Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii, poate afecta atât fața, umerii, spatele, gâtul, dar și brațele, deoarece în aceste zone se regăsesc cele mai multe glande care produc grăsime.
Când ai acnee, se poate să fii atât de demoralizat, încât să nu mai vrei să ieși din casă. Saide Zaidens și Marion Sulzberger menționează că “acneea nu provoacă doar cele mai multe traume psihice, dar și neînțelegeri între copii și părinți. Din cauza acneei se dezvoltă sentimente de insecuritate și inferioritate care duc la o suferință psihică mai mare decât acneea vulgară”. Aliatul perfect în lupta cu această afecțiune poate fi reprezentat de cea mai bună cremă antiacnee dar și de un stil de viață corespunzător.
Top 5 cele mai bune creme pentru acnee
Cremă pentru coșuri și puncte negre Uriage Hyseac cu SPF 50+
-
- Produs hipoalergenic;
- Nu conține ulei;
- Pentru tenul uscat, gras sau mixt;
- Produs antiinflamator.
-
- Culoarea nu este universală, ci mai degrabă închisă;
- Produs doar pentru femei.
Păreri Uriage Hyseac
Uriage Hyseac este o gamă de produse pentru diferite tipuri de acnee, care au efect în controlarea excesului de sebum și în curățarea tenului de imperfecțiuni.
Tenul uscat și iritat este o problemă serioasă pe care o au oamenii când se confruntă cu acneea vulgară, motiv pentru care trebuie să ai grijă ca produsele pe care le folosești, să nu-ți usuce și ele pielea, și să încerci o hidratezi.
Pe lângă faptul că este o cremă pentru coșuri, aceasta conține și 50% SPF, protejând tenul împotriva razelor soarelui. De multe ori, soarele este responsabil de apariția petelor pigmentare, dar și de îmbătrânirea tenului. Această cremă antiacnee de la Uriage este testată dermatologic.
Mod de utilizare
- Această cremă antiacnee se poate utiliza atât dimineața, cât și seara.
- Se recomandă aplicarea produsului pe un ten curat și se administrează un strat fin, iar pielea se masează până la absorbția completă a cremei.
Cremă împotriva petelor lasate de coșuri Master Herb
-
- Ajută la eliminarea toxinelor din piele;
- Efect de hidratare și catifelare a pielii;
- Tonifică și crește elasticitatea pielii;
- Oferă pielii o nuanță naturală și luminozitate;
- Pentru tenul hipersensibil, mixt, matur și normal.
-
- Pentru o eficiență mai bună trebuie combinat cu alte produse Master Herb;
- Conține doar 10% SPF.
Păreri Master Herb
Acneea hormonală este o afecțiune cu care se confruntă din ce în ce mai mulți adolescenți. Acneea poate lăsa cicatrici serioase pe tenul adolescenților, iar acest lucru le va afecta pe viitor încrederea de sine. Beneficiile folosirii cremei de la Master Herb în combaterea acestei afecțiuni constă în estomparea petelor, calmarea inflamațiilor și iritațiilor pielii, dar și în faptul că îi oferă tenului un aspect sănătos și strălucitor.
Mod de utilizare
- Se aplică dimineața și seara cu ajutorul unui tampon de bumbac și se lasă să acționeze pe timp de noapte.
- Acest tratament pentru acnee, nu doar că îmbunătățește calitatea pielii, dar și reduce inflamația. Se poate achiziționa fără prescripție medicală.
Cremă tratament pentru acnee BioAqua
-
- Hidratează tenul;
- Îndepărtează cicatricile și petele;
- Înlătură impuritățile pielii.
-
- Doar pentru persoanele care au vârsta de la 15 ani în sus.
Păreri Bio Aqua
Acneea severă poate să afecteze calitatea vieții, stima de sine, dar și buna dispoziție a persoanelor care se confruntă cu această afecțiune. Spre deosebire de multe alte creme antiacnee, crema de la Bio Aqua poate să fie utilizată și de băieți/bărbați. Este un lucru important, deoarece mai mult de 90% dintre adolescenți, un procentaj de 50% dintre femeile adulte, dar și 25% din populația adultă se confruntă cu această afecțiune. De asemenea, atât băieții, cât și bărbații sunt mai predispuși la a face forme grave și de durată din cauza hormonilor androgeni.
Mod de utilizare
- Această cremă antiacnee este un produs testat dermatologic.
- Se recomandă aplicarea acesteia pe un ten curat, se pune un strat fin chiar pe zonele afectate ale pielii, după care se masează până când crema este absorbită complet.
Cremă de coșuri Glycon
-
- Elimină focarele de acnee și conținutul care se regăsește în pori;
- Estompează petele post acnee, din timpul sarcinii, dar și petele care rămân în urma expunerii la soare.
-
- Tratament pentru persoanele care au vârsta până în 30 de ani;
- Există posibilitatea să fie un tratament prea puternic pentru tenul tânăr.
Păreri Glycon
Pentru că acneea este o problemă serioasă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, tratarea acesteia trebuie să fie și ea luată în serios și adoptată mereu nevoilor speciale ale fiecărui tip de ten. Crema Glycon se poate achiziționa și folosi fără prescripție medicală și are efecte beneficii asupra tuturor tipurilor de ten, fie că vorbim de un ten mixt, normal, uscat, gras, sensibil sau cu imperfecțiuni.
Este un produs profesional, testat dermatologic care conține 7% acid glicolic și poate să fie folosită atât de bărbați, cât și de femei.
Mod de utilizare
- Se recomandă ca în prima săptămână aplicarea cremei să se realizeze o dată la două zile.
- În cea de-a doua săptămână, se recomandă utilizarea acesteia în fiecare seară, iar în săptămâna cu numărul 3, se recomandă utilizarea cremei de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara.
Cremă hidratantă acnee Bioderma Sebium Hydra
-
- Se absoarbe rapid în piele;
- Are o textură bogată;
- Produs unisex;
- Proprietăți hipoalergenice și nu conține parabeni;
- Pentru toate tipurile de ten.
-
- Pentru tenul care este predispus la formarea punctelor negre, crema poate accelera formarea acestora.
Păreri Bioderma Sebium Hydra
Tenul acneic are nevoie de multă atenție și de o îngrijire specială, din cauza faptului că multe produse folosite greșit pot înrăutăți situația și agrava simptomele acneei. Atunci când căutați cel mai bun tratament pentru acnee vulgară, se recomandă să alegeți produse specializate și profesionale împotriva acneei, dezvoltate de către dermatologi care colaborează cu mărci cunoscute precum: Bioderma, Uriage, La Roche Posay, Bio Aqua, Avene, Vichy, etc.
Unele tratamente folosite pentru combaterea acneei pot avea ca efecte secundare descuamarea pielii, dar și favorizarea apariției petelor roșiatice. Crema antiacnee Sebium Hydra înlătură aceste reacții adverse, oferindu-i tenului confort pentru ca tratamentele să poată fi utilizate în continuare.
Ce se întâmplă atunci când nu ne hidratăm pielea cum trebuie și folosim tratamente puternice antiacnee? Atunci când pielea este uscată, va produce sebum în exces pentru a se proteja, lucru care va duce la agravarea erupțiilor.
Mod de utilizare
- Se recomandă folosirea acesteia atât dimineața, cât și seara și se aplică pe tenul curat. Poate să fie folosită și ca bază pentru machiaj.
- Crema Bioderma este testată dermatologic.
De ce am tinut cont
Tipuri de acnee
Acneea vulgară
Acneea vulgară apare atunci când foculii de păr se umplu cu celule moarte de piele și sebum, după care se își fac apariția coșurile albe și coșurile negre. Este o afecțiune cutanată cronică caracterizată prin inflamarea glandelor sebacee în zona toracelui sau în zona feței.
Acnee juvenilă
De cele mai multe ori acneea juvenilă, este o acnee ușoară, care apare în rândul tinerilor și se caracterizează prin inflamarea purulentă a foliculului pilo-sebaceu și este urmată de o secreție exagerată a glandelor sebacee. Acest tip de acnee apare pe bază hormonală la pubertate.
Acnee pe spate
Acneea pe spate poate apărea din cauza transpirației, a materialelor care vin în contact cu pielea, dar și a tipurilor de produse de îngrijire pe care le folosim.
Acnee nodulo-chistică
Este un tip de acnee nodulară, specifică acneei vulgare care afectează țesutul cutanat la un nivel mai profund. Este caracterizată prin apariția unor erupții adânci pe ten sau pe alte zone ale corpului. De cele mai multe ori chisturile sunt umflături pline cu lichid, moi la atingere.
Acnee comedoniană
De cele mai multe ori apare în zona frunții, în jurul ochilor și al nasului, uneori chiar și pe obraji și poate fi de două tipuri: puncte albe sau puncte negre. În cazul punctelor albe, bacteriile sunt blocate în pori, iar în cazul punctelor negre porii deschiși se blochează cu sebum care se oxidează și prinde o culoare închisă.
Acnee stafilococică
Stafilococul este cunoscut a fi un grup comun de bacterii, care pot varia de la infecții inofensive, la infecții letale. De obicei, acest tip de acnee necesită tratament medicamentos prescris de un medic de specialitate.
Acnee rozacee
De obicei, acneea rozacee poate să fie de 4 tipuri:
- Acnee rozacee papulo-punctuasă – de obicei afectează femeile de vârstă mijlocie. În acest tip de acnee apar erupțiile.
- Acnee rozacee oculară – simptomele acesteia sunt centrate în zona ochilor.
- Acnee rozacee eritmatolengaciectactică – este caracteristică tenului cu vase de sânge vizibile.
- Acnee rozacee rinorfimă – este asociată cu îngroșarea pielii nasului. Acest tip de acnee apare mai mult în rândul bărbaților.
Ingrediente
Acid salicilic
Acidul salicilic sau beta-hidroxi-acid se extrage din scoarța de salcie și acționează ca un agent exfoliant care este eficient în deschiderea porilor și în vindecarea rapidă a rănilor. De asemenea, în compoziția sa se regăsesc acizi beta-hidroxizi, care sunt cunoscuți pentru efectele lor antiacnee. Mai mult decât atât, acidul salicilic antiacnee are efecte antiinflamatorii și antibacteriene și luptă împotriva microorganismelor care sunt dăunătoare pielii.
Zinc
Zincul are efecte antiacneice, datorită faptului că acționează asupra glandelor sebacee. Acneea vulgară apare atunci când sebumul blochează porii, iar zincul poate fi aliatul perfect în lupta împotriva acesteia. Zincul are rolul de a vindeca erupțiile, de a te ajuta să scapi de petele pigmentare, dar și de a-i da tenului tăun un aspect matifiant.
Retinol
În lupta cu acneea vulgară, produsele care conțin retinol au efecte directe în diminuarea aderenței keratinocitelor și este oprită atât dezvoltarea punctelor negre, cât și dezvoltarea punctelor albe. Retinoizii se împart în 2 categorii: Retinoizii naturali și retinoizii sintetici.
Retinoizii naturali
Aceștia sunt sub formă de retinol, tretinoin și retinaldehida și îi putem găsi de obicei în cremele antiacnee de seară. Aceștia se pot cumpăra direct din farmacie fără prescripție medicală
Peroxid de benzoil
Peroxidul de benzoil este recunoscut de către Organizația Mondială a Sănătății ca fiind un element important în lupta cu acneea. Acesta are efecte antibacteriene și anti-inflamatorii asupra pielii, iar un bonus al folosirii acestui ingredient în lupta cu acneea, se datorează faptului că poate fi utilizat în combinație cu produse care conțin acid salicilc antiacnee.
Utilizare
Tratamentul antiacneic cu acid salicilic poate usca pielea, motiv pentru care se recomandă utilizarea acestuia o singură dată pe zi. Acesta poate fi aplicat pentru toate tipurile de ten, fie că vorbim de un ten mixt, gras sau un ten cu aspect îmbătrânit și afectat de inflamații. Pentru un ten sensibil se recomandă utilizarea produselor care nu conțin mai mult de 1% acid salicilic antiacnee, iar pentru un ten obișnuit se pot folosi și acele produse care au o concentrație de 2%.
La început, pentru un ten matur, se poate aplica acidul retinoic o dată sau de două ori pe săptămână, iar cu trecerea timpului, după ce tenul se obișnuiește cu acesta, îl puteți utiliza zilnic. Dacă vă confruntați cu iritații serioase după aplicarea acestuia, este indicat să răriți folosirea retinolului și să aplicați o cremă hidratantă la două ore după aplicarea acestuia.
Un lucru important de menționat, este faptul că se recomandă utilizarea retinoizilor doar pe timpul serii, deoarece razele soarelui inactivează produsul.
Produsele care conțin Peroxid de Benozil trebuie administrate cu grijă. Pentru a evita ca pielea să se obișnuiască cu substanța și să devină dependentă de aceasta, se recomandă o singură aplicare pe zi, pentru a îmbunățăți aspectul coșurilor.
Brand
Deși mulți oameni nu recunosc, brandurile contează foarte mult atunci când vrem să cumpărăm un anumit produs, mai ales când vine vorba de creme de față. Este foarte important ca un brand să fie serios, să folosească produse de cea mai înaltă calitate și să aibă grijă cum produc formulele pentru cremele de față. Încearcă să îți îndrepți atenția către un brand care folosește cât mai multe ingrediente naturale, care nu utilizează prea mult parfum și alcool, deoarece acestea sunt nocive pentru tenul tău.
Intrebari frecvente
Cum să scapi de acnee?
Deși acneea este se regăsește mai mult la tineri și adolescenți atunci când glandele sebacee sunt activate, acneea vulgară poate afecta și persoanele adulte. Este important ca persoanele care se confruntă cu această afecțiune să nu-și piardă răbdarea și să urmeze cel mai bun tratament pentru acnee pentru combaterea acesteia.
Pentru a scăpa de acnee, este important ca tenul să fie curățat atât dimineața, cât și seara. Dimineața se recomandă utilizarea apelor micelare sau a loțiunilor tonice, iar seara se recomandă utilizarea unui gel purifiant. De asemenea, este indicat ca măcar o dată pe săptămână să folosești un exfoliator pentru a scăpa tenul de celulele moarte, iar după aceea să-i asiguri acestuia hidratarea cu o mască hidratantă.
Alimente interzise când ai acnee?
Atunci când ai un ten problematic și te confrunți și cu acneea vulgară, nu este de ajuns doar să folosești cele mai bune creme pentru acnee, ci este indicat să acorzi mai multă atenție stilului de viață pe care îl duci, cât și alimentelor pe care le consumi.
Atât zahărul, cât și alimentele care au un indice glicemic ridicat, precum: pâinea și pastele favorizează inflamația, lucru pe care nu ni-l dorim atunci când ne confruntăm cu o acnee vulgară.
Se recomandă evitarea folosirii produselor care conțin lactate, produse precum: laptele dulce, înghețată, și brânzeturi., dar și a alimentelor fast-food și a alimentelor care sunt sărace în fibre.
Ce înseamnă acneea vulgară?
Acneea vulgară poate să fie de 3 tipuri:
- Acneea comedoniană
- Acneea papulo-pustuloasă
- Acneea conglobată
Tratamentul acneei vulgare este destul de complex, se urmărește diagnosticarea, pentru a afla cauza care a dus la declanșarea acneei, după care este individualizat în funcție de tipul acneei, iar mai apoi este pus un diagnostic și un tratament pentru fiecare pacient în parte.
Persoanele care se confruntă cu acnee vulgară trebuie să aibă răbdare și să utilizeze într-un mod adecvat și constant cel mai bun tratament pentru acnee pentru a se bucura de rezultate satisfăcătoare.
Care sunt cauzele apariției acneei?
De cele mai multe ori contează predispoziția genetică, motiv pentru care dacă ai în familie persoane care s-au confruntat cu această afecțiune, există multe șanse să le moștenești și tu.
Pe lângă predispoziția genetică, un alt factor poate să fie cauzat de o secreție crescută de sebum, factorii hormonali, dar și folosirea unor produse cosmetice.
Câte tipuri de acnee există?
Tipurile de acnee pot fi împărțite în două categorii:
Acnee neinflamată | Acnee inflamată |
|
|
|
|
|
|
|
Webografie
In analiza noastra pentru a cauta cea mai buna crema antiacnee, am folosit informatii din urmatoarele surse: