Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune drujbe – Păreri și recomandări

15 februarie 2023No Comments

Unele dintre cele mai importante instrumente din mediul rural sau pentru exploatările forestiere sunt drujbele. Acestea reduc considerabil din timpul de muncă, atunci când este vorba de toaletarea arborilor, curățarea pomilor sau copacilor, de asemenea, acestea sunt utile pentru tăierea lemnelor.

Pe piața din România mai des se găsesc două tipuri de drujbe: electrice și pe benzină. Cea electrică este confortabilă, datorită alimentării cu ajutorul acumulatorului și pornirii electrice. Iar, drujba pe benzină se alimentează cu combustibil și ulei, aceasta se pornește cu ajutorul sfoarei și este foarte puternică.

Atunci când cauți cea mai potrivită drujbă pentru tine, trebuie să atragi atenția, pe lângă preț și tipul de alimentare, la sistemul de siguranță. Cea mai bună drujbă trebuie să fie dotată cu cel mai bun sistem de siguranță, care ar bloca lanțul în cazul unor probleme tehnice.

Top 9 cele mai bune drujbe

Drujbă pe benzină Micul Padurar 5200

Cea mai bună drujbă pe benzină Micul Pădurar 5200.

Drujbă pe benzină Micul Pădurar 5200 -Păreri

Aceasta drujba este perfectă pentru folosirea în gospodarii si se preteaza bine la tăierea lemnelor, la curatarea copacilor mici și mijlocii sau a copacilor cu rol ornamental, dar și la taierea scandurilor.

Aceasta drujba Micul Padurar a fost aleasă fiind un produs recomandat tuturor amatorilor care au de meșterit în jurul casei. Prețul mic raportat la calitatea componentelor și la fiabilitate este cel mai mare atuu pe care il are. În plus, aceasta drujba este destinata unui număr mare de utilizari în funcție de necesitățile gospodarului, ceea ce o face un produs versatil și accesibil.

Drujbă electrică Makita

Cea mai bună drujbă electrică Makita.

Drujbă electrică Makita -Păreri

Aceasta drujba electrică este o unealtă silentioasa și ușor de manevrat destinata unei game variate de activități, de la curatatul pomilor și activități simple de gradinarit si pana la tăierea lemnelor de aproape orice dimensiune. În plus, funcționează pe curent și este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător.

Acesta este un produs reprezentativ pentru brandul Makita, o companie producătoare de dispozitive și scule electrice originara in Japonia. Acest grup s-a distins încă de la apariția pe piața prin cele mai bune produse electrice și electronice pentru gospodarii. A debutat în Japonia, s-a extins în China și a ajuns în prezent în SUA, Canada, Marea Britanie și Estul Europei. Toate produsele semnate de acest brand au un raport calitate preț foarte avantajos, și sunt durabile și eficiente, fiind utilizate mult timp după achiziție.

Drujbă cu acumulator Einhell

Cea mai bună drujbă cu acumulator.

Drujba cu acumulator Einhell -Păreri

Drujba este fabricată de brandul Einhell, cu ajutorul celor mai moderne tehnologii. Această drujbă funcționează fără fir, alimentându-se cu acumulatorul încorporat, care se încarcă timp de o oră. Acumulatorul Power X-Change este deosebit de puternic, cu o capacitate de 3000 mAh și poate este compatibil cu alte aparate din familia Einhell.
Datorită mânerului ergonomic, drujba este foarte ușor de manevrat și de transportat, fără a vă provoca disconfort în timpul lucrului. Acest aspect este important mai ales dacă îl vei folosi pentru tăierea copacilor sau cherestelei.

Utilizarea acestei drujbe cu acumulator este sigură, datorită protecției antiretur, care oprește instant lanțul, în cazul returului. În cazul în care lanțul sare de pe șină, acesta este prins de un bolt special.

Lungimea maximă de tăiere permisă de această drujbă este de 230 mm, care taie 4.3 m într-o secundă.

Drujbă rusească pe benzină

Cea mai buna drujba rusească pe benzină.

Drujba rusească -Păreri

Această drujbă rusească a reușit să câștige încrederea deplină a utilizatorilor, datorită calității de care dă dovadă și a rezistenței în timp. Păstrată și alimentată cu benzină și ulei de cea mai bună calitate, drujba îți va sluji mai mult de 4 ani.

Cu siguranță îți dorești o drujbă dotată cu cele mai importante funcții și desigur să fie puternică. Această drujbă este foarte puternică cu 3,54 CP și motorul de 2600W. Motorul este potrivit pentru tăierea lemnelor și curățarea copacilor, fiind construit pentru a rezista în timp. Drujba mai este dotată de un sistem sigur de protecție, lanțul având o frână specială cu ghidaj.

Pachetul include ulei, bujiei și demorar. Lanțul drujbei este de 36 de dinți, iar lamele de 45 cm. Luând în calcul toate funcționalitățile și dotările deosebit de importante, această drujbă este perfectă. Aici, de asemenea, putem adăuga și raportul calitate-preț excelent.

Drujbă tip motofierăstrăul

Cea mai bună drujbă pentru crengi, ieftină.

Drujba tip motofierăstrău Husqvarna-Păreri

Motofierastraul Husqvarna 120 Mark II are o putere a motorului de 1.8 CP cu 1400 W si o lungime a lamei de 35 cm. Drujba dispune de tehnologia motoarelor X-Torq pentru emisi scazute si functia Air Injection care pastreaza filtrul curat. In plus, combinarea comutarii si a opririi permite o pornire mai usoara si reducere riscul de inundare a motorului.

Zgomotul produs in timpul utilizarii este de 113 dB, capacitatea motorului atinge 38.2 cm³, grosimea lantului este de 1.3 mm si viteza lantului ajunge la 16.8 m/s.

Drujbă telescopică Ruris

Cea mai bună drujbă telescopică.

Drujba telescopică Ruris -Păreri

Drujba telescopică este potrivită, mai ales, pentru persoanele care dețin grădini, deoarece datorită formei sale permite toaletarea pomilor într-un timp scurt. De asemenea, se potrivește pentru persoanele care dețin livezi de pomi fructiferi, celor care se ocupă de peisagistică sau pentru gospodărie.

Pornirea drujbei telescopice se realizează foarte ușor, trebuie să apeși pe butonul de start, să pui șocul în partea din spate, să apeși pompa de pe rezervor pentru presiuni, ulterior trebuie să ridici și să tragi ața, iar drujba va fi gata de utilizare. Datorită tijei reglabile, puteți să tăiați de la 2 m, până la 5 m înălțime.

Pentru o ergonomie mai bună și pentru o utilizare mai confortabilă, pe suprafața tijei sunt amplasați doi bureți speciali pentru mână.

Motoferastrau drujbă profesională Husqvarna

Cea mai bună drujbă profesională de la Husqvarna.

Drujba profesională Husqvarna -Păreri

Compania Husqvarna se bucură de recunoștință la nivel internațional. Aceasta creează unele dintre cele mai bune drujbe, datorită faptului că pun accent pe putere, eficiență și fiabilitate, concepute astfel încât experiența de tăiere să fie cea mai bună.

Această drujbă profesională este creată special pentru profesioniștii calificați. Are o durată mare de viață, datorită materialelor și a construcției calitative și robuste, intensitatea vibrațiilor este mai mică 5.3 m/s², în comparație cu alte modele, de asemenea, drujba are o greutate mai mică pentru un efort fizic minim.

Datorită sistemului X-Torq, cu care este dotată această drujbă, consumul de carburant este redus. Aceasta dispune și de un indicator transparent care arată nivelul de combustibil, astfel vei ști mereu când trebuie alimentată. Drujba se pornește foarte ușor, cu un efort minim, doar trebuie să tragi de sfoară.

Astfel, dacă ești în căutarea unei drujbe calitative, rezistente în timp, care să-ți oferă și siguranța necesară, această drujbă profesională de la Husqvarna poate fi potrivită pentru tine.

Mini drujbă cu acumulator

Cea mai mică drujba cu acumulator.

Mini drujba cu acumulator -Păreri

Cu ajutorul acestei mini drujbe lucrul din grădină va fi considerabil mai ușor, pentru că dacă au crescut arbuști sau tufișuri care strică peisagistica, aceștia pot fi eliminați în cel mai scurt timp. Această drujbă este foarte ușoară, cântărește numai 1,7 kg, astfel manevrarea și transportarea acesteia este foarte confortabilă. Drujba poate fi folosită de orice, pentru că efortul fizic de utilizare este foarte mic.

Drujba funcționează pe baza acumulatorului de 18V, iar bateria durează destul de mult timp, ceea ce îți va permite să nu-ți întrerupi munca. Datorită acumulatorilor, această drujbă este deosebit de silențioasă și nu-ți va provoca disconfort. Poate fi, de asemenea, folosită și pentru tăierea lemnului cu diametru mic, pentru confecționarea obiectelor de artă, pentru bricolaj și alte construcții din lemn.

De ce am tinut cont

Tipuri

Este primul aspect de care trebuie sa ții cont în momentul în care te gândești să-ți cumperi o drujbă. Ținând cont de modul de alimentare, pe piață există următoarele tipuri de drujbe:

Drujbe pe benzină

Cele mai des întâlnite drujbe sunt cele care se alimentează cu benzină. Acestea sunt destinate utilizării profesionale. Pornirea drujbei se realizează prin intermediul sfoarei sau a cablului. Acest tip de drujbă este dotată cu un lanț de 30-45 cm și mai mult.
Drujbele pe benzină au un nivel de zgomot mult mai mare, în comparație cu alte tipuri, trebuie frecvent alimentate cu benzină, de asemenea frecvent trebuie să schimbați uleiul și filtrele.

Drujbe electrice cu acumulator

Acest model de drujbă este foarte confortabilă în utilizare, datorită faptului că nu depinde de o sursă de o sursă de alimentare, astfel devine portabilă. Totuși, trebuie să ai în vedere că acest tip de drujbă are o autonomie de la 20, până la 60 minute, ulterior trebuie încărcată. Drujba electrică este mult mai silențioasă în comparație cu drujba pe benzină.

Puterea

Acesta este un indicator de performanță și exprimă în mod indirect durabilitatea unei drujbe. În cazul în care drujba are motorul cu ardere internă există doi parametri care trebuie să fie verificați: capacitatea cilindrica și puterea care se exprima în cai putere.
Pentru valoarea în cai putere este important să reții faptul că 1 CP este egal cu 735W. Motorul electric are puterea exprimată în watti și majoritatea ferăstraielor electrice cu lanț au puterea cuprinsă între 1500 și 2000W.

Design

Aceasta caracteristică este reprezentată de un cumul de coordonate care exprimă ergonomia, dar și funcționarea drujbei. O drujba va trebui să fie foarte ușor de manevrat, dar și să cântărească foarte puțin.
Dimensiunile pe care le au lama și lanțul îți permit să deduci grosimea bustenilor pe care îi poate tăia. Fierăstraiele electrice sunt cele mai ușoare și lucrează mult mai silențios comparativ cu cele care funcționează pe baza de combustibil.
Dacă alegi să folosești o drujba clasică, ține cont de zgomotul pe care aceasta îl produce în timpul funcționării și care se exprimă întotdeauna în decibeli. Lanțul și zimții trebuie să fie realizate din oțel de o foarte bună calitate, rezistent la rugină și la uzură. Sistemul de lubrifiere integrat este foarte util, iar sistemul de pornire trebuie să permită derularea ușoară a motorului.

Preț

Prețul unei drujbe variază ținând cont de capabilitatile ferastraului, dar și de eficiența motorului. Toate drujbele electrice sunt mult mai ieftine față de cele care funcționează cu combustibil, atunci când se compară performanțele. Datorită multiplelor beneficii oferite de drujbele electrice, ele sunt mult mai populare în special pentru amatori.
Un preț mai mare implică de fiecare data o calitate mai buna și de aceea îți recomandăm să investești suficient de mult astfel încât drujba ta sa îți rămână alături cât mai mult timp după cumparare. Brandul producător este important, dar nu trebuie să-ți faci griji pentru că ti-am prezentat mai sus trei branduri de la care poti cumpara cu cea mai mare incredere.

Brand

Exista mai multe branduri pe piața dintre care s-au distins următoarele patru:

  • Makita – are oferte în special pentru drujbe cu lant si acumulatori, ferastraie electrice si motoferastraie. Uneltele sunt destinate atat pentru profesionisti cat si pentru amatori și sunt apreciate pentru calitatea materialelor, pentru rezistenta și pentru multiplele beneficii oferite.
  • Ruris – este unul dintre cei mai cunoscuți producători din România care au în portofoliu fierastraie în ofertele sezoniere din magazinele online.
  • Husqvarna – un producător renumit în România. Drujbele de la Husqvarna, însă nu au un preț foarte accesibil fiind destinate în mod special profesionistilor și persoanelor care vor sa lucreze cu echipamente avansate.
  • Bosch – drujbele Bosch reprezinta o alternativa foarte buna pentru gospodari. Aceste drujbe electrice cu lanț au un preț rezonabil și sunt apreciate ca fiind trainice.

Intrebari frecvente

Pot găsi drujba cu baterii?

Uneltele electrice pot să funcționeze și cu baterii. Având un nivel de zgomot foarte mic, munca este mult mai confortabilă și în plus, cu ajutorul unei drujbe cu baterii vei putea să lucrezi și în apropierea vecinilor fără să superi pe nimeni.
Motorul electric are dimensiuni mici, dar nu problematice. Cuplul pe care drujbele cu acumulator îl au este mult mai mare comparativ cu modelele pe benzina. În plus, motorul mic și ușor cu care o drujba electrică este echipata oferă o eficienta mult mai ridicată, dar și o putere combinată cu accelerația rapidă.

Ce avantaje are drujba care funcționează cu curent electric?

Aceasta drujba este mult mai bună decât cea cu benzină, însă te constrânge să lucrezi până în locul în care ajunge prelungitorul. Aceasta drujbă este mult mai rapidă în funcționare, mai puțin zgomotoasă și nu polueaza. Consuma curent și este ceva mai scumpa decat alte modele, dar are totodată și performanțe mai mari.

Cum aleg puterea drujbei pentru a fi folosită în gospodărie?

Puterea drujbei cu benzină pentru gospodarie ar trebui sa fie între 30 și 45 cm cubi. Acest gen de drujbe sunt perfecte pentru cei care vor sa taie crengi uscate din copacii din curte sau care vor sa isi pregateasca lemnele pentru iarna. Toate drujbele noi au un consum mult mai mic de combustibili și nivelul de noxe este scăzut comparativ cu modelele vechi.

Cat de mare trebuie sa fie rezervorul pentru utilizarea in gospodarie?

Rezervorul pentru o drujba care se folosește în gospodarie este de cel mult 300 ml, suficient pentru o repriza de tăiat lemne îndelungată.
În momentul în care este cumparata o drujba calitatea lanțului este foarte importantă. Lanțul trebuie sa fie făcută din materiale de cea mai buna calitate, și pachetul va trebui sa conțină un lanț și o lama, amandoua fiind oferite de producător.

Cum cumpăr echipament de protecție pentru lucrul cu drujba?

Echipamentul de protecție trebuie să primească atenția cuvenită, pentru ca în timpul folosirii drujbei pot apărea accidente nedorite, mai ales în cazul începătorilor.
De obicei, echipamentul de protecție cuprinde cască de protecție, pantalonii rezistenți la tăiere, cască de protectie, mănușile concepute din material special pentru o prindere cât mai bună, ochelarii de protecție, bocancii și căștile de protecție. Este foarte important să îți cumperi cel mai bun echipament de protecție pentru un plus de siguranța.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune drujbe, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://www.husqvarna.com/
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply