. Cerere se depune online și este aprobată în câteva minute. Dobânda rămâne fixă, de la semnarea contractului, până la încheierea acestuia, lucru ce-i conferă instituției financiare transparență față de client. În primele 30 de zile, clientul beneficiază de 0% dobândă. Rambursarea anticipată se realizează fără comisioane sau alte taxe.

Un avantaj foarte important ai acestei instituții, care nu există la altele, constă în faptul că creditul se poate oferi chiar și clienților cu un istoric negativ.

Lucruri bine de știut

Creditul este doar pentru persoane mai mari de 20 de ani, deci chiar dacă lucrezi de la 18 și ai carte de munca, dacă ai sub 20 de ani nu poți primi creditul.

Despre Credius

Credius – instituție financiară nebancară, care vă poate oferi un credit fără adeverință de venit. Mai mult decât atât, creditul pentru nevoi persoanele poate fi obținut doar cu buletinul de identitate.

În doar 60 de minute primești răspuns cererii tale de credit. În plus, ai un credit mai ieftin decat majoritatea celor de pe piața. Poți obții creditul doar cu buletinul.

Credius păreri

Credius este cunoscut pentru faptul că se atașează egal de toți clienții, fără anumite discriminări, adică indiferent de nivelul financiar, vârstă sau istoric financiar negativ. Instituția a implementat o tehnologie care economisește timpul clienților, adică aceștia pot solicita creditul online și tot pe această cale să transmită actele necesare.

După ce ați solicitat creditul pentru nevoi personale, banca eliberează aprobarea în aproximativ 60 de minute. Astfel, nu este nevoie să pierdeți timpul și să mergeți până la filiala băncii, cu riscul de a primi un răspuns negativ. Prin intermediul Credius poți obține sume de la 1500 de lei, până la 20.000 de lei.

Despre Ferratum Bank

Ferratum Bank – oferă posibilitatea rambursării creditului imediat prin transfer bancar. De asemenea, permite luarea unui credit de nevoi personale rapid și chiar în regim online.

Ferratum Bank păreri

Această instituție financiară permite clientului să solicite creditul în regim online, fără necesitatea de a avea un cont bancar. Este nevoie doar de un număr de telefon și de o adresă de e-mail. După ce cererea este examinată, banca trimite prin SMS dacă creditul a fost admis sau respins, în cazul în care răspunsul este pozitiv, creditul este transferat în aceeași zi.

Creditele Ferratum sunt în special pentru nevoile urgente, care nu pot aștepta până la salariu, astfel sunt oferite în sume mici.

Despre Provident

Provident – instituție financiară nebancară, care oferă împrumuturi de valoare mică și pe termen scurt.

Provident păreri

Provident este o instituție nebancară, care și-a pus în prim plan transparența față de clienți. Oferă credite pentru nevoile personale de la suma de 500 până la 20.000, fără a ascunde anumite condiții sau costuri. După aprobarea creditului, în maxim 48 h, împrumutul este transferat direct la domiciliu, fără să trebuiască să te deplasezi undeva.

Pentru a putea beneficia de împrumuta, compania pune câteva condiții, pe care viitorul client trebuie să le îndeplinească:

 • Solicitantul trebuie să aibă minim 18 ani;
 • Să fie cetățean român;
 • Să-și dovedească venitul fix;
 • Să aibă un număr de telefon valabil.

Despre Credit Prime

Credit Prime – cel mai bun credit de nevoi personale, cu 0% dobândă în primele 30 de zile, pentru clienții noi. Instituția nu solicită garanții sau istoricul de creditare.

Credit Prime păreri

Credit Prime este în rând cu dezvoltarea tehnologiilor și a tendințelor moderne. Instituția are grijă de timpul clientului și a creat un sistem de aplicare 100% online, iar aprobarea sau refuzul cererii este trimis în 2 minute. Suma minimă care poate fi solicitată de către client este de 200 de lei, iar maximă de 4000 de lei. Deși, suma maximă a împrumutului pare a fi mică, în comparație cu cele de la alte instituții, totuși aceasta este sigură și poate fi întoarsă în decursul a 2 ani.

Condițiile instituției Credit Prime:

 • Solicitantul trebuie să fie cetățean român;
 • Să aibă minim 22 de ani;
 • Să fie solicitant nou;
 • Să atașeze o copie CI;
 • Să aibă un venit lunar constant.

Despre Credit Fix

Credit Fix – instituția financiară oferă 0% dobândă la primul credit de până la 4000 de lei.

Credit Fix păreri

Credit Fix este o instituție financiară, care oferă 0% dobândă pentru primul credit, până la suma de 4000 de lei. Un avantaj important a acestei companii constă în faptul că, clienților fideli li se oferă împrumutul instant, fără să necesite aprobare.

Aceasta oferă mai multe tipuri de credite, spre exemplu: credite nebancare, credite cu buletinul, credite până la salariu, credite fără acte, credite prin telefon, credite pentru pensionari ș.a.

Condiții care trebuie îndeplinite de către solicitant:

 • Să aibă un venit de minim 500 de lei;
 • Venitul lunar să se încaseze pe un card bancar;
 • Să aibă 18 ani și o adresă de e-mail.

Despre Ocean Credit

Ocean Credit – instituție financiară nebancară, care oferă împrumutul 24/7. Dobânda oferită de această instituție este de 3-5 ori mai mică, decât norma percepută.

Ocean Credit păreri

Instituția financiară Ocean Credit este apreciată de către clienți pentru profesionalism și seriozitate. Pentru a beneficia de un credit pentru nevoi personale, nu sunt necesare foarte multe acte, întreaga procedură se realizează simplu, în regim online. Dobânda oferită de această companie este foarte mică, de 3-5 ori mai ieftină, în comparație cu alte IFN-uri.

Compania este în totalitate axată pe nevoile clienților, astfel având în vedere importanța unui credit urgent, împrumutul este virat în câteva minute, de la aprobarea acestuia. De asemenea, Ocean Credit permite amânarea ratei, lucru important pentru persoanele care nu reușesc să achite la timp

Despre Hora Credit

Hora Credit – instituție non-bancară online, care permite obținerea creditelor avantajoase, fără garanții sau comisioane ascunse.

Hora Credit păreri

Unul dintre cele mai bune credite pentru nevoile personale poate fi oferit de către instituția non-bancară Hora Credit. Aceasta oferă un împrumut de 3000 de lei, cu posibilitatea de rambursare în decursul a 30 de zile. Pentru realizarea împrumutului nu este nevoie de gaj sau garanți, ci de un venit stabil, un extras de cont bancar și buletinul de identitate. Solicitantul trebuie să aibă minim 19 ani, iar completarea creditului se realizează în maximum 8 minute.
Puteți împrumuta suma de bani, fără a fi restricționați, adică compania împrumută bani pentru orice nevoie are clientul.

Despre Easy Credit

Easy Credit – compania acordă împrumutul doar în baza unui credit de nevoi personale cu ipotecă imobiliară.

Easy Credit păreri

Easy Credit este instituția financiară care îi oferă clientului posibilitatea de a beneficia de un credit pentru nevoi personale fără adeverință de venit, adică dacă ești lucrător neoficial, nu ai de ce să-ți faci griji. Compania răspunde la nevoile clienților prin oferire unor împrumuturi de sume mari, de până la 900.000 de lei. De asemenea, este flexibilă, deoarece acordă credite pentru persoanele fizice chiar și cu un istoric negativ.

Un lucru important de specificat este dobânda oferită, care rămâne fixă pe toată perioada contractuală. Comisioanele impuse vor fi de 10 lei/lead eligibil înregistrat și de 100 de lei/contract semnat.

Despre AXI Card

AXI Card – oferă o dobândă fixă pe toată perioada contractuală. Cardul nu are comision de emitere la bancomatele din România.

AXI Card păreri

AXI Card este perfect pentru credite de nevoi personale, pentru persoanele cu istoric negativ și chiar pentru persoanele care au venituri demonstrabile, fără a fi salariați oficiali. Cardul poate fi utilizat atât POS, cât și pentru plăți online. Nu sunt impuse taxe nici pentru o acțiune privind utilizarea cardului, astfel poți retrage bani de la orice ATM din România. Fiecare plată este în totalitate securizată, iar dobânda se calculează începând cu ziua în care are loc prima plată.

Solicitarea cardului se realizează exclusiv online rapid și confortabil, aprobarea vine printr-un telefon, iar livrarea cardului este gratuită. Iar, dacă vă creați un profil online, aveți acces la toate informațiile necesare.

De ce am tinut cont

Acte necesare

Fiecare instituție bancară își are propriile condiții de acordare a creditelor personale și au diferite cerințe de la persoanele fizice. Însă, pentru a beneficia de un credit pentru nevoi personale, sunt necesare următoarele acte esențiale:

 • Cerere de credit;
 • Actul de identitate;
 • Dovada veniturilor (perioada este aleasă de bancă);
 • Documente din care rezultă aportul propriu;
 • Alte documente, după caz.

Moneda

Bancile ofera credite in mai multe monede cum ar fi USD, RON, EURO sau CHF. Este recomanda sa contactezi creditul in moneda in care esti platit pentru a nu fi afectat de fluctuatiile de schimb valutar. Moneda creditului este foarte importanta, dar sunt si alte elemente care ar putea influenta caracteristicile imprumutului. Una dintre ele este evolutia in timp a referintei pentru moneda in care a fost facut imprumutul, indice legat de variatia dobanzilor.

Dobanda

Dobanda reprezinta o componenta foarte importanta din costul total al creditelor. Pentru a face cea mai buna alegere, iti recomandam sa compari nivelul de dobanda de la mai multe banci. Cel mai bine ar fi sa rogi un consilier bancar sa iti faca simulari si sa nu te lasi amagit de promotii pentru ca nu de fiecare data costurile finale sunt mai mici comparativ cu ofertele normale.

Dobanda variabila a creditului are in prezent rate mici insa nu inseamna ca aceasta este o regula care se va mentine pe intreaga perioada a creditului. Este recomandat sa discuti cu specialistii din banca pentru ca acestia iti vor arata graficul de rambursare ca urmare a majorarii dobanzilor, avand in vedere faptul ca indicii monetari ai creditelor in valuta au atins si uneori minimul.

Dobanda fixa este mai mare comparativ cu ceavariabila si la o analiza exclusiv pe baza acestui parametru vei obtine informatii nerealiste. Avantajul creditelor de genul acesta sta in faptul ca inca din primele momente clientul are o rata care va ramane fixa pana la finalul creditului si va fi mereu ferit de surprize neplacute.

Cost

Atunci cand ajungi la banca pentru a face un credit trebuie sa tii cont de costurile creditelor si sa fii atent care sunt costurile aditionale pentru ca acestea pot fi mari uneori. Verifica de fiecare data valoarea pe care o are dobanda anuala efectiva denumita si DAE pentur a compara in mod obiectiv creditele pentru ca exista mai multi factori pe langa dobanda care au rolul de a influenta costul general al imprumuturilor bancare. Trebuie sa stii de asemenea si cum se va actualiza dobanda in caz ca aiun credit cu dobanda variabila pentru ca poti plati la trei luni, la sase sau la un an.

Perioada

Atunci cand perioada de creditare este mai lunga vei avea rate lunare mai mici. Tine cont si de faptul ca in final costurile totale sunt mai mari.

Suma maxima

Suma maxima se va calcula tinand cont de veniturile pe care le ai lunar si pe care poti sa le demonstrezi dar si tinand cont de mai multe caracteristici din produsele de creditare. Comparand conditiile identice poti alege banca de la care sa imprumuti aceeasi suma in cele mai bune conditii sau cea mai mare suma pe baza veniturilor tale.

Banca

Iti recomandam sa apelezi la o banca cunoscuta pentru a face un credit, sau daca apelezi la banci mai putin cunoscute sa faci tot posibilul pentru a te documenta foarte bine inainte. Poti descoperi anumite conditii si clauze de care sa nu fii multumit sau care sa te dezavantajeze. De asemenea, cele mai multe banci sugereaza mutarea salariului la ele, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai la dispozitie bancomate pentru a scoate banii. Anumite banci, in general cele foarte mici, nu au bancomate in orice oras si nici sucursale. Exista insa si banci care permit retragerea banilor cu comision 0 de la orice bancomat.

Intrebari frecvente

Câte luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale?

În prezent, sunt foarte multe instituții financiare nebancare care oferă credite pentru nevoile personale, fără a solicita istoricul venitului sau alte acte în plus. Însă, fiecare companie își are propriile condiții. Unele instituții vă pot solicita să demonstrați că minim 3 luni ați avut un salariu stabil, iar altele pot solicita o vechime în câmpul muncii de un an.

Care este cea mai avantajoasă bancă pentru credit de nevoi personale?

Cea mai avantajoasă bancă pentru credit de nevoi personale, este acea bancă care are % dobânzii mic. Astfel, atunci când vă gândiți să luați un împrumut, atrageți o atenție migăloasă la dobânda oferită și chiar calculați ce sumă trebuie să întoarceți în plus, pentru a nu avea surprize neplăcute la încheierea creditului. De asemenea, analizați comisioanele impuse de instituție sau alte taxe adiționale.

În cât timp se aprobă un credit de nevoi personale?

Aprobarea creditului se realizează după verificare tuturor actelor necesare pentru obținerea unui credit de nevoi personale. Durata acesteia variază de la o instituție, la alta. În prezent, datorită modalităților și facilităților oferite de internet, aprobarea sau refuzului cererii de creditare vine de la 2 minute, până la 48 de h.

Ce salariu îți trebuie pentru un credit de nevoi personale?

Unele instituții financiare nici nu solicită clientului istoricul de venit, înainte de a primi un credit de nevoi personale. În cazul companiilor care solicită acest detaliu salariu ar începe de la 500 de lei, până la 1000.

Ce înseamnă credit de nevoi personale?

Creditele de nevoi personale sunt creditele care pot fi împrumutate de către persoanele fizice, cu scopul satisfacerii oricăror nevoi. Este un împrumut, care poate fi obținut ușor, fără a justifica scopul acestuia și nu necesită nicio garanție. Acesta se stabilește în funcție de situația fiecărei persoane fizice în parte. De cele mai multe ori, acest tip de credit este solicitat de către clienți pentru cheltuielile urgente și imprevizibile.

Ce credit de nevoi personale pot sa obtin cu venitul meu?

Suma maxima pe care o poti primi este proportionala cu venitul tau lunar. Dupa noile reglementari fiecare banca poate stabili pragul de indatorare. In general persoanele care au un venit mai mare poate sa aloce o mai mare parte a venitului pentru a putea plati ratele. Venitul care se ia in calcul de catre banca pentru credit se mai numeste si venit disponibil si este determinat scazand cheltuielile de subzistenta din venitul incasat de client. Nivelul costurilor se va determina pentru fiecare client tinand cont de numarul persoanelor din familie. Banca va stabili o suma fixa pentru fiecare membru al familiei.
Iata si un exemplu, daca suma stabilita este de 300 de lei in cazul unei familii cu 4 membrii care castiga un venit total de 2000 de lei pe luna banca urmeaza sa ia in calcul 800 de lei, adica diferenta de la 2000 – 350×4.

Ce credit de nevoi personale este cel mai potrivit pentru mine?

Decizia in ceea ce priveste creditul optim depinde de caracteristicile de baza ale imprumuturilor dar si de momentul si locul ales pentru a solicita creditul. Creditele de nevoi personale sunt adaptate de banci pentru a permite accesul la credit chiar si pentru persoanele care au venituri mai mici.

Perioada maxima pentru rambursare in cazul creditelor de consum poate ajunge pana la cel mult 5 ani. Pe de alta parte suma maxima la creditele de nevoi personale fara ipoteca ar putea ajunge pana la 10000 de euro sau chiar mai mult in timp ce valoarea pentru un credit de bunuri nu va depasi 5000 de euro.

Ce credite pot lua de la banca?

Creditele pentru bunuri de utilizare indelungata, de vacanta sau de studii si cele pentru tratamente medicale au strict acest scop si sunt adaptate la specificul serviciului. Daca ai o cerinta specifica si exista un produs dedicat pentru tine ar trebui sa apelezi la un astfel de credit. Creditul de nevoi personale iti permite sa folosesti banii in orice scop. Creditele de nevoi personale pot fi folosite inclusiv ca avans pentru cumpararea unei case cu ajutorul altui credit. Perioada maxima pentru care se acorda creditele se reglementeaza la nivel national de catre BNR.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Join the discussion One Comment

Leave a Reply