Skip to main content
Fitness & Sport

Top 6 gantere. Seturi reglabile si fixe de fitness profesionale dar si pentru incepatori.

15 februarie 2023No Comments

Antrenamentul cu gantere are ca rezultat tonifierea corpului, cresterea rezistentei, protejarea sistemului imunitar si dezvoltarea musculaturii. Poti alege ganterele fixe, cu greutate redusa, potrivite pentru exercitiile de aerobic sau poti opta pentru gantere ajustabile, cu o greutate mai mare, ideale pentru a fi folosite de catre persoanele cu nivel de antrenament fizic intermediar sau avansat.

Top 6 cele mai bune gantere

Gantere Hervis 3 kg

Cele mai bune gantere Hervis de 3 kg.

De ce am ales gantere Hervis 3 kg

Setul de gantere fitness de 3 kg poate fi folosit pentru gimnastica, aerobic sau in cazul antrenamentelor fitness. Aceste greutati sunt recomandate pentru incepatori sau intermediari si persoane cu greutate corporala redusa. Materialul folosit pentru finisare este vinilul.

Gantere hexagonale 4 kg Tunturi

De ce am ales gantere 4 kg

Gantera hexagonala Tunturi are un maner cu striatii pentru un plus de stabilitate in timpul antrenamentului, cantareste 4 kg, are o lungime de 27 cm si un diametru de 9 cm. Materialele folosite in constructia ganterei sunt fierul si cauciucul (pentru finisaje). Greutatea de 4 kg este potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru nivelul intermediar.

Gantera 5 kg Voit Hexogen

Cea mai buna gantera 5 kg din neopren.

De ce am ales gantera hexagonala 5 kg

Gantera din neopren Voit este perfecta pentru a fi utilizata in timpul antrenamentului fitness datorita suprafetei ei invelita in neopren, ceea ce permite o sustinere ferma chiar si in timpul celor mai extenuante exercitii care produc transpiratie. In acelasi timp, dimensiunile reduse ofera transport si depozitare fara probleme.

Set gantere reglabile 10 kg EcoFit

Cele mai bune gantere 10 kg reglabile.

De ce am ales set gantere 10 kg

Gantera reglabila de 10 kg EcoFit din ciment si PVC are o rezistenta ridicata fata de conditiile de mediu, nu rugineste si poate fi folosita de persoanele care intentioneaza sa isi creasca masa musculara. Bara de greutati are o lungime de 46 cm, diametrul filetului este de 25 mm, iar diametrul manerului cauciucat atinge 33 mm. Setul include 2 discuri de 2.5 kg si inca 2 discuri de 2 kg care pot fi utilizate in functie de preferinte.

Set Gantere 20 kg Domyos Decathlon

Cel mai bun set gantere 20 kg reglabile.

De ce am ales gantere Decathlon 20 kg

Setul de gantere Decathlon include doua bare de 2 kg cu diametru de 28 mm si lungimea de 35 cm, 4 opritoare, 8 discuri de 1 kg cu diametru de 28 mm si 4 discuri de 2 kg cu diametru de 28 mm. Se recomanda curatarea consecventa a setului cu produse de curatare menajera. Utilizatorii pot face exercitii pentru mai multe grupe de muschi: triceps, deltoizi, pectorali etc.

Gantera 30 kg Sportmann

Cele mai bune gantere 30 kg profesionale.

De ce am ales set gantere 30 kg

Gantera profesionala are o greutate fixa de 30 de kg si este perfecta pentru persoanele cu nivel intermediar sau avansat care doresc sa isi consolideze muschii. Invelisul din cauciuc creste rezistenta ganterei, in timp ce manerul ergonomic cu striatii ofera aderenta si siguranta ridicata pe parcursul antrenamentelor.

De ce am tinut cont

Tipul de gantere

Gantere fixe

Ganterele fixe sunt variantele clasice care de obicei se gasesc cu greutati mici pornind de la 0,5 kg pana la 5 kg. Modelele fixe au capetele dificil sau chiar imposibil de inlocuit, conexiunea dintre acestea si maner fiind foarte stransa. Sunt rezistente, usor de folosit, au o dimensiune redusa si nu provoaca zgomot.

De asemenea, ganterele fixe pot avea forme diferite (patrate, cilindrice, sferice), dar cea mai utilizata forma este cea hexagonala deoarece astfel nu se vor rostogoli. Unele modele au finisaje (smalt rezistent, vopsea cromata, luteran, cauciuc etc) atat pe greutati, cat si pe maner.

In plus, sunt potrivite pentru exercitii fizice precum flotarile cu gantere, oferind mai multa stabilitate. Astfel, utilizatorul isi poate concentra atentia pe pozitia corpului, ceea ce rezulta intr-un antrenament mai productiv.

Gantere ajustabile

Un set de gantere reglabile vine cu un maner, clipsuri pentru fixare pe bara si discuri de gantere. Totodata, poate fi folosit un sistem de securizare cu ajutorul suruburilor. Variantele standard au o gaura cu un diametru de 25,4 mm si sunt necesare discuri de gantere care au un diametru corespunzator. O bara de gantere standard are o lungime care variaza intre 35,5 cm si 55,8 cm.

Ganterele ajustabile sunt sigure, fiabile, nu ocupa mult spatiu si vor fi deosebit de portabile. Pe de alta parte, incarcarea si descarcarea discurilor necesita timp suplimentar si riscul de accidentare creste daca securizarea nu este efectuata corespunzator.

Exista si optiunea ganterelor reglabile rapid care au un pret mai ridicat, dar iti permit sa schimbi greutatile fara efort si spatiul ocupat este semnificativ redus. Cand gantera este fixata in suport, utilizatorul va rasuci un buton, iar in momentul in care este ridicata gantera, discurile cu greutatea dorita sunt automat atasate de bara.

Gantere kettlebell

Aceste gantere se diferentiaza de forma clasica prin asemanarea cu o minge cu maner. Sunt folosite in general pentru exercitiile care antreneaza muschii, sistemul cardiovascular si imbunatatesc flexibilitatea corpului. Din cauza ca greutatea nu este distribuita uniform, vor fi mai dificil de manevrat in cazul novicilor.

Material

Majoritatea ganterelor sunt realizate din metal sau beton (ciment) si au un material in care sunt imbracate (vopsea, crom, vinil, luteran, cauciuc etc). Betonul este mai rezistent la factorii de mediu si umiditate ridicata, dar in timp, poate fi crapat. In acelasi timp, acest material fiind mai voluminos, discurile vor ocupa mai mult spatiu. Cele din metal (de obicei fier) au o durata de viata mai mare si dimensiuni mai reduse, dar pot fi afectate de coroziune.

Vopseaua se aplica de obicei pentru a proteja gantera impotriva ruginii si se recomanda vopseaua pe baza de ulei. Pe de alta parte, scopul finisajului cu crom este acelasi precum in cazul vopselei, dar gantera va avea un aspect mai placut. Cauciucul ofera protectie impotriva coroziunii, in timp ce elimina si riscul anumitor daune in cazul in care ganterele sunt scapate pe podea.

Manerul ganterei

O gantera poate avea un maner din otel imbracat in vopsea sau crom, dar exista si variante cu finisaj de neopren, spuma cauciucata sau luteran. Bara de gantera fara strat protector poate provoca basici in palma si in acest caz se recomanda utilizarea manusilor. In acelasi timp, un maner cu finisaj ofera o aderenta mai buna si confort ridicat.

Forma manerului poate fi arcuita sau cilindrica, cele arcuite fiind mai ergonomice. Modelele olimpice au un maner texturat.

Greutati gantere

Greutatea unei gantere poate fi aleasa in functie de nivelul de antrenament (incepator, intermediar, avansat sau expert), dar si luand in considerare greutatea corporala a persoanei.

Un novice cu o greutate corporala scazuta poate opta pentru gantere fitness de 2 kg, 3 kg sau 0.5 kg, iar pe masura ce corpul se obisnuieste cu efortul, greutatea poate fi crescuta treptat, pana la gantere de 20 kg, 30 kg, 50 kg sau chiar mai mult.

Depozitare

Pentru o depozitare eficienta, exista suporturi pentru gantere, putand fi pozitionate pe rafturi verticale sau orizontale (rastel gantere). Aceste standuri pot sustine pana la 10 – 12 perechi de greutati. Ganterele ajustabile sunt mai potrivite pentru spatii de depozitare limitate.

Intrebari frecvente

Care este diferenta intre haltere si gantere?

Halterele sunt alcatuite dintr-o bara de sustinere si un set de greutati libere care pot fi montate pe bara in functie de greutatea dorita. Halterele sunt folosite cu ambele maini pentru exercitii precum: ridicari de pe banca sau de la sol, genuflexiuni cu haltera la ceafa, ridicari anterioare cu haltera si ridicari din umeri cu haltera.

Ganterele sunt mai scurte si mai compacte, existand atat modele fixe, cat si reglabile. Acestea sunt utilizate pentru a lucra separat fiecare mana.

Unde pot gasi gantere ieftine?

Cele mai ieftine gantere au greutati mai mici si un finisaj cu vopsea. Poti alege gantere ieftine din magazinele virtuale care ofera o gama larga de produse, reduceri ocazionale, livrare pana la usa si posibilitatea de a citi recenziile altor utilizatori.

Cat costa un set gantere de 50 kg?

Pretul unui set de gantere de 50 kg poate varia in functie de tipul de gantere (fixe sau ajustabile), materialele utilizate (ciment sau metal), finisaj (vopsea, vinil, cauciuc etc) si calitatea manerului (cu striatii, ergonomic, cu protectie pentru piele etc).

Ce exercitii pot face cu o gantera hexagonala de 10 kg?

O gantera de 10 kg poate fi folosita atat de persoanele experte, cat si de cei aflati la nivelul intermediar pentru exercitii care includ mai multe grupe de muschi: triceps, deltoizi, pectorali etc. Cateva exercitii posibile cu ganterele de 10 kg sunt: fluturari cu ganterele, impins din pozitie inclinata cu ganterele, impins din pozitie orizontala cu ganterele, ridicari laterale a ganterelor, extensii cu ganterele la ceafa, flexii alternate cu ganterele etc.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply