Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune pompe de stropit

15 februarie 2023No Comments

Primăvara aduce multă frumusețe în jurul nostru, însă și multă responsabilitate. Toate treburile de pe lângă gospodării sau din agricultură încep primăvara. Tocmai de aceea mereu ai nevoie de cele mai eficiente ustensile care să-ți ușureze munca și să te facă mai productiv pe zi ce trece. Nimic nu e mai satisfăcător decât o grădină sau o cultură curată și sănătoasă de care să te bucuri împreuna cu familia ta și nu numai.

Cel mai bun mod de a ne întreține pomii, legumele sau fructele este să le oferim îngrășăminte de calitate, să le protejăm de dăunători și nu în ultimul rând să le asigurăm apa cea de toate zilele. Pentru ca toate acestea să fie posibile avem nevoie de pompe de stropit, iar în acest domeniu, avem destul de multe variante din care putem alege în funcție de nevoile noastre.

Top 6 cele mai bune vermorele

Pulverizator manual de stropit pomi fructiferi Karcher

Cel mai bun pulverizator manual de stropit pomii.

De ce am ales  Karcher

Pompa de stropit Karcher este ideală pentru plante de decor, răsaduri, curățenie și nu numai. Pompa de stropit prin pulverizare are capacitate de 1 litru. Eficiența ei este demonstrată de diversitatea modurilor prin care poate fi folosită. Per ansamblu, este vorba despre o pompă și rezervorul sub presiune, nimic complicat sau sofisticat.

Sistemul de funcționare este unul manual, foarte ușor de intuit și presupune atât posibilitatea de reglare a jetului de pulverizare, cât și a unghiului de pulverizare. Jetul cu care stropește substanța este de tip ceață, așadar veți avea o acoperire foarte precisă a suprafețelor indiferent de scopul pentru care va fi folosită. Dimensiunile pompei de stropit sunt 195 x 140 x 310 (lungime – lățime- înălțime).

Pulverizator cu presiune (vermorel) Heinner GPV007

Cea mai bună pompă de stropit manuală.

De ce am ales Heinner GPV007

Materialul din care este confecționată pompa de stropit Heinner GPV007 este un material de înaltă calitate care plasează produsul în categoria celor rezistente în timp. Este un aparat de stropit foarte ușor de întreținut și oferă mai multe opțiuni de utilizare, ideală fiind pentru stropirea culturilor cu substanțe împotriva dăunătorilor. Capacitatea pompei de stropit manuale este de 8 litri, ceea ce oferă mai mult confort dacă e să ne gândim că trebuie ținută pe umeri. Este ideală pentru suprafețe de teren între 40-100 mp.

Duza ajustabilă vă oferă posibilitatea să reglați modul de pulverizare, iar valva pentru eliberarea presiunii va juca un rol important în ceea ce privește eficiența pompei de stropit. Tipul de pulverizare este jet , iar presiunea maximă la care poate ajunge este de aproximativ 5,3 bar. Lancea cu care vine dotată pompa este fabricată din cupru. Lungimea furtunului este standard, de 1,2 m.

Vermorel cu acumulator Pandora

Cel mai bun vermorel electric cu acumulator.

De ce am ales aceasta pompa de stropit Pandora

Cu o capacitate de 12 litri, pompa de stropit Pandora poate fi cel mai bun prieten al grădinii tale. Cu ajutorul lăncii extensibile care ajunge la aproape 3 m lungime, poți stropi eficient plantele sau pomii la care nu poți ajunge în mod normal.

Vermorelul Pandora este foarte simplu de utilizat, având 3 duze de stropire (simplă, dublă, tip floare) și poate pulveriza chiar și cu pulbere foarte fină. Acumulatorul pompei de stropit poate duce chiar și 15-20 de plinuri cu o singură încărcare a bateriei care durează circa 3 ore. Bateria are capacitate de 12V 8A, iar greutatea totală a pompei de stropit este de 2,5 kg.

Pompă de stropit electrică Pandora

Cel mai bun vermorel de stropit electric cu acumulator Pandora

De ce am ales pompa de stropit cu acumulator Pandora

Pompa de stropit Pandora are o capacitate de 16 litri și este ideală pentru grădini de dimensiuni medii. Se poate folosi pentru a stropi chiar și copacii înalți datorită lăncii extensibile din inox care ajunge la 2,8 m.

Vermorelul Pandora are putere de 5 Bar, care pot fi reglați cu ajutorul regulatorului de presiune disponibil pentru toate cele 3 tipuri de stropire: ceață, jet sau picături. Acum stropitul viei, a culturilor din sere, sau a livezilor cu pomi nu mai e o muncă atât de solicitantă.

Bateria cu care este dotată pompa de stropit are o capacitate de 12 V 8A și o autonomie de până la 9 ore de lucru continuu. Deci nu trebuie să-ți faci griji că vei rămâne fără energie în mijlocul treburilor de rezolvat. În caz contrar, timpul de încărcare e foarte scurt, în jur de o oră, timp în care numai bine aveți timp de o scurtă pauză.

Dimensiuni: lungime furtun: 1,2m; Lungime lance: 75 cm normal, 2,8 m extinsă; greutate pompă: 3,3 kg.

Aparat de stropit pomi Evotools

Cea mai bună pompă de stropit cu acumulator.

De ce am ales pompa de stropit Evotools

Unul dintre marile avantaje ale pompei de stropit cu acumulator de la Evotools este faptul că se poate folosi atât pe mod electric- cu acumulator, cât și pe mod manual- cu tijă de antrenare. Pompa este dotată cu o baterie care are capacitate de 12V 8Ah Pb și autonomie de 15-20 de plinuri pe ciclu de încărcare. Pompa de stropit are și o sită în interiorul rezervorului care este menită să rețină posibilele impurități. Rezervorul are o capacitate de 16 litri și are atașate bretele pentru susținere, gândite astfel încât să protejeze umerii expuși la o greutate destul de solicitantă. Furtunul din cauciuc al pompei are o lungime de 1,2 metri pentru a putea fi cât mai ușor de mânuit. De asemenea, pompa de stropit pune la dispoziție 4 duze și anume: timp evantai, tip floare cu 4 găuri și 2 duze conice duble, una pentru împrăștiat soluție pe lățime și cealaltă pe înălțime. În pachet este inclusă și o lance extensibilă care ajunge la o lungime de 95 de cm.

Pompă de stropit pe benzină Powermat

Cea mai bună pompă de stropit pe benzină.

De ce am ales pompa de stropit Powermat

Unul dintre marile avantaje ale pompei de stropit pe benzină Powermat este faptul că poate fi transportată ușor datorită suportului pe roți blocabile. Pompa este dotată cu un motor OHC în patru timpi, cu o putere de de 1,4 CP / 1 kW. Capacitatea rezervorului de combustibil este de 0,63 litri, iar capacitatea rezervorului pentru lichide este de 60 litri.

Pornirea pompei de stropit este manuală și are o capacitate de lucru între 7 -8L / min, putând stropi pe o distanță de aproximativ 7 m.  Spre deosebire de alte modele de aparate de stropit care trebuie transportate în spate, acesta este dotat cu un furtun de 28m care oferă mai mult confort la stropire. Kitul include pompa de stropit împreună cu suportul pentru transport, un set de chei, 8 garnituri de rezervă, manualul de instrucțiuni și ambalajul original.

De ce am tinut cont

Tip

Folosirea pompelor de stropit este esențială atunci când vine vorba despre îngrijirea culturilor, de aceea trebuie să alegem cele mai bune pompe de stropit pentru nevoile noastre.

  • Pompe de stropit manuale – sunt puțin mai solicitante din punct de vedere fizic, însă au o durată a vieții mai lungă.
  • Pompele de stropit cu acumulator sau pompe de stropit electrice –  le poți încărca și folosi o perioadă îndelungată de timp în funcție de calitatea acumulatorului.
  • Pompa de stropit cu motor pe benzină – este potrivită pentru arii extinse de teren.

Capacitate

În cazul în care aveți nevoie de o pompă de stropit pentru propria grădină sau seră, puteți să alegeți o pompă de stropit manuală/vermorel manual. Aceste pompe au de obicei capacitate între 1-20 de litri de soluție, deci poți alege capacitatea în funcție de suprafața pe care urmează să o stropești.

Ca idee, aceste pompe folosesc între 200-300 litri de soluție la hectar deci 10.000 metri pătrați sau 10 ari. Așadar, 2-3 litri de soluție vor fi suficienți pentru maxim 100 mp de vegetație, iar 20-30 de litri vor ajunge pentru stropirea a 10 ari, dacă e folosită pulverizarea fină.

Lance

Lungimea lăncii este importantă mai ales când vine vorba de stropitul livezilor de pomi. Atenția pe care aceștia o primesc primăvara poate decide calitatea fructelor când va veni vremea să fie culese.

Pomii au nevoie de minim 5-6 tratamente pe sezon, primele începând chiar din luna martie, după curățare. Importanța lăncii extensibile se simte cel mai mult în această situație de tratare a pomilor. Dacă lungimea nu este potrivită, atunci pentru „îmbăierea” pomilor va fi nevoie de o scară pe care să o tot muți. Având în pachet o lance extensibilă, jetul pompei de stropit va cuprinde mai ușor volumul pomilor.

Mod de utilizare

Pompele de stropit care nu au un sistem de transportare automatizat se împart în două categorii: manuale și electrice.

În ceea ce privește pompa de stropit manuală, aici sistemul de funcționare este ghidat de către utilizator. Aceste pompe funcționează cu ajutorul unui sistem de pompare pe bază de piston care este mai ieftin și generează presiune mai mare, însă este sensibil la soluții care nu se dizolvă complet în apă.

O altă variantă ar fi pompele cu diafragmă, sistem rezistent la mai multe tipuri de soluții și mai ușor de întreținut. Pompele de stropit manuale sunt recomandate pentru suprafețe de teren relativ mici din cauza efortului pe care trebuie să-l depună utilizatorul.

Pompa de stropit automată sau electrică presupune alimentare pe bază de baterii, acestea asigurând pomparea soluției. În cazul acestui tip de pompe, utilizatorul trebuie doar să permită pulverizarea soluției și să direcționeze jetul.

Pentru acest tip de pompe electrice, atenția necesită îndreptată către autonomia acumulatorului care nu trebuie să fie mai mică de 3-5 ore. În caz contrar, s-ar putea ca pompa să nu poată fi utilizată eficient, iar bateria să se termine înainte de a apuca să stropiți întreaga cultură. De menționat este că pompele de stropit electrice sunt mai costisitoare, cântăresc mai mult decât cele manuale și în unele cazuri, pot fi mai greu de întreținut.

Intrebari frecvente

Pompa de stropit se poate folosi și la vopsit?

Din păcate, nu. Pompa de stropit se folosește exclusiv pentru stropitul culturilor sau a pomilor folosind substanțe mult mai fluide decât vopseaua. În caz contrar, pompa se va înfunda și nu o veți mai putea folosi după în scopul ei inițial.

Acumulatorul se poate înlocui?

Sigur, acumulatorul este unul de tip universal și poate fi înlocuit foarte ușor cu altul care se găsește în comerț. Și în cazul duzelor se poate proceda la fel.

La ce distanță ajunge soluția în înălțime?

Este foarte important și felul în care bate vântul, altfel, în condiții meteo normale, pompa poate stropi și la 3 m înălțime.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply