Skip to main content
Gradinarit

Cel mai bun fierăstrău pendular sau vertical

15 februarie 2023No Comments

Fierăstrăul pendular este cunoscut ca fiind una dintre cele mai utile unelte atunci când este nevoie de executarea unor tăieri de precizie. Este potrivit atât pentru lucrări semiprofesionale, cât și pentru cele profesionale și poate veni la pachet cu diverse accesorii care să facă utilizarea cât mai ușoară și tăierea cât mai precisă.

Dacă te încadrezi în categoria oamenilor îndemânatici cărora le place să-și petreacă timpul meșterind diverse în jurul casei, atunci fierăstrăul pendular este o necesitate. În funcție de model, pendularul poate fi folosit pentru tăierea lemnului masiv, prefabricatelor din lemn (PAL, MDF) sau pentru metal, plastic, plexiglass, ceramica ori cauciuc.

Top 5 cele mai bune fierăstraie pendulare

Fierăstrău electric pendular Bosch PST 670

Cel mai bun fierăstrău pendular Bosch.

De ce am ales acest fierastrau pendular Bosch

Având un design ergonomic cu prindere Softgrip, fierăstrăul pendular Bosch PST 670 este ideal pentru utilizare semiprofesională sau pentru hobby. Butonul de acționare este poziționat pe ambele părți pentru o utilizare ambidextră și se poate bloca în caz că este nevoie de utilizare continuă. Este dotat cu sistem de prindere SDS care transformă schimbarea pânzelor într-o activitate mult mai ușoară și rapidă. Talpa metalică a fierăstrăului permite deplasarea spre față-spate și rabatare bilaterală. Are încorporat racord pentru conectare la aspirator și dispune de o funcție de suflare a surplusului de material rezultat în urma tăierii.

Acest pendular Bosch poate executa tăieri în lemn cu o adâncime de 67 de mm și în metal cu o adâncime de 3 mm. Se alimentează la rețea, iar puterea lui este de 500 W, fiind capabil să execute lucrări cu o viteză de până la 3100 rpm. Pachetul conține fierăstrăul pendular împreună cu o geantă din plastic pentru depozitare în siguranță, plus 4 pânze și 5 protecții împotriva ruperii așchiilor care împiedică ruperea marginii de tăiere, asigurând astfel o calitate mai bună tăierii.

Fierăstrău pendular profesional Makita 4327

Cel mai bun pendular profesional Makita.

De ce am ales acest fierastrau pendular Makita

Datorită sistemului de prindere de tip mâner, fierăstrăul vertical va putea fi folosit timp îndelungat, fără să vă amorțească mâna. Fiind dotat cu o lamă subțire de 1.7 mm, veți putea executa tăieri mult mai precise pe orice tip de lucrare. Fierăstrăul este potrivit pentru materiale precum lemn, metal, ceramică sau rigips.

Apărătoarea frontală și posibilitate de conectare la aspirator va reduce împrăștierea resturilor rezultate din tăiere, oferindu-vă astfel o experiență mult mai sigură și curată.
Pendularul Makita 4327 este un model ale cărui turații pot fi ajustate electronic în funcție de tipul lucrării. Datorită contra-greutăților atașate, vibrațiile rezultate din tăierea materialelor dure vor fi mult mai reduse, iar confortul utilizatorului mai mare.

Tipul de alimentare este la rețea, iar puterea fierăstrăului este de 450W, având o viteză de 3100 rpm. Are un unghi de tăiere cuprins între 45-90 de grade, putând să execute tăieri în lemn de 65mm și în oțel de 6mm.

Fierăstrău vertical Bosch GST 8000 E

Cel mai bun fierăstrău pendular profesional.

De ce am ales acest fierastrau pendular Bosch

Fierăstrăul pendular profesional Bosch are o putere de 710W, și posibilitate de utilizare atât acasă, cât și pe șantier. Este capabil să taie aproape orice tip de material folosind pânza potrivită. Viteza minimă a fierăstrăului este de 800 rpm putând ajunge până la maxim 3100rpm. Capacitatea de tăiere în lemn este de 80 mm, de 20 mm în aluminiu și de 10 mm în oțel, având cursa de pendulare de 20 mm.

Talpa metalică este reglabilă și poate ajunge până la 45 de grade. Carcasa angrenajului este confecționată din metal pentru o stabilitate sporită și o răcire mai bună. Sistemul de prindere al pânzei este unul rapid fără să fie nevoie de scule suplimentare, pânza putând fi schimbată cu o singură mână.

Fierăstrăul pendular profesional va fi livrat într-o cutie de carton împreună cu o pânză de tăiere pentru lemn și manualul de instrucțiuni. Garanția fierăstrăului este de 24 de luni pentru persoanele fizice și de 12 luni pentru persoanele juridice.

Fierăstrău pendular cu acumulator Vonroc

Cel mai bun fierăstrău pendular cu acumulator.

De ce am ales acest fierastrau pendular Vonroc

Fierăstrăul pendular cu acumulator se încadrează în categoria uneltelor performante datorită bateriei din platforma V Power 20V. Acest tip de baterie este cunoscută datorită tehnologiei Li-Ion care permite reîncărcarea ei.

Folosind acest tip de fierăstrău pendular, tăierea pieselor lungi din materiale moi va fi mult mai precisă datorită ghidajului paralel și a laserului integrat. De asemenea, pendularul permite o ușoară mișcare înainte-înapoi și sus-jos ceea ce-l face ideal pentru tăieri curbe sau decuparea formelor în lemn, metal, plăci laminate sau plastic. Pentru a ușura utilizarea fierăstrăului în locurile mai puțin luminate se poate porni lumina de lucru de tip LED. Astfel veți putea efectua tăierile în maximă siguranță și cu o precizie bine definită.

Viteza maximă la care poate ajunge fierăstrăul cu acumulator Vonroc este de 2500 rpm, producând un nivel de zgomot de aproximativ 82 dB. Capacitatea acumulatorului cu care este dotat fierăstrăul este de 2Ah, iar timpul necesar pentru o încărcare completă este de 60 de min.

Fierăstrău electric pendular cu laser Raider 050203

Cel mai bun fierăstrău pendular cu laser.

De ce am ales acest fierastrau pendular Raider

Fierăstrăul pendular cu laser este unealta perfectă atunci când vine vorba de ajustarea elementelor de mobilier sau de ce nu, construirea acestora. Este ușor de utilizat datorită designului ergonomic cu mâner, acesta având acoperire antiderapantă. Dimensiunea și greutatea fierăstrăului sunt bine proporționate, astfel că va putea fi depozitat cu ușurință.

Având o putere de 800W, fierăstrăul este capabil să taie o gamă largă de materiale cu nivel de duritate divers. Adâncimea de tăiere în oțel este de 10 mm, putând ajunge la 100 mm în cazul materialelor din lemn. Modul de alimentare este la rețea, iar cablul are o lungime de 2 m.

Fiind dotat cu lumină laser, tăierea bucăților de lemn de dimensiuni mari în lungime devine mult mai exactă. Un astfel de mecanism este util și pentru tăierile curbe care necesită o linie de ghidare exactă. Pentru a lucra în condiții optime, se recomandă folosirea opțiunii de conectare a fierăstrăului la aspirator. Astfel, surplusul de material nu va mai fi împrăștiat peste masa de lucru, ci va fi aspirat automat în timp ce executați tăierea.

De ce am tinut cont

Tip

Există o varietate largă de tipuri de fierăstraie, cel pendular fiind doar unul dintre acestea. În funcție de nevoie puteți opta pentru:

  • Fierăstrău vertical sau combinat: ideal pentru tăiere grosieră în lemn, tăiere în zone greu accesibile sau pentru operațiuni de elagaj și demolare;
  • Fierăstrău pendular: ideale pentru tăierea în curbă, tăierea cu precizie sau tăiere de-a lungul în linii scurte;
  • Fierăstrău circular: ideale pentru tăiere rapidă și în linie dreaptă și tăieri de precizie;
  • Fierăstrău multifuncțional: ideale pentru tăierea plasticului, aluminiului, lemnului, melaminatelor și a dalelor.

Putere

Atunci când alegeți un fierăstrău pendular trebuie să țineți cont în primul rând de modul în care doriți să-l folosiți. Dacă motivul pentru care ați decis să achiziționați un fierăstrău vertical este pentru a executa lucrări de bricolaj, atunci puteți alege un fierăstrău cu o putere mai mică. Însă dacă doriți să executați lucrări mai ample, cum ar fi cele în construcții, atunci vă recomandăm un fierăstrău mai puternic. De obicei puterea acestor tipuri de fierăstraie pendulare variază între 350 și 800 W.

Tip de alimentare

Pe piață sunt disponibile fierăstraie cu cablu sau cu acumulator. Spre deosebire de fierăstraiele cu acumulator, cele care presupun alimentarea prin cablu sunt mai puțin eficiente din perspectiva ariei de acțiune. Fiind limitat de lungimea cablului, nu vei putea să te îndepărtezi prea mult de sursa de alimentare. În schimb, vei putea folosi fierăstrăul timp de ore întregi fără să te îngrijorezi că se va termina bateria.

Recomandăm să verificați în specificațiile produsului lungimea cablului în cazul fierăstraielor cu alimentare la rețea și autonomia bateriilor în cazul celor cu acumulator. De asemenea, este foarte important să nu folosiți fierăstrăul pe suprafețe umede pentru că există riscul de alunecare sau de electrocutare.

Funcții

Funcțiile specifice sunt un alt element de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un fierăstrău pendular. Este important să aibă:

  • Posibilitate de reglare a unghiului de tăiere;
  • O funcție pentru ghidaj cu sistem din plastic transparent sau cu lumină laser;
  • Sistem de colectare a reziduurilor rezultate din tăiere;
  • Sistem rapid de schimbare a pânzelor;
  • Sisteme de siguranță pentru evitarea accidentelor.

Intrebari frecvente

Care e diferența între un fierăstrău pendular și fierăstrău vertical?

Nu există nicio diferență între fierăstrăul pendular și cel vertical, este același produs cu aceleași specificații, dar cu două denumiri general valabile.

Cât de confortabilă este utilizarea?

Confortul unui fierăstrău pendular stă în mânerul ergonomic. Pentru a utiliza cât mai simplu fierăstrăul, mânerul din care este manevrat pendularul trebuie să aibă protecție din cauciuc cu adâncituri pe forma degetelor. Acest tip de mâner asigură o priză mai bună, reducând riscul de a scăpa fierăstrăul sau de a aluneca din mână.

Un alt aspect care poate influența confortul la utilizări îndelungate, este nivelul de vibrații pe care fierăstrăul îl emite atunci când este în funcțiune. Aceste vibrații în emisii mari nu numai că pot afecta confortul utilizatorului, însă pot afecta și precizia de tăiere a materialelor.

Ce trebuie să am în vedere atunci când achiziționez pânze de schimb?

Există pânze speciale pentru fiecare tip de material pe care le poți achiziționa separat. Este foarte important să ai în vedere tipul materialului care urmează să fie tăiat. Nu este recomandat să folosești pânze pentru lemn în tăierea fierului sau invers. Iți poate pune în pericol atât siguranța ta și a fierăstrăului, cât și calitatea lucrării pe care o execuți
Un alt aspect este grosimea materialului. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât pânza trebuie să fie mai lungă și mai groasă. Pânzele înguste sunt recomandate pentru trasarea diferitelor forme sau pentru tăierea în linii curbe.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cel mai bun fierastrau pendular, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply