Finante

💰 Cele mai bune credite de nevoi personale

By Actualizat in 24 aprilie 2020 aprilie 24th, 2020 No Comments

Inainte de a lua un credit iti recomandam sa analizezi cu atentie elementele esentiale, pentru ca altfel exista riscul de a nu face alegerea optima si acest lucru iti poate afecta bugetul. Analizeaza foarte bine nivelul dobanzii anuale care poate include taxele, comisioanele si tipul de dobanda, sau moneda in care ai facut creditul.

De ce am tinut cont

Moneda

Bancile ofera credite in mai multe monede cum ar fi USD, RON, EURO sau CHF. Este recomanda sa contactezi creditul in moneda in care esti platit pentru a nu fi afectat de fluctuatiile de schimb valutar. Moneda creditului este foarte importanta, dar sunt si alte elemente care ar putea influenta caracteristicile imprumutului. Una dintre ele este evolutia in timp a referintei pentru moneda in care a fost facut imprumutul, indice legat de variatia dobanzilor.

Dobanda

Dobanda reprezinta o componenta foarte importanta din costul total al creditelor. Pentru a face cea mai buna alegere, iti recomandam sa compari nivelul de dobanda de la mai multe banci. Cel mai bine ar fi sa rogi un consilier bancar sa iti faca simulari si sa nu te lasi amagit de promotii pentru ca nu de fiecare data costurile finale sunt mai mici comparativ cu ofertele normale.

Dobanda variabila a creditului are in prezent rate mici insa nu inseamna ca aceasta este o regula care se va mentine pe intreaga perioada a creditului. Este recomandat sa discuti cu specialistii din banca pentru ca acestia iti vor arata graficul de rambursare ca urmare a majorarii dobanzilor, avand in vedere faptul ca indicii monetari ai creditelor in valuta au atins si uneori minimul. Dobanda fixa este mai mare comparativ cu ceavariabila si la o analiza exclusiv pe baza acestui parametru vei obtine informatii nerealiste. Avantajul creditelor de genul acesta sta in faptul ca inca din primele momente clientul are o rata care va ramane fixa pana la finalul creditului si va fi mereu ferit de surprize neplacute.

Cost

Atunci cand ajungi la banca pentru a face un credit trebuie sa tii cont de costurile creditelor si sa fii atent care sunt costurile aditionale pentru ca acestea pot fi mari uneori. Verifica de fiecare data valoarea pe care o are dobanda anuala efectiva denumita si DAE pentur a compara in mod obiectiv creditele pentru ca exista mai multi factori pe langa dobanda care au rolul de a influenta costul general al imprumuturilor bancare. Trebuie sa stii de asemenea si cum se va actualiza dobanda in caz ca aiun credit cu dobanda variabila pentru ca poti plati la trei luni, la sase sau la un an.

Top 3 credite de nevoi personale

 • Mogo – un credit de nevoi personale pentru achizitionarea unui autoturism rulat, dedicat persoanelor de minim 21 de ani;
 • Viva Credit – un credit rapid pentru care platesti dobanda doar la suma utilizata;
 • Credius – cel mai bun credit de nevoi personale, cu un plafon maxim de 40000 de lei.

Mogo

mogo logomogo

Acest credit de nevoi personale se acorda doar pentru finantarea unui autoturism rulat si este cea mai buna solutie pentru soferii care vor sa isi schimbe masina.

PRO

 • Primesti raspuns in 15 minute;
 • Poti garanta cu orice sursa de venit;
 • Poti primi credit daca ai istoric negativ la Biroul de Credite;
 • Beneficiezi de evaluarea masinii dorite;
 • Primesti pana la 80 de procente din valoarea masinii.

CONTRA

 • Se ofera credit doar persoanelor mai mari de 21 de ani cetateni romani.

De ce am ales MOGO?

 • Tip – Acesta este un credit special avand in vedere faptul ca se refera doar la achizitionarea masinilor rulate. Nu poti folosi banii in alte scopuri, insa ai toate avantajele necesare cumpararii celui mai bun autoturism deoarece ti se ofera si evaluarea acestuia.
 • Venituri – Pentru a accesa creditul de la Mogo poti face dovada oricaror venituri, pentru ca toate sunt eligibile atata timp cat le poti dovedi.
 • Permisivitate – Sunt acceptate pentru finantare inclusiv persoanele care au un instoric negativ inregistrat la Biroul de Credite. Vei primi in 15 minute raspuns la cererea ta si vei afla daca esti sau nu eligibil.

Lucruri bine de stiut

Pentru a accesa acest credit trebuie sa ai varsta de minim 21 de ani si sa fii cetatean roman. Daca nu intrunesti aceste doua conditii poti aplica la unul din creditele de nevoi personale de mai jos.

 

Viva Credit

viva credit

Button Text

Atunci cand ai nevoie rapid de bani, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la Viva Credit si optii suma dorita in cel mai scurt timp.

PRO

 • Rapid;
 • Dobanda fixa;
 • Poti scoate banii cand ai nevoie;
 • Poti scoate banii de cate ori este necesar;
 • Totul se intampla online;
 • Platesti dobanda pe suma utilizata;
 • Poti rambursa creditul anticipat fara comisoane;
 • Poti plati lunar 10% din suma + dobanda.

CONTRA

 • Acest credit este oferit doar persoanelor peste 20 de ani.

De ce am ales Viva Credit?

 • Rapiditate – Dupa trimiterea documentelor banii vor ajunge imediat in contul tau, in decurs de 24 de ore. Totul se intampla online si nu este necesar sa faci drumuri repetate la banca sau sa stai la cozi.
 • Dobanda – Dobanda se plateste doar pentru suma pe care o folosesti si prin urmare, daca nu utilizezi toata suma virata dobanda va fi mai mica, deci poti economisi.
 • Permisivitate – Poti rambursa integral creditul fara comisioane sau poti sa platesti 10% din suma si dobanda stransa. Astfel ai mai multe moduri in care poti achita datoria, de care poti profita in functie de situatia specifica in care te aflii.

Lucruri bine de stiut

Creditul este doar pentru persoane mai mari de 20 de ani, deci chiar daca lucrezi de la 18 si ai carte de munca, daca ai sub 20 de ani nu poti primi creditul.

Credius

credius

Button Text

In doar 60 de minute primesti raspuns cererii tale de credit. In plus, ai un credit mai ieftin decat majoritatea celor de pe piata. Poti obtii creditul doar cu buletinut.

PRO

 • Rapiditate;
 • Creditul se obtine doar cu buletinul;
 • Comisioanele sunt mici;
 • Dobanda este mica;
 • Se lucreaza in weekend;
 • Exista pachetul anticredit care iti genereaza cele mai mici costuri;
 • Poti sa aplici online, dar si offline.

CONTRA

 • Creditul este oferit doar cetatenilor romani cu domiciliul in tara.

De ce am ales Credius?

 • Suma maxima oferita – Poti obtine un credit de pana la 40000 de lei pe o perioada de 5 ani, fara a gira cu bunuri personale si fara cofintantare. Acest plafon este unul dintre cele mai mari.
 • Rapiditate – Imediat dupa ce aplici online vei primi raspuns in maxim 60 de ore. Acest lucru inseamna ca nu este necesar sa stai la cozi si sa astepti. Poti aplica inclusiv in weekend deoarece programul este pana la ora 19.
 • Vechime – Pentru un credit de la Credius ai nevoie de o vechime de doar 1 an la actualul loc de munca spre deosebire de sistemul bancar unei ai nevoie de minim 6 luni pentru primul job si minim 3 luni ulterior.

Lucruri bine de stiut

Pentru a accesa acest credit trebuie sa fii cetatean roman si sa ai domiciliul in Romania, insa aceasta este o regula aplicata de foarte multe institutii bancare si de IFN-uri si trebuie vazuta ca o masura suplimentara de siguranta luata de companie.

 

De ce sa tii tu cont

Perioada

Atunci cand perioada de creditare este mai lunga vei avea rate lunare mai mici. Tine cont si de faptul ca in final costurile totale sunt mai mari.

Suma maxima

Suma maxima se va calcula tinand cont de veniturile pe care le ai lunar si pe care poti sa le demonstrezi dar si tinand cont de mai multe caracteristici din produsele de creditare. Comparand conditiile identice poti alege banca de la care sa imprumuti aceeasi suma in cele mai bune conditii sau cea mai mare suma pe baza veniturilor tale.

Banca

Iti recomandam sa apelezi la o banca cunoscuta pentru a face un credit, sau daca apelezi la banci mai putin cunoscute sa faci tot posibilul pentru a te documenta foarte bine inainte. Poti descoperi anumite conditii si clauze de care sa nu fii multumit sau care sa te dezavantajeze. De asemenea, cele mai multe banci sugereaza mutarea salariului la ele, ceea ce inseamna ca va trebui sa ai la dispozitie bancomate pentru a scoate banii. Anumite banci, in general cele foarte mici, nu au bancomate in orice oras si nici sucursale. Exista insa si banci care permit retragerea banilor cu comision 0 de la orice bancomat.

Intrebari frecvente

Ce credit de nevoi personale pot sa obtin cu venitul meu?

Suma maxima pe care o poti primi este proportionala cu venitul tau lunar. Dupa noile reglementari fiecare banca poate stabili pragul de indatorare. In general persoanele care au un venit mai mare poate sa aloce o mai mare parte a venitului pentru a putea plati ratele. Venitul care se ia in calcul de catre banca pentru credit se mai numeste si venit disponibil si este determinat scazand cheltuielile de subzistenta din venitul incasat de client. Nivelul costurilor se va determina pentru fiecare client tinand cont de numarul persoanelor din familie. Banca va stabili o suma fixa pentru fiecare membru al familiei. Iata si un exemplu, daca suma stabilita este de 300 de lei in cazul unei familii cu 4 membrii care castiga un venit total de 2000 de lei pe luna banca urmeaza sa ia in calcul 800 de lei, adica diferenta de la 2000 – 350×4.

Ce credit de nevoi personale este cel mai potrivit pentru mine?

Decizia in ceea ce priveste creditul optim depinde de caracteristicile de baza ale imprumuturilor dar si de momentul si locul ales pentru a solicita creditul. Creditele de nevoi personale sunt adaptate de banci pentru a permite accesul la credit chiar si pentru persoanele care au venituri mai mici.

Perioada maxima pentru rambursare in cazul creditelor de consum poate ajunge pana la cel mult 5 ani. Pe de alta parte suma maxima la creditele de nevoi personale fara ipoteca ar putea ajunge pana la 10000 de euro sau chiar mai mult in timp ce valoarea pentru un credit de bunuri nu va depasi 5000 de euro.

Ce credite pot lua de la banca?

Creditele pentru bunuri de utilizare indelungata, de vacanta sau de studii si cele pentru tratamente medicale au strict acest scop si sunt adaptate la specificul serviciului. Daca ai o cerinta specifica si exista un produs dedicat pentru tine ar trebui sa apelezi la un astfel de credit. Creditul de neovi personale iti permite sa folosesti banii in orice scop. Creditele de nevoi personale pot fi folosite inclusiv ca avans pentru cumpararea unei case cu ajutorul altui credit. Perioada maxima pentru care se acorda creditele se reglementeaza la nivel national de catre BNR.

 

[ratings]
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply