Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune creme antirid

15 februarie 2023No Comments

Odată cu înaintarea în vârstă și cu expunerea excesivă la soare, pe tenul nostru încep să își facă apariția nedoritele riduri. Pielea nostră are nevoie de o atenție sporită pentru a avea mereu aspectul unui ten luminos, tânăr și sănătos. Chiar dacă procesul îmbătrânirii este normal, nu vom putea scăpa niciodată complet de apariția ridurilor, însă cu ajutorul unei creme de față antirid le putem împiedica și ține sub control.

Pielea noastră necesită multă atenție pentru a-și păstra aspectul tânăr și plin de vitalitate. Acest proces de îngrijire trebuie să se intensifice în mod deosebit atunci când observi că apar linii fine sau riduri.

Top 4 cele mai bune creme de față antirid

Crema antirid  cu acid hialuronic Gerovital H3 Evolution

Cea mai bună cremă antirid Gerovital românească.

Pareri Gerovital H3 Evolution

Crema antirid Gerovital cu acid hialuronic hidratează tenul în profunzime și are efecte benefice în refacerea barierei de protecție a pielii. Datorită acidului lipozomal (3%) care se găsește în compoziția sa, ridurile se vor diminua în timp, deoarece acesta are efect de umplere a liniilor fine.

Acest produs este recomandat persoanelor care au un ten matur, pentru că este o cremă antirid 30+ și are rezultate în prevenirea îmbătrânirii premature. Creama antirid Gerovital cu acid hialuronic este testată dermatologic.

Mod de utilizare
 • Acest produs poate fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Se aplică după ce tenul este curat și se masează până intră în piele.

Cremă de față antirid Vichy Liftactiv Supreme

Cea mai bună cremă antirid Vichy pentru persoanele peste 30 de ani.

Păreri Vichy Liftactiv Supreme

Crema antirid Vichy poate fi folosită pentru toate tipurile de ten fie că vorbim de un ten uscat, gras, cu imperfecțiuni sau sensibil, datorită proprietăților sale de hidratare și regenerare a pielii. Mai mult decât atât, are efect de lifting și îi redă pielii fermitatea. Este o cremă naturală antirid care are în compoziția sa uleiuri vegetale hrănitoare, al căror scop este crearea unui confort pe întreaga durată a nopții.

Crema antirid Vichy Liftactiv Supreme este testată dermatologic.

Mod de utilizare
 • Seara, după ce tenul este curat se aplică o cantitate mică de produs și se masează până intră în piele.

Crema pentru riduri eficientă L’Oreal Revitalift

Cea mai bună cremă L’Oreal antirid pentru persoanele după 40 de ani.

Păreri L’Oreal Revitalift

Crema antirid L’oreal Revitalift este o cremă grasă, dar se absoarbe rapid în piele. Se recomandă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40-50 ani. În compoziția sa se regăsește retinolul. Crema antirid L’oreal Revitalift este testată dermatologic.

Mod de utilizare
 • Se aplică dimineața sau în timpul zilei pe tenul curat și se masează până este absorbită în piele.

Cremă pentru riduri profunde Nivea 50+

Cea mai bună cremă de față antirid pentru zi și noapte.

Păreri Nivea  de zi și de noapte 50+

Pachetul de la Nivea conține o cremă antirid de noapte și o cremă antirid de zi concepute pentru tenul matur. Acestea păstrează tenul hidratat și îl ajută să-și păstreze fermitatea și conturul. În compoziția cremelor se mai găsește și uleiul din sâmburi de caise care are proprietăți de păstrare a fermității pielii, iar filtrele UV au rolul de a păstra tenul îngrijit, atunci când este expus o lungă perioadă de timp la soare.

Cremele antirid Nivea sunt testate dermatologic.

Mod de utilizare
 • Crema de zi se aplică dimineața pe tenul curat, iar crema de noapte se aplică înainte de culcare. Ambele se masează ușor până sunt absorbite complet în piele.

De ce am tinut cont

Vârstă

Vârsta este unul dintre cei mai importanți factori atunci când ești în căutarea unei creme antirid. În funcție de vârsta pe care o ai, poți să alegi cea mai bună cremă de față antirid care te ajută să tratezi, dar și să previi apariția ridurilor și a liniilor fine.

Cremă antirid 20+

Începând cu vârsta de 20 ani, se recomandă folosirea cremelor care îți hidratează pielea și o protejează de razele UV. Cremele și serurile care conțin Vitamina C au efecte antioxidante și luptă împotriva petelor de pigmentare. Cu cât îți păstrezi tenul mai curat și sănătos, cu atât mai mult vei reuși să previi apariția ridurilor nedorite.

Cremă anitrid 30+

Când îți apar primele linii fine și primele riduri, îndreaptă-ți atenția către cremele antirid care conțin ingrediente active, al căror scop este combaterea acestora. Retinolul are efectul de a-ți ajuta pielea să se regenereze cât mai repede, însă acesta se recomandă doar în cazul în care pielea ta nu este sensibilă.

Odată cu înaintarea în vârstă, tenul tău va tinde spre un aspect mai puțin luminos și mai tern. Pentru revigorarea acestuia, se recomandă utilizarea unei creme pentru riduri care să aibă în compoziția sa Vitamina, dar și acizii Alfa și Beta.

Cremă antirid 60+

Crema antirid 60 + are rolul de a minimaliza ridurile. Cu toate că odată ce ți-au apărut ridurile, acestea nu vor dispărea complet cu ajutorul cremelor, ci doar cu proceduri invazive, cremele antirid cu acid hialuronic, retinol și colagen sunt ingrediente active care vor ține ridurile sub control și le vor face cât mai puțin vizibile.

Indiferent de vârstă, este indicat să utilizezi creme antirid cu protecție solară, indiferent de anotimpul de afară, deoarece pielea tenului tău trebuie să fie hidratată și protejată constant.

Ingrediente

Este foarte important să cunoști beneficiile pe care le poți avea în urma utilizării unei creme antirid bune, însă pentru a avea parte de aceste beneficii, trebuie mai întâi să cunoști ingredientele din care este compusă crema antirid, pentru a avea siguranța că este produsul potrivit pentru tine.

Cele mai utilizate ingredient în cremele antirid sunt:

 • Peptide – ingredient cunoscut pentru proprietățile sale curative pentru riduri, vergeturi, dar și răni. Cremele antirid folosesc acest ingredient, datorită faptului că îngrijește pielea și ridurile.
 • Retinol – Crema antirid cu retinol are rolul de a neutraliza acele molecule de oxigen care sunt instabile și descompun celulele de pe față provocând riduri. Retinolul este unul dintre compușii vitaminei A și are proprietăți antioxidante.
 • Coenzima Q10 – cremele antirid care au în compoziția lor Coenzima Q10, au efecte benefice în ștergerea liniilor fine și protejează pielea de soare.
 • Vitamina C – la fel ca coenzima Q10, cremele antirid care conțin Vitamina C, au rolul de a proteja pielea împotriva razelor UV.
 • Acid hialuronic – Cremele antirid cu acid hialuronic păstrează pielea hidratată și îi regenerează straturile.
 • Extracte de ceai – Cremele antirid naturale precum ceaiul negru sau ceaiul verde, au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante asupra pielii.
 • Hidroxi acizi – îi conferă pielii un ton uniform, în urma înlăturării straturilor de piele moartă și deteriorate, datorită funcții de exfoliere a pielii și de creștere a unui nou strat de piele sănătos.
 • Semințe de struguri – precum cremele antirid natural care conțin ceaiuri, și cremele cu semințe de struguri au proprietăți antioxidante care sunt benefice în vindecarea liniilor fine din colțurile buzelor.

Față sau ochi

Pe piață există creme antirid pentru față, dar și creme antirid pentru ochi. Între cele două există câteva mici diferențe.

Cremele antirid pentru față se pot aplica pe toată suprafața feței, spre deosebire cremele pentru ochi care se recomandă a fi utilizate doar în zona ochilor. Una dintre diferențele dintre cele două, este că o cremă antirid de față are o cantitate mai mare decât o cremă antirid pentru ochi, deoarece zona ochilor este mai mica, ceea ce înseamnă că se folosește o cantitate mult mai mica de produs.

De obicei, variantele pentru combaterea ridurilor din zona ochilor vin sub formă de seruri sau geluri, datorită faptului că sunt absorbite mai repede în piele și nu mai este nevoie să masezi pielea atât de mult. De asemenea, aceste produse tratează și cearcănele, pleoapele umflate și pielea fără elasticitate.

Brand

De multe ori și brandul unei creme este important. Se recomandă utilizarea cremelor care au în compoziția lor cât mai puțin parfum și alcool, deoarece aceste ingrediente nu sunt tocmai bune pentru față.

În prezent, din ce în ce mai multe branduri folosesc produse cât mai calitative. Un alt aspect important despre branduri este strâns legat de testarea cosmeticelor pe animale, încercați să folosiți branduri care nu testează produsele pe animale.

Intrebari frecvente

Când se aplică crema antirid?

Cremele antirid se împart în creme antirid de zi și de noapte. Cremele de zi se pot utiliza în orice moment al zilei, dar există și creme antirid care se pot folosi atât ziua, cât și noaptea. Excepție însă pentru cremele care conțin factor de protecție solară sau vitamina C, deoarece acestea se vor folosi doar ziua, nu și în timpul nopții.

Cremele de noapte nu se recomandă să fie utilizate pe parcursul zilei, deoarece sunt mai grase și de obicei conțin o concentrație mai mare de substanțe active care sunt absorbite pe timpul nopții, când tenul este odihnit și nu are acces la alți factori precum praf și vânt. Mai mult decât atât, pe timpul nopții scade nivelul de hidratare al pielii, pentru că nu produce la fel de multe secreții precum în timpul zilei.

Care este diferența dintre cremele antirid pentru bărbați și cremele antirid pentru femei?

Diferențele dintre cremele antirid pentru bărbați și cremele antirid pentru femei sunt destul de mici. Cremele antirid pentru bărbați nu conțin parfumuri florale sau fructate la fel de puternice ca în cremele antirid pentru femei. O altă mică diferență este dată de preț și de varietatea de produse. Există mult mai multe variante de creme antirid de femei, decât de creme antirid pentru bărbați.

Care este cauza de apariție a ridurilor?

Mulți oameni se întreabă de ce apar ridurile și cum ar putea scăpa complet de acestea, însă deocamdată nu s-a găsit un tratament sau un medicament care să oprească de tot procesul de îmbătrânire. Dacă ne întrebăm care este cauza ridurilor, și ce ar trebui să evităm pentru a întârzia cât mai mult procesul de apariție al acestora, este foarte important să:

 • Te hidratezi constant și să bei multă apă, pentru ca tenul tău să fie hidratat.
 • Mănâncă cât mai multe vitamine. Spre exemplu, fructele și legumele care conțin Vitaminele C și E elimină radicalii liberi și au proprietăți antioxidante.
 • Renunță la fumat și asigură-te că nu bei foarte mult alcool. De asemenea, ferește-te de alimentele foarte grase și de dulciurile în exces , din cauza faptului că au un efect negativ asupra calității pielii.
 • Încearcă să stai cât mai puțin la soare și să te asiguri că folosești mereu produse pe bază de SPF.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune creme antirid, am folosit informatii din urmatoarele surse:

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply