Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune perii rotative pentru par

15 februarie 2023No Comments

Trăim într-o eră în care femeile și bărbații merg din ce în ce mai mult la saloane de înfrumusețare și se pune din ce în ce mai mult preț pe aspectul fizic și pe prima impresie. Știm cu toții că un aspect îngrijit al părului spune multe despre tipul de persoană care ești și despre cât preț pui pe îngrijirea ta personală. Când intri prima dată într-o încăpere, părul este printre primele lucruri care este observat.

Însă, ce se întâmplă dacă nu îți permiți să mergi săptămânal la un salon sau nu dispui de timpul necesar? Una dintre soluțiile acestei probleme este achiziționarea unei perii rotative de păr pe care o poți folosi la orice oră și care te va face să te bucuri de un look ca la salon, chiar de la tine de acasă.

Top 6 cele mai bune perii rotative

Perie rotativă Philips Dynamic Volume HP8654/00

Cea mai bună perie rotativă de păr Philips.

Păreri perie rotativă Philips Dynamic Volume HP8654/00

Peria rotativă Philips Dynamic Volume menține părul moale și strălucitor și creează diferite stiluri. Peria din 50 de mm are rolul de a oferi volum părului, în timp ce peria retractabilă are rolul de a crea onduleuri.
Perii sunt de calitate și nu agață vârfurile firelor de păr, iar în cazul în care se încurcă părul, peria își oprește automat rotațiile. Un alt plus este faptul că se poate folosi și doar ca o perie normală fără rotații, deoarece peria se rotește doar în momentul în care este apăsat butonul.

Învelișul ceramic din turmalină protejează, dar și revitalizează părul în timpul utilizării. Peria se rotește în ambele direcții. Dispune de funcția Care, care are rolul de a asigura și proteja părul împotriva supraîncălzirii.

Multistyler Dyson Airwrap

Cea mai bună perie rotativă Dyson Airwrap de îndreptat părul.

Păreri Multistyler Dyson Airwrap

Peria rotativă electrică Dyson Airwrap are la bază efectul aerondinamic Coanda, prin intermediul cărueia peria nu doar că atrage, ci și înfășoară șuvițele de păr printr-o singură mișcare. Mai mult decât atât, datorită efectului Coanda și a suprafeței curbate, părul se ondulează aproape singur. Șuvița de păr este atrasă, dar și înfășurată în jurul ondulatorului, motiv pentru care se obțin bucle și onduleuri fără a degrada structura firului de păr.
Este un produs elegant și de calitate, învelit într-un ambalaj de calitate și este printre singurele produse de pe piață care folosesc funcția Coanda. Pentru a avea un efect mai lung al buclelor, se recomandă ca părul să fie umed și să folosiți modulul „rece”, iar după aceea modulul de aer „cald”.

Perie rotativa Remington Keratin Protect AS8810

Cea mai bună perie rotativă, ionică de îndreptat părul Remington.

Păreri perie rotativa Remington AS8810

Peria rotativa Remington Keratin Protect usucă părul foarte repede și îl ondulează frumos, oferindu-i volum și strălucire, fără să trebuiască să mai folosești și un uscător de păr și o perie. Unul dintre plusurile folosirii acestei perii, este strâns legat de faptul că economisești timp. Tamburii cu învelișul ceramic au în compoziția lor Keratină și ulei de migdale, care au rolul de a proteja părul și de a-l face mai voluminos, mai elastic și să aibă un aspect mai sănătos.
Peria rotativă Keratin Protect vine împreună cu o perie termală de 40 mm, dar și o perie termală mixtă de 50 mm. Cu aceste două perii poți obține fie mai mult volum al părului, fie o elasticitate naturală.
Peria se învârte în ambele sensuri și nu electrizează părul și poate fi folosită și ca un feon simplu. Raportul calitate-preț este unul bun și avantajos și se manevrează simplu și ușor.

Perie rotativă de păr BaByliss 2736E

Cea mai bună perie rotativă, ionică de îndreptat părul BaByliss.

Păreri perie rotativă BaByliss 2736E

Peria rotativă BaByliss este o perie ionică cu 2 setări de temperatură, care reduce electrizarea părului și îi conferă un aspect mai strălucitor și mătăsos.Părul se aranjează mai rapid, ceea ce înseamnă că poți economisi timp, iar după folosire, părul rămâne mătăsos și fin. Capătul rotativ este pentru întoarcerea vârfurilor, iar geanta de depozitare este perfectă pentru momentele în care pleci în călătorii.
Dispune de o borsetă pentru depozitare și de un cap rotativ ceramic 50 mm cu peri naturali, un cap pentru întins părul cu dinți ceramic, un cap cu duza îngustă și un cap pentru finisare 20 mm cu peri naturali.

Se alimentează la rețea.

Perie rotativă electrică pentru păr BaByliss 2033ROE

Cea mai bună perie rotativă electrică pentru păr scurt.

Păreri perie rotativă BaByliss 2033ROE

Peria rotativă ionică BaByliss îi oferă mult volum părului și te ajută să obții onduleuri naturale. Vârfurile părului pot fi întoarse spre interior sau spre exterior, iar în acest fel se pot obține bucle largi fără degradarea părului, deoarece învelișul ceramic are rolul de a proteja părul. Funcția de aer rece fixează coafura și face ca părul să rămână în forma dorită pentru o perioadă mai lungă de timp. Este o perie versatilă, care nu agață firele de păr, iar coafura are un aspect de salon și este rezistentă pe o perioadă mai îndelugată de timp.

Deși, a fost creată în special pentru părul scurt și subțire, peria rotativă BaByliss dispune de un capăt și pentru părul lung.

Perie rotativă cu aer cald Braun AS330

Cea mai bună perie rotativă cu aer cald.

Păreri perie cu aer cald Braun AS330

Peria rotativă Braun distribuie egal căldura și previne uscarea excesivă a firului de păr. Peria rotundă mică de 18 mm se utilizează pentru crearea buclelor, iar peria cea mare de 36 mm pentru crearea onduleurilor și pentru volum. Pe lângă acestea, are 2 setări ale temperaturii, dar și de jetul de aer rece pentru fixarea coafurii.
Este un produs ideal pentru părul deteriorat, moale și fragil și dispune de un cablu lung de 2 m pentru a avea parte de un confort maxim și a o putea utiliza pe o distanță mai lungă.
Se alimentează la rețea și dispune de un cablu lung de 2 m pentru confort maxim și pentru a putea fi folosită la o distanță mai mare.

De ce am tinut cont

Funcții

Retractarea periilor

De foarte multe ori când folosim peria rotativă, se întâmplă ca firele noastre să fie prinse și încâlcite în peri și ne chinuim să le eliberăm și să le decâlcim, fără a rupe firul de păr. De aceea, este important ca atunci când achiziționezi o perie rotativă, să te asiguri dinainte că aceasta permite retragerea și retractarea perilor cu ușurință, fără a-ți mai rupe și deteriora firele de păr.

Reglarea temperaturii

Una dintre cele mai bune perii rotative, dispune de cel puțin trei trepte de căldură. Trepte care sunt destinate pentru diferite tipuri de păr. Spre exemplu, părul des cu firul gros este recomandat să fie aranjat la cele mai multe grade, mai exact, la cea mai înaltă treaptă de temperatură. La polul opus se află părul subțire și ușor deteriorat, pentru sănătatea acestuia se recomandă utilizarea periei la cea mai mică temperatură.
Pentru formarea și fixarea buclelor, peria rotativă trebuie să dispună de un jet de aer rece. Acesta se folosește la finalul procesului de creare a buclelor, datorită faptului că are rolul de a fixa buclele și conferă strălucire și netezire firelor de păr.

Sistemul de rotire

Pentru ca o perie rotativă să fie bună, este necesar ca aceasta să dispună de un sistem de rotire automată, care te ajută să alternezi direcția de rotație apăsând butonul/butoanele de pe mânerul periei.

Păr umed sau uscat

Pe piață există modele de perii rotative cu care se poate coafa doar părul uscat, perii rotative doar pentru părul umed sau perii rotative care pot coafa atât părul uscat, cât și părul umed. Cea mai bună perie rotativă este cea care permite coafarea atât a părului uscat, cât și a celui umed.

Materiale

Crom

Printre cele mai accesibile perii rotative sunt cele realizate din crom, deoarece cromul nu este la fel de rezistent precum este ceramica și nu are efecte de protecție a firului de păr. De asemenea, periile rotative din crom au nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a se încălzi, față de periile rotative din turmalina sau ceramică.

Ceramică

Am stabilit deja că ceramica este mai costisitoare, însă trebuie să vă spunem și că este mult mai eficientă și benefică firului de păr, datorită faptului că este un conductor uniform al căldurii. Prin intermediul acesteia, părului îi este permisă o alunecare mai ușoară prin eliberarea ionilor negativi. Mai mult decât atât, peria rotativă din ceramică evită electrizarea firelor de păr.

Turmalină

Pe de altă parte, peria rotativă din turmalină îi conferă părului un aspect mult mai strălucitor, dar și volum, datorită materialului de origine minerală care are rolul de a elibera natural o mai mare cantitate de ioni negativi.

Dimensiune

Pe piață există o mulțime de modele de perii rotative, iar pentru a alege cea mai bună perie rotativă pentru tine, prima dată trebuie să stabilești care sunt așteptările pe care le ai. Spre exemplu, multe persoane folosesc perii rotative pentru a avea parte de mai mult volum al părului. Dimensiunea periei rotative, este strâns legată de volumul și buclele pe care le vei obține.

Dacă părul tău este scurt, se recomandă utilizarea unei perii rotative mai mici, însă dacă folosești o perie rotativă pentru aranjarea unui păr lung și des vei avea nevoie de o perie rotativă mai mare.

Brand

Perii rotative Rowenta

Se consideră că periile rotative Rowenta au un raport calitate-preț avantajos și bun și dispun de accesorii pentru toate preferințele. Spre exrmplu, nivelul temperaturii poate să fie reglat, dar și cel al vitezei. Mai mult decât atât, se poate schimba direcția de rotire.

De obicei periile rotative Rowenta dispun de un strat ceramic care ajută la protejarea părului de efectele nocive ale temperaturii prin eliberarea de ioni negativi. Unele pachete dispun de diverse tipuri de capete care au diametre diferite cu scopul de a prelungi durabilitatea periei rotative.

Perii rotative Philips

Periile rotative Philips au o putere mare și de cele mai multe ori sunt realizate din straturi de ceramică sau turmelină care protejează și hidratează părul generând ioni negativi. Mai mult decât atât, brandul Philips este recunoscut pentru coafurile bine definite pe care le poți obține folosind produsele pentru păr.

Funcția Care este destinată părului subțire și deteriorat, deoarece ajustează atât viteza, cât și temperatura în timpul uscării și stilizării părului pentru protejarea firului de păr.

Perii rotative BaByliss

Periile rotative BaByliss sunt prevăzute cu funcții de reglare a direcției de rotație, temperaturii și a vitezei pentru un mai bun control al periei. Dispune de funcția de aer rece și o generare continuă a ionilor negativi.

Designul brandului este modern, de multe ori se regăsesc detalii mici și colorate pentru a atrage atenția consumatorilor.

Perii rotative Braun

Periile rotative Braun sunt specifice oricărui tip de coafură al părului mediu sau lung. Peria Braun dispune de 2 capete de dimensiuni diferite, dar și de accesorii speciale pentru a crește volumul părului. Stratul de ceramică protejează firele de păr împotriva deteriorării și dispune de funcția de jet al aerului. Aceste produse sunt destinate atât saloanelor de coafură, cât și începătorilor care vor să își aranjeze părul singuri, acasă.

Perii rotative Remington

Periile rotative Remington au o putere mare de 1000W, design atractiv și multiple funcții de reglare a temperaturii, vitezei, etc. Peria este învelită într-un strat de ceramică care protejează firul de păr și îi menține strălucirea naturală, iar aspectul este simplu, modern și elegant.

Intrebari frecvente

Peria rotativă poate elibera și aer rece pentru a fixa coafura?

Există perii rotative care au o tehnologie care dispune de un jet de aer rece, al cărui scop este fixarea coafurii. Însă, dacă peria rotativă pe care o deții nu dispune de această funcție, pentru fixarea coafurii poți folosi anumite geluri de păr sau chiar fixativ.

Cum se îngrijește în mod corect peria rotativă?

Pentru îngrijirea periei rotative se recomandă ca după ce este utilizată, să fie scoasă din priză și lăsată câteva minute la răcit, după care cu o cârpă ușor umedă să fie curățată întreaga perie, inclusive perii acesteia. Este important să elimini firele de păr care au rămas între peri.

Dacă obișnuiești să folosești multe produse pentru îngrijirea părului, este recomandat să cureți peria cu soluții speciale, deoarece uleiurile de păr se pot acumula pe peria rotativă.

Pentru a te bucura de peria rotativă pentru o perioadă cât mai lungă de timp, este important să ții cont de aceste sfaturi și să o cureți dacă nu săptămânal, măcar o data la două săptămâni.

De ce accesorii trebuie să dispună cea mai bună perie rotativă?

Cea mai bună perie rotativă dispune de mai multe accesorii, precum:

  • O husă de depozitare – aceasta este necesară în momentele în care pleci într-o vacanță și vrei să iei peria rotativă cu tine, deoarece permite o depozitare corectă a periei și o freest de praf.
  • Un cap de uscare – acest accesoriu îți permite să canalizezi căldura în așa fel încât să poți utiliza peria rotativă pe post de uscător de păr, fără ca firele tale de păr să fie prinse în ventilator.
  • Diverse perii – o perie rotativă trebuie să aibă incluse în pachet perii de diferite dimensiuni pentru coafarea părului, mai exact pentru volumul părului, pentru îndreptarea părului, pentru uscarea acestuia, pentru bucle.
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply