Skip to main content
Ingrijire Personala

Top 4 Cele mai bune periute de dinti electrice

15 februarie 2023No Comments

Igiena dentară reprezintă un aspect al vieții cotidiene ce nu poate fi trecut cu vederea. Zâmbetul fiind printre primele aspecte pe care o persoană le observa atunci când întâlnește pe cineva. Datorită ușurinței cu care se face remarcat zâmbetul, acesta are nevoie de o întreținere amănunțită, ce se poate menține cu ajutorul unei periuțe de dinți corect alese.
Pe lângă partea estetică, oferită de o bună spălare a dinților, periajul corect previne apariția cariilor și a bolilor gingiilor, care reduce semnificativ probabilitatea de a ajunge pe mâinile unui dentist care va trata extrem de costisitor problemele apărute.
Astfel, pentru a menține o igienă orală corectă, poți opta pentru o periuță de dinți electrică, care prevalează cu mult față de o periuță clasică. Cea mai bună periuță de dinți electrică va elimina eficient acumularea plăcii, a resturilor și a bacteriilor. Aceasta se poate alimenta la rețea sau cu baterii și pot cronometra timpul de 2 minute, care la fiecare 30 de secunde anunță despre schimbarea zonei de curățare.

Top 4 cele mai bune periuțe de dinți electrice

Periuță de dinți sonică electrică Philips Sonicare

Cea mai bună periuță de dinți sonică electrică.

Periuța de dinți sonică electrică Philips Sonicare -Păreri

Periuța de dinți electrică Philips Sonicare este dotată cu tehnologia sonică. Aceasta permite utilizarea periuței chiar și de persoanele cu aparat dentar, plombe, fațete, coroane, fără a le afecta și cu un nivel de curățare eficient.

Periuța realizează pe minut până la 62000 de mișcări, ceea ce duce la albirea dinților în decursul unei săptămâni. Aceasta este confecționată astfel încât să nu te rănești, atenționându-te atunci când apeși prea tare. Odată încărcată, bateria periuței electrice poate dura până la 2 săptămâni, iar în momentul când bateria este pe sfârșite se aprinde indicatorul care te atenționează.

Mânerul periuței este ergonomic devenind ușor de utilizat. În momentul în care peria trebuie înlocuită, aparatul atenționează, astfel vei utiliza întotdeauna o perie igienizat și nu vei uita de înlocuirea acesteia. Peria este dotată cu două moduri de curățare, dintre care poți alege: modul Alb pentru îndepărtarea petelor și modul Clean pentru curățarea zilnică.

Periuță de dinți electrică Oral-B

Cea mai bună periuță de dinți electrică de la Oral-B.

Periuța de dinți electrică de la Oral-B -Păreri

Brandul Oral-B și-a început activitatea în anul 1950 și este cunoscut pentru fabricarea produselor de îngrijire a cavității bucale. Produsele Oral-B au un grad ridicat de încredere, consumatorii rămân mereu mulțumiți și satisfăcuți de calitatea acestora. Ce ține de periuțele de dinți electrice, brandul atinge culmile performanțelor și anual îmbunătățește calitatea acestora, prezentând în fața publicului o gamă inovatoare de produse.
Periuța de dinți electrică Oral-B iO Series 9 este apreciată de majoritatea consumatorilor. Acest instrument pentru igienă are un sistem inovator și este foarte inteligent, îmbinând 7 programe diferite, care ajută la o curățare perfectă a dinților. Periuța are un design robust, modern și atrăgător, iar negrul clasic transmite performanță și stil.
Creatorii au ținut cont de întreaga experiență a consumatorului și l-au creat astfel încât să devină ușor de utilizat. Instrumentul vine într-o husă specială, cu ajutorul căreia acesta se alimentează, iar autonomia bateriei ține până la 60 de minute.

Set periuțe de dinți electrice Oral-B

Cel mai bun set de periuțe de dinți electrice de la Oral-B.

Set de periuțe de dinți electrice Oral-B -Păreri

Acest set de periuță de dinți și periuță pentru duș bucal oferă o curățare și igienizare profundă a cavității bucale. Periuța de dinți electrică oferă până la 8.800 de rotații și 40.000 de pulsații pe minut, care va curăța eficient fiecare zonă. Aceasta este dotată cu un cronometru de 2 minute, care anunță la fiecare 30 de secunde că trebuie să schimbați zona de curățare.
Setul include și o periuță care permite dușul bucal, cu 5 niveluri de intensitate diferite. Acesta oferă următoare avantaje principale: previne apariția cariilor, luptă cu respirația urât mirositoare și tratează bolile gingivale. Este potrivit pentru persoanele cu coroane, implanturi, purtătoare de aparate dentare. Dușul bucal este totuși contraindicat persoanelor ce suferă de parodontită acută sau celor cu boli cardiovasculare.
Periuța electrică poate fi folosită de aproximativ 15-16 ori, a câte 2 minute, ceea ce îți va permite să uiți de alimentare o săptămână întreagă.

Periuță de dinți electrică pentru copii Philips

Cea mai bună periuță de dinți electrică pentru copii Philips.

Periuța de dinți electrică pentru copii Philips -Păreri

Dacă nu reușești să-ți motivezi copilul să-și curețe dinții cu o periuță simplu, atunci este timpul să achiziționezi o periuță electrică, special concepută pentru copii. Această periuță de dinți electrică pentru copii, de la Philips, își demonstrează grija față de sănătatea cavității bucale ale copiilor, construind-o astfel încât aceștia să fie motivați să o utilizeze.
Suprafața de prindere a periuței este dotată cu puncte din cauciuc pentru ca, chiar și când periuța se umezește să nu alunece din mânuță. Periuța stă ferm pe suprafață și nu apare riscul de a cădea și deteriora. Aceasta are două moduri de intensitatea, una mai puternică și alta mai slabă, dintre care copilul poate alege. De asemenea, periuța vine cu 2 capete de diferite mărimi, pentru a putea fi folosită pe măsură ce copilul crește.
Pachetul include un set de stickere, care pot fi lipite pe corpul periuței, în dependență de preferințele copilului. Periuța de dinți este dotată cu o aplicație prietenoasă, cu o grafică interesantă și distractivă, manevrată de un ,,antrenor” – personaj animat care va fi pe gustul oricărui copil. Aceasta include instrucțiuni de curățare corectă a dinților, înregistrează timpul de igienizare și arată pe ecran cum anume se curăță dinții și cum sunt distruse bacteriile. Astfel, copilul devine mult mai motivat să utilizeze periuța și își va crea obiceiul sănătos de a avea grijă de dantură. După utilizare, periuța poate fi acoperită cu un plastic special, care nu permite formarea bacteriilor.

De ce am tinut cont

Vârsta

Pentru copii

O periuță electrică de dinți pentru copii trebuie să fie mai mică decât cea a unui adult și potrivit stadiului în care se află dantura celui mic. Poate fi vorba despre o periuță de dinți electrică pentru copii cu acumulator sau fără, cu capete interschimbabile sau fixe.
Atunci când alegeți o periuță electrică potrivită pentru copilul vostru, analizați ca aceasta să fie cât mai prietenoasă și să motiveze copilul să-și spele dințișorii. Spre exemplu, o periuță perfectă pentru copilul vostru ar fi cea care este dotată cu o aplicație interesantă, cu personaje animate, cu care copilul parcurge tot procesul. De asemenea, copiii se pot juca în aplicație și câștiga diverse cadouri, care fac întreaga experiență și mai interactivă.

Pentru adulți

Periuța de dinți electrică pentru adulți ar trebui să aibă alte caracteristici față de cea a unui copil, fiind folosită la o alta intensitate. Totodată și aceasta poate avea acumulator sau nu, sau poate să fie alimentată pe baterii. În acest caz, majoritatea produselor vin cu capete interschimbabile.
Dacă nu aveți contraindicații, puteți opta pentru un set care include o periuță specială pentru dușul bucal/irigator, care curăță mult mai eficient întreaga cavitate bucală. Acesta luptă împotriva cariilor, tratează anumite boli gingivale și luptă cu respirația urât mirositoare.

Duritatea periilor

Periuța de dinți electrică mai poate fi aleasă și în funcție de gama de perii disponibile. Fiecare producător în parte are produse special concepute pentru modelul pe care acesta îl comercializează.

Moi (Soft)

Capetele de periaj moi sunt special concepute pentru persoanele care au o sensibilitate ridicată a gingiilor și dinților, fără a fi sacrificată eficacitatea periuței electrice.

Medii (Medium)

Capetele de periat moi sunt realizate pentru orice utilizator de periuțe electrice. Acestea au fost concepute pentru întreaga populație, având în minte gingii sănătoase dar și dinți întreținuți. Capetele care, de obicei, sunt interschimbabile, se folosesc pentru o curățare temeinică a danturii, eliminând cu până la 70% mai multe bacterii decât o periuță normală.

Dure (Hard)

Pentru persoanele ce doresc un periat mult mai intens și care nu au probleme cu dinții sau gingiile, există capetele dure. Acestea, exact cum le spune și numele, sunt alcătuite din perii cu o duritate mai mare, ce ajută la o curățare completă și mult mai eficientă.

Tipul de mișcare

Oscilară

Printre cele mai populare tipuri de periuțe de dinți electrice se remarcă cele simple (oscilare) care sunt alimentate de baterii, fiind ideale pentru persoanele care călătoresc mult, dar preferă o astfel de periuță în defavoarea unui model clasic.
Există și astfel de modele ce au în componență acumulatori pentru a putea fi folosiți o perioadă mai îndelungată, de aceea au și un preț mai scăzut în comparație cu periuțele sonice și ultrasonice.

Sonică

Periuțele de dinți sonice sunt printre cele mai ieftine variante disponibile pe piață, aprobate de experți în acest domeniu. Acest tip de periuta oscilează de cateva mii de ori pe minut, oferind utilizatorilor o curatare profunda și o senzatie placuta la sfarsitul periajului.

Ultrasonică

Periuțele de dinți ultrasonice sunt în mare parte identice cu periuțele sonice, singurele diferențe fiind numărul de oscilații realizate într-un minut. O periuță sonică poate realiza câteva mii de oscilații pe minut, în timp ce o periuță ultrasonică poate ajunge chiar și la câteva milioane de astfel de mici operațiuni. Acest aspect vine cu un cost mai ridicat, dar și cu o curățare mai amplă și mai riguroasă a danturii.

Dotări

Cu timer

Printre criteriile speciale implementate de producători se numără timer-ul, care are rolul de a îndruma utilizatorul către un periat corect (medicii specialiști recomandă ca periajul dinților să dureze aproximativ 2 minute) – timer de 2 minute, timer împărțit în 4 serii a câte 30 de secunde pentru o mai bună curățare a fiecărei zone.

Senzor presiune

O altă caracteristică specială este reprezentată de senzorul de presiune, implementat pentru a se evita o periere prea dură a danturii, alături de un receiver Bluetooth pentru conectarea cu telefonul personal.

Indicator baterie

Pentru periuțele de dinți cu acumulatori, un indicator al bateriei este indispensabil. Acesta arată stadiul în care se află bateria și este folositor pentru a conștientiza atunci când trebuie să încărcați acumulatorul. De obicei, indicatorul baterie este un LED, acesta fiind mai ușor de sigilat (pentru o rezistență la apă sporită).

Display

Display-ul pe periuțele de dinți a fost introdus recent pe piață. Acesta are roluri multiple: de la procentajul bateriei, pana la selectarea modului de periat, fiind găsit în special pe produsele de vârf.

Accesorii

Accesoriile incluse cu astfel de dispozitive sunt minime, standul de încărcare (în cazul periuțelor cu acumulatori) fiind cel mai răspândit. Cu cât prețul periuței crește, cu atât crește și numărul accesoriilor incluse.
În cazul unor periuțe de top, producătorii pot include suporturi pentru telefoane, pentru o monitorizare mai atentă a procedurii (în cazul periuțelor cu Bluetooth), standuri speciale pentru călătorii, accesorii pentru protejarea periutei în cazul transportului, dispozitiv pentru curățarea limbii și multe alte produse menite să ofere satisfacerea clienților.

Intrebari frecvente

Cât costă o periuță de dinți electrică?

Prețul unei periuțe de dinți electrice variază în funcție de tipul, calitatea, dotările, accesorile, chiar și de brandul acestuia. Pe piață poți găsi periuțe electrice pentru dinți începând cu aproximativ 100 de lei, până la 2000 de lei.
Totuși, nu te poți aștepta ca o periuță ieftină să fie la fel de calitativă ca una scumpă, din acest motiv optează să investești în sănătatea cavității tale bucale și achiziționează o periuță mai scumpă. Acestea de obicei sunt dotate cu o mulțime de accesorii și tehnologii inteligente.

Cum alegem periuța de dinți electrică?

Cel mai sigur mod de alegere a unei periuțe de dinți electrice potrivite pentru tine este de a analiza părerile utilizatorilor. Acestea de cele mai multe ori sunt sincere și te vor ajuta să faci alegerile corecte. Lista prezentată de noi este bazată pe părerile consumatorilor despre periuțele electrice.
Totuși, dacă ai nevoie de un mod punctual de alegere a periuței, te poți orienta după următorii pași:

  • Analizează rigiditatea periei: extra moale, moale, medie sau dură;
  • Vezi ce dotări are periuța: cronometru, indicator baterie, irigator;
  • Timpul de alimentare/menținere a bateriei;
  • La cât timp este indicată schimbarea periuței.

Periuța de dinți electrică vs. periuța de dinți clasică?

Este o mare dezbatere între eficiența periuțelor de dinți electrice și cele clasice. Mulți consideră că periuțele electrice nu sunt altceva decât marketing și că nu fac nimic mai mult decât periuțele clasice. Însă, demult s-a demonstrat de către specialiștii ortodonți că periuțele electrice sunt mult mai eficiente, decât cele clasice. Acestea oferă o spălare mult mai profundă a dinților și sunt dotate cu o mulțime de tehnologii inteligente.

Webografie

In analiza noastra pentru a cauta cele mai bune periuțe de dinti, am folosit informatii din urmatoarele surse:

  • https://oralb.com/en-us/products/bundle-io-series-9-twin-pack-black-onyx-and-black-onyx/
  • https://ru.wikipedia.org/wiki/Oral-B
  • https://www.oralb.co.uk/en-gb/products/electric-toothbrushes/pro-2000-crossaction-rechargeable
  • https://www.goodhousekeeping.com/uk/product-reviews/fashion-and-beauty/g29032571/top-electric-toothbrushes/
Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply