Skip to main content
Ingrijire Personala

Top 8 cantare corporale bune

15 februarie 2023No Comments

Monitorizarea greutatii, a musculaturii si a grasimii este importanta in timpul curelor de slabire si a exercitiilor fizice regulate pentru acumularea de masa musculara, dar si pentru un stil de viata sanatos. In acest scop, poti alege un cantar de baie inteligent care sa iti prezinte cu acuratete evolutia corporala prin intermediul graficelor si statisticilor saptamanale.

8 cantare corporale bune

Star-Light BFC-150BW

Cel mai bun cantar indice masa corporala.

De ce am ales cantar corporal Star-Light

Acest cantar corporal de diagnostic este simplu de utilizat, avand 4 senzori de precizie si posibilitatea de a memora pana la 12 persoane. Este construit cu sticla securizata de 6 mm si face fata la o greutate maxima de 150 kg. Poate masura greutatea corporala, procentul de apa din organism si indicele de masa corporala(IMC).
Este necesara o baterie de 3V, iar greutatea cantarului este de doar 1.5 kg.

Huawei AH100

Cel mai bun cantar corporal cu functie Bluetooth.

De ce am ales Huawei AH100

Acest cantar electric poate masura cu precizie greutatea si grasimea corporala in timp ce are capacitatea de a transmite informatiile sub forma de diagrame in aplicatia Huawei. Panoul din sticla alba este slefuit si polizat CNC, iar picioarele sunt reglabile 360 de grade. Include un ceas de alarma inteligent pentru masuratori mai exacte si poate inregistra pana la 10 utilizatori.

Xiaomi

Cel mai bun cantar electronic corporal cu analiza corporala.

De ce am ales cantar electronic Xiaomi

Acest cantar corporal are un design minimalist si ofera o analiza completa a tesutului adipos, masei musculare, cantitatii de apa din organism si masei osoase.
Pentru a va oferi o imagine reala a starii de sanatate si a musculaturii, datele sunt sincronizate cu aplicatia Mi Fit unde informatiile sunt incadrate intr-un grafic simplu de citit pentru a urmari progresul. Poate monitoriza atat adulti, cat si copii si are o capacitate de stocare de pana la 16 utilizatori.
Sistemul este compatibil cu Android 4.4 si iOS 8.0. Functioneaza pe baza de baterii de tip AAA care nu sunt incluse in pret.
Ecranul este ascuns vederii cand aparatul nu este folosit si se activeaza automat in momentul utilizarii, avand lumini LED si ajustand luminozitatea.

Laica

Cel mai bun cantar cu analiza corporala.

De ce am ales cantar electronic Laica

Acest cantar pentru persoane permite aflarea metabolismului bazal, greutatii corporale, tesutului adipos, procentului de apa si a musculaturii scheletice.
Dispozitivul dispune de o functie de memorare pentru 4 utilizatori diferiti si ecranul mare LCD este usor de citit. Porneste automat la simpla atingere a platformei cu piciorul si se inchide singur.
Functioneaza cu ajutorul a 4 baterii de 1.5 V AAA care nu sunt incluse.

Tefal BodySignal

Cel mai bun cantar care masoara grasimea corporala.

De ce am ales cantar Tefal

Acest cantar de persoane monitorizeaza cu precizie greutatea si nivelul de grasime, avand o capacitate de memorare pentru maxim 4 utilizatori.
Cu ajutorul functiei inteligente, se ofera informatii despre evolutia grasimii, greutatii si a masei musculare comparativ cu limitele personale.
Greutatea maxima suportata este de 160 kg si are un afisaj LCD luminat.

Beurer BY80

Cel mai bun cantar corporal pentru bebelusi.

De ce am ales cantarul pentru bebelusi Beurer

Acest cantar pentru bebelusi are o functie Hold automata si manuala pentru determinarea greutatii copiilor energici. Display-ul LCD are o inaltime a cifrelor de 23 mm, iar suprafata de cantarire este curbata pentru un plus de protectie.
Capacitatea maxima acceptata este de 20 kg si oprirea se face automat dupa o anumita perioada de timp, dar pornirea este efectuata prin intermediul unui buton.

Victronic

Cel mai bun cantar de baie fara baterie.

De ce am ales cantar de baie Victronic

Acest cantar de baie Victronic este ecologic si are o platforma de sticla de 5 mm rezistenta la 180 kg.
Sistemul de pornire si functionare fara baterie este dotat cu un buton ”Push-power”(tip dinam) care poate genera energie in momentul apasarii repetate, aparatul fiind astfel prietenos cu mediul. Oprirea este automata in lipsa energiei, iar limita minima de cantarire este de 8 kg.

Tanita BC 718

Cel mai bun cantar corporal profesional.

De ce am ales cantar de baie Tanita

Acest cantar corporal de diagnostic are o precizie medicala foarte buna si poate obtine rezultate fiabile si imbunatatiri reale in programul de fitness sau dieta.
Masoara prin intermediul analizei impedantei bioelectrice(BIA) 10 parametri corporali: greutate, grasime corporala, apa corporala totala, masa musculara, rata starii fizice, masa tesutului osos, rata metabolismului bazal, varsta metabolica, indexul masei corporale si grasimea viscerala.
Memoria cantarului poate inregistra 5 utilizatori, inclusiv copii.

De ce am tinut cont

Tipul cantarului corporal

Mecanismul unui cantar corporal mecanic se bazeaza pe un arc simplu, nu necesita baterii sau alta sursa de energie, are o greutate maxima admisa ridicata si pretul unui astfel de aparat este in general accesibil. Pe de alta parte, unele cantare mecanice pot avea erori de 100 sau chiar 500 de grame si masoara doar greutatea, fara a include si alti indici corporali.

Un cantar digital este mai exact decat unul mecanic, poate fi fabricat din metal, plastic, sticla sau lemn si are nevoie de o sursa de energie, precum bateriile, acumulatoarele sau alimentarea la retea prin cablu. Cantarul electric poate avea o precizie de 100 grame, 1 gram(ideal pentru bebelusi) sau chiar 1 microgram si este important sa aiba o greutate maxima admisa potrivita(150 – 180kg).

Cantarul inteligent(cantar smart) este un dispozitiv profesional electronic care poate include functii suplimentare de masurare(grasimea corporala si viscerala, metabolismul bazal, masa musculara etc) si are o memorie interna prin intermediul careia se permite pastrarea valorilor anterioare chiar si in cazul mai multor utilizatori.

Alimentarea cantarului

Cea mai mare parte a cantarelor electronice functioneaza pe baza de baterie pentru cantar electronic(AA sau AAA), dar exista si modele digitale ecologice actionate printr-un motor cu dinam sau variante cu alimentare la priza care nu necesita schimbarea bateriilor, dar limiteaza optiunile de amplasare. In cazul in care doresti sa folosesti dispozitivul intr-un spatiu fara acces la priza, este indicata achizitionarea unui aparat ecologic sau cu baterii(acestea vor fi inlocuite o data la 6 luni sau 1 an).

Cantar cu analizator corporal

Un cantar medical va avea anumite functii suplimentare de analiza corporala, dar pentru un diagnostic sigur, se recomanda consultarea medicului specialist.

Cantarul care masoara varsta metabolica va calcula rata metabolica bazala(cate calorii arde un corp in repaus) in comparatie cu media pentru persoanele de aceeasi varsta cronologica din populatia generala.

Un cantar cu indice de masa corporala(IMC) este un plus pentru cineva care tine o dieta deoarece aparatul va indica grupa de greutate in care se incadreaza persoana, iar in functie de acest aspect, se poate stabili cate kilograme trebuie eliminate.

De asemenea, poti achizitiona un cantar care masoara grasimea corporala, procentul de musculatura scheletica, densitatea osoasa, masa musculara, procentul de apa din organism, tesutul adipos normal si visceral.

Functii speciale

  • Prin intermediul integrarii Wi-fi sau Bluetooth pot fi utilizate platforme precum Apple Health sau Google Fit.
  • Unele cantare au mai multi senzori de presiune, iar in cazul unui cantar corporal bun, este important sa aiba 4 senzori, cate unul in fiecare colt, pentru a oferi o masurare mai precisa.
  • Pornirea si oprirea automata sunt importante in economisirea bateriei si inlatura nevoia de a activa manual cantarul.
  • Daca este un cantar corporal electronic, ecranul LCD poate avea iluminare de fundal si chiar senzor de luminozitate pentru controlul automat in functie de conditiile externe.
  • Cantarul de persoane poate fi dotat si cu ceas sau termometru.
  • In cazul anumitor modele, exista posibilitatea incarcarii datelor prin intermediul USB
  • Prin functia de memorie interna se poate face o comparatie simpla si rapida a greutatii intre masurari si o mai buna monitorizarea e evolutiei corporale

Intrebari frecvente

Cum setezi un cantar Sanitas?

Conform instructiunilor cantarului electronic Sanitas, primul pas pentru punerea in functiune este indepartarea foliei de protectie a bateriilor si introducerea lor in cantar, respectand polaritatea. In continuare, se tine apasata tasta ”SET” timp de 3 secunde si se seteaza data, ora, unitatea de masura preferata, inaltimea, data nasterii, sexul si gradul de activitate fizica(de la 1-lipsa de activitate la 5-activitate foarte intensa), confirmand cu aceeasi tasta. Pentru utilizare, se apasa rapid si cu putere pe suprafata cantarului si se asteapta pana afisajul arata ”0.0”. Ultimul pas este urcarea pe cantar cu greutatea distribuita pe ambele picioare.

Ce este grasimea viscerala?

Grasimea viscerala este localizata in zona abdominala si daca este prezenta in exces, pot aparea afectiuni cardiovasculare, diabet de tip 2 sau alte probleme medicale. Tesuturile adipoase din cavitatea abdominala acopera o parte din organele vitale(stomacul, ficatul si intestinele), iar fiind amplasata atat de aproape de ficat, grasimea viscerala se poate transforma in colesterol, in acest mod patrunzand in sange si crescand riscul de a se depune pe artere.

Ce este rata metabolica bazala?

Rata metabolica bazala(RMB) este o estimare a numarului minim de calorii de care o persoana are nevoie zilnic pentru a mentine anumite functii de baza(respiratia, circulatia si digestia) in momentele de repaus.

Ce este varsta metabolica?

Varsta metabolica este modul in care arata rata metabolica bazala(BMR) in comparatie cu media BMR pentru persoanele de varsta cronologica identica din populatia generala. Este o forma de aproximare a sanatatii generale, aratand daca in organism exista vreo problema. O varsta metabolica mai mica decat cea normala sugereaza un corp sanatos si puternic. Daca varsta metabolica este prea mare, inseamna ca sanatatea are nevoie de unele ingrijiri suplimentare.

Cum se face calibrarea cantarului electronic?

De obicei, in momentul cumpararii, cantarul va fi calibrat si va arata o masurare exacta, dar in timp poate pierde din acuratete. Inainte de calibrare, aparatul trebuie inchis pentru cateva minute pentru a se raci. Exista un buton care poate fi marcat in diferite moduri(fun, cal, mode etc) care ar putea fi asemanator cu un buton de reset, fiind protejat pentru a nu fi apasat accidental. Se apasa butonul(daca este in interior se poate folosi un pix subtire sau o agrafa), iar afisajul se va schimba pentru a anunta ca aparatul este pregatit pentru calibrare(CAL sau 0). Se asaza o greutate de 1 kg(sau 1 pound in functie de provenienta) pe cantar si se asteapta cateva secunde pana se schimba mesajul de pe ecran, dupa care aparatul se opreste si la repornire va fi calibrat.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply