Skip to main content
Gradinarit

Cel mai bun fierăstrău tip sabie – electric sau cu acumulatori

15 februarie 2023No Comments

Oricât de mult nu am dori să amânăm și să evităm procesul de reparație, la un anumit moment acesta devine un subiect actual pentru fiecare. Este absolut normal ca lucrurile, care au servit o perioadă îndelungată de timp, să se defecteze sau uzeze și să aibă nevoie de o renovare. Atunci când vine vorba de reparație, secționarea sau tăierea rapidă a diferitor materiale este indispensabilă. Unealta care servește la tăiere este fierăstrăul sabie.

Este de menționat că majoritatea oamenilor, atunci când apare nevoia de a efectua lucrările de renovare și tăiere în propria locuință, preferă să apeleze la meșterii specializați în acest domeniu. Persoanele mai curajoase, mai ales gospodarii, care fac tot ce este necesar pe lângă casă, iau decizia de a procura instrumentul potrivit. Având un fierăstrău sabie în propria gospodărie, persoanele iau, cu ușurință, decizia de a începe și duce până la capăt lucrările, și proiectele de renovare. Fie că apare nevoia de a tăia crengile copacilor din grădină, fie că se dorește secționarea mai multor tipuri de materiale de construcție, fierăstrăul sabie este unealta potrivită.

Top 5 fierăstraie sabie

Fierăstrău sabie cu acumulator Makita

Cel mai bun fierăstrău sabie cu acumulator, de la Makita.

Fierăstrău sabie cu acumulator Makita – Păreri

Acest fierăstrău sabie aparține brandului japonez Makita, care este una dintre cele mai importante companii producătoare de instrumente electrice. Fierăstrăul sabie Makita se evidențiază datorită designului său compact și greutății relativ mici, de 1,3 kg, care determină un nivel ridicat de manevrabilitate în procesul de lucru. Mânerul acestui fierăstrău sabie este confecționat din cauciuc moale, din acest motiv utilizarea acestuia este extrem de confortabilă, iar prinderea în mâini este una sigură.

Vorbind despre parametrii tehnici, este necesar de menționat că adâncimea de tăiere este de 50 mm atât în lemn, cât și în oțel. Fierăstrăul Makita dispune de lumină de lucru tip LED. Un aspect important al acestui fierăstrău sabie se referă la acumulatorul său cu o tensiune de 10,8 V. Acesta din urmă este compatibil cu platforma Li-Ion Compact eXtreme Technology. Ținând cont de nevoile clienților săi, producătorul a inclus în conținutul fierăstrăului o valiză extrem de utilă în cazul transportării dintr-un loc în altul.

Fierăstrău electric tip sabie Bosch

Cel mai bun fierăstrău electric tip sabie, de la Bosch.

Fierăstrău sabie electric Bosch -Păreri

Fierăstrăul tip sabie a companiei germane Bosch este cunoscut datorită faptului că, având un motor atât de puternic de 1.300 W, emite cele mai reduse vibrații. Vorbind despre motor, este necesar de remarcat că acesta este dotat cu sistem Constant Electronic, care oferă posibilitatea utilizării în condiții foarte dificile. Această unealtă se descurcă atât cu lemnul, cât și cu suprafețele metalice. Dacă în cazul lemnului adâncimea de tăiere este de 230 mm, atunci în cazul oțelului aceasta este de 20 mm.

Fierăstrăul electric sabie de la Bosch este dotat cu iluminare LED. Lumina constantă în timpul utilizării permite tăierea rapidă și exactă a materialelor din sectoarele de lucru mai întunecate. Utilizarea acestui instrument, în procesul de tăiere, este lipsită de dificultăți, datorită mânerului său cu amortizor de vibrații. Unul dintre avantajele acestui fierăstrău electric tip sabie este prezența cârligului de metal. Acesta permite agățarea instrumentului electric în timpul pauzelor de lucru. Valiza, pe care o are în dotare, asigură transportarea fierăstrăului în maximă siguranță.

Fierăstrău tip sabie fără fir Einhell

Cel mai bun fierăstrău sabie Einhell fără fir, multifuncțional.

Fierăstrău tip sabie Einhell -Păreri

Această unealtă electrică a producătorului german Einhell este considerată a fi cel mai mic fierăstrău sabie universal din categoria sa. Deci, primul aspect, care este supus atenției, este designul său compact. Se remarcă, totodată, prin intermediul suprafeței sale ergonomice. Pe suprafața fierăstrăului sunt încorporate câteva orificii. Datorită acestora, este posibilă atârnarea sau montarea simplă a instrumentului electric pe perete în cazul unor pauze de lucru.

Fierăstrăul este dotat cu suporturi din cauciuc, care oferă protecție carcasei în cazul procesului de coroziune, depunerilor de praf și șocului mecanic. Dacă adâncimea de tăiere în oțel este de 6 mm, atunci în cazul lemnului aceasta este de 100 mm. În conținutul pachetului sunt incluse acumulatorul și încărcătorul. Acumulatorul de tip Li-Ion determină un timp maxim de funcționare și o durată maximă de viață. Timpul necesar pentru încărcarea fierăstrăului este de 50 minute. Atât acumulatorul, cât și încărcătorul asigură performanța optimă a uneltei în procesul de lucru.

Fierăstrău sabie ideal pentru oase Skil

Cel mai bun fierăstrău sabie cu pânză pentru lemn, Skil.

Fierăstrău sabie Skil -Păreri

Fierăstrăul sabie cu pânză pentru lemn, de la Skil, reprezintă unealta care-ți oferă rezultatele mult dorite în procesul de tăiere a diferitor tipuri de materiale. Acesta s-a dovedit a fi util atât în tăierea sau secționarea materialelor din domeniul construcțiilor, cât și în cazul curățării copacilor de crengi. Instrumentul are o adâncime de tăiere în aluminiu de 24 mm, iar în lemn aceasta este de 120 mm.

Fierăstrăul tip sabie Skil este dotat cu sistem de reducere a vibrațiilor. Datorită vibrațiilor limitate, procesul de lucru este ușor și, în așa mod, utilizatorul nu se confruntă cu oboseala. Vorbind despre o tăiere ușoară și confortabilă, este necesar de menționat mânerul său moale. Fiind încorporat pe instrument, acesta asigură confortul și performanța în timpul lucrului. Un aspect important al acestui fierăstrău se referă la lumina LED, care face vizibilă linia de tăiere a materialului. Datorită sistemului “Clic”, schimbarea lamelor fierăstrăului este simplă și rapidă, și nu necesită utilizarea unei chei speciale.

Fierăstrău tip sabie pentru metal

Cel mai bun fierăstrău tip sabie cu acumulator, pentru metal si lemn.

Fierăstrău sabie pentru mental -Păreri

Fierăstrăul tip sabie cu acumulator Workraft este unealta utilizată pentru tăierea sau prelucrarea diferitor tipuri de materiale. Acest instrument este capabil să taie lemnul, plasticul și metalul, utilizând lama potrivită. Cu toate că se descurcă atât cu tăierea lemnului, cât și a metalului, diferența ține de adâncime. În timp ce capacitatea de tăiere în lemn este de 80 mm, în cazul metalului aceasta este de 20 mm, iar în oțel de 10 mm. Viteza fierăstrăului, care atinge maxima de 3000 rotații pe minut, asigură o tăiere rapidă, economisind, astfel, timpul celui care-l utilizează.

Durata de încărcare a acumulatorului este de 1 h, după care fierăstrăul poate să funcționeze timp de 3 h. Datorită faptului că funcționează fără fir, utilizatorul fierăstrăului dispune de mai multă mobilitate și flexibilitate. Utilizatorul, în cazul dat, nu depinde de o anumită priză electrică și nu trebuie să folosească cabluri prelungitoare pentru a pune în funcțiune unealta. Fierăstrăul respectiv se remarcă prin faptul că în componența sa intră mănușile și ochelarii de protecție.

De ce am tinut cont

Tipuri

Înainte de a procura un fierăstrău sabie, este necesar să luăm în calcul modul și scopul pentru care intenționăm să-l folosim. În funcție de modul în care cumpărătorul poate folosi această unealtă, putem distinge următoarele tipuri:

Hobby/pentru casă

Este destinat tăierii mai multor tipuri de obiecte în propria gospodărie. Este cel mai accesibil tip de produs de pe piață. Acest model are o putere de funcționare mică și este potrivit pentru o frecvență redusă de utilizare. Se recomandă utilizarea acestuia cu pauze de răcire.

Semi-profesional

Servește aceluiași scop precum și cele tip hobby. Avantajul acestuia se referă la faptul că este dotat cu un motor mai puternic. Acest tip de fierăstrău este mult mai durabil și poate fi utilizat zilnic pentru sarcini mai complexe.

Profesional

Această unealtă este de cea mai înaltă calitate. Are o putere de funcționare de peste 1000 W. Dispozitivul respectiv poate fi utilizat zilnic la o capacitate maximă. Fierăstrăul sabie profesional poate fi folosit nu doar în propria gospodărie, ci și în lucrările efectuate de către personalul unei firme de construcții.

Alimentare

Este cunoscut faptul că orice tip de fierăstrău sabie funcționează pe baza energiei electrice. Dacă unele dispozitive se alimentează direct de la priză, atunci altele funcționează datorită unui acumulator. Așadar, putem deosebi două tipuri de alimentare:

Cablu de alimentare

Prin intermediul acestuia, fierăstrăul preia energia electrică direct de la sursa de curent. Uneltele, care funcționează pe baza unui cablu de alimentare, sunt mai ușoare. Acest fapt se datorează lipsei acumulatorului.

Fierăstrăul cu cablu de alimentare are aceeași putere de funcționare în mod constant. Dezavantajul acestuia se referă la faptul că depinde de prezența unei surse permanente de energie electrică. Din acest motiv, unealta nu poate fi folosită în locurile în care nu există o priză electrică.

Acumulator

Prezența acestuia face ca unealta să fie mult mai grea. Print intermediul acumulatorului, energia electrică este furnizată către fierăstrăul sabie. Avantajul unui fierăstrău sabie cu acumulator constă în faptul că acesta este ultra-portabil.

Este posibilă utilizarea acestuia chiar și în natură, acolo unde nu există posibilitatea de a te conecta la o rețea electrică. Cu toate acestea, dezavantajul său este puterea mai mică de funcționare. Aceasta nu este constantă și scade pe măsură ce se descarcă bateria.

Accesorii

Este important ca un fierăstrău tip sabie să dispună de o serie de accesorii de bază. În mod ideal, un fierăstrău ar trebui să fie livrat împreună cu următoarele accesorii:

  • Valiză de transport – aceasta reprezintă un element important din conținutul pachetului unui fierăstrău sabie. Se dovedește a fi extrem de utilă și necesară în cazul transportării sigure dintr-un loc în altul. Constituie un accesoriu indispensabil, mai ales, pentru meșterii care prestează servicii de tăiere.
  • Mănuși de protecție – ele acoperă mâinile celui care efectuează lucrări de tăiere. Protejează împotriva acțiunilor mecanice și riscurilor care pot apărea în urma manipulării diverselor materiale. Nu permit alunecarea uneltei din mâini.
  • Ochelari de protecție – protejează ochii utilizatorului împotriva prafului și particulelor de corpuri solide care pot apărea în timpul tăierii metalului, lemnului și materialelor plastice.
  • Diverse tipuri de pânze – în conținutul pachetului, cu siguranță, trebuie să fie incluse două tipuri de pânze, una pentru lemn, iar alta pentru metal. Prima este utilizată la secționarea lemnului și plăcilor lemnoase, iar a doua servește la tăierea materialelor mai dure, precum este metalul, aluminiul și oțelul inoxidabil.
  • Acumulator și încărcător de rezervă – aceste două componente ar trebui să fie incluse în conținutul oricărui fierăstrău care funcționează pe baza unui acumulator. În cazul unei defectări a bateriei, al doilea acumulator ar permite continuarea și finalizarea cu succes a lucrărilor de tăiere inițiate.

Intrebari frecvente

Cum alegem fierăstrăul tip sabie potrivit?

Înainte de a procura un fierăstrău tip sabie, este extrem de important să stabilim scopul pentru care intenționăm să-l utilizăm. Dacă dorim să tăiem câteva obiecte din propria casă sau gospodărie, putem opta pentru un fierăstrău de tip hobby, cunoscut drept unealtă pentru casă. Acest model este cel mai accesibil din întreaga gamă de unelte și este potrivit pentru efectuarea unor sarcini mai puțin complexe. Dacă frecvența de utilizare va fi una una redusă, nu are sens să investim într-un fierăstrău sabie profesional.

Se merită să investim într-un aparat cu o performanță mai bună doar în cazul în care urmează să-l folosim zilnic. Pentru a face față mai multor tipuri de lucrări de tăiere, se recomandă procurarea unui fierăstrău semi-profesional. Al treilea tip este reprezentat de fierăstraiele profesionale. Acest model este potrivit pentru utilizarea de către meșterii care prestează servicii profesionale de tăiere. Totodată, tipul respectiv de fierăstraie este destinat utilizării de către personalul firmelor de construcții.

Ce putere ar trebui să aibă un fierăstrău sabie?

În momentul în care ați decis să cumpărați un asemenea instrument, trebuie să țineți cont de mai mulți factori. Unul dintre cei mai importanți factori se referă la puterea de funcționare a fierăstrăului. Trebuie să atrageți atenția la numărul de W pe care îl indică producătorul în cazul uneltelor cu fir. Dacă optăm pentru un instrument cu acumulator, trebuie să cercetăm numărul de V. Cu cât aceste valori sunt mai mari, cu atât puterea fierăstrăului este mai ridicată.

O putere mai mare de funcționare determină o tăiere mai rapidă a materialelor. De asemenea, o putere ridicată înseamnă că instrumentul este în stare să secționeze chiar și materialele dure. Un alt avantaj al puterii înalte se referă la durabilitatea motorului în timp.

Unde poate fi utilizat fierăstrăul tip sabie?

Fierăstrăul tip sabie este o unealtă extrem de utilă într-o gospodărie. Tăierea se face prin intermediul unei pânze sau lame. Acest instrument este ușor de manevrat și este potrivit pentru efectuarea tăierilor din poziții incomode. Este proiectat pentru secționarea diferitor tipuri de materiale. Poate fi folosit în grădină, la curățarea copacilor și la tăierea crengilor uscate.

Se prezintă a fi util în cazul demolării și în procesul de renovare a casei, dat fiind faptul că poate pătrunde în cele mai dificile spații și unghiuri. Fiind dotat cu lama necesară, acesta este în stare să efectueze lucrări de tăiere a ramelor de uși și a ferestrelor. Așadar, cu ajutorul acestuia poți tăia lemnul, plasticul, metalul și aluminiul.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply