Skip to main content
Fitness & Sport

Cel mai bun stepper fitness

15 februarie 2023No Comments

Actualmente, ca urmare a inovației tehnologice, care a dezvoltat multe locuri de muncă ce implică o activitate fizică redusă, extrem de vehiculat a devenit fenomenul de sedentarism. Majoritatea oamenilor încă nu-și dau seama de importanța pe care o are activitatea fizică asupra stării și sănătății organismului. Unii, însă, fie din lipsa de timp, fie din comoditate sau din alte considerente, nu au posibilitatea să frecventeze o sală de sport. Aceste persoane, de obicei, preferă să facă mișcare sau exerciții fizice în confortul propriei case.

Dorința de a face sport în propria casă determină oamenii să caute alternative sălii. O alternativă, în acest sens, este stepperul. Acesta este un aparat de fitness modern destinat antrenamentului părții inferioare a corpului. Înlocuind activitatea fizică de ridicare și coborâre a scărilor, stepperul vă permite să vă mențineți în formă. Cu ajutorul stepperului puteți obține o siluetă perfect modelată, o tonifiere a mușchilor, dar și o îmbunătățire a sistemului cardiovascular.

Top 6 cele mai bune steppere

Stepper vertical cu mânere

Cel mai bun stepper cu mânere, vertical.

De ce am ales acest stepper fitness cu mânere

Acest stepper fitness cu mânere asigură un antrenament eficient al întregului corp. Stepperul dat iese în evidență datorită calității înalte a oțelului și polipropilenei, două materiale care stau la baza construcției sale. Având în dotare cele două brațe verticale mobile, echipamentul respectiv reușește să stimuleze nu doar partea inferioară, ci și cea superioară a corpului. Pe lângă faptul că stepperul dispune de mânere, acesta mai este echipat și cu două corzi, care reușesc să îmbunătățească efectul și rezultatele din urma antrenamentului.

Utilizarea acestui stepper este extrem de ușoară și confortabilă. Din acest motiv, chiar și începătorii nu întâmpina dificultăți la prima utilizare. Acest aparat, nu doar că ajută persoanele să se mențină în formă, dar și constituie un mecanism eficient de ardere a caloriilor. Poziția verticală în timpul antrenamentului determină o întărire semnificativă a mușchilor. Totodată, utilizarea stepperului este extrem de binevenită în cazul luptei cu celulita.

Stepper aerobic Reebok

Cel mai bun stepper aerobic de la Reebok.

De ce am ales acest stepper aerobic Reebok

Stepperul Reebok este ideal pentru îndeplinirea exercițiilor fitness și celor aerobice în confortul propriei case. Acesta se prezintă sub forma unei platforme step cu un design robust. La baza construcției acestui stepper stau plasticul și polipropilena, două materiale, care, în combinație, oferă siguranță în cazul antrenamentelor dinamice și provocatoare. Stepperul aerobic dispune de o suprafață solidă și antiderapantă, care rezistă atât la transpirație, cât și la uzare. Stabilitatea și siguranța în timpul antrenamentelor sunt determinate de piciorușele de cauciuc cu care este dotată platforma.

Un important avantaj al acestui stepper aerobic constă în posibilitatea reglării celor trei niveluri de înălțime. Datorită acestei funcții, atât începătorii, cât și practicienii avansați pot să-și seteze înălțimea conform preferințelor personale, dar și în funcție de nivelul de pregătire, astfel încât fiecare să aibă parte de un antrenament eficient. Stepperul Reebok constituie o modalitate perfectă și rapidă de a pierde în greutate și de a modela silueta.

Stepper cu ghidon

Cel mai bun stepper cu ghidon pentru fese.

De ce am ales acest stepper cu ghidon

Stepperul cu ghidon DHS reprezintă dispozitivul destinat exercițiilor fizice, care mimează, cât se poate de bine, acțiunea de urcare a treptelor. Cadrul stepperului cu ghidon este unul solid și durabil, fiind fabricat din oțel. Cele două mânere, cu care este dotat acest stepper, asigură stabilitatea și siguranța pe tot parcursul antrenamentului.

Datorită acestui stepper, poți să te menții într-o formă fizică perfectă în propria locuință. Dispozitivul acționează intens asupra mușchilor picioarelor și celor fesieri. Totodată, antrenamentele la un astfel de aparat stepper sporește performanța organismului și asigură o îmbunătățire a sistemului cardiovascular. Cele patru funcții, cu care este echipat acest stepper cu ghidon, determină o monitorizare eficientă în timpul antrenamentului, dat fiind faptul că afișează distanța parcursă, durata deplasării, numărul pașilor efectuați și numărul caloriilor arse. Datorită utilizării ușoare și confortabile, antrenamentul la stepperul cu ghidon se poate desfășura, cu ușurință, în timpul vizionării unui program TV.

Bicicletă stepper profesional

Cel mai bun stepper fitness eliptic și profesional.

De ce am ales această bicicletă stepper profesional

Acest stepper profesional aparține companiei DHS, care mai întâi a devenit cunoscută datorită producerii bicicletelor, iar mai apoi s-a focusat asupra dezvoltării diferitor echipamente fitness. Aparatul respectiv este potrivit atât pentru exercițiile ușoare, cât și pentru cele cu intensitate crescută. Cele 32 niveluri de intensitate permit o reglare treptată a vitezei, primele fiind destinate încălzirii și pregătirii mușchilor corpului.

Ecranul LED, cu care este dotat stepperul eliptic, permite vizualizarea dinamicii antrenamentului. Datorită acestuia putem monitoriza nu doar durata deplasării și numărul pașilor efectuați, ci și distanța parcursă, și numărul de calorii arse.

Un aspect important al stepperului DHS se referă la prezența unui suport special pentru telefon sau tabletă. În așa mod, antrenamentul devine o adevărată plăcere, dat fiind faptul că, în timp ce pui în mișcare diferite grupuri musculare, ai posibilitatea să asculți muzica preferată sau să privești un episod dintr-un serial.

Stepper lateral reglabil Twist

Cel mai bun stepper lateral, reglabil.

De ce am ales acest stepper reglabil Twist

Stepperul reglabil cu corzi marca Home, cu siguranță, poate înlocui activitatea fizică efectuată într-o sală de fitness. Se remarcă datorită dimensiunilor sale compacte, materialelor rezistente și durabile din care este fabricat. Cele două pedale antiderapante au un impact pozitiv spectaculos asupra stabilității utilizatorului, dinamicii și eficacității întregului antrenament. Un detaliu important al acestui stepper, care-l diferențiază de multe alte aparate fitness, este tehnologia Twist. Prin intermediul acestui sistem, puteți antrena mai multe grupuri de mușchi, astfel fiind posibilă arderea rapidă a grăsimilor.

Datorită celor două corzi elastice cu care este dotat, stepperul antrenează nu doar mușchii inferiori, dar și cei superiori. Funcția de reglare a intensității permite utilizatorului să seteze stepperul în funcție de nivelul de pregătire. Afișajul digital prezintă informații legate de durata deplasării, distanța parcursă, numărul pașilor și caloriile arse, fiind posibilă, în așa mod, monitorizarea rezultatelor atinse.

Mini stepper cu corzi

Cel mai bun stepper cu corzi.

De ce am ales acest mini stepper cu corzi

Datorită dimensiunii reduse, dar și eficienței ridicate, acest model de stepper este cel mai des întâlnit în cadrul antrenamentelor de acasă. Mini stepperul respectiv este prevăzut cu un display multifuncțional care înregistrează dinamica și rezultatele obținute în timpul sesiunilor de antrenament. Design-ul compact și forma puțin diferită de alte echipamente permit efectuarea unei varietăți de exerciții complexe în confortul propriei case. Fiind realizat din oțel robust, mini steperul dat se declară a fi rezistent și durabil pentru o perioadă îndelungată de timp.

Grație celor două corzi elastice și rezistente cu care este echipat, stepperul pune accent nu doar pe musculatura inferioară, dar și pe membrele superioare, activând bicepșii și tricepșii. Corzile elastice împreună cu micul scaun încorporat permit practicarea unei diversități impresionante de exerciții. Un rol important îl au pedalele sale antiderapante, care oferă siguranță și stabilitate sporită în timpul antrenamentului. Acest model este perfect pentru persoanele care doresc să activeze, simultan, mai multe grupe de mușchi.

De ce am tinut cont

Tipuri

Actualmente, există un șir de tipuri și modele diferite de steppere disponibile pe piață. Ele pot fi clasificate în:

Vertical

Acesta pune accent pe partea inferioară a corpului. Cu acest tip de aparat, mușchii picioarelor sunt supuși unui antrenament mai intens. Datorită acestui tip, poate fi observată mai rapid o tonifiere a membrelor inferioare;

Lateral

Acest dispozitiv permite efectuarea mișcărilor și exercițiilor în lateral. În așa mod, sunt activați și antrenați mușchii fesieri. În comparație cu stepperul vertical, acesta este mai voluminos și solicită un spațiu de amplasare mai mare;

Twist

Rezultă din combinarea perfectă a stepperului vertical cu cel lateral. Acest dispozitiv permite utilizatorilor săi să efectueze o gamă largă de mișcări și exerciții complexe. Sistemul twist determină antrenamentul mai multor grupuri de mușchi, astfel fiind posibilă arderea rapidă a grăsimilor;

Eliptic

Acest tip de aparat este dotat cu două brațe eliptice. Datorită brațelor verticale, echipamentul dat reușește să stimuleze nu doar partea inferioară, ci și cea superioară a corpului.

Dimensiune

Înainte de a achiziționa un stepper, este necesar să luați în calcul spațiul disponibil pentru amplasarea acestuia. Ținând cont de dimensiune, putem deosebi:

Mini stepper

Se deosebesc de celelalte tipuri datorită dimensiunii sale reduse și formei compacte. Avantajul lor principal se referă la faptul că ocupă foarte puțin spațiu. Designul portabil permite utilizatorilor săi să le ia în orice deplasare.

Normal sau clasic

Aceste aparate au o dimnesiune normală, fiind formate din ghidon, corp și echipate cu două pedale. Datorită ghidonului, aceste steppere sunt mult mai stabile ca modelele mini. Antrenamentele la asemenea steppere sunt mai intense și complexe, dat fiind faptul că sunt prevăzute cu diferite programe și oferă un set larg de exerciții.

Activitate monitorizată

Majoritatea stepperelor sunt prevăzute cu calculatoare funcționale care, prin intermediul afișajului digital, prezintă date concrete despre dinamica antrenamentului. Un asemenea computer poate monitoriza următoarele activități:

 • Numărul pașilor efectuați – afișarea acestor date permite utilizatorului să înțeleagă și să-și creeze un anumit ritm al pașilor parcurși în funcție de intensitatea antrenamentului;
 • Numărul caloriilor arse – prezintă o estimare a numărului total de calorii arse pe durata întregii sesiuni de antrenament;
 • Durata antrenamentului – aceasta permite utilizatorilor săi să stabilească și să divizeze etapele unei sesiuni de antrenament. În așa mod, utilizatorul poate monitoriza etapa de încălzire și pregătire a mușchilor pentru antrenament.
 • Monitorul cardiac – prezintă informații referitoare la variația pulsului cardiac al utilizatorului.

Intrebari frecvente

La ce este bun stepperul?

Stepperul reprezintă aparatul cu numeroase beneficii asupra sănătății organismului și sistemului nervos. Acest aparat de fitness reușește să asigure un antrenament cardio excelent, astfel fiind posibilă menținerea în formă și pierderea kilogramelor în plus. Beneficiile de bază ale stepperului sunt următoarele:

 • Reduce stresul și readuce starea generală de bine;
 • Îmbunătățește circulația sângelui;
 • Determină creșterea condiției și rezistenței fizice;
 • Întărește și tonifiază membrele inferioare;
 • Stimulează mai multe grupe musculare;
 • Determină echilibrul și postura corectă a corpului;
 • Modelează corpul și arde caloriile;
 • Eficient în lupta cu celulita;
 • Îmbunătățește concentrația și coordonarea corpului.

Câte calorii pot fi arse pe stepper?

Majoritatea persoanelor, care iau decizia de a procura stepperul, doresc să se mențină în formă și să scape de kilogramele în plus. Este cunoscut faptul că pentru a slăbi este necesar să arzi mai multe calorii decât ai consumat pe parcursul zilei. Persoanele cu o greutate mai mare vor reuși să ardă mult mai multe calorii decât persoanele cu mai puține kilograme, greutatea fiind elementul determinant în acest caz. Numărul de calorii arse în urma exercițiilor pe stepper variază în funcție de intensitatea și durata antrenamentului.

În decursul unei ore de antrenament petrecute pe stepper pot fi arse aproximativ 700 de calorii. Multe steppere sunt dotate cu computere funcționale în care pot fi introduse datele personale privind vârsta, greutatea, înălțimea și durata antrenamentului. În așa mod se poate obține numărul exact de calorii pe care vei reuși să le arzi în urma sesiunii de antrenament.

Ce exerciții pot fi efectuate pe stepper?

Rezultatele pe care dorești să le obții în urma antrenamentelor pe stepper depind, într-o mare măsură, de tipul exercițiilor efectuate. De cele mai multe ori persoanele își creează propriul set de mișcări și exerciții pentru un antrenament eficient. În urma mai multor studii efectuate s-a demonstrat că cele mai eficiente exerciții pentru pierderea kilogramelor în plus sunt cele de tip HIIT. Prin intermediul acestui tip de exerciții se obține o intensificare a ritmului cardiac. Un exercițiu eficient care vă oferă un antrenament cardiovascular este format din câțiva pași simpli:

 • Este necesar de a plasa membrele inferioare pe cele două pedale ale aparatului;
 • În cazul în care stepperul are bare sau mânere speciale, este necesar să plasăm mâinile și să ne ținem de ele, însă fără a ne sprijini;
 • Partea superioară a corpului nu trebuie să fie aplecată sau ghemuită, ci trebuie să aibă o poziție dreaptă;
 • Împingem unul din picioare în jos, în timp ce celălalt se va ridica în sus;
 • Adăugăm viteză acestor mișcări de urcare și coborâre a treptelor.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply