Skip to main content
Gradinarit

Umbrele și pavilioane pentru terasă și grădină

15 februarie 2023No Comments

Dacă aveți parte de o grădină sau de o terasă, trebuie să aveți parte și de umbră sau de protecție împotriva insectelor și a ploii. Vara este sezonul în care petrecerile cu barbeque organizate în grădină ne aduc familia și prietenii mai aproape. Este sezonul în care serile călduroase petrecute pe terasă sunt mai frumoase când savurezi un pahar de vin alături de persoana iubită. Totuși, toate aceste activități plăcute pot fi deseori întrerupte de insecte, sau de disconfortul caniculei și de ce nu, chiar și de ploaie.

În funcție de spațiul de care dispuneți, vă puteți amenaja un colțișor comod și protejat folosind umbrele de terasă rezistente la vânt, ori pavilioane de grădină cu plasă împotriva insectelor. În acest fel puteți beneficia de protecție pe tot parcursul sezonului călduros. Pe timpul iernii, atât umbrelele, cât și unele tipuri de pavilioane de grădină, se pot plia și așeza într-un spațiu uscat și răcoros. Depozitându-le astfel, evitați deteriorarea lor și le veți putea folosi pentru o perioadă de câțiva ani buni.

Top 7 cele mai bune umbrele și pavilioane pentru terasă și grădină

Foisor de grădină din lemn

Cel mai bun pavilion pentru grădină din lemn.

De ce am ales acest pavilion din lemn

Pavilionul din lemn pentru grădină este mai rezistent la factorii climatici extremi, deoarece are mai multă stabilitate. Acoperișul este unul solid și nu riscă să se deterioreze din cauza expunerii excesive la soare. El poate fi acoperit cu o prelată de pavilioane de grădină, astfel oferind și protecție împotriva insectelor. Fiind lat, lung și înalt de 3 m, oferă spațiul necesar pentru a adăposti o masă cu 2 sau mai multe scaune.

Culoarea pavilionului poate fi aleasă dintr-o paletă de 6 variante, acestea fiind: nuc brun (C12), nuc deschis (C14), cireș (C16), stejar (C19), nuc închis (C21) sau wenge (C33).

Foisor de grădină hexagonal

Cel mai bun pavilion de gradina hexagonal.

De ce am ales acest pavilion hexagonal

Datorită posibilității de fixare în 6 puncte, pavilionul hexagonal oferă mai multă stabilitate în cazul vremii nefavorabile. Plasa de insecte care vine la pachet cu cadrul din oțel, este fabricată din poliester și se poate închide cu fermoar.

În cazul în care nu doriți să fie acoperiți toți cei 6 pereți ai pavilionului, atunci puteți prinde două dintre capetele plasei, formând astfel o ușă. Pavilionul hexagonal are o înălțime de 2,5 m, fiecare latură având diametru de 1,8 m. Dezavantajul produsului este faptul că nu se menționează dacă prelata pavilionului este impermeabilă sau nu.

Cort pentru terasa pliabil si impermeabil

Cel mai bun pavilion de grădină pliabil.

De ce am ales acest cort pliabil

Posibilitatea de pliere a pavilionului este un aspect important când vine vorba de depozitare pe timpul iernii. Un alt avantaj pe care îl are pavilionul pliabil este faptul că poate fi mutat ușor dintr-un punct în altul, în funcție de nevoie. Este foarte simplu de montat, fiind compus dintr-un cadru metalic vopsit antistatic și o prelată impermeabilă din poliester.

Forma pavilionului este pătrată, prelata fiind disponibilă doar pe culoarea untului. Dimensiunile totale sunt 3×3 m lățime-înălțime, iar mecanismul de ridicare al pavilionului este manual. În funcție de preferințe, prelata poate fi înlocuită, însă aceasta trebuie comandată separat.

Acoperiș pavilion grădină impermeabil

Cel mai bun acoperiș de pavilion pentru grădină.

De ce am ales acest acoperiș impermeabil

Acoperișul pavilionului pentru grădină joacă un rol foarte important. Acesta este principalul responsabil pentru protecția noastră împotriva soarelui sau al ploii. Acoperișul are dimensiunile 3×3 m și este confecționat din stofă oxford 420D, un material cunoscut pentru rezistența la apă, la rupere sau chiar la foc, ori UV. Acest model este potrivit pentru tijă de susținere înaltă de 80 de cm și poate fi folosit ca acoperiș superior și pentru corturi de camping, baldachine, foișoare etc.

Umbrelă profesională pentru terasă cu brat lateral 3×3

Cea mai bună umbrelă profesională pentru terase.

De ce am ales aceasta umbrelă de terasă cu braț lateral

Umbrela de terasă de dimensiuni de 3x3m este potrivită dacă aveți nevoie de protecție împotriva soarelui la piscină sau când alegeți să luați masa în grădină. Aceasta poate fi folosită atât în uz casnic, cât și pe terasele restaurantelor sau a cafenelelor, făcând parte din categoria umbrelelor profesionale.

Forma umbrelei este pătrată, iar tija suport pentru prelata este din aluminiu, având dimensiunea de 25x40x3.0 mm. Cupola umbrelei este fabricată din poliester și este prinsă în 8 spițe tot din aluminiu, având dimensiunile 14x21x1,0 mm.

Umbrelă de soare pentru grădină

Cea mai bună umbrelă de soare pentru grădină.

De ce am ales umbrelă de soare pentru grădină

Umbrela de soare Kring face parte din categoria celor mai recomandate umbrele pentru plajă datorită rezistenței sale la vânt. Tija de susținere este fabricată din metal de calitate superioară, având un diametru de 3,2 cm. Datorită grosimii ei, tija preia vibrațiile și oscilațiile umbrelei, evitând astfel posibilitatea de a se prăbuși din cauza vântului puternic.

Înălțimea umbrelei este de 2.2 m, oferind posibilitatea de a fi reglată după bunul plac. Construcția suportului este una complexă, având 2 rânduri de tije cu spițe rezistente din metal. Forma umbrelei este una rotundă, materialul fiind din poliester rezistent. Deși pachetul nu include suport de ancorare inclus, umbrela poate fi fixată cu orice tip de suport, în funcție de locul în care urmează să fie amplasată.

Suport umbrelă grădină/terasă

Cel mai bun suport de umbrelă pentru terasă.

De ce am ales acest suport de umbrelă

Nu toate umbrelele de terasă includ în pachetul lor și un suport pentru ancorare, așadar el trebuie, de cele mai multe ori, comandat separat. Acest tip de suport are o formă pătrată și este fabricat din PVC, un plastic menit să reziste în timp. Suportul se potrivește cu umbrele care au diametrul tijei cuprins între 22 și 23 mm. Dimensiunile totale ale acestuia sunt: 43 de cm lățime și 25 cm înălțime, având capacitatea de 20 litri apă.

Fiind rezistent la umezeală și la UV, suportul se dovedește a fi potrivit în situațiile în care vă doriți să ancorați o umbrelă pe terasă sau în grădină. Își poate demonstra utilitatea și în cazul umbrelelor de plajă, însă doar dacă acestea urmează să rămână montate pentru o perioadă mai lungă de timp. În caz contrar, suportul va trebui golit de apă la plecare și reumplut când va fi iarăși nevoie de el, ceea ce poate conduce la risipă de apă și timp.

De ce am tinut cont

Tip

Tipul pavilionului sau a umbrelei pentru grădină diferă în funcție de nevoile pe care le ai, precum și de spațiul de care dispui.

Umbrele

Sunt mai versatile, ele pot fi reglate, montate, transportate și depozitate ușor. De asemenea, se pot folosi atât pe balcon sau terasă, cât și în grădină sau pe plajă. În funcție de spațiu și mărime, puteți alege să achiziționați:

  • Pentru terase – De obicei sunt mai mari și de o calitate superioară. Sunt recomandate pentru restaurante sau la piscină. Cele mai populare din această categorie sunt umbrelele pentru terasă cu braț lateral. Folosind astfel de model mesele sau șezlongurile sunt mult mai ușor de încadrat, oferind mai mult spațiu de desfășurare.
  • De soare pentru grădină – Folosită și pe post de umbrelă de plajă. Cele mai multe modele nu au incluse și suportul pentru ancorare, astfel că va trebui achiziționat separat. Sunt construite astfel încât să reziste la vânt și la UV. Aceste modele sunt mai mici având dimensiuni de 3×3 sau mai puțin. Însă există și umbrele de grădină 4×4 potrivite pentru spații mai mari.

Pavilioane

Designul lor este asemănător cu ce al unui cort și se pot monta doar în grădină. Ele sunt mai greu de transportat și de obicei nu pot fi reglate. Totuși sunt o alegere potrivită pentru persoanele care își doresc să petreacă timp în grădină fără a fi deranjați de insecte, sau care își doresc un spațiu de relaxare, dar nu dispun de o terasă.

Pentru grădinile de dimensiuni medii spre mari, puteți alege să achiziționați un pavilion de grădină din lemn. Are o structură stabilă și este rezistent în timp atâta vreme cât lemnul este lăcuit periodic. Pe de altă parte, dacă vă doriți un loc unde să vă petreceți timpul doar în sezonul cald, atunci puteți alege un pavilion de grădină pliabil. Acest model permite transportarea sau repoziționarea lui după preferințe. Este de asemenea ușor de depozitat, astfel că puteți elibera grădina oricând, fără prea mult efort.

Material

De cele mai multe ori, copertina pavilioanelor sau a umbrelelor este fabricată din poliester sau materiale derivate din acesta.

  • Pavilioanele de grădină sunt de obicei confecționate din:

Lemn

Pavilioanele din lemn sunt deseori făcute pe comandă menite a ocupa un spațiu în mod permanent. Ele trebuie întreținute periodic folosind tratamente speciale pentru lemn;

Oțel

Pavilioanele cu structura din oțel sunt considerate printre cele mai rezistente, însă și acestora trebuie să le fie acordată atenție pentru a evita rugina. Dezavantajul lor este greutatea destul de mare care le face și dificil de mutat;

Fier forjat

Oferă un aspect mai elegant, spre rustic. Sunt foarte rezistente, însă în același timp, foarte greu de transportat;

Aluminiu

Perfect pentru cortul pavilion de grădină, sau pe care-l poți lua în camping sau la plajă. Este ușor de mutat și transportat. Dezavantajul structurilor din aluminiu este faptul că nu au stabilitate foarte bună, putând fi răsturnate de vântul puternic din zonele specifice acestei clime.

  • Umbrelele pentru terasă pot avea suportul confecționat din:

Lemn

Este mai puțin rezistent în timp, însă dacă i se oferă întreținerea aferentă, poate oferi o notă elegantă decorului în care este încadrat;

Aluminiu

Printre cele mai folosite materiale pentru suporturile umbrelelor. Este rezistent în timp și la factorii climatici;

Fibră de sticlă

Suporturile din fibră de sticlă oferă mai multă elasticitate, astfel umbrelele rezistă mai bine vântului puternic.

Mecanism

Există diverse tehnologii recent inventate care ușurează mecanismul de deschidere a umbrelelor, făcându-l posibil cu un minim efort. Cu toate acestea, încă există umbrele de dimensiuni mai mici care pot fi manevrate manual și care sunt cele mai populare. Pentru umbrelele 4×4 spre exemplu, manevrarea manuală este mai dificilă, așa că a fost gândit un mecanism de deschidere de tip cric. Acesta este mult mai simplu și nu necesită prea mult efort.

Pavilioanele de grădină sunt mai rigide și de obicei trebuie ancorate în pământ pe o suprafață plană pentru a avea mai multă stabilitate.

Mărime

Pentru a putea oferi suficientă umbră, un pavilion de grădină sau o umbrelă de terasă trebuie să fie mai mare decât locul pe care urmează să-l protejeze. Pentru a alege mărimea potrivită vă puteți ghida după mărimea mesei sau a șezlongurilor care urmează să fie așezate sub umbrelă/pavilion. Pe piață se găsesc umbrele și pavilioane cu diametrul 3×3 care pot proteja o masă de până la 1,2 m sau de 4×4 care pot proteja un spațiu de peste 1,5 m.

Intrebari frecvente

Cum curăț pânza pavilioanelor de grădină?

În cazul în care prelata nu este confecționată dintr-un material rezistent, s-ar putea ca produsele de curățare profesionale să le distrugă înainte devreme. Trebuie să știm din ce material sunt confecționate prelatele înainte de a le pune în înălbitor sau în soluții chimice.

Pentru a evita distrugerea materialului, încercați să-l curățați cu o perie înmuiată într-o soluție compusă din apă, săpun și oțet. Folosind această combinație, evitați apariția mucegaiului și nu riscați să subțiați pânza pavilioanelor.

Pot înlocui doar prelata la pavilionul de terasă sau la umbrelă?

Da. Prelata se poate înlocui atât timp cât cadrul metalic este încă în stare bună. Acest tip de prelată se poate comanda separat din magazinele online.

Cum trebuie depozitate pavilioanele și umbrelele de grădină?

Nu toate pavilioanele pot fi depozitate. Unele dintre ele, precum cele din lemn, sunt destul de dificil de demontat și nu se merită efortul. În schimb, în cazul pavilioanelor pliabile situația este mai simplă. Ele pot fi puse în saci și depozitate într-un loc uscat și răcoros. Aceeași regulă se poate aplica și în cazul umbrelelor.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune umbrele și pavilioane pentru terasa/gradina , am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply