Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune aparate de spalat cu presiune

15 februarie 2023No Comments

Aparatul de spalat cu presiune este un dispozitiv extrem de util cand vine vorba despre curatarea aleilor, a covoarelor sau a diverselor obiecte, indepartarea murdariei din jgheaburi, spalarea rapida si eficienta a autovehiculelor si chiar inlaturarea vopselei vechi si a mucegaiului.

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune are un motor puternic alaturi de o presiune reglabila si include diverse accesorii care faciliteaza procesul de curatare.

Top 5 aparate de spalat cu presiune

Bosch Easy Aquatak 110

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune profesional, usor de transportat.

Aparat de spalat cu presiune Bosch -Pareri

Easy Aquatak 110 Bosch este un curatitor cu presiune care are o greutate de doar 4 kg si dimensiuni reduse. Nivelul de zgomot produs este de 98 dB, debitul maxim este de 330 litri/ora si presiunea este de 110 bar. Motorul are o putere de 1300 W. Duzele rotative vor indeparta cu usurinta murdaria de pe suprafete diverse: autovehicule, pavele, lemn, diverse obiecte etc.

Pachetul include o masina de spalat cu presiune, lance, un pistol de inalta presiune, furtun de 3 metri, duza reglabila cu pulverizare tip evantai, duza rotativa, duza de inalta presiune de 450 ml pentru detergent si filtru de apa.

Black & Decker BXPW1700E

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune cu sistem de depozitare accesorii.

Aparat de spalat cu presiune Black & Decker -Pareri

Black & Decker este un curatitor cu presiune care are o putere de 1700 W si este prevazut cu suporturi pentru accesorii si depozitarea furtunului. Butonul de pornire si oprire este rotativ, facilitand astfel utilizarea. Este un aparat perfect pentru curatarea teraselor, a mobilierului din gradina, a masinilor, a bicicletelor si a fatadelor. Debitul maxim este de 420 litri/ora, iar presiunea este de 130 bar.

Dispozitivul include maner, roti de transport, lance aparat spalat cu presiune Black&Decker, furtun, pistol, bidon detergent, duza cu jet rotativ si duza cu jet ajustabil.

Stanley SXPW22E

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune cu motor de 2200 W.

Aparat de spalat cu presiune Stanley -Pareri

Acest aparat de spalat cu presiune Stanley  are un motor cu o putere de 2200 W, oferind astfel o presiune de 150 bar si un debit maxim de 440 litri/ora. Manerul si rotile de transport vor asigura manevrabilitatea, iar supapa automata si filtrul de apa vor oferi siguranta in timpul folosirii.

Dispozitivul include o serie de accesorii: lance, pistol, bidon pentru detergent si furtun de 8 metri.

Greutatea aparatului este de 11.4 kg.

Karcher K5 Full Control Home

Cel mai bun curatitor cu presiune si display LED.

Aparat de spalat cu presiune Karcher -Pareri

Un curatitor cu presiune cu un motor cu o putere de 2100 W si presiune de 145 bar. Debitul maxim este de 500 litri/ora, iar lungimea furtunului de alimentare este de 8 metri. Pot fi utilizate surse alternative de apa cu ajutorul unui sistem de aspirare a apei, iar astfel, presiunea nu va fi necesara la alimentare.

Pachetul include suport pentru picior, sistem Full Control, display LED, mod pentru detergent, un ghid de aplicatii direct pe pistol, sistem de curatare Plug ‘n’ si un intrerupator de pornire si oprire pozitionat la o inaltime adecvata de operare.

Cleaner CW7 180

Cel mai bun curatitor cu presiune cu doua pompe.

Aparat de spalat cu presiune Cleaner CW7 -Pareri

Aparatul Cleaner CW7 este un curatitor cu presiune auto, ideal pentru o diversitate de suprafete: fatade, autoturisme, pavaje, obiecte din lemn etc. Cele doua pompe faciliteaza procesul de spalare, una fiind destinata alimentarii cu apa si cealalta avand functia de evacuare presurizata. Poate fi efectuat un reglaj de presiune (140 bar sau 180 bar) si manerul are o inaltime reglabila.

Pot fi folosite mai multe surse de apa. Furtunul poate fi conectat la robinetul sub presiune si aparatul poate fi alimentat si dintr-o sursa de apa stationara (galeata, butoi etc.), apa fiind preluata si presurizata.

De ce am tinut cont

Sursa de energie

Cele mai multe aparate cu presiune functioneaza prin conectarea dispozitivului la o sursa de curent electric, dar exista si modele termice care actioneaza utilizand benzina. Variantele electrice au de obicei greutate redusa si sunt mai silentioase, dar un aparat de spalat cu presiune pe benzina poate fi folosit oriunde, fara a necesita o sursa de curent in apropiere.

Putere motor

Performatele aparatului sunt determinate de puterea motorului, iar aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de necesitatile utilizatorului. In cazul in care aparatul este folosit ocazional, o putere de 1400 – 1800 W va fi suficienta, dar pentru un aparat de spalat cu presiune profesional va fi necesar un motor cu cel putin 2000 W.

Presiune si debit de apa

Presiunea este forta cu care apa este propulsata din aparatul de spalat. Cu o presiune mai mare, mizeria va fi eliminata mai rapid. Pentru spalatul masinilor, aleilor sau al peretilor, o presiune intre 100 si 150 de bar este potrivita, iar pentru indepartarea vopselei sau alte proceduri profesionale, va fi necesar un aparat de spalat cu presiune 200 bar sau mai mult.

Debitul de apa este cantitatea de apa pulverizata de dispozitiv intr-un anumit interval de timp si este reprezentat in litri pe ora. Pentru utilizare casnica, un debit de apa intre 350 si 450 litri/ora este recomandat, dar pentru o folosire intensa a aparatului, debitul de apa trebuie sa fie de cel putin 480 litri/ora.

Accesorii aparat de spalat cu presiune

Orice astfel de dispozitiv va include furtun (de 3 metri, 8 metri sau mai mult), pistol si lance pentru aparat de spalat cu presiune. Acestea sunt accesorii standard, dar aparatul poate veni impreuna si cu o serie de alte instrumente.

Rotile si manerele sunt accesorii indispensabile in special in cazul in care aparatul are o greutate ridicata si trebuie sa fie mutat frecvent.

In plus, pachetul poate include duze care permit selectarea modului in care sunt curatate suprafetele. De exemplu, cu o duza rotativa, forma si presiunea jetului pot fi ajustate in functie de ceea ce urmeaza sa fie curatat (dale, pavele, beton, lemn, fatade etc.). O perie pentru curatarea autovehiculuilui si un kit pentru desfundarea tevilor vor fi de asemenea de ajutor.

Unele dispozitive includ si un rezervor pentru lichid in care pot fi introduse diverse produse de curatare care vor fi pulverizate pe suprafata in momentul folosirii aparatului pentru a face spalarea mai usoara si rapida.

Un sistem de stocare al accesoriilor va veni in ajutor in special in situatiile in care aparatul are multe accesorii si trebuie sa fie transportat.

Aparate de spalat cu presiune pareri

  • “Daca aparatul de spalat cu presiune este folosit cu solutie activa de spalare si masina nu este exagerat de murdara, nu este nevoie de perie. “ – Alex
  • “Este perfect pt curte. Am spalat masina, pavaj, covoare, mobilierul din curte si multe altele.” – Bogdan
  • “Aparatul este bun si util in orice gospodarie. Am curatat covoare, masina, ghivecele mari de flori, chiar si butoiul de varza.” – Cristian
  • “Sunt foarte multumita! Spala atat masina sotului, cat si covoarele mele.” – Daniela
  • “Este foarte bun intr-o curte. Poți spala masina, covoare, pavaj, tomberon gunoi.” – Andreea

Intrebari frecvente

Ce aparat de spalat cu presiune sa cumpar?

In cazul in care doresti sa folosesti aparatul de spalat cu presiune in scop casnic, poti alege un dispozitiv de dimensiuni reduse care are o putere de 1400 – 1800 W si o presiune de aproximativ 150 bar. Astfel, vei putea utiliza aparatul pentru spalarea masinilor, curatarea jgheburilor si indepartarea noroiului de pe alei.

Pe de alta parte, daca doresti un aparat de spalat cu presiune care urmeaza sa fie folosit frecvent pentru sarcini mai solicitante (de exemplu inlaturarea vopselei vechi), vei avea nevoie de un dispozitiv cu un motor de cel putin 2000 – 3000 W care are o presiune peste 200 bar si un debit peste 480 litri/ora.

Cum aleg aparat de spalat cu presiune?

Poti alege un aparat de spalat cu presiune luand in considerare sursa de energie (curent electric sau benzina), puterea motorului (1400 W, 1700 W, 2200 W etc.), presiunea (100 bar, 150 bar etc.), debitul de apa (350 litri/ora, 480 litri/ora etc.) si posibilele accesorii incluse (rezervor detergent, maner, roti, duze, perii si altele).

Ce accesorii sa cumpar la aparatul de spalat cu presiune?

De obicei, dispozitivul vine impreuna cu lance, pistol si furtun aparat de spalat cu presiune. In plus, poti achizitiona mai multe duze pentru control, perii, kit de desfundare a tevilor, mai multe tipuri de lance sau pistol, rezervor pentru detergent si altele.

Cat costa un aparat cu presiune apa pentru spalat?

Pretul unui aparat de spalat cu presiune variaza intre 200 lei si 4000 lei, in functie de puterea motorului, presiune maxima, debit de apa maxim, dimensiuni, functii si accesorii incluse.

Este bine sa speli masina cu aparat de spalat cu presiune?

Masina poate fi curatata cu ajutorul unui aparat de spalat cu presiune daca este folosita o presiune scazuta care sa nu afecteze vopseaua autoturismului. De obicei, dispozitivele cu motoare sub 2000 W pot fi folosite in acest scop.

Ce face un aparat de spalat cu presiune?

Un aparat de spalat cu presiune foloseste presiunea apei pentru a curata anumite suprafete si obiecte precum: fatade, beton, gresie, pavele, marmura, autovehicule, biciclete, containere de gunoi, covoare, garduri etc.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply