Skip to main content
Gradinarit

Cele mai bune zdrobitoare de struguri cu desciorchinator

16 aprilie 2023No Comments

Toamna este anotimpul în care se culeg strugurii, iar mirosul de must se resimte peste tot. Oamenii care preferă un vin de calitate și făcut în casă știu că după ce culeg strugurii, munca nu se termină, ci abia apoi începe. Pentru a putea începe producția vinului, strugurii trebuie zdrobiți.

Mai de mult, oamenii au încercat tot felul de metode precum cea a călcării strugurilor cu talpa goală într-un butoi uriaș. Din fericire, în ziua de astăzi nu mai sunt valabile aceste metode vechi datorită noilor invenții precum zdrobitoarele de struguri.

Cele mai bune zdrobitoare de struguri cu desciorchinator îți ușurează munca, indiferent că vorbim de zdrobitoare de struguri manuale sau zdrobitoare de struguri electrice. Păstrează gustul autentic al mustului și cu siguranță vei obține cel mai sănătos, gustos și calitativ vin pe care l-ai băut vreodată.

Top 5 zdrobitoare de struguri

Zdrobitor struguri electric Micul Fermier

Cel mai bun zdrobitor de struguri electric cu tamburi.

Păreri zdrobitor electric struguri

Dacă ești în căutarea celui mai bun zdrobitor de struguri, cel de la Micul Fermier, cu siguranță nu te va dezamăgi. Acesta funcționează cu motor electric și are tamburii confecționați din termoplastic extra dur care sunt tratați special pentru a nu afecta calitatea materiei prime.

Datorită faptului că cuva este confecționată din tablă de fier vopsită și tratată, aceasta ajută la împotrivirea coroziunii. Greutatea zdrobitorului este de 15 kg, prin urmare, nu este atât de greu de manevrat, chiar dacă nu are mânere.

Zdrobitor struguri cu desciorchinator manual

Cel mai bun zdrobitor de struguri cu separator ciorchine manual de 20l.

Păreri zdrobitor de struguri manual

Zdrobitorul de struguri manual Micul Fermier este ușor de manevrat și reușește să producă 180 kg/h. Este confecționat dintr-o tablă vopsită anticorozivă, lucru care ajută la menținerea gustului vinului sau mustului. Acesta are role de antrenare, desciorchinator și zdrobire din material compus dintr-o dantură specială, asigurând un pasaj de zdrobire sigur și progresiv, efortul fiind minim chiar dacă se acționează manual.

Cuva lui are 20 l și vă permite să obțineți manual 180 kg/h. Dacă ești persoana care iubește vinul de casă, atunci acest instrument trebuie să facă parte din gospodăria ta.

Zdrobitor struguri electric cu desciorchinator

Cel mai bun zdrobitor struguri electric cu desciorchinator profesional.

Păreri zdrobitor de struguri cu desciorchinator electric

Zdrobitorul de struguri electric de la Gospodarul Profesionist, poate realiza cel mai bun și de calitate must. Chiar dacă, este realizat din metal, tamburul, confecționat din materiale neferoase (polietilenă), nu influențează calitatea vinului, menținându-l în forma lui cea mai bună.

Acest zdrobitor de struguri este electric, astfel puteți obține într-un timp relativ scump o cantitate mai mare de băuturi. Deși pare complex, aparatul este foarte simplu în utilizare, astfel se potrivește atât pentru hobby, cât și pentru semiprofesional sau profesional. Nuanța galbenă a zdrobitorului, va oferi un pic mai multă culoare în gospodăria voastră.

Zdrobitor struguri electric cu desciorchinator și pompă

Cel mai bun zdrobitor cu desciorchinator cu pompă din inox.

Păreri zdrobitor struguri electric cu desciorchinator și pompă

Produsul este un desciorchinator cu zdrobitor pentru struguri cu pompă și motor electric. Motorul are o putere mare de 1470 W și permite producerea unei capacități de 2000 kg/h. Este destinat utilizării profesionale, astfel este potrivit pentru fabricile mai mari de vinuri și băuturi din struguri.

Fiind realizat din metal, cu cuvă din oțel inoxidabil și aproape în întregime din oțel emailat, acesta este rezistent în timp și anticoroziv. Datorită sistemului de extracție, din inox, strugurii sunt separați de tulpină, ulterior mustul este pompat în butoi de pompa puternică.

Zdrobitor de struguri din lemn

Cel mai zdrobitor de struguri din lemn manual.

Păreri zdrobitor de struguri din lemn

Pentru cei care locuiesc la țară, vinul obținut cu ajutorul teascului, presei manuale a strugurilor este cea mai delicioasă și naturală băutură. Pentru ei presa pentru struguri nu este doar un aparat, ci un obicei care adună în grădină toate persoanele dragi, pentru a strânge strugurii, iar ulterior pentru a obține băutura de toamnă.

Acest zdrobitor de struguri din lemn este confecționat din fag și permite acționarea manuală cu clichet, pentru a obține o forță de presare mai mare. Toate părțile componente ale aparatului sunt prinse cu șuruburi rezistente, astfel vă veți putea bucura de presă mai mulți ani la rând. Per tranșă, zdrobitorul permite o capacitate de presare a strugurilor de până la 85 kg.

De ce am tinut cont

Tipuri

Atunci când vorbim de zdrobitoarele de struguri, trebuie să știi că există două tipuri:

Zdrobitoare struguri clasice

Zdrobitor de struguri clasic, care se întâlnesc cel mai des, majoritatea fiind manuale. Aceste aparate clasice zdrobesc strugurii, iar aceștia vor cădea în colector cu tot cu ciucurele său. Acest lucru poate afecta calitatea vinului, va fi mai sărac în alcool, iar culoarea mai puțin proeminentă.

Zdrobitoare struguri cu desciorchinator

Pe de altă parte, zdrobitorul de struguri cu desciorchinator, nu doar că zdrobește strugurii, dar îi și separă de ciucure. Acesta funcționează folosind o sită care permite trecerea în vasul colector numai a boabelor de struguri care sunt zdrobite. Obții o băutură aromată, cu o culoare intensă și o concentrație potrivită de alcool.

Mod de acționare

Modul de acționare a unui zdrobitor de structuri poate fi de două feluri:

Manuale

Există zdrobitor de struguri cu acționare manuală, este o variantă mai ieftină, de dimensiune mai mică, iar modul de acționare se face prin învârtirea unei manete care activează rotirea unor role care zdrobesc strugurii.

Electrică

Al doilea mod de a acționare a unui zdrobitor de struguri este o variantă mai rapidă, care poate zdrobi o cantitate mai mare. Acesta este zdrobitorul electric, care începe să rotească singur rolele de zdrobire odată ce este conectat la o sursă de energie electrică.

Capacitatea de producție

Atunci când vorbim de zdrobitoarele de struguri electrice, acestea reușesc să producă de la 250 kg/h până chiar la 750 kg/h. Totul depinde de numărul de rotații pe minut și de dimensiunea zdrobitorului. Dar, când vorbim de zdrobitoarele manuale, depinde de dimensiunea cuvei și de viteza cu care se manevrează zdrobitorul.

Materialul

În general, vei găsi pe piață 3 tipuri de materiale din care este confecționată cuva zdrobitorului:

Oțel vopsit

Primul, și cel mai ieftină și slab din punct de vedere calitativ este oțelul vopsit. Acidul de la struguri va distruge în timp materialul, iar calitatea vinului va scădea considerabil.

Oțel combinat cu inox

Al doilea tip de material este cel din oțel combinat cu cel din inox. În cazul acesta, aparatul va fi compus din oțel inoxidabil, dar toate părțile care vor lua contact cu strugurii sunt realizate din inox. Având în vedere că doar corpul principal este realizat din oțel, acesta va face mașinăria mai ușor de curățat și întreținut, acest lucru ajutând la creșterea duratei de viață a aparatului.

Oțel inoxidabil (Inox)

Al treilea tip de material, este atunci când întregul aparat este confecționat din oțel inoxidabil. Acest tip de zdrobitoare va costa mai mult, dar va avea o durată de viață mult mai lungă decât celelalte. Este mai rezistentă, ușor de curățat și ușor de întreținut.

Manevrabilitate

Manevrabilitatea unui aparat este foarte importantă, mai ales dacă vei lucra singur cu el. Trebuie să te asiguri că aparatul este dotat cu două bare laterale situate la baza acestuia, pentru a-ți fi mai ușor să îl plasezi acolo unde dorești. Și, cel mai important, nu uita că un zdrobitor de struguri mai ușor, va fi cu siguranță mult mai ușor de manevrat.

Intrebari frecvente

Ce este un desciorchinator?

Desciorchinatorul de struguri este un dispozitiv care separă boabele de partea lemnoasă a ciorchinelui de struguri.

Cât vin iese din 100 kg de struguri?

Din 100 kg de struguri se pot obține aproximativ 70 de litri de vin, dar depinde foarte mult de soiul strugurilor și cum au fost aceștia îngrijiți.

Ce tip de desciorchinator este mai avantajos?

Desciorchinătorul de struguri electric este cel mai avantajos, deoarece acesta vă ușurează considerabil munca, iar gustul și culoare produsului final este de cea mai bună calitate.

De ce să aleg cel mai bun zdrobitor de struguri?

Cel mai bun zdrobitor de struguri nu schimbă gustul materiei prime, ci asigură un vin de calitate, gustos și 100% natural.

Cum se face un zdrobitor de struguri?

Există și modalități de a face un zdrobitor/desciorchinator chiar la voi acasă. Pentru asta veți avea nevoie de o cuvă din inox sau cupru, un ax pe rulmenți (cu cuțite) și suport, care trebuie unit cu cuva și e bine să fie din același material.

Cu ajutorul șuruburilor, prindeți împreună baza, axul și cuva pentru o rezistență mai bună. În interiorul cuvei puteți monta o tablă metalică, pentru a nu arunca fructele în sus. În partea de jos a bazei, trebuie să sudați găuri pentru prindere. Ulterior, prindeți aparatul de o palancă din lemn, adăugați un mâner pentru zdrobitorul manual sau un motor electric pentru zdrobitorul electric.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply