Skip to main content
Ingrijire Personala

Cele mai bune plăci de păr – Păreri și recomandări

1 iulie 2023No Comments

Cea mai bună placă de păr nu doar că te ajută să îți schimbi coafura în mod rapid și eficient, dar îți permite și să obții un efect persistent. În plus, o plăcă de păr de calitate îți oferă mai multe funcții cu care poți jongla, adaptându-se astfel nevoilor individuale.

În elaborarea acestui top 3 cu cele mai bune plăci de păr, am ținut cont de mai multe criterii esențiale. Am evaluat materialul din care este făcută placa, dimensiunile acesteia, lungimea cablului, gradul de persistență al îndreptării și funcțiile suplimentare oferite. Prin analiza tuturor acestor aspecte, am reușit să selectăm cele mai bune trei plăci de păr, adaptate pentru toate buzunarele

Top 5 cele mai bune plăci de păr

Cea mai bună placă de păr fără fir Dyson Corral

Păreri cea mai bună placă de păr Dyson Corrale

Cea mai bună placă de păr Dyson Corrale reprezintă o alegere excelentă pentru tine datorită numeroaselor sale caracteristici inovatoare.

Această placă de păr dispune de plăci flexibile unice care colectează părul pentru o presiune uniformă, reducând astfel nevoia de căldură și minimizând deteriorarea părului. Panourile mici de-a lungul acestor plăci se flexează pentru a aplica o presiune uniformă pe întreaga secțiune de păr.

Printre caracteristicile sale de top se numără trei setări de temperatură (165℃, 185℃ și 210℃), un design fără fir; un mod “flight-safe”; o încuietoare de siguranță care menține plăcile Corrale închise și în siguranță; un încărcător magnetic; o pătură de căldură care poate fi folosită ca o husă de transport și un cablu de 4,3 metri pentru atunci când dorești să folosești Corrale cu cablu.

Senzorii din interiorul Corrale reglează căldura acestor plăci, până la 100 de ori pe secundă, permițând placii de păr să mențină o temperatură constantă. Aceste funcții sunt menite să reducă cantitatea de căldură necesară pentru îndreptarea părului, ceea ce Dyson susține că reduce de asemenea daunele cauzate de coafarea cu căldură cu 50%.

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje. Dyson Corrale cântărește 561g (fără fir) – și 1.03kg cu cablul și pachetul de alimentare – ceea ce o face semnificativ mai grea decât alte plăci de păr de pe piață. De asemenea, trebuie să ținem cont că Dyson Corrale este o placă de păr premium și, prin urmare, costisitoare.

Cea mai bună placă de păr Babyliss și ondulator 2 in 1

Păreri cea mai bună placă de păr Babyliss

Această placă de păr, produsă de BaByliss, o companie cu o istorie îndelungată în domeniul produselor pentru îngrijirea părului, se profilează ca fiind cea mai bună placă de păr.

La BaByliss, accentul este pus pe materialele de calitate și tehnologiile de ultimă oră, ceea ce face ca atât modelele PRO cât și cele medii să aibă cel mai bun raport calitate-preț.

Tehnologia specială folosită de această placă de păr oferă un nivel optim de îngrijire pentru păr, asigurând o distribuție uniformă a căldurii și o încălzire rapidă astfel combat electrizarea părului, transformând această placă în cea mai bună placă de păr pentru un look neted și strălucitor.

Ceramica din compoziția plăcilor BaByliss este de o calitate superioară și se distinge prin finețe, permitând alunecarea rapidă pe suprafața firului de păr și protejarea acestuia.

Această placă de păr și ondulator 2 în 1, considerată a fi cea mai bună placă de păr de mulți utilizatori, vine cu o tehnologie ionică și temporizator.

Placa de păr se va stinge în mod automat după o oră în care nu funcționează, oferind un plus de siguranță.

Permite reglarea temperaturii pe 5 nivele și se încălzește la maxim 235 de grade C.

Datorită acoperirii de calitate, această placă de păr conferă strălucire părului pentru o perioadă lungă de timp.

Cea mai bună placă de păr cu aburi L’Oréal Professionnel Steampod 4.0

Păreri cea mai bună placă de păr cu aburi L’Oréal

L’Oreal Professionnel Steampod 4.0 este un instrument de coafat pentru păr care oferă o îndreptare superioară comparativ cu orice placă convențională. Folosește abur pentru a îndrepta părul, oferind astfel protecție părului în timp ce este coafat.

Steampod 4.0 a fost lansat în octombrie 2022, în parteneriat cu Rowenta, și este considerată ,,cea mai bună placă de păr cu aburi” pe care o putem găsi astăzi.

Cu inovațiile sale, poți crea diferite stiluri în fiecare zi, obținând rezultate rapide și fără daune.

Styler-ul all-in-one utilizează plăci externe din ceramică flotante, care îndreaptă părul cu aburi de 3x mai rapid și 3x mai lin decât un styler obișnuit. De asemenea, poți crea valuri, bucle moi și bucle mari de durată mai lungă.

Steampod 4.0 garantează cu 95% mai puține daune datorită placilor de ceramică acoperite cu aluminiu rezistent, precum și tehnologiei brevetate de abur cu un flux continuu de 0,8 g pe minut.

Are, de asemenea, un set de 3 piepteni care se adaptează perfect la orice tip de păr, asigurând o distribuție uniformă a căldurii. Acesta are un control inteligent al temperaturii cu trei setări distincte – de la 180°C până la 210°C.

Poate fi folosit mai aproape de rădăcină (cu 30% mai aproape) și transformă până și cel mai gros, fin sau texturizat păr.

Cea mai bună placă de păr profesională Philips

Păreri cea mai bună placă de păr profesională Philips

Această placă de păr profesională este produsă de renumitul brand Philips în colaborare cu stiliștii și experții din domeniul sănătății părului.

Cu această placă de păr, ai posibilitatea de a îți aranja coafura la fel ca într-un salon de frumusețe, obținând un păr care va străluci și va rămâne sănătos. Grație plăcilor flexibile, care se mișcă atunci când presiunea este prea mare, firele de păr sunt protejate de deteriorare și rupere.

Plăcile sunt acoperite cu titan – un material rezistent care transferă rapid căldura, astfel îndreptând părul mult mai rapid și fără a-l deteriora.

Această placă de păr include o funcție ionică, asigurând că părul nu se electrizează și se pieptănă ușor, rămânând drept.

Timpul de încălzire a plăcii de întins părul este aproape instantaneu – în doar 10 secunde este gata de utilizare. În plus, placa permite reglarea digitală a temperaturii, cu o minimă de 130 de grade și o maximă de 230 de grade.

Cea mai bună placă de păr Remington

Păreri cea mai bună placă de păr Remington

Placa Remington S3500 este acoperită cu un înveliș din ceramică superioară, dispune de tehnologie antistatică și se încălzește în doar 15 secunde, ajungând la o temperatură maximă de 230 de grade Celsius. Datorită învelișului cu turmalină, permite alunecarea ușoară pe suprafața firului de păr.

Această placă de păr reprezintă un exemplu perfect de produs ieftin, dar bun. Deși nu se remarcă prin numărul de funcții, calitatea dată de materialele folosite, posibilitatea de a regla temperatura și chiar de a fi folosită și pentru ondularea părului o fac un produs ideal pentru persoanele care caută o soluție cu buget redus.

Placa Remington S3500 demonstrează că există și produse blânde cu părul la prețuri accesibile.

De ce am ținut cont când am ales cea mai bună placă de păr

Materialul plăcii de păr, dimensiunea acesteia, modul în care se poate regla temperatura, dimensiunea firului conectat la priză, sistemul de hidratare – toate acestea și multe altele sunt elemente cărora trebuie să le acorzi o importanță deosebită înainte de a alege placa de păr potrivită pentru tine.

Materiale

Materialul plăcilor este unul dintre cei mai importanți factori pentru a alege cea mai bună placă de păr deoarece poate influența rezultatele și sănătatea părului tău.

Materiale precum ceramică, turmalină sau titan sunt preferate pentru că asigură o distribuție uniformă a căldurii, alunecare ușoară pe păr și reducerea riscului de deteriorare a părului.

 • Placa de păr din metal – Metalul este cel mai slab material. Plăcile de îndreptat părul din metal au cel mai mic preț în raport cu celelalte modele, însă nu distribuie uniform căldura, nu alunecă la fel de bine și duc rapid la deteriorarea părului, în special atunci când sunt utilizate des și nu rezistă în timp.
 • Placa de păr din ceramică – Ceramica este perfectă pentru tine atunci când cauți o placă ieftină dar blândă cu părul tău. Plăcile din ceramică au performanțe superioare celor din metal și un preț rezonabil. Ceramica ajută la o bună distribuire a căldurii, acționează delicat pe suprafața firului de păr și rezistă bine în timp.
 • Placa de păr din turmalină – Turmalina produce o cantitate mare de ioni negativi care au rol hidratant, alunecă ușor pe firele de păr și le menține sănătoase mult timp. Asigură un efect anti-electrizare și strălucire chiar și părului foarte deteriorat.
 • Placa de păr din titan – Cea mai bună placă de păr este cea din titan. Plăcile de păr din titan produc cea mai mare cantitate de ioni negativi care ajută la menținerea unei hidratări optime a părului, nu rup firele de păr și alunecă fin pe suprafața acestuia. Titanul este similar cu ceramica, este un material fin și este blând cu părul, funcționând la temperaturi moderate.

Funcții

Unele plăci de păr pot oferi funcții precum ionizare, aburi, auto-oprire sau temporizator, care adaugă beneficii suplimentare în îngrijirea și protecția părului. Fii atent la aceste caracteristici suplimentare în funcție de nevoile și preferințele tale.

 • Reglarea temperaturii – cu ajutorul acestei funcții poți ajusta temperatura în mod individual în funcție de tipul de păr. Pentru părul fragil, temperatura ideală trebuie să fie sub 160 de grade Celsius, iar părul gros și sănătos suportă temperaturi de până la 200 de grade Celsius.
 • Temporizator – această funcție te ajută să te protejezi de incendii și alte accidente neplăcute. Atunci când te grăbești și uiți placa în priză, ea se va opri singură după un interval de timp specific, pentru a preveni orice risc.
 • Ionizare – plăcile de păr cu ionizare au rolul de a restaura părul și reduc riscul generat de aplicarea unei temperaturi ridicate pe păr.
 • Îndreptare cu aburi – îndreptarea cu aburi este mai blândă decât cea normală și permite o expunere optimă cuprinsă între 100 și 210 grade Celsius.

Dimensiune

Dimensiunea plăcii ideale trebuie aleasă în funcție de tipul de păr. De exemplu, dacă ai părul lung sau gros, atunci recomandat este să optezi pentru un model lat de cel puțin 3-4 centimetri. În cazul opus, dacă ai părul scurt și firul subțire, atunci ideală este o placă mai îngustă, de circa 2,5 centimetri.

Dimensiunea plăcilor poate influența versatilitatea plăcii de păr, plăcile de par înguste sunt mai potrivite și pentru crearea de bucle.

Utilizare

Cea mai bună placă de păr poate fi destinată pentru mai multe aplicații:

 • Îndreptare – aceasta este destinația clasică a unei plăci de păr, cu mențiunea că plăcile moderne pot permite chiar îndreptarea părului umed. Nu utiliza placa pe părul ud sau umed decât atunci când producătorul specifică în mod clar acest lucru, altfel riști să-ți deteriorezi grav părul.
 • Ondulare – plăcile pentru ondulare au o formă curbată care permite rularea părului în jurul dispozitivului. În funcție de grosimea plăcii, pot fi obținute bucle mai largi sau mai strânse. Există și plăci de ondulare cu capete atașabile care îți permit să obții forme diferite.

Design

O placă de îndreptat părul ergonomică și ușoară, care se manevrează rapid și care are butoanele amplasate la îndemână, împreună cu varfurile izolate termic, te ajută să-ți îndrepti părul simplu și ușor chiar și atunci când încerci pentru prima dată.

Există și modele de plăci care permit utilizarea pentru ondulare cu ajutorul marginilor rotunjite. Aceste plăci sunt investiții bune, deoarece nu poți ști niciodată când ai nevoie de bucle superbe pentru un eveniment.

Preț

Plăcile de îndreptat părul pot fi găsite într-o gamă foarte variată de prețuri, însă cu cât bugetul alocat este mai mare, cu atât placa de păr va fi mai bună.

Plăcile care provin de la producători consacrați vor avea un preț mai mare decât plăcile no-name, dar ai garanția calității, ceea ce este foarte important.

Materialele utilizate, numărul de funcții, treptele de reglare a temperaturii și designul influențează prețul. Îți recomandăm să nu renunți la calitate în favoarea unui preț mic. Este important să găsești un echilibru între preț și calitate, iar uneori investiția într-o placă de păr mai scumpă poate fi benefică pe termen lung.

Recenzii și păreri

Citește recenzii și recomandări de la alți utilizatori sau de la specialiști în îngrijirea părului. Acestea pot oferi informații valoroase despre performanța și calitatea diferitelor plăci de păr disponibile pe piață.

Intrebari frecvente

Cu ce se dă pe păr înainte de a folosi placa?

Înainte de a utiliza chiar și cea mai bună placa de păr, este recomandat să aplici un produs termoprotector pe păr.

Aceste produse sunt concepute pentru a crea o barieră de protecție între păr și căldura generată de placa de păr, reducând astfel daunele termice și minimizând riscul de deshidratare și deteriorare a firului de păr.

Produsele termoprotectoare pot fi în formă de spray, ser sau cremă și trebuie aplicate uniform pe părul uscat sau umed, în funcție de instrucțiunile producătorului.

Asigură-te că distribui produsul pe toată lungimea părului și apoi coafează-l cu placa pentru rezultate mai sănătoase și mai bune în coafarea părului.

Cum se folosește placa de păr?

 1. Conectați placa de păr și puneți placa de păr pe „ON”.
 2. Separați-vă părul în mai multe secțiuni.
 3. Așezați placa de păr cât mai aproape de rădăcini.
 4. Rulați placa de păr pe lungimea secțiunii de păr.
 5. Rulați placa de îndreptat peste secțiune de 2-3 ori.
 6. Nu uitați puneți placa pe “OFF”.
 7. Scoateți placa de păr din priză.

La ce temperatură se folosește placa de păr?

Temperatura potrivită pentru utilizarea plăcii de păr depinde de tipul și starea părului tău. Este important să ajustezi temperatura în funcție de nevoile tale individuale, astfel încât să obții rezultatele dorite fără a deteriora părul.

 1. Pentru părul subțire, fragil sau deteriorat, se recomandă utilizarea unei temperaturi mai scăzute, în jurul valorii de 130-150°C. Aceasta va ajuta la minimizarea daunelor și protejarea firului de păr.
 2. În cazul părului normal sau mediu, o temperatură medie, între 150-180°C, poate fi suficientă pentru a obține coafuri frumoase și strălucitoare, fără a suprasolicita părul.
 3. Pentru părul gros sau rezistent, poți opta pentru o temperatură mai ridicată, în jurul valorii de 180-210°C. Aceasta va ajuta la obținerea unor rezultate eficiente, dar asigură-te că nu exagerezi și că părul nu este expus la temperaturi prea mari pe termen lung.

Indiferent de temperatura pe care o alegi, este important să fii atentă la starea părului tău. Dacă observi semne de deteriorare, cum ar fi fragilitate, uscăciune sau vârfuri despicate, ar trebui să reduci temperatura sau să limitezi utilizarea plăcii de păr.

Înainte de a folosi chiar și cea mai bună placă de păr, este recomandat să aplici un produs de protecție termică pentru a minimiza daunele cauzate de căldură. Acesta va ajuta la păstrarea hidratării părului și la protejarea sa în timpul utilizării plăcii.

Ține cont de aceste sfaturi și adaptează temperatura în funcție de nevoile și tipul părului tău pentru a obține cele mai bune rezultate cu placa de păr.

Cât consumă o placă de păr?

Consumul de energie al unei plăci de păr poate varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi puterea plăcii și durata de utilizare. În general, plăcile de păr consumă între 20 și 100 de wați, în funcție de model și setări.

Pentru a estimă consumul de energie, poți utiliza formula:

Consum de energie (kWh) = Puterea plăcii (W) x Timpul de utilizare (ore) / 1000

De exemplu, dacă ai o placă de păr cu puterea de 50 de wați și o utilizezi timp de 30 de minute pe zi:

Consum de energie = 50 W x (0,5 ore) / 1000 = 0,025 kWh

Este important să ții cont de faptul că aceasta este o estimare generală și consumul de energie poate varia în funcție de caracteristicile specifice ale plăcii de păr pe care o utilizezi.

Cu ce se curăță placa de păr?

Pentru a curăța placa de păr, este recomandat să urmezi instrucțiunile specifice ale producătorului, deoarece diferitele plăci de păr pot avea cerințe de curățare specifice. Cu toate acestea, în general, poți utiliza următoarele metode de curățare:

 1. În timpul răcirii: Asigură-te că placa de păr s-a răcit complet înainte de a o curăța.
 2. Șterge suprafața: Utilizează o cârpă moale și umedă pentru a șterge suprafața placelor de păr pentru a îndepărta reziduurile, cum ar fi produsele de styling sau reziduurile de păr.
 3. Soluție de curățare: Dacă placa de păr are reziduuri persistente sau pete, poți utiliza o soluție de curățare specială pentru plăcile de păr, conform instrucțiunilor producătorului. Evită utilizarea substanțelor abrazive sau a solvenților puternici, deoarece acestea pot deteriora suprafața placelor.
 4. Evită zgârieturile: Asigură-te că nu utilizezi obiecte aspre sau abrazive pentru a curăța placa de păr, deoarece acestea pot zgâria sau deteriora suprafața.

Cum să aleg cea mai bună placă de păr?

În primul rând trebuie să ții cont de tipul de păr pe care îl ai și să alegi un produs care permite îndreptarea la temperatura optimă pentru acesta. Îți recomandăm să alegi o placă de păr de dimensiuni medii dacă ești la început pentru a o putea utiliza ușor.

Atunci când căutăm cea mai bună placă de păr, trebuie să avem în vedere următoarele criterii importante: calitatea materialului (de exemplu, ceramica, turmalina sau titanul), timpul de încălzire, reglarea temperaturii, funcțiile suplimentare (precum tehnologia de abur sau ionizare), designul ergonomic și caracteristici precum lungimea cablului sau oprirea automată pentru siguranță.

Cât costă o placă de păr?

Prețurile plăcilor de păr variază în funcție de brand și caracteristici. Există opțiuni accesibile, între 50 și 100 de lei, plăci de păr de mijloc, între 100 și 300 de lei, și plăci de păr de lux sau profesionale, peste 300 de lei. Alege în funcție de buget și cerințele tale.

Pentru cele mai bune plăci de păr prețurile pot depăși 300 de lei și pot ajunge chiar și la câteva sute de lei. Aceste plăci de păr sunt fabricate folosind materiale de înaltă calitate, precum titanul sau turmalina, și oferă funcții avansate, cum ar fi reglarea precisă a temperaturii, tehnologie de ioni și sisteme de abur.

Este important să îți stabilești un buget și să găsești un echilibru între preț și caracteristici în funcție de nevoile și preferințele tale. De asemenea, poți citi recenzii și păreri cele mai bune plăci de păr pentru a te asigura că o alegi pe cea potrivită atât bugetului tău, cât și cerințelor tale de coafare și îngrijire a părului.

Ce este acoperirea de turmalină?

Acoperirea de turmalină este cel mai modern material aplicat pe plăcile celor mai bune plăci de păr. Turmalina este un material semiprețios care, atunci când este încălzit, emite ioni negativi. Acești ioni ajută la neutralizarea electricității statice din păr și la închiderea cuticulei. Datorită acestei proprietăți, foliculii părului se închid și rețin umiditatea, astfel încât părul își menține frumusețea.

Acoperirea de turmalină contribuie la alunecarea ușoară a plăcilor pe păr și la protejarea acestuia de daune.

Care este timpul cel mai optim pentru placa de păr să se încălzească?

Bineînțeles, cu cat mai devreme se întâmplă acest lucru, cu atât mai bine, deoarece există situații în care trebuie să te aranjezi foarte repede. Alege cea mai bună placă de păr, cu timp de încălzire de la 10 la 30 de secunde.

Este recomandat să urmezi instrucțiunile specifice ale producătorului pentru a afla timpul exact de încălzire și să te asiguri că placa este complet încălzită înainte de a o utiliza pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Cum îmi pot îndrepata părul pentru rezultate ca la salon?

Pentru a obține rezultate similare cu cele de la salon atunci când îți îndrepți părul, urmează aceste sfaturi: aplică un produs termoprotector pe păr, împarte părul în secțiuni, reglează temperatura în funcție de tipul și starea părului, trage ușor cea mai bună placă de păr de-a lungul șuvițelor, utilizează produse de fixare sau de strălucire pentru a fixa coafura.

Îmi pot îndrepta părul în fiecare zi?

Nu este recomandat sa îți îndrepti parul zilnic nici măcar dacă folosești cele mai bune plăci de păr.

Utilizarea excesivă a căldurii poate duce la deshidratarea și deteriorarea părului. Încearcă să alternezi între diferite metode de coafare și să lași părul să se odihnească de la utilizarea plăcii de păr în zilele în care nu este necesar să îți îndrepti părul.

Pot utiliza placa pe părul ud?

Evită să aplici placa pe părul ud pentru că vei obține un efect similar cu fierberea. Părul ar trebui să fie perfect uscat înainte de a utiliza chiar și cea mai bună placă de păr pentru a evita deteriorarea și ruperea acestuia.

Exista producători care menționează că produsele lor pot fi utilizate și pe părul umed, caz în care poți încerca, însă subliniem faptul că cel mai sigur mod de a-ți îndrepta părul este prin aplicarea plăcii încinse la temperatura optimă pe firele de par uscate!

Cât de util a fost articolul?
0 / 5

Nota ta:

Leave a Reply