Skip to main content
Haine

Idei de ținute pentru bărbați și stiluri

15 februarie 2023No Comments

Alegerea hainelor pentru bărbați poate părea o misiune imposibilă, mai ales în momentul în care nu știi exact cum ar trebui selectate cele mai bune articole vestimentare. În primul rând, lucrul pe care trebuie să-l faci, este să determini stilul mai aproape de gusturile tale. Analizează ce stil preferi: casual, sport, business, black tie etc.

Ulterior, începe achiziționarea hainelor, fiind atent la materiale, dimensiuni sau imprimeuri. Este important să faci acest lucru, pentru că de foarte multe ori hainele pot spune multe despre personalitatea noastră. Dacă nu știi de unde să începi îți prezentăm un scurt ghid care să te ajute să-ți faci o idee.

Top 4 ținute barbați

Haine casual pentru bărbați

Cele mai bune articole vestimentare casual pentru bărbați.

Hainele casual pentru bărbați -Păreri

Îmbrăcămintea casual a apărut în America la începutul secolului al XX-lea, când sportul nu mai era considerat o activitate pentru clasa de jos. Iar, consecințele socioeconomice ale războaielor mondiale au insuflat funcționalitatea ca factor determinant în momentul asortării articolelor vestimentare. Astfel, a apărut cunoscutul stil – casual.

Cel mai confortabil, funcțional, modern și liber stil este cu siguranță cel casual, adorat atât de bărbații cât și de femeile, care știu rostul în modă. Avantajul principal ale ținutelor casual este că acestea sunt lejere. Adică, poți pune pe tine o pereche de blugi, un tricou, un sacou și un chipiu și, chiar dacă ți se pare o amestecătură, rezultatul va fi atrăgător.

Haine sport marimi mari

Cele mai bune articole vestimentare pentru bărbați de sport, mărimi mari.

Haine sport pentru bărbați -Păreri

Hainele în stil sport, precum sunt costumele de trening, hanoracele, chipiurile, tricourile sunt printre cele mai confortabile articole vestimentare, iar bărbații știu asta. Majoritatea bărbaților optează pentru hainele care nu provoacă disconfort, pentru cele calitative și care vor rezista o perioadă mai lungă de timp.

În prezent, pe site-urile cu haine online se găsesc articole vestimentare începând cu cele mai mici mărimi, până la cele mai mari. Astfel, cei cu mărimi mai mari care greu cândva își găseau ceva pe plac, acum au cu siguranță din ce alege. Pe magazinele online prezentate, veți găsi cu ușurință articole începând cu mărimea ,,S” până la ,,3XL”.

Haine pentru bărbați elegante

Cele mai bune articole vestimentare pentru bărbați, costume.

Hainele pentru bărbați elegante -Păreri

Costumul este cu siguranță un articol esențial în garderoba bărbatului. Acesta reușește să accentueze trăsăturile bărbătești, gustul rafinat și grija de sine. Să ai câteva costume în dulap este îndeajuns pentru evenimentele neplănuite, dar care cer un dress-code anumit.

Un costum de bărbat este format în special dintr-un sacou, cămașă și pantaloni, de dorit la dungă și poate chiar o vestă și cravată. Ulterior, sacoul fiind baza poate fi asortat cu alte haine și dintr-un stil elegant, veți obține unul casual la fel de atrăgător.

Haine de firmă pentru bărbați

Cele mai bune articole vestimentare pentru bărbați de firmă și originale.

Hainele pentru bărbați originale

După cum spuneam, bărbații optează și preferă articolele vestimentare de firmă, originale și de calitate, care pe lângă statul social pe care reușesc să-l ofere, rezistă o perioadă îndelungată de timp. Printre preferații acestora, cu siguranță, se numără branduri precum: Calvin Klein, Guess, Tommy Hilfiger, Boss și multe altele.

Hainele de bărbați de firmă oferă persoanelor mai multă încredere, aceștia își pot manifesta nivelul social, anume când produsele sunt originale și gustul rafinat față de hainele calitative.

Articolele vestimentare originale și de firmă sunt perfecte pentru persoanele care nu iubesc shopping-ul, dar fac asta odată și pentru o perioadă îndelungată, cumpărând articole mai scumpe și mai calitative.

De ce am tinut cont

Material

Se știe ca materialele naturale sunt unele dintre cele mai bune și mai calitative, însă sunt și cele mai scumpe. Acest lucru nu reprezintă un impediment, pentru că aceste haine vor rezista foarte mult și își vor amortiza rapid investiția. Pielea naturală sau bumbacul sunt unele dintre cele mai importante materiale pe care îți recomandăm să le incluzi cât mai mult în garderobă.

Stil

Există mai multe stiluri vestimentare din care poți alege:

  • Stilul sport – este special pentru zilele încărcate în care ai nevoie să te simți confortabil și să faci față programului. O ținută sport este cea mai buna opțiune și pentru zilele în care mergi la sala sau te antrenezi în aer liber.
  • Streetwear – este vorba despre acele ținute ultra casual pentru care tot mai mulți bărbați optează. Lejeritatea este similară cu cea a unor haine sport bărbați, însă de foarte multe ori stilul se diferențiază prin faptul ca streetwear este un stil potrivit și celor care fac parte din subculturi specifice unde dress code-ul oferă anumite moduri de personalizare a ținutelor;
  • Casual – stilul casual este clasificat de ținutele degajate. O ținută casual este influențată și de stilul business și de aceea este foarte versatila si poate fi purtată foarte ușor în mai multe ocazii. Elementele pe care mizează acest stil sunt piesele vestimentare basic din garderobă așa cum sunt cămășile, jeanșii și tricourile sau puloverele;
  • Business casual – stilul business casual este reprezentat de masculinitate și cuprinde accesorii de calitate, o foarte mare atenție la detalii care va da impresia unei ținute studiate și foarte multe piese potrivite în ținutele de birou;
  • Black tie – aceste ținute sunt cele la patru ace și sunt acele piese vestimentare de seara foarte bune pentru evenimente sofisticate. Stilul acesta este în mod sigur pe placul bărbaților eleganți care preferă ținutele abordate cu rafinament și gust.

Culori

Dacă achiziționezi haine de bărbați în verde neon, dar tu urăști aceasta culoare și te îmbraci doar în negru și albastru, atunci investiția este cu siguranța una nereușită. Îți recomandăm să fii versatil în ceea ce privește culoarea hainelor, însă cumpără doar nuanțele pe care ești sigur că le vei purta. Cămășile roșii sau portocalii sunt cele care vor scoate în evidență pielea roșie de pe față, ceea ce nu este varianta optimă atunci când ai un ton al pielii rece. Este important să ții cont de tonul pielii tale în momentul în care îți alegi culorile.

Persoanele care au o piele caldă pot purta culori precum roșu, violet, roz, portocaliu, în timp ce persoanele cu tonuri reci vor arată mai bine în albastru, verde, maro sau negru.

Imprimeuri

Imprimeurile sunt un subiect delicat pentru majoritatea bărbaților. Sunt persoane care prefera hainele monocrome, în timp ce exista persoane care adora imprimeurile. Îți dăm câteva exemple și sugestii:

  • Dungile – dungile pot fi groase și subțiri, orizontale și verticale, drepte sau ondulate și frânte. Este foarte important de reținut faptul ca dungile groase și orizontale te vor face sa pari mai solid, în timp ce dungile verticale, groase sau subțiri te fac sa pari mai slab. Nu contează forma dungilor ci doar poziția lor;
  • Pătratele – pătrațelele sunt clasice pentru bărbați și sunt perfecte pe hainele casual și sport, însă nu se potrivesc foarte bine la costume;
  • Scrisul – acesta este potrivit în special pentru hainele sport sau casual;
  • Imprimeurile florale sau tribale – hainele cu astfel de imprimeuri sunt foarte potrivite în mod special pe plaja sau vara la mare atunci când ținutele trebuie să fie cât mai vaporoase;
  • Imprimeurile sezoniere – brăduții si globulețele de Crăciun, ouăle si iepurașul de paste sau alte astfel de elemente sunt perfecte în perioada sărbătorilor însă într-un cadru intim sau atunci când sărbătorești ceva cu echipa de la job. Altfel, riști să pari imatur.

Intrebari frecvente

Care este cel mai bun brand de haine?

Brandul este mai puțin important și ceea ce contează cel mai mult este să porți hainele care-ți vin și care sunt realizate din materiale de calitate și au finisaje de calitate. Doar așa vei reuși să obții cele mai bune ținute, chiar și cu haine care nu aparțin unui brand cunoscut.

Pot barbații să poarte roz?

Cu siguranță da. Și bărbații pot purta roz la fel cum și femeile o fac. Tot ce trebuie să faci este să îți alegi nuanța preferată de roz și pe cea care îți vine bine. Dacă ai un ton al pielii rece, rozul aprins poate să nu fie cea mai buna opțiune pentru tine.

Cum pot alege hainele care să mă facă să par slab?

Așa cum am spus și mai sus poți opta pentru haine cu dungi verticale, groase sau subțiri. Ai și alte variante de a alege hainele, astfel: poți opta pentru haine care nu sunt mulate si care nu scot în evidenta zonele pe care vrei sa le ocolesti. Nu cumpara camasi stranse sau pantaloni care adera foarte mult la corp.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply