Skip to main content
Gradinarit

Tocătoare de furaje pentru animale

15 februarie 2023No Comments

Fie că este vorba despre propria grădină, fie de o fermă, tocătoarele de furaje sunt de un real ajutor. Furajele sunt hrană de origine vegetală necesară animalelor erbivore. În categoria furajelor intră de obicei frunze sau tulpini de plante, însă pot fi incluse și tipuri de ierburi (iarbă de livadă, păiuș înalt etc.), leguminoase erbacee (lucernă) sau leguminoase de copac (porumb).

Chiar și așa, aceste tocătoare nu sunt utile doar pentru mărunțirea hranei pentru animale ci și pentru curățenia din grădină. Cu ajutorul unui tocător special vei putea scăpa foarte ușor de crengile rezultate din toaletarea copacilor sau de alte resturi din grădină, transformându-le în compost.

Există mai multe tipuri de tocătoare din care poți alege în funcție de nevoile tale: manuale sau electrice, pentru furaje fibroase sau pentru fructe, mai grele sau mai ușoare, mai complexe sau mai simple.

Top 7 cele mai bune tocătoare de furaje

Tocător furaje Rotakt ROTFGC600

Cel mai bun tocător de furaje electric.

De ce am ales acest tocator Rotakt

Tocătorul de furaje electric  Rotakt are o greutate de 70 de kg care îi permite mașinii să stea stabilă atunci când este în funcțiune. Motorul cu care este dotat tocătorul este unul electric cu o tensiune de alimentare de 230 V și cu bobinaj de cupru și protecție termică. Puterea mașinii de tocat este de 1,8kW/2,45CP la viteza de 2800 rpm.

Un al avantaj este faptul că dispune de 2 trepte de mărunțire și are o productivitate de 800 kg/h. Tocătorul este conceput să ofere o rezistență considerabilă tuturor oponentelor și o stabilitate ideală. De asemenea, datorită tehnologiei sale de măcinare, cerealele își păstrează întreaga valoare nutritivă fiind ideale pentru hrana animalelor. Ideal pentru lucernă, iarbă uscată, paie de grâu, tulpini de porumb etc.

Tocător de furaje Campion

Cel mai bun tocător de furaje pentru lucernă.

De ce am ales acest tocător Campion

Tocătorul de furaje Campion este ideal pentru mărunțirea sau tăierea paielor, a fânului, a lucernei sau a altor tipuri de plante. Aceste furaje de obicei se folosesc pentru hrănirea cailor sau a vitelor care au nevoie de ele pentru o digestie mai bună.

Mărimea tăierii ierbii este ajustabilă în funcție de cum dorești să o folosești. Mai mare dacă urmează ca animalul să o consume ca atare, sau mai mică dacă urmează să fie amestecată cu alte furaje. Capacitatea mașinii de tocat/tăiere este de peste 600kg/h, iar greutatea ei totală este de 65 de kg. Dispune de motor electric 2.2HP sau motor cu benzină 5-7 de CP. Consumul de energie electrică este de 10 Kw.t/h.

Tocător de furaje Micul Fermier

Cel mai bun tocător furaje multifuncțional.

De ce am ales acest tocător Micul Fermier

Folosind această moară electrică profesională puteți măcina boabe de orice soi, dar și resturi vegetale precum crenguțele de copac. Este ideală pentru măcinarea culturilor de cereale, orez, porumb, fasole, arahide, roșii cartofi etc. și transformarea lor în făină. Acest tip de moară este conceput pentru a reduce consumul de electricitatea. Ea funcționează cu un motor de 2,8 kW cu bobinaj de cupru și cu protecție la suprasarcină.

Moara vine la pachet cu 4 tipuri de site diferite pentru ca tipul de granulație să poată fi diversificat de la foarte fin la mai consistent. Produce puțin zgomot și are vibrații puține. Are 4600 rpm și poate măcina în jur de 400 kg/h. Moara este potrivită și pentru uruială, având în dotare butuc cu 36 de ciocănele.

Se alimentează la priză normală, iar dimensiunile ei sunt de 900x650x1120 cm. (lungime-lățime-înălțime) și cântărește aproximativ 70 de kg.

Tocător de furaje fibroase Temp

Cel mai bun tocător furaje fibroase.

De ce am ales acest tocător Temp

Folosind acest tip de tocător puteți mărunți atât plante uscate, cât și umede în bucăți sau benzi. Mărimea benzilor rezultate poate fi între 1-10 cm datorită cuțitului prevăzut să vă micșoreze dimensiunea tocăturii. Benzile din plante pot fi folosite pentru hrana porcilor, a vacilor, oilor sau chiar a iepurilor. Valoarea nutritivă va rămâne intactă datorită tehnologiei de măcinare care se produce la temperaturi reduse.

Pot fi măcinate ramuri de copac, scoarță, coceni de porumb, dar și paie, fân sau lucernă. Tocătorul are o rezistență nemaipomenită deoarece este confecționat din fier, iar cu toate acestea poate fi foarte ușor mutat, el cântărind doar 45 de kg. Tocătorul este unul electric, putând fi alimentat la rețea. Puterea motorului este de 1800W. Viteza maximă la care poate ajunge este de 2800 rpm, putând toca până la 500 kg/h.

Tocător de furaje multifuncțional cu moară Alpin 3 în 1

Cel mai bun tocător de furaje pentru animale.

De ce am ales aceast tocator Alpin

Conceput integral din metal si dotat cu motor cu bobinaj 100% cupru, de 3,8Kw și 3000 rot/min, acest tocator multifunctinal Alpin este capabil să reziste la ani de utilizare cu măcinare zilnică. Poate fi utilizat și pentru uruială, astfel încât e dotat cu butuc cu 20 de ciocănele poziționat direct pe axul motorului. Moara nu are curele de angrenare, evitându-se astfel posibilitatea de alunecare sau rupere a curelelor de transmisie.

Alimentarea se face la priză normală, având un voltaj de 220V, iar capacitatea ei este de 250kg/h. Pachetul conține 4 tipuri de site de 2, 3, 4 și 5 mm, ciocănele pentru a măcina boabe și știuleți + capac cu intrare rotundă special, cuțite pentru măcinat lucernă și tulpinoase + capac cu cu intrare pătrată. Sunt incluse de asemenea o perie pentru curățat, o șurubelniță pentru montare și întreținere precum și un suport cu picioare din metal.

Granulator de cereale și furaje Micul Fermier

Cel mai bun tocător de furaje Micul Fermier.

De ce am ales acest granulator Micul Fermier

Tocătorul de furaje Micul fermier poate fi folosit în acvacultură, în instalații de prelucrare a furajelor, la ferme de zootehnice dar și de păsări. Mai poate fi folosit și în gospodării sau la mori mici și mijlocii.

Tocătorul este utilizat pentru procesarea cerealelor în granule de dimensiuni mici, acestea fiind ulterior folosite pentru menținerea unei diete sănătoase a animalelor. Un astfel de granulator de furaje poate oferi alimentelor de bază pentru animale un gust îmbunătățit datorită procesării la temperaturi joase care mențin valorile nutriționale a furajelor. Nu se recomandă ca tocătorul să fie folosit pentru mărunțirea de cărbune, lemn, blocuri de piatră sau produse care pot genera substanțe periculoase.

Tocătorul este electric, dotat cu un motor cu o putere de 2,8Kw și ajunge la o viteză maximă de 1500 rpm. Are 3 site cu diametru de 2.5 mm, 4 și 6 mm pe care le puteți folosi în funcție de ce mărime doriți să fie granulele. Greutatea totală a tocătorului este de 70 de kg și vine dotat cu roți pentru a ușura transportul dintr-o parte în alta în funcție de nevoie.

Zdrobitor de cereale Campion

Cea mai bună tocătoare de furaje manuală.

De ce am ales aceast tocător Campion

Principalul avantaj al zdrobitoarei de cereale Campion este faptul că poate fi folosită atât manual cât și cu ajutorul unui motor care poate fi atașat. Capacitatea cuvei de alimentare este de 8 litri, iar pâlnia este îndeajuns de lată astfel încât să turnatul cerealelor în zdrobitoare este foarte comod. Zona de măcinare are 40 de ciocănele dispuse 4×10 și două cuțite.

Are de asemenea 2 site cu dimensiuni de 2 și 4 mm. Capacitatea de mărunțire a zdrobitoarei este de 350kg/h, iar viteza maximă este de 2860 rpm.

De ce am tinut cont

Tipul de furaj

Mașinile de tocat furaje pot fi multifuncționale, dar pot fi și special pentru cereale sau pentru fân și lucernă. Iată o listă cu furaje care pot fi măcinate folosind un tocător: iarbă, fân, lucernă, paie uscate, paie de grâu, tulpini de porumb, știuleți sau cereale.

Există de asemenea tocătoare care pot toca crenguțe de copac sau reziduuri de cultură. Acestea nu sunt neapărat destinate pentru hrana animalelor, dar pot fi transformate în compost.

Material

Majoritatea tocătoarelor de furaje sunt fabricate din metal dur pentru a oferi rezistență în timp. Există cazuri în care tocătorul este pus în funcțiune zilnic, așadar piesele trebuie să fie rezistente astfel încât să nu fie cazul ca ele să fie înlocuite prea des. Metalul este unul dintre cele mai recomandate materiale pentru astfel de mașini pentru că oferă stabilitate, iar calitatea tocăturii/mărunțirii furajelor este mai bună.

Capacitate

Tocătoarele de furaje pot avea capacități de măcinare diverse în funcție de model. Există tocătoare care au capacitate de 1500kg/h dar și tocătoare cu capacitate de 250kg/h.
Capacitatea de măcinare pe oră trebuie luată în considerare în funcție de tipul de furaje pe care urmează să le toace dar și în funcție de cantitatea.

Dacă scopul tocătoarei este să macine o cantitate industrială de cereale sau paie atunci cea mai potrivită ar fi o tocătoare cu o capacitate între 1500-800kg/h. Productivitatea va fi mult mai convenabilă decât în cazul unei tocătoare cu capacitate de 250kg/h.

Intrebari frecvente

Ce greutate are tocătorul?

Având în vedere că sunt confecționate din fier, tocătoarele pot cântări între 10-150 de kg, în funcție de mărimea lor. În cazul celor mai grele, pot fi mai deplasate folosind un suport cu roți.

Se pot toca și crengi de copaci?

Da, însă trebuie ținut cont că nu toate tocătoarele au posibilitatea de a toca crengi mari și groase. Există unele tocătoare de furaje care pot toca și crenguțe de copac atât timp cât sunt de dimensiuni mici. Însă, dacă este vorba de crengi voluminoase este recomandat să vă îndreptați atenția către un tocător special pentru astfel de materiale.

Este potrivit și pentru cereale?

Nu toate tocătoarele sunt potrivite pentru cereale. Există însă și tocătoare cu opțiune de tocat cereale sau chiar tocătoare speciale pentru cereale. Acestea sunt recomandate deoarece păstrează întreaga valoare nutritivă a furajelor datorită tehnologiei de măcinare la temperaturi reduse.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune tocatoare de furaje, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply