Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune zdrobitoare de fructe (mere, pere, prune, gutui și struguri)

15 februarie 2023No Comments

Zdrobitorul pentru fructe este exact ceea de ce are nevoie un gospodar pentru a obține cel mai bun vin de calitate, natural și aromat, o țuică tare sau pur și simplu un suc natural de fructe. Pentru că, acest proces să se întâmple fără prea multe bătăi de cap, achiziționarea celui mai bun zdrobitor de fructe manual sau electric poate fi cea mai bună soluție.

Orice vin sau băutură făcută în casă se va păstra mult mai bine, va avea un gust minunat și va fi de o calitate foarte bună. Cele mai bune zdrobitoare de fructe pot să zdrobească mere, pere, prune, piersici, absolut orice fruct, sau de ce nu, chiar și legume.

Top 4 cele mai bune zdrobitoare de fructe

Tocător de fructe manual

Cel mai bun zdrobitor de fructe manual din inox de 35l.

De ce am ales acest tocător de fructe manual

Acest zdrobitor de fructe manual este metalic, format din inox și polimer. Are o capacitate de 35l din care se face cel mai bun vin natural și este ușor de folosit, deoarece se asamblează și dezasamblează foarte ușor.

Ciorchinele le prelucrează împreună cu boabele de viței de vie și rămân în tescovină. Toate boabele vor trece prin procesul de zdrobire datorită tamburilor din polimer care sunt poziționați la 2-3 cm departe unul față de celălalt.

Mașină de tocat fructe electrică Micul Fermier

Cel mai bun tocător de fructe electric de la Micul Fermier de 25l.

De ce am ales mașina de tocat fructe electrică

Zdrobitorul de fructe electric vine cu un motor monofazat de 1100W și un bobinaj 100% cupru, ceea ce asigură o durată de viață mai lungă pentru zdrobitor. Pentru a nu afecta calitatea, tamburii sunt confecționați din oțel și sunt tratați special în acest sens. Cuva este confecționată dintr-o tablă vopsită și tratată împotriva coroziunii.

Cu acest tocător de fructe se poate toca atât mere, pere și piersici, cât și alte fructe precum prune pentru a ieși cea mai bună țuică, naturală și de calitate. Acesta reușește să ajungă la 1400 de rotații pe minut, nu apuci să pui fructele la cât de rapid le zdrobește. Poate fi considerat unul dintre cele mai bune zdrobitoare de fructe electrice pentru obținerea celor mai calitative băuturi, realizate în propria gospodărie.

Tocător electric de legume și fructe

Cel mai bun tocător electric de fructe și legume din inox.

De ce am ales acest tocător electric de fructe și legume

Cea mai bună zdrobitoare de fructe și legume are 1.8W și reușește să producă 400 kg/h, datorită celor 1500 de rotiri/minut. Acest tocător este destinat rădăcinoaselor, legumelor și fructelor. Acesta produce furaje pentru animale sau produce cea mai bună pălincă și țuică. Carcasa aparatului este asamblat din 3 părți: carcasa motorului, carcasa zonei de fărâmițare a fructelor și legumelor, cuva din metal.

Cuva este confecționată din inox, lucru care avantajează calitatea primei și are un volum de 5l. Este ușor de folosit, iar calitatea se va simți în gustul băuturii preferate.

Tocător manual de fructe pentru țuică

Cel mai bun tocător fructe manual pentru țuică de struguri.

De ce am ales acest tocător de fructe pentru țuică

Pentru persoanele care sunt conștiente de cât de importantă este sănătatea și consumul de fructe și legume din propria producție, apelează la cel mai bun zdrobitor de fructe manual.

Modelul DG03 se utilizează pentru zdrobirea merelor, perelor, piersicilor, gutuiului, ananasului, struguri, cireșe, fructe de pădure și multe altele. Acest produs are lame din oțel inoxidabil și este ideal pentru a descompune bucăți mari de fructe atunci când vorbim de un suc proaspăt și natural. Construcția de fontă grea asigură zdrobitorului rezistența la cât mai multe fructe.

Materialul este durabil, din oțel inoxidabil, este foarte ușor de utilizat, se rotește mânerul lateral încorporat, suporturile laterale ajută la menținerea acestuia pe loc, iar avantajele sunt că producția nu este doar de calitate, dar și rapidă.

De ce am tinut cont

Tipuri

Există două tipuri principale de zdrobitoare de fructe sau legume dintre care poți alege:

Manual

Dacă îți dorești să mergi pe varianta clasică și să nu investești foarte mulți bani, poți achiziționa zdrobitor de fructe manual.

Electric

Iar, dacă îți place tehnologia și vrei ca munca ta să fie ușurată, atunci apelează la un zdrobitor electric. Acesta reușește să zdrobească uniform boabele, fructele în timpul preparării. Diferența este că zdrobitorul electric funcționează cu curent și este mai ușor de folosit din punct de vedere al efortului fizic.

Capacitatea producție

Atunci când vorbim de zdrobitoarele de fructe electrice, acestea reușesc să producă de la 250 kg/h, până chiar la 750 kg/h. Totul depinde de numărul de rotații pe minut și de dimensiunea zdrobitorului.

Pe când, un zdrobitor manual de fructe are o capacitate de producție de la 300 kg/h, până la 500 kg/h, totul depinde de timpul și efortul fizic pe care-l veți depune pentru tocarea fructelor sau legumelor.

Greutate

Greutatea unui zdrobitor este importantă doar dacă vei face singur tot procesul de zdrobire. Dacă ai și cel puțin un mic ajutor, acest detaliu nu mai este atât de relevant. Un zdrobitor de fructe poate să cântărească de la 8 kg, până chiar peste 20 de kg. Greutatea acestuia diferă în funcție de dimensiuni, din ce este confecționat și ce tip de zdrobitor este.

Material

Cel mai bun material din care ar trebui să fie conceput un zdrobitor de fructe este cel de inox. Inoxul păstrează calitatea primei, iar lamele din oțel inoxidabil este ideal pentru descompunerea fructelor mari.

Există și zdrobitoare de fructe realizate din cupru. Duritatea cuprului este relativ mică, dar este destul de rezistent la rupere, și foarte ductil.

Viteza de rotație

Viteza de rotație la un zdrobitor manual depinde doar de forța umană care acționează și cât de ușor este de manevrat zdrobitorul.

Atunci când vorbim de un zdrobitor de fructe electric lucrurile diferă în funcție de puterea acestuia. Cel mai bun zdrobitor de fructe trebuie să aibă cel puțin 1200 de rotații pe minut pentru ca storcătorul să dea cel mai bun randament.

Intrebari frecvente

Ce este un zdrobitor de fructe electric?

Zdrobitorul de fructe electric mărunțește fructele și funcționează cu sursă de alimentare electrică. Este instrumentul care te ajută să obții cele mai bune băuturi de casă, precum țuica, vinul, sucul natural etc. Acesta vă permite să o obțineți o cantitate mai mare de vin sau suc per oră.

Ce fructe se pot zdrobi?

Se poate zdrobi orice fruct din care dorești să faci un suc natural sau o băutură de calitate. Spre exemplu, poți zdrobi: mere, pere, prune, piersici, cireșe, struguri, gutui, fructe de pădure etc.

Zdrobitoarele de fructe sunt zgomotoase?

Zdrobitoarele de fructe electrice pot să fie zgomotoase, dar noi am ales acele aparate care sunt mai silențioase.

Webografie

In analiza noastră pentru a căuta cele mai bune zdrobitoare de fructe, am folosit informații din următoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply