Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune creme mâini

15 februarie 2023No Comments

Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar odată cu problema mâinilor uscate, fie din cauza mediului în care lucrăm, fie din cauza frigului. Având în vedere și perioada în care ne aflăm, precum și nevoia de a ne spăla și dezinfecta mâinile atât de des, pielea uscată este aproape inevitabilă. În plus, pe lângă aspectul vizual neplăcut, pielea uscată a mâinilor și nu numai, poate semnala probleme mai complexe decât ai fi crezut.
Persoanele care se confruntă cu problema pielii uscate, de fapt nu produc sebum suficient, și nu reușesc să rețină apa de care corpul are nevoie. Așadar toate aceste lipsuri conduc spre mâini aspre, piele lipsită de elasticitate, apariția ridurilor și chiar a iritații. Cele mai comune cauze a pielii uscate sunt folosirea detergenților foarte chimici, expunerea excesivă la frig, vânt sau soare, folosirea produselor de îngrijire neadecvate tipului de piele sau chiar și băile fierbinți.
Desigur, există diverse tratamente și creme de mâini care se presupune că ne rezolvă problema mâinilor uscate, însă sunt acestea eficiente pe termen lung? Motive pentru pielea uscată se găsesc repede, creme eficiente pentru mâini uscate, însă, mai greu.

Top 5 cele mai bune creme de mâini

Cremă mâini cu glicerină La Roche Posay Cicaplast

Cea mai bună cremă de mâini pentru piele foarte uscată.

Pareri Cicaplast

Este foarte important să avem grijă de pielea noastră și mai cu seamă de mâinile noastre. Acestea sunt cele mai expuse la pericole cum ar fi factori chimici, zgârieturi, tăieturi, frig, soare etc.

Această crema de mâini uscate îți calmează pielea, protejează și repară crăpăturile mâinilor supra-solicitate.

Crema Cicaplast conține 2 ingrediente esențiale pentru problema mâinilor uscate. Unul dintre ele este Niacinamia, care se regăsește în crema de mâini în proporție de 4%. Niacinamia este un ingredient natural care se regăsește în carne, nuci și ciuperci și care are efect antiinflamator. Cel de-al doilea ingredient este glicerina, prezentă în proporție de 30%. Glicerina care este deja foarte cunoscută pentru efectele ei hidratante asupra pielii.
Se află printre cele mai bune creme hidratante pentru mâini sensibile și care îți poate oferi rezultate chiar și după câteva ore de la prima utilizare. Este rezistentă la apă și se absoarbe repede, deci nu va trebui să aștepți prea mult ca să te poți apuca de spălat vasele din chiuvetă.

Crema de mâini hidratanta Neutrogena

Cea mai bună cremă de mâini hidratanta de la Neutrogena.

Crema Neutrogena pareri

Multe persoane, dar mai ales femeile, sunt în căutarea cremei de mâini potrivite care să le rezolve pe toate. Să hidrateze, să protejeze, să mențină și nu în ultimul rând, să facă toate acestea într-un timp foarte scurt. Crema de mâini Neutrogena poate îndeplini toate aceste criterii într-un timp foarte scurt și într-un mod foarte eficient. Astfel că, datorită acidului citric din compoziția acesteia, mâinile tale vor beneficia de un răsfăț complex de fiecare dată când vei aplica crema neutrogena. Acidul citric este cunoscut ca fiind un aliat bun în ceea ce privește îngrijirea pielii. Acesta te scapă de celulele moarte prin exfoliere, ajută la menținerea pielii cât mai hidratată, netezește și catifelează și este benefic pentru toate vârstele și tipurile de piele.

Crema Neutrogena de mâini se aplică zilnic în cantități mici, pentru a nu supraîncărca pielea. Se masează ușor până se absoarbe și se repetă de câte ori simțiți nevoia.

Cremă reparatoare pentru mâini Bioderma Atoderm

Cremă de mâini reparatoare de la Bioderma pentru piele uscată.

Crema Bioderma Atoderm pareri

Crema de mâini Bioderma oferă mâinilor tale îngrijire reparatoare și hidratare intensivă. Mâinile uscate și deteriorate nu vor mai fi o provocare dacă aplici zilnic crema Bioderma care îți va proteja pielea pe o lungă perioadă de timp și îți va întări funcția naturală de protecție a pielii. Formula folosită pentru prepararea cremei este una non-lipicioasă și care se absoarbe foarte ușor. Odată aplicată pe mâini, mirosul parfumat te va învăluii în relaxare și îți va da clipele de hidratare intensă de care ai nevoie.

Crema Bioderma Atoderm se potrivește tuturor tipurilor de piele, deci nu trebuie să-ți faci griji că nu ți se va potrivi chiar ție. Hidratarea mâinilor este foarte importantă și trebuie făcută zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. În decurs de 7 zile mâinile tale vor fi mai catifelate.

Crema reparatoare pentru mâini îmbatranite CeraVe

Cea mai bună cremă de mâini anti îmbatranire cu acid hialuronic.

Crema CeraVe pareri

Ingredientul secret al cremei de mâini CeraVe sunt cele 3 tipuri de ceramide , 1, 6 și 6-II. Ceramidele sunt în mod natural prezente și în corpul nostru. Ele fac parte din cele 9 lipide pe care le putem identifica în epiderma pielii. Rolul ceramidelor este de a proteja pielea păstrând umezeala și celulele pielii în contact pentru a rămâne hidratată. Fiecare tip de piele poate primi un plus de ceramide, însă cea mai multă nevoie o are pielea uscată și unde este pielea cea mai uscată dacă nu pe mâini.

Crema de mâini CeraVe este benefică pentru persoanele care au mâinile cu aspect îmbătrânit, deteriorat sau dezhidtratat. Pe lângă ceramide, crema pentru mâini uscate conține și ingrediente precum acidul hialuronic care este benefic pentru hidratarea, elasticitatea și cicatrizarea pielii mâinilor. Un alt ingredient important fiind glicerina, substanță cunoscută de toată lumea ca fiind una dintre cele mai eficiente pentru pielea uscată.

Tipul cremei CeraVe este unul dermatocosmetic și este destinat în special persoanelor cu o piele uscată. Crema cu glierină, acid hialuronic și ceramide îți va calma, hidrata, repara și catifela mâinile in profunzime.

Crema de mâini Garnier Intensive 7 Days

Cea mai hidratantă cremă de mâini.

Garnier Intensive 7 Days pareri

Pielea catifelată a mâinilor tale nu va mai fi atât de greu de obținut dacă folosești crema de mâini potrivită. Îmbogățită cu sevă de arțar și glicerină, crema de mâini Garnier o să ofere mâinilor tale una dintre cele mai bune experiențe. Va hrăni și hidrata pielea și ulterior o va proteja împotriva uscării. Un motiv în plus să alegi această cremă de mâini este faptul că nu este testat pe animale. Brandul Garnier este cunoscut ca fiind cruelity-free, fapt ce-l plasează în categoria produselor care produc o schimbare în lume. Eficiența acestei creme de mâini a fost demonstrată printr-un sondaj efectuat cu ajutorul a 30 de persoane. Acestea au răspuns întrebărilor după 8 zile de utilizare a cremei de mâini pentru piele foarte uscată. 91% au spus că pielea lor a fost reparată, iar 97% au constatat că mâinile lor erau mult mai bine hidratate decât înainte să folosească produsul.

De ce am tinut cont

Ingrediente

Ingredientele folosite la prepararea formulelor din creme sunt foarte importante deoarece acestea au zilnic contact direct cu pielea noastră. Din acest motiv, este recomandat ca formula cremei să fie construită din ingrediente sigure, naturale și nu în ultimul rând, benefice pentru hidratarea și protejarea pielii. Glicerină, niacinamidă, seva de arțar, acidul citric, acidul hialuronic și nu numai, sunt principalele ingrediente cunoscute pentru eficiența lor în tratarea pielii uscate.

Timpul de absorbție

Timpul necesar unei creme pentru a intra în piele face deseori diferența. Toată lumea vrea să obțină rezultate bune într-un timp scurt, cu atât mai mult în cazul cremelor de mâini. Dacă pielea nu a absorbit bine crema, tot produsul va fi înlăturat în contact cu apa. Mai există opțiunea în care cremele sunt rezistente la apă, însă nu se găsește tot timpul astfel de formulă. În plus, dacă textura cremei este una grasă și uleioasă și nu are o absorbție bună, mâinile noastre vor avea același aspect.

Eficiență

Multe tipuri de cremă se presupune că ar fi benefice în tratarea mâinilor iritate din cauza frigului sau a substanțelor, dar nu toate funcționează. Un aspect important în alegerea unei creme de calitate este determinarea nivelului de eficiența a acesteia în funcție de ingredientele pe care le are în formulă.

Intrebari frecvente

Ceramidele sunt vegane, le pot folosi în timpul sarcinii?

Da. Ceramidele sunt ingrediente produse sintetic, deci nu conțin elemente de origine animală. Este important să vă asigurați întotdeauna că produsele pe care le folosiți sunt cruelity-free și nu includ teste făcute pe animale, sau ingrediente de altă origine decât cea vegană. De asemenea, ceramidele sunt în marea majoritate a cazurilor ingrediente care nu afectează sarcina în vreun fel. Chiar și așa, nu trebuie să excludeți opțiunea de a vă consulta medicul înainte să luați decizia de a folosi un produs care conține ceramide.

Cum alegem produsele potrivite pentru noi dacă avem pielea uscată?

În cele mai multe dintre cazurile în care crema de mâini nu s-a potrivit cu pielea unui anumit consumator, este din cauza că nu a ales crema potrivită pentru tipul lui de piele. Pielea uscată nu se tratează pentru toată lumea la fel. Suntem diferiți, trăim experiențe diferite, drept urmare, organismul are nevoie de soluții diferite. Trebuie să folosim produse în funcție de vârsta și gravitatea situației, precum și de tipul de piele. Ceea ce trebuie să avem mereu în vedere atunci când alegem crema pentru mâini uscate sunt următoarele aspecte: să împiedice deshidratarea pielii, aplicând un strat protector și să acționeze în favoarea hidratării cu ajutorul ingredientelor benefice în acest demers, cum ar fi glicerina, ceramidele etc.

Glicerina are și alte beneficii în afară de hidratare?

Cu siguranță. Glicerina este un adevărat salvator în ceea ce privesc problemele pielii, atât când vine vorba de deshidratare, cât și când e cazul de răni sau pete. Folosite într-un mod regulat, cremele cu glicerină te pot scăpa de semne lăsate de tăieturi, răni și dacă vorbim despre o cremă de față, glicerina îți poate reduce semnele lăsate de acnee. Este un ingredient care elimină celulele moarte și lasă pielea și porii să respire, oferindu-le un aspect neted și proaspăt.

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply