Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune foarfece de vie, pomi și pentru crengi groase

15 februarie 2023No Comments

În fiecare an, la începutul primăverii este foarte important să tai crengile pomilor din grădină, pentru a înflori, a da roade pe parcursul anului și pentru menținerea frumoasă a grădinii. Pentru curățarea și tăierea eficientă a acestora sunt necesare instrumentele speciale, care ți-ar simplifica munca. În acest sens, este nevoie de o foarfecă confecționată special pentru grădină, care ar tăia cu precizie vița de vie sau crengile copacilor, astfel vei evita deteriorarea coardelor. Foarfeca trebuie să ofere în primul rând comoditate și ușurință în manevrare.

Cele mai bune foarfece pentru grădină sunt cele care au mânerul ergonomic, care se blochează simplu și eficient, cu lame calitative, care realizează o tăietură precisă și care nu alunecă din mână. Există câteva tipuri de foarfece de vie, pomi sau crengi: manuală, electrică, cu bypass, cu nicovală, dedicată și universală.

Top 5 cele mai bune foarfece de vie, pomi și pentru crengi groase

Foarfecă de vie ARS

Cea mai bună foarfecă de tuns pomi profesională.

De ce am ales foarfeca ARS

Foarfeca ARS este un model profesional, fabricat în Japonia, care ajută la tunderea pomilor, la tăierea viței de vie sau a crengilor. Aceasta este de tipul bypass, cu funcții de blocare, Soft Grip, anti-rugină și este dotată cu un contracuțit curbat special pentru tăierea lăstarilor verzi. Instrumentul este foarte ușor, cu greutatea de numai 220g, care permite manevrarea simplă și ușoară în timpul acțiunii.

Este confecționat din oțel, un material dur și rezistent în timp, care permite utilizarea de lungă durată a instrumentului. Pentru o comoditate mai bună, acesta are mânerele cauciucate, care nu permite alunecarea din mână și de asemenea, are lame interschimbabile. Fiind cu bypass, foarfeca taie cu fermitate și precizie pomii, via sau crengile.

Foarfecă de grădină Strend Pro

Cea mai bună foarfecă pentru altoit.

De ce am ales foarfeca Strend Pro

Această foarfecă de vie Strend Pro este perfectă pentru altoit pomi fructiferi, viță de vie este după metoda Omega. Foarfeca este concepută astfel încât datorită acestei metode să asigure o productivitate ridicată, care îmbunătățește semnificativ rata de succes al altoirii până peste 80%. Această foarfecă este multifuncțională, asigură 3 metode diferite de tăiere, este confecționată din metal și cântărește 600 de grame. Pe de altă parte, dimensiunea ei este de 216 mm și vine împreună cu 2 lame pentru ghilotina de rezervă.

Foarfecă pentru crengi groase Micul Fermier

Cea mai bună foarfecă pentru tăiat crengi groase.

De ce am ales setul de foarfecă

Una dintre cele mai bune foarfece pentru tăiat crengi groase crengi groase este confecționată din aluminiu, are mânerele extensibile cu o lungime cuprinsă între 675 mm și 1005 mm. Datorită acesteia se poate extinde cu foarte mare ușurință aria de lucru, ea fiind ideală pentru lemnul verde cu un diametru de până la 50 mm. Datorită formei speciale a lamei se poate face o tăiere curată și ușoară. Este o lamă fabricată din cele mai moderne materiale, fiind acoperită de un strat neaderent care permite o tăiere foarte ușoară. Mărimea lungimii foarfecii poate fi reglabilă datorită mânerelor telescopice de aluminiu. Greutatea ei ajunge la 1.7 kilograme și vine împreună cu o lamă de rezervă.

Foarfeca telescopica cu fierăstrău Matrix 2 în 1

Cea mai bună foarfecă tip fierăstrău multifuncțional.

De ce am alesacest fierastrău Matrix 2 în 1

Acesta este instrumentul ideal pentru tăierea ramurilor înalte și a gardurilor vii înalte. Este un instrument care nu necesită cablu de alimentare, poate fi ghidat stabil și precis. Desișurile de copac care sunt greu accesibile nu mai reprezintă o problemă pentru tine dacă folosești acest fierăstrău telescopic multifuncțional. Lama și lanțul sunt marca Oregon, de foarte bună calitate și cuțitele tăiate cu laser și diamantele din oțel realizează o tăiere precisă și cele mai bune rezultate. Acest instrument are o curea de umăr foarte confortabilă și o greutate redusă care îți va ușura munca, iar mâinile tale nu vor simți oboseala. Acesta funcționează cu acumulator care se încarcă și dispune și de un prelungitor și o foarfecă pentru gard viu. Merge cu până la 1400 de turații pe minut, iar lungimea foarfecii este de 405 mm. Cântărește în total 3.8/4.2 kg, lungimea foarfecii este de 405 mm, grosimea maximă pe care o poate tăia foarfeca este 14mm, iar fierăstrăul reușește să taie până la 2400mm. Rezervorul de ulei ajunge până la 80 ml, iar instrumentul se încarcă foarte rapid, într-o oră.

Foarfecă pentru pomi Fiskars PowerGear X UPX86

Cea mai bună foarfecă de pomi telescopică.

De ce am ales foarfeca Fiskars PowerGear X UPX86

Foarfeca Fiskars are un mâner lung pentru a permite accesul la înălțimi ridicate. Acesta este și ajustabil, de la 2,4 – 4 m ajunge la o înălțime de tăiere de până la 6 metri. Mecanismul Power Reel este foarte eficient, și ajută la tăiere, accelerând acest proces de 12 ori comparativ cu mecanismele deja existente, standard. Unghiul de tăiere este ajustabil la 230º, iar ghidajul colorat care este atașat de lamă, permite atingerea cu o ușurință mai mare a ramurilor și frunzelor. Această foarfecă telescopică are mecanism de blocare ușor de folosit și lama din oțel face ca acțiunea de tăiere să fie foarte precisă. Greutatea ei ajunge la 1900 g, este confecționată din plastic, aluminiu și inox.

De ce am tinut cont

Tipul

Printre principalele detalii despre care trebuie să te interesezi atunci când vrei să achiziționezi cea mai bună foarfecă pentru grădină se numără tipul de foarfecă. Cunoașterea tipurilor îți va permite să alegi foarfeca care îți va satisface în totalitate nevoile, îți va ușura de fiecare dată munca și care îți va economisi timp. Astfel, există câteva tipuri de foarfece:

Cu bypass

Acest tip de foarfece permite tăierea crengilor aproape de rădăcină sau tulpină. Sunt potrivite pentru tăierea lemnului verde, fără ai afecta dezvoltarea. Aceasta utilizează două lame care glisează una peste alta, care realizează o tăietură precisă.

Cu nicovală

Acest tip este potrivit pentru tăierea lemnului brut sau a lăstarilor uscați.

Manuală

Acest model de foarfece este utilizat în totalitate de puterea omului, este destul de dificil de utilizat pentru crengile mai groase, însă este cu mult mai ieftin.

Electrică

Acest tip de foarfecă funcționează cu ajutorul acumulatorului, care se încarcă aproximativ 6h. Utilizarea acestui model nu necesită forțe proprii.

Material

Foarfeca poate fi concepută din mai multe materiale. Materialul de care ai tu nevoie este plasticul, aluminiul sau inoxul. Cele mai bune foarfece sunt cele construite din aluminiu, și apoi acoperite cu un strat neaderent. Sunt rezistente, ușor de manevrat și ușoare.

Lamă

Materialul din care este confecționată lama foarfecii este cel mai important lucru deoarece el ajută la o tăiere mai rapidă și mai curată a crengilor. Lama trebuie să fie confecționată din oțel pentru o tăiere precisă și de rezultate.

Preț

Raportul calitate/preț trebuie să fie cel mai bun, astfel încât am ales cele mai bune produse la cele mai bune prețuri. O foarfecă simplă, clasică, foarte bună și special făcută pentru tăierea viței de vie poate să înceapă de la 60 de lei, în timp ce o foarfecă telescopică și multifuncțională poate să ajungă chiar și la 700 de lei.

Greutate și dimensiune

Cele mai bune foarfece de vie, pomi și pentru crengi groase trebuie să fie foarte ușor de manevrat și să fie lipsite de disconfort. Prin urmare, o foarfecă poate să urce de la 200 de grame până la 4 kilograme. Se poate achiziționa orice model în funcție de preferințele persoanei care va urma să facă altoirea.

Intrebari frecvente

Cine a inventat foarfeca?

Se presupune că foarfecele a apărut în Egiptul Antic, în jurul anilor 1500 î.Hr. Cea mai veche foarfecă a fost găsită în Mesopotamia, aceasta era cu un arc, format din două lame de bronz, care erau conectate la mânere. 

Foarfece pivotant au început să fie fabricate abia în anul 1761, după modelul lui Robert Hinchliffe, acesta a trăit în Londra. Prima corporație care a început fabricarea foarfecelor s-a marcat Finlanda, în satul Fiskars.

Cum se ascute foarfeca de vie?

Dacă nu ai posibilitatea să duci foarfecele la tocilărie, atunci poți cumpără o piatră specială de polizat, care te va ajuta în acest sens.

Cum se tund pomii fructiferi?

Tunderea pomilor se realizează toamna târziu sau primăvara devreme, în general aceștia pot fi tunși și iarna, însă temperatura de afară nu trebuie să fie mai jos de 5°C. Astfel, pentru tunderea corectă a pomilor trebuie să scurtați unele ramuri, iar altele să le tăiați în totalitate, adică ramurile uscate, cele care cresc prea în sus sau prea în jos. Încercați să tăiați ramurile, astfel încât să pătrundă cât mai mult soare spre muguri, de asemenea tăiați ramurile care se intersectează.

Cum se taie vița de vie?

Pentru a tăia corect vița de vie urmați punctual pașii de mai jos:

  • În momentul tăierii, lăsați coardele de rod cu o grosime de 6 și 12 mm;
  • Scurtarea se realizează deasupra ochilor;
  • Realizați tăierile doar pe o parte a lemnului multianual;
  • Suprimarea se realizează la aproximativ 3 mm deasupra punctelor de inserție;
  • Cepul trebuie să fie în poziție inferioară față de coarda de rod;
  • Tăiați cât mai puțin din întreaga suprafață;
  • Dacă lemnul este gros utilizați un ferăstrău și după cosorul.

Ce înseamnă altoire?

Altoirea se realizează atunci când se unesc două sau mai multe plante pentru a crește una singură. Acest proces se realizează pentru a se obține un soi nou, semințe noi pentru ca rădăcina pomului să se adapteze cu solul.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune foarfece de vie, pomi și pentru crengi groase, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply