Skip to main content
Fitness & Sport

Cele mai bune aparate de vâslit

15 februarie 2023No Comments

Aparatul de vâslit nu este potrivit doar pentru imitarea canotajului, cu ajutorul lui poți efectua numeroase exerciții. Antrenează o gamă largă de grupe musculare: brațe, picioare, spate și abdomen, practic tot corpul este în mișcare.

Aparatul de vâslit îți permite să dezvolți atât rezistența, forța, cât și coordonarea mișcărilor. Este capabil să monitorizeze singur cursul corect al antrenamentului, să-i regleze intensitatea și să construiască programe de antrenament individuale. Aparatul poate fi folosit de oricine atât de tineri, cât și de cei în vârstă.

Astfel, dacă nu ai timp să mergi la sală, dar vrei să te ocupi cu sportul și să ai rezultate bune, atunci aparatul de vâslit într-adevăr te poate ajuta. În funcție de rezultatele pe care dorești să le obții alege cel mai bun aparat de vâslit potrivit pentru tine.

Top 6 cele mai bune aparate de vâslit

Aparat de vâslit fitness DHS Air Rower 2010

Cel mai bun aparat de vâslit fitness DHS.

Aparat de vâslit DHS -Păreri

DHS este brand-ul potrivit pentru orice utilizator, dar mai exact pentru cei care iubesc și se ocupă cu sportul. Produsele lor sunt profesionale și cum spun chiar ei, ideale pentru sălile de fitness. Din această categorie face parte și aparatul de vâslit DHS, care are un design versatil, dar totuși se poate plia pe verticală, astfel, vei ocupa mult mai puțin spațiu în cameră, în cazul în care ai aparatul la domiciliu.

Greutatea maximă a utilizatorului pentru acest aparat este de 120 kg. Cu ajutorul lui din șezut vor putea lucra mușchii brațelor și picioarelor, totodată, nici abdomenul nu se va relaxa, pentru că mușchii vor lucra atunci când vei simula vâslitul, rezistența fiind dată de aer la rotirea unei elice. Materialul acestui aparat de vâslit este din oțel și are doar 36 de kg.

Aparat de vâslit cu apă Respiro WT1

Cel mai bun aparat de vâslit cu apă.

Aparat de vâslit cu apă -Păreri

Aparatul de vâslit cu apă este perfect pentru cei care într-adevăr își doresc să obțină rezultate. Acesta poate fi reglat în funcție de nivelul de apă pe care îl are, dar desigur, și de forța aplicată. Greutatea maximă pe care utilizatorul trebuie să o aibă atunci când se folosește de aparat este de 130 kg.

Acest aparat de vâslit este dotat cu o consolă cu afișaj LCD unde îți arată timpul, numărul curent al caloriilor consumate în timpul antrenamentului. În plus are și suport pentru tableta ta personală. Aparatul aparține categoriei HC (de la expresia Home Computer, ce înseamnă o serie de microcalculatoare) și corespunde normelor EN957, astfel este potrivit pentru utilizarea casnică. Înălțimea maximă admisă este de 195 cm.

Tipul de rezistență este hidraulică și are opt trepte de rezistență. Totodată acest aparat de vâslit poate fi întors pe verticală, astfel vei putea economisi mai mult spațiu.

Aparat de vâslit profesional

Cel mai bun aparat de vâslit profesional.

Aparat de vâslit profesional -Păreri

Acest aparat de vâslit este unul dintre cele mai profesionale produse de fitness. Este rezistent la aer, are dimensiuni unice și un monitor avansat de performanță. De asemenea, este un aparat cu o configurare ușoară, rezultate majore și desigur o stocare simplă. Astfel, oricine se poate folosi de acest echipament, atât începătorii, cât și experții.

Nici un aspect nu te va deranja, pentru că are un zgomot minim, o înălțime confortabilă a scaunului, sina este din aluminiu, dar și din oțel inoxidabil, astfel alunecarea va fi mereu constantă, fără porniri sau opriri bruște.

Greutatea sau lungimea nu va fi un obstacol, pentru că aparatul are roți și poate fi ideal chiar și la domiciliu. Oricând vei putea face cardio, dar și alte exerciții. Datorită aparatului vor lucra mai multe părți ale corpului, cum ar fi: umeri, brațe, spate, mușchii pectorali, mușchii abdominali, coapse și picioare. De asemenea, asigură sănătatea sistemului cardiovascular. Îți va fi ușor să folosești acest aparat de vâslit pentru că sunt o mulțime de tutoriale despre tehnica de lucru.

Aparat de vâslit pentru acasă Dash

Cel mai bun aparat de vâslit fitness acasă.

Aparat de vâslit Zipro -Păreri

Zipro este brandul acestui produs, astfel are o calitate foarte bună, pentru că ei sunt cei care se bazează pe calitatea înaltă și profesionalism. Aparatul de vâslit fitness pentru acasă te va ajuta să-ți antrenezi în mod simplu și sigur practic toate grupele de mușchi la domiciliu și nu contează vârsta sau nivelul pe care îl ai.

Aparatul are un computer ce este compatibil cu iConsole și Kinomap, astfel calculatorul are două moduri: manual și race. De asemenea, are 15 moduri de curse, deci, în timpul antrenamentului vei avea parte de mai multe provocări, iar toate rezultatele și datele tale le vei vedea pe ecran.

Acest aparat de vâslit are opt trepte de rezistență și o centură de piept Polar, care îți va permite să măsori ritmul cardiac. Construcția aparatului este ușor pliabilă, ceea ce înseamnă că spațiul din domiciliul tău nu va fi foarte mult ocupat, iar deplasarea va fi ușoară datorită roților încorporate.

Aparat de vâslit Kettler

Cel mai bun aparat de vâslit pentru acasă de la Kettler.

Aparat de vâslit Kettler -Păreri

Produsele de la Kettler sunt perfecte pentru un antrenament sportiv cu adevărat profesional. Această marcă este recunoscută pentru calitate, stil și cel mai important, durabilitate. Cu ajutorul acestui aparat de vâslit Kettler, vei obține rezultatele dorite chiar și de acasă. Este fabricat din materiale de înaltă calitate, astfel este un produs ergonomic.

Are un sistem de frânare magnetic, un nivel de dificultate de 1 și 8, suport de picioare rezistent, dar și un șezut montat pe rulmenți cu bile. Greutatea maximă pe care o poate avea utilizatorul este 120 Kg. Aparatul are și un ecran LCD, unde vor putea fi măsurate valorile ca: timp, calorii, viteză, consum de energie, dar și puls.

Aparat de vâslit 120 Domyos

Cel mai bun aparat de vâslit 120 Domyos.

Aparat de vâslit 120 Domyos -Păreri

Aparatul de vâslit 120 Domyos este conceput pentru antrenamentele de fitness cardio, realizate la domiciliu. Cu ajutorul acestui aparat, îți vei tonifia corpul, dar și vei arde multe calorii, pentru că el îți asigură un antrenament complet și eficient. Aparatul nu-ți va ocupa mult spațiu în casă pentru că se pliază și se depliază ușor, practic dintr-o singură mișcare.

Are o pedalare fluidă cu o roată de inerție de 4 kg, un scaun confortabil, dar și roți de deplasare. De asemenea, are roţi de transport în partea din faţă şi compensatoare de nivel în spate. Aparatul indică 6 funcții cu suport tabletă și smartphone, acestea fiind:

 • Afișarea numărului de bătăi pe minut;
 • Distanța parcursă;
 • Numărul de calorii arse;
 • Afișarea timpului de antrenament;
 • Numărul de bătăi (count);
 • Timpul estimat pentru a parcurge 500 metri.

De ce am tinut cont

Tip de rezistență

Atunci când îți dorești să procuri un aparat de vâslit trebuie să analizezi și să ții cont de multe detalii, iar unul dintre acestea este tipul de rezistență. Acesta este un aspect foarte important, pentru că de rezistență depinde atât confortul tău, cât și rezultatul pe care dorești să-l obții. Totuși, există mai multe tipuri de rezistență, acestea fiind:

Rezistență hidraulică

Un aparat de vâslit cu rezistența hidraulică, de obicei este compact, mult mai mic și funcționează pe baza cilindrilor hidraulici. Atunci când sunt folosite mai des aceste aparate sunt predispuse la apariția deteriorărilor. De asemenea, prețul lor nu este unul foarte mare, iar uneori, ajustarea rezistenței poate fi o incomodare, pentru că unele modele presupun chiar răsturnarea aparatului cu susul în jos.

Rezistență magnetică

Aceste aparate de vâslit cu rezistență magnetică, de cele mai multe ori au un sistem de rezistență predefinit. Adică rezistența nu este deloc intuitivă, ci poți selecta singur diferite trepte de rezistență. Acest lucru îl poți face cu ajutorul unui buton sau electronic de pe un ecran. Antrenamentul tău de pe un astfel de aparat va fi unul confortabil, eficient și plăcut. De obicei aceste modele nu sunt grele, astfel le vei depozita mult mai ușor.

Rezistență la apă

Aparatul de vâslit rezistent la apă este cea mai bună alegere, pentru că datorită lui vei avea o adevărată experiență de vâslit. Este un sistem foarte eficient, deoarece opune rezistență la fiecare mișcare. Produsul se folosește destul de ușor și totodată îți asigură un antrenament liniștit, eficient și calm. Aparatul folosește un recipient cu apă dispus frontal, care este dotat cu palete în interior, ce se rotesc creând un sunet realistic în timpul vâslitului. Deci, când te vei folosi de acest aparat îți vei putea liber imagina că te afli chiar pe apă. Nu uita de apa din recipient, aceasta trebuie schimbată cu regularitate.

Rezistență la aer

Aceste aparate de vâslit cu rezistența la aer, sunt și ele eficiente, dar totuși se diferențiază de celelalte din cauza zgomotului. Acestea pot fi destul de gălăgioase, dar totuși mereu asigură un antrenament fluid și plăcut. Rezistența la un astfel de produs se ajustează în funcție de viteza și de intensitatea cu care mimezi acțiunea de vâslire. Modul de funcționare este dotat cu un ventilator, astfel, nu doar că va fi asigurată rezistența, dar și va ventila aerul din jurul tău.

Beneficii

Aparatului de vâslit are o mulțime de beneficii, din acest motiv fiecare avantaj în parte trebuie neapărat să fie evidențiat:

 • Un aparat de vâslit antrenează până la 48% din masa musculară;
 • Antrenează o gamă largă de grupe musculare;
 • Obții rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt;
 • Este perfect pentru tonifierea mușchilor;
 • Vei pierde din greutate foarte repede;
 • Aparatul este blând cu articulațiile;
 • Pe lângă toate exercițiile, aparatul mai oferă și antrenament cardio;
 • Mișcarea amplă a vâslitului întărește mușchii inimii;
 • Dezvoltarea capacității plămânilor;
 • Fiecare aparat dispune de un design unic;
 • Este un instrument de exercițiu potrivit pentru cei care vor să se antreneze în perioada de recuperare.

Componente

Pentru a avea rezultate vizibile și confort în utilizare, nu doar tipul de rezistență este important, dar și componentele aparatului de vâslit, care au un rol semnificativ în experiența ta cu aparatul. Printre componente principale se numără:

Scaun

Scaunul este unul dintre cele mai importante componente, pentru că acesta determină nivelul de corectitudine al exercițiilor efectuate. Un scaun potrivit trebuie să fie mare, astfel datorită lui vei avea o poziție, dar și un antrenament confortabil.

De scaun depinde și rezultatul tău, pentru că dacă nu va fi comod, atunci există o mare probabilitate să nu efectuezi corect exercițiile și să ai probleme la nivelul articulațiilor sau mușchilor. Cel mai bun aparat de vâslit este cel care are un scaun buretat.

Șina de rulare

Șina de rulare deoarece aceasta este responsabilă de poziția ta în timpul exercițiului. Totodată, este zona supusă la cea mai mare forță de frecare, de aceea materialul șinei trebuie să fie foarte rezistent la uzură. De asemenea, aceasta te va ajuta să-ți dai seama de poziția pe care o ai: genunchii ușor flexați în repaus și relaxați.

Mâner

Mânerul declanșează sistemul de rezistență, dar și determină nivelul de eficiență al exercițiilor. Unele aparate de vâslit au un singur mâner dispus în centru, iar altele au două mânere și sunt poziționate lateral.

Mânerul trebuie să aibă o formă ergonomică și să fie confortabil de ținut în mână. Totuși, mereu să atragi atenția la cum este poziționată mâna pe mâner. Dacă mâna va fi cu podul palmei în sus, vei lucra mai mult zona bicepșilor, iar dacă vei ține invers, vei lucra mai mult la zona spatelui.

Greutate

Aparatele de vâslit mai ieftine sunt mult mai ușoare, în comparație cu cele mai scumpe. De asemenea, poți și să le depozitezi foarte ușor dintr-un loc în altul. Pe unele dintre ele le vei putea chiar și plia, astfel aparatul va ocupa mai puțin spațiu.

Aparatele care au un preț mai ridicat, de obicei au o greutate de peste 150 de kilograme și nici nu se pliază. De aceea, se recomandă să procuri un aparat de vâslit bun cu roți, pentru că acestea te vor ajuta să deplasezi aparatul mult mai ușor.

Intrebari frecvente

Unde să așez aparatul ca să nu fie deranjant ?

Confortul este mereu important, atât în timpul antrenamentului, cât și în afara lui. De aceea, poziționarea aparatului trebuie foarte bine analizată. Pentru un confort mult mai bun se recomandă așezarea aparatului de vâslit deasupra unui covoraș și mai exact unui covor Domyos Training Mat. Astfel antrenamentul va fi mult mai plăcut. Covorașul permite:

 • îmbunătățirea stabilității produsului;
 • reducerea vibrațiilor și a zgomotului;
 • protejarea solului;
 • protejarea roților.

Care sunt beneficiile aparatului de vâslit?

În primul rând aparatul de vâslit este o salvare pentru mulți oameni și în special pentru cei care își doresc rezultate de acasă. Este unul dintre puținele aparate, cu care foarte simplu poți să te ocupi la domiciliu. Aparatul de vâslit are multe beneficii, dar totuși cele mai importante sunt:

 • Antrenează o gamă largă de grupe musculare;
 • Obții rezultatele dorite într-un timp mult mai scurt;
 • Este perfect pentru tonifierea mușchilor;
 • Pe lângă toate exercițiile, aparatul mai oferă și antrenament cardio;
 • Mișcarea amplă a vâslitului întărește mușchii inimii.

Care este cel mai bun aparat de vâslit?

Multe aparate de vâslit sunt bune și îți oferă rezultate dorite. Pentru că fiecare tip de aparat are avantajele sale aparte. Totuși, cel mai căutat, întrebat și procurat aparat este cel cu rezistență la apă. Acestea sunt dotate cu un rezervor pentru apă și pedale, fiind foarte ușor de folosit. Aparatul de vâslit cu rezistență la apă funcționează fără electricitate, nu necesită lubrifianți sau mentenanță specială. Se adaugă o tabletă de clor în rezervor, odată la 2-6 luni. Cu acest aparat te vei simți chiar pe apă și vei avea un adevărat proces de vâslit cu rezultatele mult așteptate.

Cum să mă folosesc de aparatul de vâslit?

Aparatul de vâslit are două tipuri de curse, acestea sunt:

 • Cursă scurtă – stați pe simulator, îndoiți genunchii, fixați-vă picioarele. Îndreptați-vă brațele, faceți o strângere dreaptă. Împingeți ușor cu picioarele, efectuând o mișcare cu trunchiul înapoi, apoi trageți ambele brațe la piept la punctul final. Reveniți la poziția inițială.
 • Cursă lungă – luați aceeași poziție de pornire ca și cu o mișcare scurtă, dar rotunjiți puțin spatele și ridicați călcâiele de pe oprire. Împingeți ușor cu partea din față a piciorului, în timp ce vă deplasați înapoi, îndreptați ușor trunchiul, îndoiți coatele și trageți de mânerul simulatorului spre clavicule. Panta trunchiului ar trebui să fie în mod ideal de 45 de grade. Reveniți la poziția inițială.

Webografie

În analiza noastră pentru a căuta cele mai bune aparate de vâslit, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply